Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky holcicky!
Koukam, ze se tady probiraji vazna temata
Co se tyce rodicovskeho prispevku souhlasim se vsim, co zde bylo receno. Je to almuzna a vysmech…je zajimave, ze mame narok na materskou, ktera je v podstate nemocenska a odviji se z vyse platu a v dobe, kdyz zacnete potrebovat pro dite mnohem vice penez (papani, obleceni atd atd) smrskne se prijem maminky na trapnou uroven. Jsem ze skoly teprve neco pres tri roky, ale uz pri studiu jsem statu davala nejake castky na danich a to co mi mizi z mesicni vyplaty taky neni zrovna malo!!! (Nehlede na penize, ktere odvadi muj zamestnavatel) Tehotenstvi pry neni nemoc a materstvi handicapem…no, uvidime jak se k tomu stat postavi!
Ad porodnice. Ja mam vybrane Podoli…zatim tedy
Nejsem puvodne z Prahy, takze se ridim pouze zkusenostmi z okoli a ty jsou hlavne podolske. Slysela jsem skvele reference i ty horsi, ale presto je v mem vyberu cislo jedna. Neni az tak daleko a hlavne nabizi samostatne pokoje a to bychom moc chteli. Muzicek chce s nami stravit i tech prvnich par dni, nechce prijit o to poznavami miminka. Je mi jasne, ze treba budu rada za to, ze muzu potomka odlozit k sestrickam, ale presto se tesim na to soukromi. Takze snad nebude plno ![]()
Ad prace. Snad budu v praci co nejdele. Samozrejme kvuli financim, ale taky si myslim, ze bych se doma nudila. Doufam, ze to pujde, svym zpusobem je lekarna rizikove pracoviste…
Uf
Jinak se mame dobre. Dnes zadne bleeestavy, jen malinke zatoceni hlavy, ale hned to bylo pryc. Obcas tlak v podbrisku a zacinaji pobolivat prsa. A jsem pazrava…
Tak ja zase odplachtim, pujdu poklidit chlevy a pripravit krmeni ![]()
Jooo a jsem ve znameni panny a cervickovi rikame zcela originalne - mimi ![]()
BEE jaká stará no dovol.....já si chystám mimi porodit k 29 narozkám......tak to prrrrr…já si stará nepřipadám,ale tak akorát ![]()
No nevím jak to krmítko popsat,je to takový polohovací lehátko na krmení s hrazdičkou na hraní tvarem připomínajíci autosedačku vajíčko.....snad jsem ti to trošku nastínila mrkni třeba na www.detskyraj.cz v levo do oddělení lehátka tam to je
mizím
EDIKO No 29 je krááásnej věk. Ale já čekám první mimi víš ?? ![]()
Bei je to sprosťák…kde žije? Jsme mladé matky v nejlepších letech!
(taky je mi 29) ![]()
EDINKO já rozhodně neříkala, že jsi stará!
Mrzí mě, jestli to tak vyznělo…já odpovídala na BEINČINU poznámku o tom, jak JEJÍ MANŽEL tvrdí, že je stará…
Pobavilo mě to…nikdo z nás starej není!!! A ty už tuplem ne, vždyť už máš pomalu šestiletou cácorku a teď čekáš už druhý mimi, ne?!
Tak jsi spíš mladá mamča…rozhodně mladší než my, který se ve stejnym věku chystáme rodit svoje první. ![]()
Co se týče pracovního názvu našeho mimíse, je to každej den jiný…ale myslím, že se ustálí žertovný název „Qeebo“, který vznikl při jedný „vydařený“ hře scrabble s kamarádama na naší první dovolený, kdy se nám snažil kamarád namluvit, že je to druh jihoafrické opice…
od té doby tím označujeme všechno, co nikdo neví, jak vypadá, takže v tomhle případě se to celkem hodí…to jen tak na vysvětlenou, abyste si nemyslely, že jsem totální blázen…my máme prostě qeebo (klidně psáno s malym q a vyslovováno kvííííbo…
co to bude až to bude i nějak vypadat a vidět na fotečkách, to ještě nevíme…
zatím…QEEBO… ![]()
nazdárek kašpárek… tak MS vyhrála… teda to co předvádí ještě není úplný vítězství … ale mimís to už nebude...... tak si holt počkám na prosinčátka 2006:o)) teda možná - když jsem hodila do počítadla - tak mi to hodilo termín nechutně kolem štědrýho dne:o(((
takže se držte a přeju hodně štěstíčka a zdravíčka a ke konci malé uřvané uzlíčky
Beinko
varuju tě, pokud jsi v 29 stará, tak co já, první dítě těsně před 31 a teď … dostaneš za tsakové řeči, ty ať si vedou nablblí chlápci … my jsme krásné, mladé a rozpuku
![]()
Bee
jé Qeebo se mi líbí i s tou historkou, to je fakt originální, jen je dočasné, po prvním UTZ budete měnit, nebo zařeš oči?
Mako
tak to je nám líto, že tě nám vyfouknou prosinčandy
Budu držet palce a nakukovat k vám jak se máš.
Mio - to mě těší:O))))) - To že je ti to líto:o))))))) no manža ted prohlásil že mu neva mimi na vánoce… ale… no já nevím musím si to rozmyslet…:o)
tak pá jdu spinkat - rvali mi 8čku a jsem z toho celá nějaká nemocná:o(
AHOJKY
![]()
Jsem tak krásně unavená, udělala jsem si výlet ze severu Čech do Prahy a udělala jsem si radost a koupila dvoje těhu kalhoty, fakt jsem z nich nadšená, hezky porostou se mnou, páč mi jsou moje džíny jaksi na těsno, mám nafouklé bříško a už to asi jen tak nezmizí ![]()
Co se týče porodů, nikdy jsem v těhu necvičila, byla jsem ráda, že vůbec funím, ale pozor, já bolesti měla, u prvního začaly v pátek a až v neděli v jednu hodinu odpoledne jsem usoudila, že bych se měla vypravit do porodnice, ještě jsem se frajerka nacpala palačinkama, pátek jsem měla kontrakce po 15ti minutách a sobota byla v duchu střídavě pěti a desetiminutových kontrakcí, jenže to pro mě nic neznamená, řekla jsem si, že pokud mi prostě nerupne plodovka nebo nezačnu krvácet, tak mě nikdo nikam nedostane, takže v tu neděli odešla hlenová zátka s krví a to byl impuls, po příjezdu do porodnice už jsem byla otevřená a píchli mi vodu, pak už to byla jedna velká kontrakce a 3 hodky jsem se smažila na sále, nešel nějak vytlačit.
a narodil se v pět.
No a druhý porod, začal ve čtvrtek v půl deváté večer, kontrakce po pěti minutách (opět to nic neznamená, aspon pro mě), a tak to bylo do rána do šesti, kdy opět odešla hlenová zátka s krví a pak hurá do porodnice, jen jsem tam dojela, rupla mi voda a na sál jsem šla v osm a v půl deváté Tomášek vykoukl
Takže bolesti byli, né že né, ale přece s nima nebudu pochodovat v porodnici, no ne?
![]()
Jsem se nějak rozepsala ![]()
mio udělalas mi s qeebem radost!
a myslim, že měnit budem až budem vědět i pohlaví…nám se taky qeebo líbí…nejsladší je manžel, když večer před spaním křičí na bříško qeebooo, qeebečku, jsi taaaam???
pak mu dá pusu a jde spát. ![]()
dendu mám pocit, že takový kalhoty budu brzy potřebovat taky! sice jsem se v úterý nacpala ještě do džín, ale před týdnem nebo deseti dny mi nebyly…
tak počítám, že to byl jen výsledek mé momentální virózové indispozice…kdes ty kajdy koupila a kolik stály? ![]()
MAKA to je mi líto, že ta spropadená MS vyhrála
ale proč nemít mimčo přesně pod stromeček, ne?! Budu držet všechny palce! pa Bee