Poradna duly
Jana Čurdová
Nevíte někdo, jak to dopadlo s tím rodičovským příspěvkem? Včera psali v MF Dnes, že je to schválené, ale ve zprávách v TV nic nebylo. Nebo jsem to aspoň nezaznamenala.
Hned za tepla vám musím povědět co se mi stalo…fůůůj! Přijel mi kamion, tož jsem šla k nakládce, no jak jsem otevřela ty vrata na expedici tak se z toho kamionu vyvylil smrad, ale ten bych nikomu nepřála. Jak shnilé maso, no úplný odpor a už jsem běžela
Ještě zrovna dneska! Když jsem to teda venku rozdýchala, vzala jsem si mandarinku pod nos a vrátila se. Ptám se toho řidiče co to vezl a on úplně vysmátý mi řekne že z Ukrainy z chemičky nějaké pytle s hnusem. Já chci domů
2 hodiny jsem tam musela stát než ho naložili! Nene, kdepak, na nemocenskou já půjdu… ![]()
Vy už jste skoro všechny na nemocenské? Mě to připadá hrozně brzo. No zatím mi špatně není, tak možná pak změním názor. Ale i tak si nedovedu představit, že bych měla být 8 měsíců doma ![]()
Já na nemocenské nechci být, pokud to nebude nutné…teď jsem doma jen kvůli tý viróze, co mě snad pomalu opouští. Možná zítra zajdu už i na chvíli ven…
ale se stramplicky prací bych asi taky zůstala doma!
už jsi možná měla být doma dávno, strampli…
ten smrad bych asi taky nevydržela
mám bujnou fantazii - úplně jsem si ho představila ![]()
MATEŘSKÁ A RODIČOVSKÝ PŘÍSPĚVEK tady je to moc hezky rozebráno a vysvětleno:
http://www.mesec.cz/…tvi-v-planu/
myslim, že to ale schváleno ještě není… ![]()
A ještě takové doplnění, abychom neměly nesprávný pocit, že za ten návrh „mohou“ socani…
A abychom je snad kvůli tomu slepě nevolily… ![]()
Zvýšení rodičovského příspěvku navrhli v půlce prosince lidovečtí poslanci v rámci změn systému sociálních dávek, v atmosféře blížících se voleb pro něj získali ve sněmovně masivní podporu. Sociální demokraté původně varovali před dopadem návrhu na státní rozpočet. Když ale zjistili, že návrh i díky hlasům ODS a KSČM stejně uspěje, byli i oni pro.
Zdroj: ceskemaminky.cz
já si taky představovala jak budu hezky pracovat a ještě šetřit penízky na výbavičku, taky si moc neumím představit co budu doma dělat celé dny. Jenže to tady fakt asi nejde, že by mě šoupli na jinou práci o tom se v téhle firmě uvažovat nedá a na noční se mi fakt nechce ani nemám tolik dovolené
Faktem je, že jsou to poslední měsíce kdy mám jen svůj zadek, tak proč si je neužít ![]()
Tak to jsme na tom stejně. Taky si nedokážu představit, jak budu doma 8 měsíců a hlavně co budu dělat. Přijde mi, že se doma nudím už hrozně brzo a mám z toho docela strach. I pak z té mateřské, i když tam to asi zas taková nuda nebude, ale člověk je zavřenej doma… ![]()
Jak to vidíte vy? Jaké máte plány, jak to budete řešit?
Tyyyyy jo, tady už přes dvě hodiny nikdo nemluvil
to je neobvyklé!
Tines - já chci chodit do práce jak nejdýl to půjde, pokud to půjde a bude vše ok. Jsem normálně v kanceláři a ani to neni až tak velkej stres, takže by to mělo být možné. Jen se bojim, až jim to řeknu, že ten stres nastane…
A taky mě štve, že pak budu muset někoho zaučit na svoji práci
Vzhledem k hypotéce nevím, jak dlouho budu moct bejt doma, ale myslím, že částečnej úvazek a paní na hlídání se mi nevyplatí a že raději budu doma co nejdýl a v mezičase si pořídíme druhýho prcka…tak si to představuju já, ale nikdo jinej o tom ještě neví, takže pššššššt… ![]()
BEE tak jsem vyšetřila chvilku mezi prací v práci a prací doma… ![]()
Taky bych nejraději pracovala co nejdýl to půjde …kvůli nudě ale i kvůli penězům,budou ještě potřeba......
i když spoustu věcí už máme po cácorce......ale dost věcí jsme si tehdy nemohli dovolit,třeba jako krmítko,takový to polohovací a to bych teď chtěla koupit.....tak se budu snažit aby korunky přibývali.........a já se pak mohla po dětských obchůdkách pěkně rozmazlovat nakupováním.......těším se na to… ![]()
EDIKU a co je to krmítko???
Já fakt nevim…Jaký polohovací…ať taky vim, na co mám šetřit?
Já chci taky chodit do práce co nejdéle to půjde. I když manža mě včera dostal,protože mi řekl, že mě doktor nechá doma, protože jsem stará. ![]()
Opravdu romantické. Zase na druhou stranu, kdyby doktor řekl, že to bude lepší, nebo že mi to doporučuje, tak ho raději poslechnu. Taky sice dělám v kanceláři, ale občas jsou to nervy i tam. A už teď mě děsí představa, že budu někoho zaučovat. Když já si pořád myslím, že když budu doma, tak mi to bude pomaleji utíkat a že se budu zbytečně moc pozorovat.
SEZNÁMEK:
KACULA(79,rak) Praha - TP 1. 11. Mimčula
DOMI(77,střelec) Olomouc - TP 3. 11.
STRAMPLICKA(79,kozoroh) Karviná - TP 4.11. Bublinka
ANNI(76,váhy) Ostrava - TP 7.11. Broučínek
MARCELA_F(75,štír) Kroměříž - TP 7.11.
MILKAK(80)S.Čech- TP 8. 11. Svišťátko
MAYA - TP 9. 11. Mimísek
JAGISKA Skotsko - TP 9.11.
EDIK(77) za Prahou - TP 10. 11. Méďa
MAKOŠ (Marketa,77,kozoroh) Zlín - TP 10.11.
BEE(76,rak) Praha - TP 11.11.
MILI(71) - TP 13.11. Bambulka
DORKA(76) Praha - TP 14.11. Drobek
MAJKA Svk - TP 14.11.
DENDULKA(78,beran)S.Čech - TP 15. 11. Mazlík
NICO(79) Praha - 17.11.
TINES(81,beran) Brno - 17.11.
MIA(74) Praha - TP 17.11. Mia/Hugo
BEINKA(77,ryba) - TP 17.11. Překvapení ????MAKA(Marketa) Brno - ???
MANDA Liberec - ???