Poradna duly
Jana Čurdová
BENJULKO, to by bylo skvělý!!! Já mezi 28. a 32. týdnem taky přibrala nejvíc…3kg…tak taky doufám, že teď až do konce se to NĚJAK udrží i s mýma pribinákama, lipanama a občasnou studentskou… ![]()
Dali mi v diaporadně ty počůrávací papírky…jeden den ráno před jídlem, druhý kdykoli po jídle…tak jsem to zkusila a včerejší ranní i dnešní „pojídelní“ hodnota je naprosto OK - v políčku „normál“…tak nevim…třeba jsou ty papírky ještě podle těch starých tabulek ![]()
No…jdu smažit palačinky… jsem teda co se cukru týče celkem v klidu… ![]()
Bee , ty palačinky a já prozměnu vitacitové řezy ( holky to znají pod jménem žravé řezy). Dělám je trošku jinak, ale je to téměř stejné.
Taky si z cukříkem nedělám hlavu ![]()
Hele tak nech si chutit
a na deka navíc nemysli. Já to taky prdím.
No a já jsem mezi 28. a 32. týdnem nepřibrala nic, takže… děláte mi radost, holky
.
Bee : s tím tlakem dneska něco bude, já jsem vařila dopoledne polévku a guláš pro ty pracanty a opírala jsem se u toho hlavou o digestoř, abych sebou nešvihla
Opravdu mi bylo mdlo a není mi dvakrát dobře celý den.
Jak jste to pořešili s Maxem
![]()
Tak jsem prave douklizela a mam toho opravdu dost a Davidek v brisku taky. Pekne zurive se tam vlni:) Stane se vam taky nekdy ze se mimco presune na jednu pulku bricha? me se to stalo vcera najedou boule na prave strane bricha a na levo trosku splasklo. Tak jsem zaklepalal na pravou pulku brisko se zavlnilo a srovnalo se to:) docela me to pobavilo:)
Jo babovka se mi povedla pritel uz si 2× pridaval:)
Jitka123 : pošli kousek, taky bych si dala, s kakaem a jsem líná péct
.
Mně se dělají bouličky jen nalevo, tam má Ondej ručičky, na pravém boku má páteř a tou nějak moc nevrtí
.
Tak abyste vy všechny zúčastněné věděly JAK S MAXEM…
Max je podle psychologa příšerně nevychovaný…prostě mu nikdo neurčil hranice, nikdo mu nedává najevo, že je to právě ON, kdo je v naší „smečce“ (rodině) na posledním místě. :-/ Prostě psycholog našim zopakoval jen to, co jim my s Davidem, ségra a spousta lidí „z venku“ říká už od Maxových štěněcích let furt dokola. Potřebuje cvičit, vyvolávat situace, při kterých dřív vrčel nebo se mu nelíbily a má mít košík a zvykat si na to, že ho může mít pořád…prý to psům vůbec nevadí a zvyknou si na všechno…jeho psi (ti od psychologa, který má u sebe v ohradě) mají košíky pořád…pijí i žerou s nimi a sundává jim je prý jen výjimečně…
No a jak to bude vypadat v praxi u nás:
Max bude mít údajně dvojitý výběh - jednu ohradu u boudy, jednu ještě okolo na dolní části zahrady…V těchhle ohradách bude, pokud dítě bude samo na zahradě…prostě nejdřív půjdem zavřít psa, pak pustíme dítě (?!) kdyby byl zavřený od okamžiku, kdy dítě přijde domů (v listopadu), spojí si to s tím a zaútočí při první možnosti…nicméně nemyslím si, že takhle by to bylo o moc lepší.
Psycholog říkal, že děti a psi dohromady prostě nepatří, že nikdy nemají být spolu o samotě…vždycky musí být přítomen dospělý…a pes v okamžiku, kdy je přítomen dospělý (kdokoli ze „smečky“), si nesmí nic dovolit…JENŽE to musí vědět, kdo je pán (to může být každý z nás, ale momentálně není NIKDO)…a to, že se ho v podstatě všichni bojíme, protože nás vlastně všechny nějak napadl, taky není dobře…protože kdykoli zavrčí, vylučujeme určitý druh energie a i chem. látek, které ho v jeho pozici utvrzují. ![]()
Takže výsledek? Pocity z toho nemám dobrý, Qeebo nebudu vychovávat k bázlivosti před všemi psi programově, ale vysvětlím mu zavčas, že TENHLE pes je fakt nevyzpytatelnej a NESMÍ s ním v okamžiku, kdy bude bez košíku přijít do přímého kontaktu…:-( Vím, že to bude znít hnusně, ale moc bych si přála, aby Max do doby, než Qeebo začne samo běhat po zahradě a dosáhne na kliku vstupních dveří, na stejné zahradě už neběhal…jakkoli…ať se třeba ztratí nebo jinak zmizí z naší rodiny… ![]()
V mezičase jsem taky mluvila se svou známou, která se věnuje lidské psychologii a ta mi říkala, že pokud je v rodině agresívní pes, je to známka určité agrese, která je skrytá v lidech…což vysvětluje ledacos…ono to, když se člověk nevybije v okamžiku, kdy ho ten pes napadne, tak ta špatná energie v něm zůstává a nese si ji s sebou…a kdo na to nejcitlivěji reaguje? Zvířata…
Navíc tahle paní ví, že u nás se EMOCE jako takový nikdy moc neprojevovaly…:-( Já až v 18 v Německu v umělecký famílii pochopila, jak fungujou emoce a že když má člověk radost, má ji projevit stejně jako smutek, vztek a cokoli dalšího…moc se mi to líbilo a snažím se tak žít…naši ale už jiný nebudou, tak jsem zvědavá, jak to všechno s Maxem zvládnou…
Takže jak jsem psala dřív…v podstatě se nic výraznýho neděje, myslím, že časem to ještě víc utichne, ale jsem ráda, že jim nějaký odborník konečně řekl, jak to se psem je a že změnit se musí hlavně oni a jejich úloha pánů…
Pro nás a pro Qeebo se toho ale moc nemění…asi sem raději moc jezdit nebudem a když, budu vyžadovat, aby pes byl zavřenej nebo s košíkem na tlamě naprosto bez výjimky. ![]()
Bee : něco takového jsem v podstatě očekávala. Takové zvíře potřebuje opravdu pořádnou výchovu a ne každý je schopný ho zvládnout. Bohužel takových psů (a lidí) je všude spousta. Jedni lidi tady u nás měli kavkazského pasteveckého psa - náááádherné zvíře, bohužel začal být agresivní v době, kdy vlastně ještě ani nebyl dospělý. Jeho majitel (na vojně dělal u psovodů
) si s ním ale poradit nedokázal, takže v momentě, kdy ten pes napadl snad všechny členy rodiny, ho dali někam pryč na hlídání nějakého objektu. Netrvalo dlouho a ti lidi si pořídili 2
labradory. Opět naprosto nevychovaní psi, kteří lítají i do vedlejší vsi a je jen otázka času (podle mě), kdy se něco stane. Ti dva psi už napadli 3 další psy (2 z toho jejich útok nepřežili) a pořád se nic neděje ![]()
Tajně jsem ale doufala, že se tví rodiče zamyslí a Maxe opravdu dají někam pryč. Tohle není řešení. Bojím se domyslet, co by se stalo, kdyby Max neměl košík a utekl z jemu vymezeného prostoru. Myslím, že v jeho případě by nepomohlo ani to, že by byl přítomen někdo dospělý. Je to hrozně smutné, ale za takových okolností bych asi návštěvy u rodičů skutečně omezila jen na minimum, dokud tam Max bude. Vždyť zdraví a život Qeeba jsou opravdu teď nejdůležitější
.
Držím palce, abyste to všechno nějak zvládli.
KRTI , víš, jak jsem psala ve středu o tom máminym mailu, byl vlastně v tom duchu, jak obhájit, že s Maxem se vlastně nic nestane…bylo mi z toho hodně smutno a hodně špatně psychicky.
Fakt je těžký se smířit s tím, že je pro ně pes bližší než my… ![]()
Musim říct, že se snažim s našima komunikovat normálně, budu se snažit i dál, ještě tak rok počítám tady budeme i bydlet… a budu doufat, že Qeebu se v kočárku nic nestane…
I když varování odborníků jsou i taková, že dítě byť i v kočárku může pes považovat za nevhodně se chovajícího člena smečky… :-/ Nemusím ti asi říkat, co bych tomu psovi byla schopná udělat, kdyby se Qeeba nějakým zubem byť jen dotknul
Takže se tomu budu prostě snažit předejít tím, že sem, jakmile se přestěhujeme, prostě nebudeme jezdit, nebo jen ve výjimečných případech (narozeniny, vánoce a tak), protože se budu bát jako blázen..
Ať si o tom myslí kdo chce co chce a ať to někdo chápe nebo ne…
No a otázkou je, jak to pak budou řešit naši, ale obávám se, že si řeknou, že já jsem blázen a že to přehánim…to je mi ale v tomhle případě úplně jedno (teda - mrzí mě to, ale nemůžu s tím nic dělat, takže to neřeším!)… Nechci předjímat a nerada bych jim křivdila, ale bojim se, že to nedotáhnou do konce, nebudou důslední a pes si dál bude dělat co chce.
Víš, ono není ani správný řešení, pokud by toho psa někomu dali…ono v tenhle okamžik vlastně správný řešení neexistuje…protože s ním se to mělo řešit už ve chvíli, kdy poprvé napadl asi před třemi lety tátu…HNED…ono nikdy není pozdě, ale pro všechny zúčastněné je to čím dál těžší.
Ale jak říkám, třeba se stane něco, co to celý vyřeší i bez našeho přičinění a zase bude klid…jen - přesně jak píšeš - naši si pak samozřejmě pořídí jiného psa… ![]()
SEZNAMEK: BEE matka pluku (76,rak) Praha Zbraslav (Vrchlabí) Filip/Daniela TP 1.11. Qeebo ?!? DK ???
KACULA (79,rak) Praha 4 Chodov (Krč) Lukáš/Tereza TP 1.11. Mimčula ?? DK 11.9.
IVETT (81,váhy) Praha 10 H.Měch. (Bulovka) Jan/Kristýna TP 1.11. Kulíšek ?? DK 19.9.
PAMAVLA (78, beran) Frydek-Místek Natalie/Jakub TP 1.11. ?!? DK 14.9.
MEOWTH (83,beran) Praha (Apolinář) Ema/David TP 1.11. ?? DK 3.10.
DOMI (77,střelec) Olomouc Vojta/? TP 3.11. kluk DK 11.9.
LINDUSA (79,beran) Německo (AFB Bitburg) Boo/Brat TP 3.11. holčička DK 8.9.
ANNI (76,váhy) Ostrava Filip/? TP 3.11. kluk DK 11.9.
LIDUNKA (79,beran) Chrudim (Litomyšl) Tomáš/Anna TP 6.(25.)11. ?? DK 20.9./21.9.
MARCELA_F (75,štír) Koměříž (Obilňák) Tobias/Sofie TP 7.11. holčička DK 12.9.
KRTONOZKA (78,štír) Věžná (PE) (Pelhřimov) Ondra/Tereza TP 7.11. kluk DK 6.9.
MARTA77 (77,býk) Brno (Obilňák) Vít/Nela TP 7.11. holčička DK 5.9./7.9.
VERUN (84,kozoroh) Praha 7 Letná (Apolinář) Ema/Vojta TP 7.11. kluk DK 18.9.
BENJULKA (74,byk) Orlova (Ostrava) Richard/Eliska TP 8.11. holčička DK 7.9.
JANAK (83, vodnář) Brno Ema/? TP 8.11. ?? DK ??? JITKA123 (76,střelec) Praha 4 (Krč) David/Karolína TP 9.11. kluk DK 5.9. PAJINA (77,beran) Praha 10 Hostík TP 11.11. holčička DK 12.9.
SMARR (75,blíženec) Praha 5 Radotin (Podolí) TP 12.11. kluk DK 6.9.
MAKOŠ (77,kozoroh) Zlín (Zlín) TP 12.11. Bobánek ?? DK 8.9.
TINES (81,beran) Brno (Ivančice) TP 12.11. kluk DK 21.9.
MILI (r.71) Praha 4 Michle TP 13.11. Bambulka ?? DK 12.9.
JANDULA1 (83,štír) Roudnice n.L Vojta/Nikola TP 15.11. kluk DK 5.9. IGINA (78,štír) za Brnem Vanda/? TP 16.11. ?? DK ??? NICO (79,panna) Praha (Podolí) Dan/Laura TP 17.11. kluk DK 11.9.
MIA (74,beran) Praha (Bulovka/Vrchlabí) Mia/Hugo TP 17.11. kluk DK 13.9.
BEINKA (77,ryba) TP 17.11. Piciríkos ?? DK 11.9.
SIFA (85,blíženec) Teplice Kristina/Matěj TP 19.11. holčička DK 4.9./.5.9. DANDA+BRUNO (76,býk) Most (Most) TP 22.11. kluk DK 13.9./25.9.
PETULINKA (82,rak) okolí Brna TP 23.11. Bubišáček ?? DK 6.9.
SYLVAH (76,lev) Brno (Obilňák) Anička/Marek TP 26.11. ?!? DK 12.9.
LORIN (76,beran) Plzeň Jiří TP 28.11. kluk DK 12.9.
LIBORINKA (83,býk) Pelhřimov Matyáš/Bára TP 30.11. kluk DK 26.9.
MEDICKA (80,váha) Praha- Žižkov (Motol) Erik/Victorie TP 30.11. mimi ?? DK 7.9.
Zatím: 16 klučíků 8 holčiček 11 překvapení 3 tajemství
Delší dobu nepíše:
Lucajda, Stramplicka, Beru, Kami, Jagiska, MilkaK, Welinka, Ilju, Hiki, Maya, Tynka85, Ivana
HOSTÉ:
MARIEE, KA-TKA, EDIK, DENDULKA, RADULKA1, KASIA
Ahoj holky,
tak jaký je víkend, včera tady bylo nádherně teplo. Ale dneska už počasí nic moc. V noci tu i pršelo.
Tak jak jsem psala kvůli tomu cukru, tak jsem si ho v jídle začala hlídat a jak se každý den vážím ráno. Tak jsem zhubla od středy kilo. Jím pravidelně po třech hodinách menší porce - tak 5-6 za den. Tak má strach,aby mi dr. potom na kontrole nvynadala, že mi ta váha možná klesne.
Snažím se dát do toho jídelníčku potraviny, které jsou pro mimi nutričně potřebné. Myslíte holky, že to nevadí?
Pěkné dopoledne, mamči a mimča,
tak mi včera večer zase bylo ouvej. Lehla jsem si do postele a začaly mi stahy tak silné, až mě to vyděsilo. Opakovalo se to asi 3×, pak jsem konečně usnula a už bylo dobře. Navíc mě Ondra rýpal do pravého boku, takže se asi zase nějak přetočil. Fakt dost se tam vrtěl. Hrozně jsem se bála, že se mu už u mě nelíbí a chce ven. Vím, že teď už by ho zachránili, ale mám strach, že by se to neobešlo bez následků. Je fakt, že jsem se včera moc nešetřila, dneska se fakt ani nehnu a budu odpočívat
.
Jinak vařím zapékané brambory s mletým masem, rajčaty, cibulí a smetanou. Pak sebou někam plácnu a asi skouknu pár filmů na DVD.
Tak hezkou neděli
.
Ahojky,
tak hlásím, že máme kočárek
Je to nakonec ten DorJan Cross Country, světle modrý se šedými a světle béžovými doplňky. Byli jsme si pro něj osobně v prodejně ve Valašském Meziříčí a přímo na místě nás vyšel na 6.190,– Kč. V ceně i pláštěnka a baťůžek. Peťa je z něj nadšená a ostatní příbuzenstvo, co jej už stihlo vidět, taky, tak mám radost ![]()
Cestou domů jsme si trochu zajeli zkontrolovat moji babičku, která zůstala sama doma poté, co maminka odjela na víkend „na lepší“. Babi na přepadovku zareagovala naprosto profesionálně, ohřála oběd a vytáhla v pátek upečené koláče ![]()
Cestou zpátky do Olomouce bych si ale nejraději vylískala… Peťa sehnal povolenku ke vstupu do vojenského prostoru Libavá, tak vymyslel, že bychom tam mohli zkusit zajet, porozhlédnout se a třeba i pozbírat nějaké houby. Jenže ty cesty!!! Příšerné výmoly, kaluže, rozbitý asfalt (s trochou fantazie se tam dal ještě místy vidět), nezpevněné úseky cest rozježděné teránáky a tanky a já nevím, čím ještě… Celou dobu jsem jen držela bříško a v duchu si nadávala, že jsem nebyla ráznější a hned v úvodu jsem Peťovi neřekla, že to prostě už není pro mne… Pak se cesta zlepšila, já se uklindila a zašli jsme i na nějaké ty houby. Cestou domů jsme se ještě stavili ve vesničce, kde mají Peťovi prarodiče letní chaloupku - no a tam se mi udělalo přííííšerně zle…
Zřejmě to bylo od žaludku, jak byl v tom autě vyklepaný… Musela jsem si tam na hodinu lehnout a jídlo jsem nemohla ani do večera vidět… Doma jsem šla spát už po osmé a s přestávkama, jak mě mimi budilo pohyby, jsem spala až do rána. Snad už je to dneska lepší, ale raději budu celý den odpočívat a nedělat nic namáhavého…
Holky, mám takový dotaz: dá se nějak poznat hrozící předčasný porod? Co třeba bych na sobě měla sledovat, abych rozeznala, jestli třeba nevyrazit do nemocnice
Kontrolu mám až za týden, nechce se mi zbytečně plašit, ale po tom zážitku z vojenského prostoru nějak nejsem úplně klidná…
Díky
Domi
Domi : koukám, že řešíme úplně stejný problém. Mně taky bylo trochu špatně od žaludku a přišlo mi, že pohyby mimíska jsou šílené - je jich moc a jsou hrozně důrazné. Taky jsem se večer strachovala, co když už je to tady a já to včas nepoznám a nechci zase vyrážet do nemocnice kdykoli mě někde píchne. Ale včera to byly opravdu křeče, ne jen tvrdnutí, na které jsem zvyklá. Navíc mě pinďa hrozně tlačí pod žebry, takže jsem celý den taková rozbolavělá.
Fakt na sebe dávej pozor a už nikde nelítej. Já jsem taky chtěla ještě vyrazit na houby, ale už na to kašlu. Musíme si konečně uvědomit, že jdeme do finále a že teď už to není žádná sranda. Těhotenství sice není nemoc, jak obvykle rádi říkají hlavně ti, kteří to nikdy nezažili, ale je potřeba se teď už fakt šetřit ![]()
Bohužel nevím, jak poznat, že nastává předčasný porod, takže bych byla taky ráda, kdyby se tady o tom někdo zmínil. Já mám jít do poradny ve středu, ale říkala jsem si, že jestli mi bude večer tak, jako mi bylo včera, tak tam zajdu hned zítra, nechci nic riskovat.
Krti - díky za reakci, taky přemýšlím, že bych k doktorovi zaběhla raději už zítra, pokud mi pořád nebude úplně nejlíp… Raději plašit zbytečně, než pozdě ![]()
Ahojky holky,
KRTI, DOMI tak tenhle víkend je fakt nějakej divnej…
Včera jsem psala o tom, jak se mi udělalo zle u mámy, jak jsem dýl stála a kecala s ní a vy jste taky měly svoje problémy.
Asi si budeme muset pomalu zvykat na to, že jsme FAKT UŽ HODNĚ TĚHOTNÝ
a výrazněji se šetřit… Já jsem totiž v pátek měla taky takovej celkem náročnej den…dopoledne to stěhování v práci (ačkoli jsem si jen poskládala svoje věci, byla jsem pořádně zpocená a unavená), pak ještě návštěva u kamarádky, nákup, procházka s jejím synem (i když krátká) a hlavně dvojí přejetí Prahy sem a tam centrem po kostkách… taky asi nic moc
Nějak si nepřipouštíme, že už jsou věci, který se pro tuhle fázi těhotenství nemusej úplně hodit. ![]()
Poslední dny usínám fakt brzo (včera kupříkladu asi v 22,00) a k večeru bývám fakt už dost unavená, pokud si přes den moc nelehnu. Včera taky klidu moc nebylo. Dopoledne jsem samozřejmě díky tý „omdlévací“ příhodě u mámy ještě chvilku polehávala, ale pak jsem musela vstát a uklízet a udělat ty palačinky, protože měla přijet ta tchýně…ta to nakonec ale nestihla, takže to celý bylo zbytečný
Fakt mi celej den nebylo 2×. No a dneska jsem spala do 1/2 devátý, pak jsem byla asi hoďku na netu a šla si lehnout znova…
Bolí mě ta stydká kost. Koukala jsem na internetový poradny a je to v týhle fázi normální, ale radši se stejně zeptám gyndr…
Snad nebude plašit jako s tou „cukrovkou“…Cukr mám podle papírků naštěstí v normě, ale ta kost je čím dál horší a už mě taky napadlo (protože píšou, že to je součást přípravy těla a pánve na porod), abych nerodila předčasně
to by se nám s plánem „Vrchlabí“ fakt nehodilo do krámu!!! Snad bude mít Qeebo rozum a když budu víc odpočívat, bude se mu u mě líbit až do konce! ![]()
Našla jsem něco s těmi příznaky předčasného porodu, jak se ptala DOMI … tak to sem zkopíruju:
http://www.babybazar.cz/modules.php?…
Ale zkus se třeba zeptat na diskuzi www.porodnice.cz - odkaz je např. tady:
http://www.porodnice.cz/poradny.asp?…
a ten doktor Koucký mě musím říct v některých odpovědích vysloveně baví! ![]()
Hezkou neděli všem a opatrujte se!
Bee+Qee