Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj těhulky,
Krti, Domi : Každý den mi z www.rodina.cz chodí info mail o průběhu mého těhu, co se se mnou děje, co bych měla vědět , čeho se vyvarovat atd… Včera mi přišlo tohle: Falesne priznaky porodu jsou temer opacne od tech pravych, proto byste je nemela zamenit. Kontrakce jsou nepravidelne a pokud jde o jejich intervaly (intenzita a delka trvani) nedochazi k zadne zmene. Bolesti nezacinaji a nejsou obvykle v zadech, ale v brise. Zmeny (rozsirovani a stahovani) delozniho hrdla take nelze pozorovat.
Taky jsem někde četla, že když máš pocit , že máš bolesti a myslíš si , že už je to ono tak si jít lehnout do vany a zkusit to rozehnat teplou vodou, když bolesti přestanou tak to byly zaručeně poslíčci
No , ale myslím že s tím by nám , ale třeba mohly už poradit zkušenější mamky co?
Ještě jeden odkaz… podle toho myslím, že předčasný porod samy těžko rozeznáme, pokud by k němu nedej Bože mělo dojít.. ![]()
Asi nebude od věci, pokud v téhle fázi těhotenství prostě začneme ty doktory zaměstnávat čím dál víc…a s tím spánkem, šetřením se a dáváním na sebe pozor to začneme brát fakt zodpovědně! ![]()
Jo jo, to co píše VERUN mi přišlo před pár dny taky a s tou vanou jsem to taky četla…
Těžko říct, jestli nám zkušenější mamči s tímhle poradí…snad žádná z nich nerodila předčasně, ne?! ![]()
Ale napadlo mě…opět… CO NA TO SYLVAH ? Paní doktorko, jaká je vlastně vaše specializace? Poradíš nám? ![]()
No a taky jsem se vám chtěla pochlubit o mé šikovnosti, dělala jsem oběd a nějak jsem zapomněla na to, jak psala Bee, že jsme už hodně těhotné tak jsem břichem zavadila o pánev
Naštěstí to bylo jen o okraj, takže jsem se jen trochu spálíla pod pupíkem, nechci domýšlet co by se stalo kdybych na sebe tu pánev zvrhla ![]()
Bee : Doufám, že některá z nich neměla předčasný porod, ale říkám si , že budou stejné příznaky u předčasného porodu jako u porodu v termínu. No nevím jak ty, ale já si říkám, abych to poznala a nějezdila zběsile do porodnice 2× za noc ![]()
Bee :Ahaa , tak ted jsem si četla ten odkaz co si poslala. Takže nejsou stejné příznaky, hmm … to jsem nevěděla
Koukám, že mám nedostatky, ale pěvně věřím, že to žádná z nás nebude potřebovat vědět ![]()
Ahojky…
koukejte se šetřit…trubky!!!!!
![]()
Jinak já teda předčasně nerodila a ani neporadim moc ohledně normálního porodu.....nějak mě postihly bolestivé kontrakce až po píchnutí vody na sále takže nějaký sledování intervalů a bolestí neumím ![]()
Ale obecně, pokud ty bolesti přejdou a vy cítíte pohyby, tak bych se neznepokojovala. Když by nepřestaly, zkusila bych tu vanu.....a asi za zmínku stojí když cítíte třeba jen tvrdnutí bříška a k tomu tlak na konečník, přitom se vám na velkou stranu nechce…těžko popsatelné…to bych šupajdila do špitálu!
Tak se opatrujte a nepřepínejte se, nestojí to za to…
![]()
Kacula : no já včera právě měla bolesti v břiše, vždycky takové ostré píchnutí a, jak píšeš, ten pocit, že musím na velkou, ale přitom jsem věděla, že se mi nechce. No jak říkám, uvidím dneska, kdyžtak pošupajdím zítra do poradny.
KRTI …myslim, že by to nepřešlo, tudíž možná se něco chystalo nebo dělo, ale asi je vše zase jak má být!!! Pokud dneska nic, tak bych byla klidná…Ale vím, že to poleká!!!
Kacula : dneska je to o něco lepší. Cítím ty stahy víc než kdy jindy (zdá se, že jsou silnější), ale podle toho, co jsem četla, je to normální. Dneska fakt nebudu dělat nic než se povalovat a uvidíme večer, to je to vždycky nejhorší, když si jdu lehnout. Pokud to bude dobré, plašit nebudu, pokud to bude stejné jako včera, půjdu zítra do té poradny. Včera jsem z toho byla vyděšená, že jsem pak zjistila, že se potím jako blázen a mám napjatý snad každý sval, co v těle mám. Tak snad to bylo plašení zbytečné.
Holky,
musite se vic setrit. Uz se pomalu, ale jiste blizime k cilove rovince.
Me teda nijak zvlast bricho netvrdne, ale nekdy mam pocit, ze mi mimco taha za pupecni snuru, jak to boli. V patek jsme byli na vylete a ja usla asi 10 km a bricho jsem mela jako sutr, a jak jsem to kopcu funela. No hruza.
Pro me je nejhorsi, ze Danielek se chce jeste nekdy a to dost nosit i doma. A hlavne, kdyz se spatne vyspi nebo ho neco boli. Proste to nejde, abych ho nepochovala a nenosila.
Citim se dobre, i dr. rikal, ze je vse uvolnene, takze jsem v klidu.
Marcela
Holky,
tak to byl včera opravdu divný den
Mně bylo celý den v pohodě a pak mě z ničeho nic začalo bolet v podbřišku na pravé straně a nemohla jsem se ani pohnout, tak jsme nastartovali auto, jeli do porodnice na Obilňák, bylo mi děsně špatně, div jsem neomdlela na monitoru no a pak se to zlepšovalo, přišla doktorka, zjistila jsem, že je to kámoška, co jsem dva roky neviděla:-), miminko naprosto v pohodě, žádnej problém, nikde nic, v krvi nic, moči nic, ultrazvuk nic a než se dodělaly všechny vyšetření, tak to zmizelo. Asi to byla nějaká kolika…
No ale máme konečně nějaké pěkné fotky z ultrazvuku.
Asi je lepší plašit víc než míň, přece jen, teď už se ten konec blíží…
Ahoj holky,
díky všem za rady a uklidnění
Dneska už se cítím trochu líp, i když občas mi tvrdne bříško (pravidelně, když odcházím z WC - nevím, jestli při tom dělám jiný pohyb než obvykle…?). Někde v těch odkazech jsem narazila na to, že může odtéct i nepatrné množství plod.vody. Jak to poznám? Mám pořád (nejen v těhu) slabý výtok, teď mi ještě našli jakési „breberky“, takže užívám vaginální čípky (snad framykoinové?), které se pochopitelně rozpustí a zřejmě pak něco musí vytéct - takže netuším, jak to případně všechno odlišit od té plodovky???
Ještě jsem chtěla napsat, že radši jet zbytečně, než si něco vyčítat…Taky pokud je člověk vylekanej, tak to je samozřejmě všechno horší, takže pokud máte pochybnosti, tak klidně jedte do nemocnice, nebudete první ani poslední, kdo by jel zbytečně a určitě Vás za to nezbijou ![]()
DOMI …ohledně výtoku a vody neporadím, ale kdyby ti praskla, tak to poznáš.....a kdybys měla pochybnosti, tak si vezmi vložku a jedte klidně do porodnice, oni tam poznaj podle nějakých papírků z té vložky jestli je to ono!! Ale zvýšený výtok je naprosto v pořádku, jen nesmí být cítit a nesmí obsahovat krev nebo být růžový!!