Poradna duly
Jana Čurdová
Benjulko : Tak to ubíhání Ti tedy zzávidím, já mám pocit , že to už ted je věčnost a ještě další dva měsíce
Já už bych chtěla ted ![]()
benjulko: metříky jedou:-) já si ještě vybavuju, kdy jsem byla na miminu a teprve jsem měla obrázek někde před 15-kou. A říkala jsem si ,to bude ještě dlouho. Teď už na mě mrk kulatá 30-ka.
Manželovi hlásím počet dnů: „Tak, už to mám za 77!“ a on:„Ježiš, už jenom?! Co budeme dělat?“ ![]()
Ahojky kocicky!
Tak mam za sebou noc bez muzicka…vzdycky spim tak nejak divne, tak jsem hrozne utahana. Dneska budeme malovat obyvak, moc se tesim, konecne na tu bilou placneme nejakou peknou barvicku. Hruza a des je ovsem to uklizeni okolo. Objevila jsem tuny nezarazenych papiru a ruznych jiny veci, tak se v tom budu hrabat asi tyden ![]()
Srazik , no ja osobne bych se take priklanela zase k nejakemu OC v rozumnem dosahu. Pro me je autem sci-fi i ten Smichov…ale prizpusobim se, neni problem nechat auto na Cernaku a prijet metrem i na ten Vaclavak.
Metriky …zacina me jimat trosku hruzicka
Je to celkem nedavno, co mi ta hlavicka trcela na opacnem konci metriku…to mi pripadalo jako nekonecne cekani! Ted bych potrebovala tak aspon tyden prenaset ![]()
Dobré ráno, mamči a mimča,
já měla taky včera neplánovaně hezký večer. Byla jsem u babičky a z okna jsem uviděla kamaráda, kterého jsem neviděla snad už 2 roky. Byl se svojí novou slečnou na chalupě, tak jsem se jim tam nakvartýrovala a bylo to mooooc fajn. Holčina se mi moc líbila, tak jsem je pozvala na dnešní večer k nám. Dokonce mě ještě v noci odvezli domů (je to jen 1 km), abych nemusela sama pěšky. Paja byl na kytarovém dýchánku a přijel až v půl třetí. Jediná vada na tom pěkném večeru byla, že mě opět začala nesnesitelně bolet hlava. Před spaním jsem si vzala Paralen, protože bych snad vůbec neusnula. Nikdy jsem na bolesti hlavy netrpěla, ale teď jsem to zažila už potřetí a nedá se s tím žít. Snad to zase přejde, až bude po všem
.
Jinak od rána dusím maso na guláš, máme tady taťku a jeho 2 kamarády, dělají nám na té zahrádce, tak to musím všechno nakrmit a obstarat.
Ještě vám musím říct, co se mi ráno stalo : sousedka-kamarádka odjela s rodinou do Chorvatska, tak mi dala klíče od bytu, abych jim zalévala kytky a když bude hezky, otevřela okna… Dnes hezky je, tak jsem tam vtrhla - zarazilo mě, že nebylo zamčeno, když vím, že jsem minule zamykala - pak jsem uslyšela hrát televizi, tak jsem nakoukla do obýváku a… tam v pelíšku slečna švagra té kamarádky - no fakt TRAPAS
. Tak jsem se jen slušně přeptala, jak dlouho se zdrží, abych jim tam nelezla a zbytečně je nerušila a šla pryč - rudá až na prdeli
. Dneska budou kytky žízní, já už tam teda nejdu
.
Benjulka : ty máš nahoře 7 kg a závidíš mi moje 3
![]()
Jitka123 : neplač, on si asi přítel uvědomil, že se vám zanedlouho úplně od základu změní život a že nic už nebude tak, jako dřív. Myslím si, že věk v tom určitě nehraje žádnou roli. Někdo může být skvělými rodiči ve 20, někdo na to nemá ani ve 40. Však on se tvůj miláček na miminko taky určitě těší, jen má možná obavy z toho, že bude mít velkou zodpovědnost za vaší novou rodinku a bojí se, jak to všechno zvládne. Ale tohle řešíme, řekla bych, asi všichni. Paja taky tuhle povídal, že se bude muset poohlédnout ještě po nějaké fušce, že když teď bude mít rodinu, musí se o ní postarat. To víš, že máme taky strach, jak to půjde. Byt a všechno je zatížené úvěry, příjmy tady u nás nejsou moc vysoké, teď bude o jeden plat méně - spoléháme na to, že skutečně dostaneme ten rodičák 7600 Kč. Jestli to nechají na 3500 Kč, tak se můžeme jít napást
. Ale říkám si - zvládli to naši rodiče a byli na tom mnohdy ještě hůř než my, tak to nějak zvládnem taky
.
Jinak mi Paja včera přivezl z nákupu 2 Tatranky, 3 Lipánky, 2 Ostraváčky a 30-ti dekovou čokoládu. Se budu mííííííííííííííít
.
Tak hezký den a celý víkend
.
Dobré „ranko“, pupíčkandy! ![]()
Tak my jsme opravdu spali od včerejších 22,00 do dnešních 09,00…
David teda vstal někdy kolem 3,00 a bláááááááááááááááázen šel dělat něco do práce…jemu se dělá líp v noci…tak teď ještě počítám tak do oběda bude pochrupovat…spinká jak miminko… fakt jsem přemejšlela, že ho vyfotim. ![]()
Cítím se ale plná sil, takže ten dlouhý spánek pomohl od včerejší úmorné únavy dokonale. ![]()
Ad metříky - souhlasím s Benjulkou…v noci, když spíme sem určitě chodí nějaký skřítek a ty postavičky na metřících uměle posunuje…
Co se mě týče, byla bych těhotná klidně ještě tak o měsíc dýl než je plánováno…
Ale nechci se rouhat…abych pak v 41. týdnu nekřičela JÁ UŽ CHCI RODIT…
To bříško je fakt čím dál těžší…a rozhodla jsem se, že budu brát zase chvíli mami-vitamín…protože si říkám, že je klidně možný, že mimi si teď bere nějak víc vápníku a proto mě bolí ta kost ![]()
Uvidíme…taky bych někdy příští týden (doufám) měla mít kontrolu - máme se s doktorkou operativně domluvit v pondělí po telefonu…tak jí to řeknu.
To je jediná nepříjemnost, kterou teď vnímám…teda kromě toho, že už bych celkem uvítala NORMÁLNĚ se předklánět, udělat si pedikúru, oholit se všude, kde JÁ uznám za vhodný a JAK uznám za vhodný a vůbec dělat všechny věci, který Qeebo teď nepokládá za důležitý veškerý možný sporty nevyjímaje… ![]()
Takže když to shrnu, ono je nakonec těch 40 týdnů akorát… ![]()
Bee , ja Te nechci nejak desit ci Ti brat iluze…ale mam pocit, ze uz to bude tak nejak porad „JAK QEEBO UZNA ZA VHODNE“
Urcite alespon do te doby, nez ho zacnou zajimat jine a dulezitejsi veci nez rodice.
No me je nejak divne a chce me bolet hlava. Tak pujdu na chvili s Beylinkou na prochajdu a vyhodim aspon trideny odpad…to jsem vzorna obcanka, coz?!
A zitra jsme meli jit do divadla a nic z toho nebude, tak jsem trosku zklamana…uz jsem strasne dlouho nebyla nekde mezi lidma ![]()
No snad vymyslime nejaky nahradni program na vecer…
KRTI já mám „jen“ 8 kg navíc…kdybych byla v 9. měsíci, byla bych spokojená, ale takhle mám strach, že to nakonec přes 10 bude a to jsem nechtěla
Prostě jsem se z porodnice chtěla vrátit se svojí původní váhou, která už tak převyšovala veškeré limity…tak proto ti možná s Benjulkou závidíme ty tvoje 3, víš?! Kdybych měla výchozí 60 kg, asi bych se taky absolutně netrápila…
Ale on člověk nikdy neni úplně v klidu co se váhy týče…
Ono to teda neni moc vidět díky bříšku, ale vim, že mi narost i zadek a to hned na začátku a řekla bych dost nevkusně…
a to je to, co se mi vždycky nejhůř hubne a o stehnech a celulitidě nemluvim už vůbec…ale doufám, že Qeebo mi dovolí co nejdřív trochu sportovat…jenže já se nedonutim doma jsem zjistila, takže DOUFÁM, že to půjde začít chodit aspoň na blbý míče (který jsou i tak málo dynamický) fakt co nejdřív…klidně už třeba od ledna…a pak na jaře (doufám, že nezačne v květnu) na brusličky…
A musí to jít!!! Protože s touhle váhou otěhotnět podruhý se mi nechce!!! ![]()
Jinak s těma chlapama - JITKO , taky bych řekla, že je to normální chlapská „předporodní panika“
David si taky občas stěžuje, že je tý zodpovědnosti moc, že nás fakt bude mít na starosti a tak…
Byli jsme doposud vyrovnaní, celkem i platově mezi náma nebyl velký rozdíl a pro mě bude taky blbej pocit, že do rodinné kasy přináším menší díl a spotřebuju větší…
Taky o tom občas přemýšlím, jak to zvládneme…příjemný pocit to nebude, ale věřím, že Qeebo nám to bohatě vynahradí a s těmihle pocity se vyrovnáme.
Hlavně fakt už NIKDY nebudeme dva…není to na pár týdnů nebo měsíců, ale fakt na celej život.
I kdyby se mezi námi cokoli stalo, to dítě je takový pouto, že jsme spolu fakt uvázaní „na věky věků“…na jednu stranu fajn věc, na druhou … ta definitiva mi nikdy na klidu nepřidávala…
Ale už je to tak, zbývá jen se s tím co nejlíp a nejdřív vyrovnat. Čeho se já osobně bojim je hormonální bouře v šestinedělí…ale to snad taky nějak „pořešim“…
Prostě - strachy jsou normální a přesně jak psala myslim NICO…ty to mímo cítíš každý den v sobě, pro něj je to zatím poměrně abstraktní a najednou vidí, že se to fakt chýlí k porodu a že to bude sakra konkrétní člen vaší domácnosti…to je jasný, že ho to nenechává v klidu.
Mě taky ne… ![]()
NICO, ať prochajda pomůže…já s tim našim kreténem (PSEM) nemůžu nikam…nechci riskovat svoje ani cizí zdraví
Naši byli včera u psychologa (PSÍHO), tak se půjdu zeptat, jak pochodili, ale bojim se, že NIC MOC čekat nemůžu…rozhodně nic moc novýho ![]()
Co se týče toho „CO QEEBO UZNÁ ZA VHODNÉ“, to je jasný, ale počítám, že minimálně rok, možná rok a půl bude ještě aspoň trochu ovladatelné…už tím, že nebude normálně chodit…prostě ohledně toho sportu a bruslí především…doufám, že se překonám a najdu v sobě patřičný vztek na své odulé tělo, že vezmu kočár a Qeebo a zajedeme na Ladronku…
Aspoň jednou, dvakrát do týdne…to je na stehna, boky a pas nejlepší pohyb.
Jinak je jasný, že se všechno bude točit podle Qeebo-kolotoče… to si iluze nedělám…ještě na světě není a už tak nás dost nasměrovává svejma maličkejma ručičkama tam, kam potřebuje… ![]()
BEE je skvělé, že Vaši začali pejska řešit hned. Určitě to bude k něčemu dobré, neboj.
Jo stydká kost je teď normální, já se ptala na minulé kontrole, neboť mě taky bolí, a doktorka mi řekla, že je to prostě normos v tomhle období.
Na vitamíny teď celkem opatrně, abys neměla větší mimi.
Jo a s tím cvičením? Myslím, že prvních 6 měsíců se ani nezastavíš, takže tréninku budeš mít habakuk, neboj. Já jsem vždy první půlrok zhubla 20 a 30 kilo, bez cvičení ![]()
Krti víš proč Ti „závidím“ jenom ty 3 kila? Protože z vlastní zkušenosti z 2 předchozích těhu vím, že jsem teď za těch 10 týdnů schopná přibírat kilo za týden
Pomoc, doufám, že se historie nebude opakovat ![]()
Ahojky Tehulky:)
Tak prave varim obidek Zapecene brambory z Krkonos:) doufam ze to bude jedle:) a odpoledne se chystam pect babovku pro pritele:) co se tyce pribranych kil tak jsem si vcera vlezla na vahu. Jsem si rikala ze jsem nemohla pribrat ze mam pohyb s Griffem a beham kolem baraku a jejej ono ne. Ja uz pribrala 15 KG
Tzn 3kg nahore. Jelikoz do pordu zbyva 68 dni (idealni pripad) tak se desim ze se dostanu na tech 20 coz jsem nikdy nechtela:( Si rikam ze kdybych jeste bastila sladky tak snad na tech 20Kg uz jsem:)
JITKO - já sice doufám, že se víc jak na 12 nedostanu, ale vyděsila mě BENJULKA - že z předchozích zkušeností ví, že je schopná přibírat kilo za týden…
Abych nebyla ten samý případ… Zkusim se trochu hlídat…když já to sladký teď fakt nějak můžu…včera jsem kamarádce dovezla velikou Milku s oříškama a měly jsme co dělat, aby z ní něco zbylo i pro jejího manžela…
Mám dneska nějaký problém s tlakem nebo co?! Chvíli jsem stála u mámy v kuchyni (řekněme 20 minut) a cítila jsem, že bych si měla sednout, ale znáte to…takový to „vždyť už jdu“ a stejně kecáte ještě dalších 5 minut…řešily jsme toho psa a bylo to zajímavý…no a pak jsem jí chtěla ještě říct o zážitku s profesorem z EKG a najednou jsem cítila, že si MUSIM sednout, jinak sebou švihnu. :-/ A doteď mi není nijak 2×.
Asi si na hodinku schrupnu, abych pak mohla uklidit a udělat něco dobrýho na večer…přijede na návštěvu tchýně…chceme jí ukázat kočárek, cestovní postýlku, výbavičku a tak…
Těšim se na ni a chci, aby mi bylo dobře…:-)
BENJULKO - neboj, s vitamíny to nepřehánim…vezmu si jeden za čas…když mám třeba takový pocity jako dneska.
Krevní obraz mám normální, takže mi evidentně žádný železo apod. nechybí, takže jen fakt ve dny, kdy nejim moc přírodních vitamínů nebo cítím, že mi není 2×… ![]()
Bee já Tě nechtěla vyděsit
, promiň. To já jsem byla takový slaboch s chutěma, že jsem opravdu denně jedla zákusek nebo 2 linecké polomáčené tyčinky. Ale je fakt, že v tuhle dobu už jsem měla u obou těhu o min. 6 kilo více. Takže taky doufám, že i když se teď cpu těma margotkama, tak už se sama nedoženu a zastavím se na max. +10kg.
celkem.( a ne +20 jako předtím
)
Jo a nejvíc jsem vždycky přibrala mezi 28-32týdnem ( vždy 5kilo). Teď jsem za 1/2 stejného období přibrala jen 0,5 kg. Takže to bude asi v poho. Pak už se mi váha do konce těhu zvedla jen asi o 4kila. Takže možná, že se vlezu do předsevzaté tolerance ![]()