Poradna duly
Jana Čurdová
A ještě jeden dotaz (snad už poslední
): když se blíží porod, tak se ztrácejí pohyby??? Z nějaké odpovědi jsem to vyrozuměla, ale možná špatně, tak se chci jen zeptat, jak je to v otázce pohybů… Díky a už snad končím s plašením ![]()
Ahojky kocicky!
Co to tady ctu za horory???? Zadne predcasne porody se nepovoluji!!!
Jinak ja jsem na sebe dneska taky zvedava…uz od sedmi od rana kmitam, vymyslela jsem si malovani obyvaku. Kdyz uz ho mame vyklizeny kvuli boourani te zdi na volieru, tak by byl hrich to nevyuzit, ze. Takze jsem to pojala jako zacatek predvanocniho uklidu. Mira je uplne hotovej a ja uz taky padam na usta. Taky jsme se stihli docela dost steknout, ja to orvala, no nic moc nalada tady neni ![]()
Do toho siiilenyho bordelu prijeli lidickove pro kocourka…az z Polska. No museli si pomyslet, ze jsme padli na hlavu. Ja s tim pupkem funela jako bych mela kazdou chvili zacit rodit, Mira cely od barvy…proste mezinarodni ostuda.
Brisko tvrdne trochu vice nez obvykle, ale celkem se to da. Uz jsem ho chudaka asi vytrenovala.
Maminka mi rika, at delam v tehotenstvi nejake pekne veci, ze to miminko vnima a ma to na nej vliv. Ona se mnou tancovala, malovala, ucila se na klavir, hodne cetla a tak (ze pry i kvuli tomu ze mne vyrostla takova sikovna holka
)…no a ja furt litam s hadrem
Tak snad si z toho prcek neco vezme a bude potom doma pomahat ![]()
Uf, no tak ja se zase odlepim z gauce a pujdu pokracovat. Boli me uz kazdicky sval, ale co nas nezabije to nas posili, ze. Jeste by mohli prijet tchanovci, aby zas meli co probirat…zase tady mame takovy bordel ![]()
Ha a zacalo krapat…takze mi zmokne pradlo, parada…
Nico , buď opatrná. Až to přepískneš a začne ti být zle, může být už pozdě.
Já už dneska začínám propadat trudomyslnosti (holky cimrmanoložky - nemáte některá u sebe míč ?)
Ahojky holčiny
Já doma lenoším a stejně mi není nadvakrát. ono je asi nějaký blbý tlak nebo co.
Jsem už sice třetirodička, ale na Vaše dotazy Vám stejně neumím odpovědět
. Jeden porod vyvolávaný, druhý taková rychlovka přímo po kontrole v porodnici, že sama nevím co budu dělat, když se mi to spustí doma ![]()
Takže v té „nevědomosti“ jedu s Váma ![]()
Pro Krti a další trudomyslné :
Polární noc, má zvláštní moc, každého přepadne smutek,
Němec i Brit, křesťan i Žid, kdyždý by nejradši utek.
Už i ti šikovní Džaponci se silami jsou na konci.
Jen jeden z národů neskoná, hrůzy severu šťastně překoná.
Tam, kde hy-, tam, kde hy-, kde hynuli vlci,
tam, kde hy-, tam, kde hy-, kde hynuli vlci,
tam, kde hy-, tam, kdehy-, kde hynuli sobi, Čech se přizpůsobil. Doufám, že jsem to moc nepomotala a že Vám to dodá odvahy
![]()
Domi SUPER, teď už mi bude určitě líp
.
Dala jsem koupel (teda spíš sprchu, my nemáme vanu a na to, abych prubla Ondrovu, se teda fakt necítím
) a oholila nožky, kdybych zítra ráno náhodou k tomu doktorovi jela, aby se mě nelekl
.
Benjulka : no tak to bych si taky přála, aby to bylo takhle. Švagrovou taky odvezla z poradny sanitka rovnou do porodnice a rodila druhý den ráno, když jí to vyvolali. To bych taky docela chtěla než se nervačit, jestli už to jsou porodní bolesti, abychom nejeli do nemocnice moc brzy nebo moc pozdě… Jsou to starosti
.
KRTI a to si vem, že jsi prvorodička. Ale když já „ostřílená“ rodička budu plašit nadarmo, jak tam na mě budou koukat. Si řeknou, že jsem asi prdlá ![]()
Tak jsem dopekla 3 strudly a desne se nacpala.
Jinak dneska bylo zase spatne me. Vcera mi bylo fajn, ale dnes se mi delalo soufl na prochazce s Danulou. Kazdou chvilku jsem si musela sednout A to jsem si myslela, ze mi ta prochazka pomuze, protoze doma mi bylo dost tezko.
Tak pekny vecer,
Marcela
Ahoj kocandy, ctu Vas snad uz od ctvrtka, ale stihla jsem jednu - dve stranky a dalsi 4 pribyly, to se pak blbe docita
. On ma Lance volno, tak nemam cas vubec na nic, pekne me opet taha po vsech certech. A bacha, to tu uz dlouho nebylo - mam kasel a rymu jak hrom!!!!!!! Vubec nevim, kde na ty choroby chodim, kazdopadne se jim u me libi, ale me se to teda vubec nelibi. Nicmene kasel ted nema takove grady jako predtim, dokonce mi ani neprinasi extra kontrakce. A vubec moje kontrakce jsou nejak na ustupu, bourlive obdobi mam uz za sebou, dobry tyden, mozna i dele, registruji tak 2 - 3 kontrakce denne, to je sakra rozdil oproti mym 15… Haha, jen doufam, ze to neni klid pred bouri
. Ba ne, na predcasny porod se nechystam, aspon ne nasledujici mesic!!!!!!!!
Jinak vcera jsme se trapne ucastnili weinfestu, no naprosto jsem si to uzila, za celou dobu jsem mela pul deci ledoveho vina (mnam, moje prvni ochutnavka, moc mi chutnalo) a 2 srky jinych vin, to bylo vse. Za to jsem byla opet milion hodin na nohach. Ale zjistila jsem, ze at sedim, lezim nebo chodim, tak mi ty hnaty proste otekaji a neexistuje nic, co by to zmirnilo. Uz mam i narty jednolite s kotniky, jde mi to az do kolen, fakt krasa… Doufam, ze to vydrzi do patku, at to ukazu doktorovi, at vidi, jak trpim!!! A do toho ten kasel a ryma, no to zas budu jak valecnej veteran. Uz to vazne neni zadna legrace, neduhy akorat pribyvaji. O stydke kosti ani nemluvim, kycle mam take v jednom ohni, hruza! Sedet mi nechutna, lezet mi nechutna, chodit mi nechutna, vsechno mi akorat boli! A do toho ten kasel…
Jinak predcasne porody. No, mamka rodila predcasne o nejake 2 mesice (uf, tam se ted prave nachazime!!!!) a vezli ji primo z prace. Mela to jak normos porod (priznaky), ale nakonec skoncila cisarem. Tak doufam, ze kdyz predcasny porod, tak pekne vyrazne a neomylne priznaky!!! Jinak ten unik plodovky take nechapu, ja mam take cele tehu vytok a to pomerne ridky, asi bych nepoznala vubec nic. Ale jak rikam, nawledujici mesic je u nas porod naprosto tabu, v nejhorsim tlacim zpet
. Tak a jelikoz me ta moje choroba opet srazi na kolena, tak ja uhanim do hajan. Zitra nam privezou konecne nabytek (JUCHUUUUUUUU), tak at jsem na ne ready! Coz mi pripomina, ze jsem se dneska pekne ztrhavala, likvidovali jsme ten stary nabytek a vyklizeli pro ten novy. Uf, horsi nez vyfarat po 16 h smene!!! Dobrou noc, L.
Ahojky!
Uf, tak jsem neco docetla…
Prvni dotaz - jsem obvodacka ![]()
Druhy - predcasny porod…no ja rodila v terminu, takze vim je to, co mam nastudovane…kdyby bylo tvrdnuti castejsi nez jste zvykle…resp. pred 10-20/den, vic bolestive, jine…kdybyste zacaly citit jinak (mene nebo i extremne vice) pohyby…a pozor, taky v pripade, ze byste mely jen neodbytny POCIT, ze je neco spatne!
Kazdopadne nikdy vas nevyhodi, lepsi jet 2× zbytecne nez jednou nejet…
Jo a kdyz jsou ty stahy, tak by opravdu mela pomoct vana na rozliseni - bud se to v ni zastavi nebo rozjede…clovek by tam mel ale nejakou dobu vydrzet - aspon 20 min.
V terminu do porodnice vzdy, kdyz jsou stahy po 5 min o delce cca 50 vterin, pri krvaceni jasnou krvi, pri odtoku plodovky…tolik z kurzu ![]()
Mne zacala odtekat plodova voda, tak jsme se v klidu sebrali a jeli (asi dve minuty do porodnice), cestou zacly mirnejsi bolesti, no a presne za 3 a pul hodiny od prasknuti vody byl Ondra na svete…takze moooc neporadim
. Jen podle porodni as. z kurzu mam tentokrat jet uz pri frekvenci kontrakci jednou za 15 min…kdyby neodtekla prvni voda (podstatne mensi procento)…jsem zvedava, jak se na me budou v tom pripade v por. divat - ale pry se fakt da ocekavat, ze to bude jeste rychlejsi.
Jeste moje aktualni brisko: 
toho fleku si nevsimejte - asi spinavy objektiv
Hezkej večer, asi už všechny předpisově spinkáte…když já zase spinkala od 6 do půl 8… :-/ Byli jsme k večeru nakoupit a zase mi nebylo dobře…nesmím prostě stát. Paní u pokladny mi dokonce říkala, že existují pokladny 3 a 4, kde smějí jen maminky nebo rodiny s malými dětmi…tak prý mám chodit raději tam…ale to už mi tam říkali několikrát a já na to vždycky zapomenu. Když chodim, sedim nebo ležim, je to v pohodě, ale stát a nebo sedět u stolu na židli (jako u pracovního), tak teda nic moc…
Asi už chce Qeebo na mateřskou!
Zítra řeknu šéfový, že na teambuilding příští víkend určitě nepojedu a bůh ví, jestli dochodim tenhle tejden. Jsem fakt dost unavená a od pátku se celkově můj stav řekla bych „přiostřil“…
Co se pohybů týče, přijde mi Qeebo posledních pár dnů takové „hodnější“ neobrací se tolik, jen občas kopne (to teda ale docela výrazně - občas až nadskočím) a hodně šimrá dole v podbříšku…jakoby ručičkama.
Ale snad je v pořádku. Spíš mám strach z tý stydký kosti. Kyčle ani záda se naštěstí nepřidávají, ale ta kost celkem stačí sama o sobě. Je to nepříjemný někdy i za chůze, ale spíš, jak psaly už ostatní holky když vstávám ze sedu nebo ráno z postele…to je vůbec nejhorší ![]()
Břicho mi ale prakticky vůbec netvrdne. Jestli mi za celý těhotenství (myšleno do zač. 8. měsíce) ztvrdlo tak 10×, je to moc a v poslední době jsem si toho všimla možná tak 2×? Qeebo jen takhle večer docela často tlačí na žebra…asi abych si šla lehnout, tak půjdu.. ![]()
Zítra volám doktorce a chci jít na mateřskou, už toho mám dost…snad už se s ní domluvim na konkrétní datum…Ozvu se, jak s kontrolou…mohla by mě objednat hned na úterý ráno nebo třeba v poledne, abych nemusela být celý den v práci…
Večer mám předporodní kurz (v úterý), tak nevim, jak bych vydržela od 9 do večera do 20,30 venku…
- myšleno jako ne doma…:-( Bojim se, že na to už nemám
.
Sylvah - díky za odpověď na tvou specializaci…to je pro nás myslim ta nejlepší, jakou jsme si i do budoucna mohly přát!
Jinak bříško máš moc krásný a vůbec jsi krásná maminka! Zůstáváš úplně stejná a roste ti jen bříško! ![]()
Šetřete se, berušky a dobrou noc a krásné sny!
KRTI a ty napiš, jestli je to lepší a jestli jsi šla k doktorovi!!! Doufám, že tě Ondra jen poškádlil, aby tě usměrnil ve tvých aktivitách! ![]()
Pa pa a dobrou všem bříškandám i bříškům!
Bee+Qee
Jo a ještě něco…
JAK TO DOPADLO S PRAŽSKYM SRAZEM? KDY A KDE?
Nerada bych o něj přišla! Už se moc těšim! ![]()
Dobrou!
Bee