Poradna duly
Jana Čurdová
SYLVUS, odbornost tam urcite je, to je beze sporu, ale co je v CR zdravotnictvi hlavne, to je overtreatment. A ten je bohuzel snad v kazdem oboru, nejen v gynekologii. Kolikrat se diky tomu pacient akorat nervuje, musi chodit 100 x na prohlidky a kontroly, ktere mu stejne moc nedaj, kolikrat ho akorat znervozni, jeste v kombinaci s casto neinformujicim lekarem je to fakt maso
. Netvrdim, ze jsou vsichni lekari takovi, to opravdu ne, milovala jsem svoji gynekolozku v Praze, byla bezvadna, rovnez zubarka byla skvela, praktickeho lekare v Moste jsem mela take ve finale dobreho (po dlouhem hledani…), ale zkratka kdyz to porovnam s tim, v cem ziju ted (az na problem zvany recepcni, ktera by me nechala onehda ukaslat az k smrti nebo k porodu - oboji v te dobe znacne nezadouci
), tak je to nebe a dudy. Ale to uz je asi zase otazka pojistoven, jak si hlidaji nutnou peci a v CR si ji fakt moc nehlidaji. Pak prave casto lekari delaji veci, ktere pacienta akorat zatezuji a nejsou vubec k nicemu prospesne. Linda
Ahoj těhulky,
tak jsem dneska po kontrole.Mimišek váží 2000gr.,ale pořád je to konec pánevní.Mě teda při každý kontrole vyšetřuje vnitřně,jednak palpačně a jednak vnitřním ultrazvukem.Čipek se mi trochu zkracuje a tvoří se mi nálevka-což znamená,že porodní cesty se připravují k porodu,ale opravdu nemám v plánu rodit předčasně.Musím být ale v klidu a co nejvíce ležet.Nevím jak to dělat,když potřebuju nakoupit ještě tolik věcí.Při tom palpačním vyšetření ji pěkně mimišek kopal do pochvy,asi se mu to nelíbilo.Jinak nám řekla dneska jiné pohlaví,než s jakým počítáme,tak to s manželem pomalu vydýcháváme,budeme mít asi překvapení až do porodu.
KACULA -termín další kontroly 29.9.
LIDUNKA -taky mám možnost si nakoupit věci z lékárny,tak jsem si napsala celou řadu kosmetiky,Bepanthen na bradavky,vložky do podprdy,pleny a taky mě víc nenapadá.
Jinak co hodně lidí chváli za kosmetiku pro alergiky je řada Bebe KLORANE.
Tak se všechny mějte zdravím vás i pupíky.
Tak jsem prave dorazila domu. PO ceste jsem si musela dat Gyros:) tak krasne tam vonel:)
Jdu koukat na ordinaci:)
Tak koukám, že „pražandy“ pořád ještě flámují nebo jsou tak vyčerpané (snad ne společensky unavené
), že se tady dneska už asi nic nového nedozvíme, tak všem přeju dobou noc
.
KRTI, doslova tu chcipl pes!!! Ja se jdu take odebrat pomalu na kute. Jeste mi vecer chytl nejaky uklizeci zachvat, musela jsem naolejovat nabytek v kuchyni a obyvaku, nevim, co to do me vjelo, takhle se ztrhavat a to doma nemam ani chlapa! Nerikam, ze by si vsiml, haha
. Jdu si jeste cist to spokojene bejby v okoli, at mam dalsi z mych teoretickych pruprav! Dobrou noc, L.
No…takže klasika…dorazili jsme asi v 21,30 a já se svalila do postele…v tom tričku, co jsem v něm celej den byla, podprdě a kalhoktách…usnula jsem u TV a teď mám zase „poledne“ (včetně hladu)… ![]()
SYLVAH - už mám taky glukometr…
Sice mám hodnoty normální - i na odběru jsem měla po jídle 4,5…ale doktorka řikala…„když už se tim zabýváme, tak ať je jistota“…takže od zítra se mám teď 3× v týdnu po všech jídlech píchnout do prstu a měřit…a uvidíme. Tak jsem to zkusila hned teď večer jako testovačku a měla jsem 5,7…prý do 7 - 7,5 je to normální, nesmím mít přes 8…tak DOUFÁM, že to se nestane. V jídle bych ale potřebovala mít takovou sebekázeň jako DANDA…taky by mě bavčilo dostat se o kilo a půl níž než jsem teď…i když jsem furt v normě, ale celkově jsem (i před těhu) nad normou až až…takže možná trochu přibrzdim v těch čokoládách…aspoň na čas…když už se budu měřit…:-D
PRAŽSKEJ SRAZÍK byl super. Snad holky hodí fotky do galerky…
JE NAPROSTO SUPER, že jsme takhle slezlý na emiminu a máme i budem mít stejný starosti…
To je fakt k nezaplacení…Můžem pak s dětma klidně i někam vyrážet na víkendový akcičky, na babský dovolený a tak?!
Byla to dneska už celkem sranda s těma pupíkama…fotila nás servírka a skoro jsme se jí chudince nevešly do objektivu.
Tak jsem zvědavá, jak fotky nakonec dopadly. Jinak jsem se dneska cítila jak pátrací balón…nějak narychlo jsem zdlábla oběd (těstoviny s kuř. masem a parmezánem) a ačkoli mi chutnal, bylo mi po něm pak už celej den blbě.
Ale jen jsem dorazila na sraz, hned jsem si přišla mezi svejma…všechny už máme pupíčky jak mají být! ![]()
MMB orgie nekomentuju…navíc vždycky zjistim, že jsem šla pro něco konkrétního a koupila zas něco jinýho… ![]()
SMARRR - tvý množství bodýček ti závidim…já mám různý velikosti, ale vzhledem k tomu, že všechny „dostaný“ oblečky jsou po dětech tak deset let starejch (minimálně), tak tam bodýček moc neni…
Můžete s LINDUŠ ale uspořádat nějakou LISTOPADOVOU AUKCI, když máte pocit, že toho máte hodně…a rozprodat část svýho arzenálu, ne?!
Jo a s tim víkendem to nebyl špatnej nápad! David určitě zas nějakej víkend na jeden den půjde do práce…tak dám pak vědít…Dneska jsme teda řešili, že musíme taky ještě v 36.tt do Vrchlabí na kontrolu a trochu to koliduje s Davidovym stěhovánim v práci, tak uvidíme…zítra do Vrchlabí zavolám, jak to je a kdy nejdřív a nejpozdějc bysme měli dojet…jako na PŘEDPORODNÍ vyšetření…ne na porod. ![]()
MIO - gratuluju ke zdárnému zakončení práce na škole a budu moc moc držet palce, ať ti uznaj všechno, cos stvořila a ať už ti daj pokoj!!!
A BUDE SE JIM TO LÍBIT!!! Jinak
Psala jsem ti v mezičase SZ…dostalas ji?
Jdu se mrknout ještě na MMB a na ty vaše ICQ registrace a pak snad zalehnu definitivně ![]()
páček zítra!
Bee a Qee
(a zase slohovka jak blááááááááázen…ale vůbec se neomlouvám…trpím noční samomluvou) ![]()
Ahoj holky, tak dneska hlasim navrat do party nespavcu! Sla jsem spat skoro az o pulnoci, v pul druhe WC, ve 3 probuzeni, v pul pate opet WC a od te doby jsem vzhuru. Pred pul sestou jsem se prestala terorizovat marnymi pokusy o spanek a jsem tu!!! Za chvili vlitnu na snidani, pak jeste pobrouzdam po netu a doufam, ze jeste usnu.
BEE, no, aukci oblecku bych fakt mohla udelat, by hned bylo na barak
. Mam nabusenou skrin a jeste 2 krabice nahore pro starsi mimi. Bylo by toho jeste vice, kdybych neudelila prisny zakaz dalsich dodavek. Ted uz, stejne jako SMARRR, pasem jen po hrackach
.
Tak ja jdu na ten dlabanec, preji vsem dobre rano, Linda
Nikde nikdo
. Si to dneska chrumkate, co… A ja tu drzim straz
. No ale aby se nereklo, tak ja jdu zkusit jeste neco malo naspat! Dobrou noc, Linda
Čááágo bááágo…
tak jak už bylo řečeno, srazík byl super…fotky ale dodám až odpoledne, protože manža si vzal s sebou foták a jel na houby…Prej kdyby našel něco oooobrovskéééého
![]()
Musím teda přiznat, že nám to na srazíku všem slušelo…koukali na nás jak na trubky.....taky jak by ne, když se srazíme v nějakým megazdravým studiu s takovýmy pupíkama
![]()
NICO .....jaký byl výlet??
PAMAVLO …super zprávičky z kontroly, konec pánevní má ještě čas…možná by stálo za to zkusit nějaký cviky na otočení!!
BENJULKO .....pindík naroste příště
mimísek je vzornák!!!
LIDUNKO …alergii zatím neřeš…ze začátku kosmetiku FAKT nepotřebuješ..jen ten slunečnicovej olejíček a maximálně mýdlo, třeba Nela Batole nebo tu kosmetiku, co psala Nico (za boha si nevzpomenu na název
) a rybilku na prdýlku..víc nic!!!
MIA .....tak snad tu zase budeš častěji…příští srazík už se plánuje ![]()
CO UŽIJETE .....docela ted slyším samou chválu na mastičku PURELAN 100 http://www.dnformed.cz/…elan-100.php
tak když nevíte za co utrácet v lékárně, tak to je muj tip. Je to asi podobný s Bepanthenem…stojí to kolem 200,– Kč za velké balení…(malé se silně nevyplatí!!)
Dobré ráno, mamči a mimča,
já jsem se zase ukázkově vyspinkala, teď se nasnídám a půjdu zařídit babičce nákup. Moje 76-ti letá babička nemá čas si ani dojít nakoupit, protože je celý den v práci
Kdežto já, 27-mi letá vnučka, ležím už 5 měsíců doma - to je teda bordel
.
Je super, že jste si sraz užily, docela vám závidím, taky bych se „srážela“. Hlavně bych se kochala těmi vyděšenými pohledy, co na vás museli okolosedící a kolemjdoucí vrhat, když se tam nahrnula banda těhulí. To musel být fakt zážitek
. Těšíme se na fotky.
Hezký den přeju
.
Dobre ranko,
SIFO: jsem se pobavila nad holcickou s koulema
, ja to mela na stejno, ale zrovna jsme to vcera probiraly na srazu. O kluka alespon nebudes mit v 15-17 takovy strach, ze ho treba nekdo znasilni a tak ![]()
KRTI: v Podoli vykupuji materske mleko za 200 Kc/ litr. Pry tam maji pani, ktera jim dodava 17 litru / tydne - to je SNAD DOJNA KRAVA ![]()
BEE: no s vikendikem pocitam - tak dej vedet, az budes mit casek! Jinak par bodycek Ti milerada daruji. Az budu dneska rovnat, tak Ti nejaky schovam ![]()
SRAZ: byl uzasnej - holky STRASNE RAAADA JSEM VAS VSECHNY VIDELA. Tedy BEE ma jako vzdy cerny puntik za pozdni prichod - takze jsem si Te uzila malo!!! ![]()
Smarrr : cože ? To je teda síla, 17 litrů
. Ta cena 300 Kč za litr byla cena, kterou musíš zaplatit, když to mléko chceš koupit.
KRTI: ja to pochopila, ze to prodavaji, ale to vykupovani taky neni zly! ![]()
Ahojky těhulky a bříška!
Ještě k té mé alergii. Vyděsila mě totiž přeporodní přípravka,kde jsem se dočetla,že mě v porodnici budou cpát Johsnon a Johnson (omluva za pravopis) a někde na emiminu jsem se dočetla,že je na spuštění alergií jak dělaný. Tak teď nevím:hádat se se setrami ? Jinak by ze mě pan Náhlovský měl asi radost:alergik (skoro astmatik) a to skoro na vše co okolo sebe vidíte,ekzematik a v rodině máme cukrovku a celiakii a to do toho nepletu Dawnův syndrom od švagrové. Haha, hádejte kdo se hlásí.Ano, opět předporodní depka. No nic,jdu mámě k svátku udělat žravé řezy,snad mě opustí. Zatím čauky.