Listopad 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
155
13.9.06 19:29

Ahoj těhulinky a bříška

moc se omlouvám, že nedorazím na srazík, jak jsem slíbila :cry: V pondělí jsme byli na kontrole a pan doktor na:,–(il tabletky a doporučil klid, pokud nechci v dohledné době porodit, a to zatím nechci :cry: Snad se to nějak zlepší. V každém případě Vy si to užijte, vyfoťte hromadně pupíčky, ať se máme na co koukat :)

Kačulko Kontrolu máme hnedka v pondělí, tj. 18.9.2006. Děkuji :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bee
691
13.9.06 19:32

KRTI díky za zprávy z „chytrých knih“…já právě taky četla něco podobného a to je právě to, co mi zas máma dneska tvrdila takovym tim stylem…„já vás obě dávala ven i v -20 a spaly jste tam třeba celé odpoledne“…jen jsem jí připomněla, že ségra se narodila v únoru, tak když ji tam dávala spát, byla zřejmě už roční a já byla minimálně půlroční, protože jsem se narodila v červenci…a ona vždycky hodí takovej ten ksicht „si to dělej jak chceš, ale MY to teda dělaly takhle“ a „s dítětem MUSÍŠ každej den ven“…já přece dneska nemusim vůbec nic… booooooooooože jak já jsem z tohohle „to MY“ a „musíš“ a „to se dělalo takhle“ taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak strašně otrávená!!! až se divim sama sobě, že mě to zase tak dostalo. :oops:
No nic…jdu asi zapnout žehličku a připravit se zodpovědně ke sledování Pojišťovny… to bude smysluplnější…a ke všemu mě začala odpo pálit zase ta mrcha žáha a nepomohlo ani mlíko :cry: já jsem fakt dneska na zabití…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2133
13.9.06 19:34

Ahojky!

BEE - no ja uz se s tim nejak porvu, prvotni nastvani uz zmizelo, nehodlam se nejak extra stresovat…uvidim ty glykemie a podle toho se zaridim. Na druhou stranu trosku vetsi prisun zeleniny mi urcite neublizi :-)

Co se toho spani venku tyce, tak se tak nejak opravdu bere tech -5, do vetsino mrazu bych s miminem nesla. Ondra spaval i pri minus 15, ale to mel pul roku. Novorozenci se dava plinka pres pusinku i na cestu z porodnice, kdyz je kolem nuly, oni jsou fakt hodne choulostivi…At budou vetsi, tak bych brala tak tech minus pet. Taky dost zalezi, jakej ten mraz je, jestli takovy to sucho zmrzlo nebo vlhko…

A vecicky bych teda z rubu fakt nezehlila, to by mi mohlo…:-). Ta teplota pronikne dostatecne…treba i pliny zehlim jen z jedne strany…a tak od pul roku vubec.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
13.9.06 19:36

Krti,

přesně tak, jak píšeš. Pro úplnýho novorozence mi doktorka říkala tak teploty okolo nuly - což znamená procházky spíš okolo poledního. (Když jsem si Ondru nesla z porodnice, tak byl sníh 8O v půlce listopadu!! :roll: ) Jinak v prvním roce tak do mínus pěti, ale do toho se v Praze většinou vejdem.. Když tak na balkoně většinou bývá o něco tepleji.. Takže tak. Trochu problém v mém případě a v příadě větší zimi je, že Ondra vyžaduje chodit na procházky a nevím, nevím jak mu vysvětlím, že teď je na mimi moc zima.. :?

Mějte se a užijte si zítra sraz!

P.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
545
13.9.06 19:38

Bee : já vím, jak ti asi je. Jenže ono bylo všechno dřív prostě jinak a to ty dřívější generace někdy nechtějí pochopit. Moje babička například byla celý den na poli a když se navečer vrátila, porodila mamku. No copak je tohle dneska normální ? Dřív se lidi pro kus žvance zabíjeli (no otázka je, jestli na tom nebudeme za chvíli stejně), dneska je holt jiná doba, to bych jí klidně řekla :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bee
691
13.9.06 19:38

BEINKO to je děs!!! víš přece, že předčasný porody jsou zakázaný!!! koukej se pořádně šetřit!!! nohy nahoru, knížku do ruky, podložit se polštářema a hajíííííííííííííííííí! drž se kočičko! hlavně, ať jste s piciríkem v pohodě! jsi už třetí, kdo se omluvil, pájinka je nemocná, nico jede s manželem na usmiřovací výlet a teď ty…ale doufám, že jinak jsou všichni v pořádku a dorazí!!!

KAČUL - ty jsi taková spolehlivá a včas příchozí… a případně i ostatní holky… REZERVACE JE NA JMÉNO VESELÁ - to je moje příjmení…snad se to dobře pamatuje, tak abyste věděly…ta rezervace je pro 12 osob, měla by být hezky v rožku na vypolstrovaných lavicích, aby se nám dobře hačalo a k tomu asi tři stolky… no - možná to ani celý nezaberem, že jo?! ale co kdyby?! přece jen - nepůjdeme tam tak docela samy, že?!

moc se na vás holky těším jak normálně poklábosíme… ;-) s mámou se to tu fakt nedá! nemyslím si, že budu kdovíjak úzkostlivá matka, ale dávat dítě, který nemá ještě pořádně vlastní termoregulační systém spát do -20 mi přijde fakt ujetý… :-(

pa pa, bee+qee (neboj, já tě nedám… :-) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
13.9.06 19:43

jejda, já než něco stihnu vyplodit, tak už jsou tady dvě odpovědi.. 8O

Bee , s tím chozením ven..Mně teda rady rodičů nebo vlastně kohokoliv strašně vytáčejí, musím být ve všem nezávislá a ve všem musí být po mém.. :roll: Chudáka manžu tím taky dost vytáčím.. :wink: Takže TĚ CHÁPU.
Mno ale s tím každodenním chozením ven s tvojí mamkou souhlasím. Jasně teda, že se nemusí každý den, v největších mrazech, ale jinak se dost doporučuje chodit pokud možno denně.. Ale jako všechna doporučení tohoto tipu, asi není nutné si s tím přehnaně lámat hlavu.. I když já jako „prvomatka“ byla v některejch věcech pečlivec bláznivej, takže ven se u nách chodilo denně :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bee
691
13.9.06 19:44

KRTI když já jí řeknu, že byla jiná doba a ona se nafoukne, že když to tenkrát bylo v pohodě, proč by to pro ty děti nebylo v pohodě dneska…vždycky se jí snažim vysvětlit, že za 30 let se prostě leccos vyzkoumalo a není důvod se podle toho dneska nezařídit, ale znáš to…je jí prostě 62, má svou hlavu a svý návyky a je to s ní čím dál „lepší“… :o vždycky jí pak říkám „jo jo a za války jedli lidi kolikrát i tkaničky od bot…ale dneska máme bohudík mír, že jo?!“ - když už to nemůžu vydržet… :o

jen jsem si tak postěžovala, je mi jasný, že s maminkama (nebo u některých naopak s tchýněma) je tohle vždycky problém…asi po příchodu z porodnice dám na dveře ceduli, že přijímám pouze VYŽÁDANÉ rady a budu na ni v nejhoršim upozorňovat ještě ústně… :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
13.9.06 19:47

Beinko , až teď jsem si to přečetla! Drž se! Klid mám nařízený taky, ale takový rozumný, na procházky můžu.. No, ale vzhledem k tomu, že teď stejně ležím s virózou, tak alespoň ten požadavek klidu můžu plnit více než na 100% :D
Tak hezky hajej. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bee
691
13.9.06 19:52

PÁJI - díky, že mě chápeš…asi víš, o čem mluvím… :? s tím chozením ven denně - mám to v plánu taky…ráda chodím na procházky a s Qee to bude ještě o důvod víc!!! A taky se samozřejmě těším, jak Qeebo vždycky oblíknu a naložím do kočárku a pojedeme :), kdyby to mělo být na půl hodinky ve větším mrazu…ale když bude -20, tak žádný „MUSÍ se každej den“ prostě neplatí… :o nebo když dítěti něco je (rýma nebo tak něco), taky „se asi nemusí“, že jo?! 8)
Prostě jsem vždycky celá opupínkovaná, když mi tvrdí, jak se něco musí nebo „dělá“… :o Je mi doprčic 30…vím, že jsem matka prvomatka, ale já už si to nějak zařídim a co nevim si zjistim nebo se jí i zeptám…ale ať mě probůh ušetří svých rad, o který nestojim… :-( už jsem s ní jednou na toto téma měla pohovor a asi ho budu muset zopakovat, protože v šestinedělí bych to nevydržela zcela určitě! a přitom si dovedu představit, že zrovna v týhle šestinedělní době by ten kočárek vzala ven ona a já si trochu odpočinula nebo se vybrečela z depky do polštáře… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
958
13.9.06 19:54

HURÁÁÁÁ..........je tu stránka 500!!!!!

Já jdu dočíst…vy kecalky :wink: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bee
691
13.9.06 19:55

Juuuuuuu my si ani v tom všem řešení nevšimly, že tu máme

500. stránku

to je myslim hezký číslo!!! Ale měly bysme to do porodů zvládnout aspoň na 700 - to je se šťastnou sedmičkou na začátku…co říkáte?! :lol:

Jdu to oslavit tím žehlením.

pa pa Bee
(dospím do zítřka??? srazííííííííííííííííííííííík… ) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bee
691
13.9.06 19:59
Kacula píše: HURÁÁÁÁ..........je tu stránka 500!!!!! Já jdu dočíst…vy kecalky :wink: :lol: :lol:

KAČUL - ty mě prostě musíš předehnat aspoň o minutu, co?! :lol: Kdybych měla líp nacvičený, jak se dělá barva a ty ostatní detaily, předehnala bych tě…heeeeeeeeeeeč… :-D No jo, ale KDYBYCH… :-D Se holt pozná zkušená emamina! ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
545
13.9.06 20:00

Bee : pak už nezbývá než zareagovat : „Ano, maminko“ a dělat si to po svém :wink:.

Beinka : koukej se držet nebo ti to tady holky vytmaví, zakázaly totiž předčasné porody, tak bacha na ně :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2346
13.9.06 20:28

Holky, nasla jsem super clanek o SIDS. Vim, tema nevesele, ale hlavne malo pravdepodobne, takze vlastne ok. Nicmene je tam hodne rad, jak davat mimi spat, jak ho ukladat, jake jsou rizikove skupiny, jak dat prvni pomoc a tak, tak si myslim, ze stoji za to na to hodit ocko.

http://www.tehulka.cz/view.php?…

BEE, no, ja o spani mimi pri -20 C neuvazuju (ale ani se tomu nebranim), nicmene Lance zil na Islandu a tam se to bezne praktikuje a to i s mikro miminkama!!! Vlastne nejde ani oponovat tim, ze oni jsou zvykli, protoze mimi neni zvykle vubec na nic! Je dobre ale vedet, Island je v Evrope na 1. miste (potazmo poslednim miste) ve vyskytu SIDS, tim mam na mysli, jako ze ma nejmensi vyskyt. No, i kdyz ted nevim, zda to bylo jen o SIDS nebo o celkove umrtnosti novorozencu. Proste jsou na tom nejlip :) . Ale uplne male cerstve mimi bych tam take nedavala… Az od tech 3 - 4 mesicu. Kazdopadne tam to funguje bezne… Takze mozna tahle dobre minena rada je opravdu dobre minena :) . Ale mas pravdu, ja jsem na ty dobre minene rady od jinych generaci take hakliva. Mamka mi tuhle zacala vykladat, ze udela presnidavku z jablek, az mala zacne s prikrmama V TOM 4. MESICI (!!!), tak at ma co jist. Tak ji rikam, ze ve 4. mesici se na prikrmy opravdu nechystam a pokud bude tu presnidavku delat, tak at ji udela bez cukru. A PROOOCCC??? Cukr je preci dobrej! Tak rikam, ze urcite ne v prvnich prikrmech. A to se predtim zaprisahla, ze zadny rady nebudou! A uz je to tady… :) .

KRTI, nic ve zlem, ale pro kus zvance jsem schopna zabijet i dneska a obzvlaste v mem pozehnanem stavu :D .

A preji vse nejlepsi nasi diskuzi, kdyz ma tak vyznamne vyroci :D . Linda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital