Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holčiny,
tak jsem dnes poslední den v práci. Udělala jsem žravé řezy a budu teď chystat jednohubky. Musela jsem mojeho výrazně večer upozornit, že na ty řezy nesmí ani sáhnout. Byl by schopen mi toho půlku sníst a já bych pak šla s prázdnou do práce ![]()
Včera po obědě jsem si koupila taky Margotku, ale už jsem ji nesnědla. Ale protože balím věci z práce, tak jsem si ji dala teď ke kávě a jsem teda totálně přeslazená. Ještě že za chvilku jdu chystat ty jednohubky ![]()
SEZNAMEK: BEE matka pluku (76,rak) Praha Zbraslav (Vrchlabí) Filip/Daniela TP 1.11. Qeebo ?!? DK 19.9.
KACULA (79,rak) Praha 4 Chodov (Krč) Lukáš/Tereza TP 1.11. Mimčula ?? DK 18.9.
IVETT (81,váhy) Praha 10 H.Měch. (Bulovka) Jan/Kristýna TP 1.11. Kulíšek ?? DK 19.9.
PAMAVLA (78, beran) Frydek-Místek Natalie/Jakub TP 1.11. ?!? DK 14.9. MEOWTH (83,beran) Praha (Apolinář) Ema/David TP 1.11. ?? DK 3.10.
DOMI (77,střelec) Olomouc Vojta/? TP 3.11. kluk DK ??? LINDUSA (79,beran) Německo (AFB Bitburg) Boo/Brat TP 3.11. holčička DK 28.9.
ANNI (76,váhy) Ostrava Filip/? TP 3.11. kluk DK 2.10.
LIDUNKA (79,beran) Chrudim (Litomyšl) Tomáš/Anna TP 6.(25.)11. ?? DK 20.9./21.9.
MARCELA_F (75,štír) Koměříž (Obilňák) Tobias/Sofie TP 7.11. holčička DK 19.9.
KRTONOZKA (78,štír) Věžná (PE) (Pelhřimov) Ondra/Tereza TP 7.11. kluk DK 27.9.
MARTA77 (77,býk) Brno (Obilňák) Vít/Nela TP 7.11. holčička DK ??? VERUN (84,kozoroh) Praha 7 Letná (Apolinář) Ema/Vojta TP 7.11. kluk DK 18.9.
BENJULKA (74,byk) Orlova (Ostrava) Richard/Eliska TP 8.11. holčička DK 14.9. JANAK (83, vodnář) Brno Ema/? TP 8.11. ?? DK ??? JITKA123 (76,střelec) Praha 4 (Krč) David/Karolína TP 9.11. kluk DK 3.10.
PAJINA (77,beran) Praha 10 Hostík TP 11.11. holčička DK včera
SMARR (75,blíženec) Praha 5 Radotin (Podolí) TP 12.11. kluk DK 21.9.
MAKOŠ (77,kozoroh) Zlín (Zlín) TP 12.11. Bobánek ?? DK 5.10.
TINES (81,beran) Brno (Ivančice) TP 12.11. kluk DK 21.9.
MILI (r.71) Praha 4 Michle TP 13.11. Bambulka ?? DK včera
JANDULA1 (83,štír) Roudnice n.L Vojta/Nikola TP 15.11. kluk DK 19.9.
IGINA (78,štír) za Brnem Vanda/? TP 16.11. ?? DK 18.9./26.9.
NICO (79,panna) Praha (Podolí) Dan/Laura TP 17.11. kluk DK 25.9.
MIA (74,beran) Praha (Bulovka/Vrchlabí) Mia/Hugo TP 17.11. kluk DK 13.9. BEINKA (77,ryba) TP 17.11. Piciríkos ?? DK ??? SIFA (85,blíženec) Teplice Kristina/Matěj TP 19.11. holčička DK ??? DANDA+BRUNO (76,býk) Most (Most) TP 22.11. kluk DK 13.9./25.9.
PETULINKA (82,rak) okolí Brna TP 23.11. Bubišáček ?? DK 19.9./4.10.
SYLVAH (76,lev) Brno (Obilňák) Anička/Marek TP 26.11. ?!? DK 10.10.
LORIN (76,beran) Plzeň Jiří TP 28.11. kluk DK včera
LIBORINKA (83,býk) Pelhřimov Matyáš/Bára TP 30.11. kluk DK 26.9.
MEDICKA (80,váha) Praha- Žižkov (Motol) Erik/Victorie TP 30.11. mimi ?? DK ???
Zatím: 16 klučíků 8 holčiček 11 překvapení 3 tajemství
Delší dobu nepíše:
Lucajda, Stramplicka, Beru, Kami, Jagiska, MilkaK, Welinka, Ilju, Hiki, Maya, Tynka85, Ivana
HOSTÉ:
MARIEE, KA-TKA, EDIK, DENDULKA, RADULKA1, KASIA
Lindusa píše:
ANNI, jen si dej, uvidis, ze zitra padne dalsi talir krup. kasicky, ono je to totiz infekcni a virtualne se to siri nejlepe. Jo a BEE by Ti urcite rekla, ze se maso nevyrabiiii, tak musis vzit za vdek sladkymi tlamolepy
![]()
![]()
. L.
ANNI, LINDUŠKO Maso se vyrábí, ale nevim, kde jste vzaly to GRANKO a krup. kaši?! ![]()
Ahojky holky,
tak jsme včera s Qeebem večer byli tak hotoví po celym dnu, že jsme si slíbili, že se dneska budem faaaakt válet…no ale už tu vidim ten prach, prádlo na žehlení a taky bych měla vyprat ty Qeebověcičky z MMB! ![]()
Včera jsme byli na kurzu…PA mě překvapila především tím, že pokud vim datum početí, tak se temín porodu od toho data nepočítá za 280 dní, ale za 266 dní…což by u nás vycházelo UŽ na 27.10.
Začínám být teda docela nervózní z toho, jak se to blíží… ![]()
Jinak co se hladu a chuti týče, postihl mě taky ten zdejší rychle se šířící virtuální virus…nicméně po vzoru DANDY se snažím jíst po 2-3 hodinách…
Jinak vím, že si většina z vás nechává taky posílat maily z rodiny.cz, ale dneska přišel takovej moc užitečnej, tak vám zkopíruju pár větiček, jak se bránit tomu, co je tady ZAKÁZANÝ…tj. předčasnýmu porodu…
Preventivni opatreni snizujici riziko predcasneho porodu lze shrnout do nekolika nasledujicich bodu, z nichz cast uvedeme vzhledem k obsaznosti textu take zitra. Dvakrat az trikrat denne odpocivejte vleze na levem boku. Denne pijte dva az tri litry vody nebo ovocneho dzusu. Vyhybejte se napojum obsahujicim kofein. Naplnite-li napojem litrovou nadobu a budete-li pit z ni, usetrite si praci s castou pripravou. Behem dne dbejte na vyprazdnovani mocoveho mechyre nejmene kazde dve hodiny. Nezvedejte tezke predmety; mate-li doma male deti, sednete si na zidli a nechte je, at samy vylezou na Vas klin. Nesnazte se provadet prenatalni pripravu prsu, tzn. nemasirujte a netrete prsa rucnikem. Jako priprava ke kojeni je to zbytecne, a navic se tak vyhnete potencialnimu zvyseni drazdivosti delohy. Dalsi za:,–(y si budete moci zapsat a zapamatovat zitra.
Jinak se moc těšim na zítřejší sraz, i když budu asi opět totálně mrtvá, protože ráno jedu do diaporadny - podle výsledků na papírcích myslim, že NAPROSTO zbytečně
, pak do práce a pak za váma…
Tak doufám, že někde nezkolabuju… Najednou se cítím slabší a slabší a taky si najednou nějak neumim představit tu práci do práce, co chci ještě dělat…ale snad to nějak půjde. Jen jsem nervózní z toho, abych všechno stíhala, takže dneska asi začnu tim pranim… ![]()
zatim paaaaaaa, jdu dočítat. ![]()
Bee+Qee
Dobre ranko,
my jsme tedy temer MARGOTKOVY KLUB ![]()
Ja jsem si ted cetla vsechny Vase vecerni a ranni prispevky a tedy musela jsem se tady smat v praci uplne nahlas, holky s Vama je fakt BZUNDA
![]()
Krti: jsi hrdinka - mit 3 dny schovanou studentskou a nesnis ji je pro me sci-fi.
Jinak Lindusko a spol. tedy mam naprostou chut na steak, nebo tataraka a pak smaozrejme Margotku - jak jste uz psaly ze?
Joo a Marcelko moje NEJ sladkost jsou pendreky, takze Tvuj manzilek by u me nemel s pendrekem narok.
ZITRA SRAZIK JUPIIII
Dobre ranko Bee!!! Tak na sebe zitra davej pozor a hlavne doraz - uz se na tebe MOOOC tesim ![]()
Ahojky kocicky!
Koukam, ze tady probihaly uplne orgie
![]()
To ja snazim byt hoooodne statecna…vcera jsem byla pro pecivo a brambory a koupila pouze Horalky od Sedity…a to jen kvuli tomu, ze byly v akci 4+1…to proste neslo, nechat je tam lezet, ze.
Taky jsem vcera jela pro lehatko od Zekiwy. Pouzite, ale pekne zachovale, jen na hrazdicce jsou dva male flicky, dneska se pokusim vyfotit jak se libi kocickam…
Cely den jsem skoro nic neuklizela, protoze nam netekla ta voda. No a kdyz jsem se vecer vracela z nakupu, tak mi vola Mira, ze mame pred barakem navstevu, na kterou zapomnel…ach jo. Jinak doma uz zavladla relativni pohoda. Relativni, protoze me to vzdycky trva trochu dyl, ale Mira se omluvil a slibil, ze bude hodnej ![]()
Krti , Salko si varim, ten karamel je luxusni…delame takhle i domaci karamelovy liker misto klasickeho vajecnaku…LAHODA ![]()
Marcelko , s tim tlakem to je pech
Pokud Te soupnou do spitalu, aspon si tam krasne odpocines a naberes sily. Tlak se urcite upravi a vsechno bude OK.
Tak vam vsem preji krasny den, vypada to opet na slunicko…jupiiii
No a zitra poklabosime ![]()
BEE …se bavim s tim zvedáním dětí
…kde jako mám vzít židli když malou tahám z kočárku
Některý ty jejich RADY jsou k ničemu, ale občas je to zajímavý…taky mi to chodí! A koukej si dát dneska voraz…třeba jen per…to zmákne pračka a jinak se šetři at máš sílu na zítra ![]()
SMARR …já mám načnutou pečet od včera a chybí jen 2,5 řádku…zatim
ale to jen protože je táák daleko ![]()
NICO .....jak je u vás???? Co nového???
Tak s těma čokoládama jsme všechny stejný…mám v lednici ještě oříškovou milku (ta mi teď nějak jede víc než studentská), ale už jsem „zpracovala“ jinou oříškovou čokošku, která byla ve slevě…a to postupně během 4 dnů ![]()
KAČUL S tim zvedánim dětí mě to taky pobavilo…určitě máš vždycky (i doma) spoooooooooustu času si podat tu židli, viď?!
No - celkově je potřeba to brát s rezervou, ale myslim, že 3× denně odpočívat na levém boku a taky si hlídat pitný režim bychom asi měly preventivně všechny ![]()
Jen nevim, jak to vysvětlí ty, které ještě pracují?! ![]()
NICO - je fajn, že už jse s manžílkem v pohodě! Taky to mám vždycky dýl v sobě než David…nicméně, kdykoli se cítím nějak špatně (jeho jednáním), tak mu to řeknu a diskutujeme…on tomu říká „debriefing“…
a rád to nemá, ale co by pro můj klid neudělal, že jo?! Můj předchozí vztah zhynul na nekomunikaci, takže nechci opakovat stejnou chybu a nechávat si ty věci „uzrát“…tak ŘEŠIM…
Jen se snažim neřešit každou pitomost, ale když mě něco fakt vytočí, řešim to okamžitě…Někdy je to náročný…pro nás oba… ![]()
MARCELKO - tlak asi jen tak neovlivníš…snaž se být maximálně v klidu…budu moc moc držet palečky!!! A kdybys musela přece jen do nemocnice, mají holky pravdu - aspoň si odpočineš a načerpáš síly…i když - to by bylo lepší dělat doma, co?! ![]()
Tak jdu ještě číst…strašně jste toho zas nažvanily! ![]()
Ahojky,
tak jsem zklamaná, protože jsem chtěla začít chodit na těhotenské plavání, ale už je to plné ![]()
Vy chodíte někdo? Přicházím o hodně?
Jinak už jsem taky začala prát, dokonce jsem včera umyla okna v jednom pokoji.
Tines já na tom plavání byla včera poprvé. No vzhledem k tom, že se tomu nedá říkat plavání to bylo spíš cáchání ve vodě ![]()
Protahovaly jsme si nohy, normální cviky jako na souši( zanožování, chození po špičkách a patách, lehké točení pánví v podřepu atak). Byla to sranda. Pak jsme chodily kolem bazénu a foukaly do pingpong míčku. Ono se to nezdá, ale celkem jsem byla unavená. navíc voda byla úžasně teplá, tak se únava dostavila rychleji. Ale bylo to super. Škoda, že nemáš možnost. Ale pokud chodíš na bazén, tak si ty cviky můžeš trénovat sama. ![]()
BEE + KACUL: no to jsem zvedava, jak by se na me tady kolegove tvarili, kdybych sebou 3 x denne sekla na zem (nemame v kancelari koberce, ale mramorovou podlahu) a dala si slofika. Je nas tady asi 40 a uprostred mistnosti je nase hlavni reditelka v takove te prosklene boude (rikame tomu akvarko) - cha by se asi divili - mozna, ze by mi i rezervovali i pokojicek v Bohnicich ![]()
Ahoj těhulky,
tak jsem tu zas a zas vás asi po týdnu nestihnu dočíst, ale aspoň se pokusím ![]()
Dnes jsem dělala další zkoušku, klasifikovaný zápočet z interny a myslela jsem, že u toho porodím
Docentka mě zkoušela od 8:00 do 9:45 a chtěla snad i to co neví ani sama.Fakt hrůza, nejlepší zábava v sedmým měsíci ![]()
Máte zítra srazík,je to tak? tak to já jdu hned dočíst, kde a kdy…Ráda vás uvidím ![]()
Ahojky,
tak dneska jsem si vazne prispala. Vstavala jsem v 9:45. Si rikam ze az bude Davidek venku tak tohle se mi asi nestane:) takze toho musim vyuzit a uzit si to:)
Kdyz jsem cetla vase sladke chute tak jsem si musela hned pro neco dobehnout (pritel je velmi na sladke takze se tady vzdy neco najde) a ejhle v kosiku Margotka:) No uz tam neni pekne jsme si na ni s Davidkem pochutnali:)
Dneska budu delat kvetakovy mozecek mame ho moc radi s br. kasi:)
Na srazik se tesim:)
Bee tvuj uryvek z mailiku z rodiny jsem si precetla a zarazilo me to piti. Bylo mi receno ze mam vypit max. 2 litry denne a ne vic. Pry ke konci tehotenstvi uz neni dobre vypit 3 litry a vice z duvodu otekani. Coz mi pripomina musim si postezovat od pondelka mi zacali natekat kotniky:( Vim ze uz jste tady o tom psali a byla jsem rada ze se mi to vyhyba no ted uz ne. NO ale musim rict ze s tim zachodem vazne problem nemam:)
JITKO - já zase někde četla, že při otocích se má paradoxně pít co nejvíc, protože pak se ta voda dobře vyplavuje z těla…a hlavně pomáhá staré osvědčené - NOHY NAHORU… ![]()