Poradna duly
Jana Čurdová
Nico, vím o čem mluvíš…Teď když jsem se týden učila na zkoušku jsem to po hodině prokládala tim, že jsem luxovala kočiči chlupy a kartáčovala sedačku…No to už je daň za to že máme doma ty vrnící bordeláře ![]()
Medicko vsude po Prazskych nemocnicich je Epidural zdarma. POuze v Krci se za nej plati tech 4700 a duvod je ten ze to neposkytuje primo nemocnise ale soukroma firma.
Rozdil je v tom ze v ostatnich nemocnicich kdyz ten epidural chces tak pry vetsinou delaji problemy a nechteji. V Krci tam jsou v pohode a hlavne coz je asi nejdulezitejsi Anesteziolog ktery epidural dava je skoro porad u tebe nebo lepe receno po ruce a hodne kontroluje. Jinde ti to pry pichnou a pak uz jenom obcas prijdu kouknout ale neni to jejich ,,priorita". Ja osobne chci rodit bez Epiduralu ale uvidim jaka budu hrdinka:)
Jitko, díky za info…V Motole epidural hodně nabízejí(možna víc, než by bylo nutno) ale to s tím anesteziologem je asi, bohužel, pravda.
Ahoj holky, vyspinkano, vyvencen Timik, nasnidano, vyprano, vysprchovano, no ja jsem sikovna
. Jinak zase jsem si rano pocetla o Vasich milkach, Salkach, steakach a dalsich vecech a musim Vam rict, ze i kdyz jsem na to nemela pred ctenim chut, tak ted definitivne MAM!!! A to mam dneska vylet do kramu, to nedopadne dobre…
.
JITUS, s tou vodou mi to take prijde nelogicke, protoze voda prave vyplavuje z tela ruzne veci a snad i sodik, ktery prave vodu vaze a tim se podporuji ty otoky. A take dehydratace drazdi delohu, ta pak produkuje vice kontrakci. No a otoky, to znaaam. Vcera mi konecne po 3 tydnech splaskly na polovinu, dneska se drzi, snad nepoporostou, fakt mi staci malo. Aspon, ze to neboli! Kdyz mas problem pit, tak se doporucuje postavit si flasku pred sebe a pri kazdem pohledu z ni neco upit. Ano, budes behat vice na WC, to ano, ale je to pro dobrou vec… Take zkus nejake prijemnejsi piti nez je treba jen voda. Me chutna treba hooodne redeny pomerancovy nebo jablecny dzus. Dam tak 1 dil dzusu a nejmene 5 - 6 dilu vody, mozna to redim i vice. Proste jen obarvena vonava voda
. To se pije samo!!!
MEDI, to je trapitelka ta zenska, takhle Te dusit! Hlavne, ze se ten porod nakonec nekonal, hihi
. Koukam, ze mas porad stejnou hruzu z klesti
. Ja jsem sama klestove ditko a to uz pred 27 lety a koukni, jak jsem krasna a chytra
. Podle me, kdyz to porodnik umi, tak je to naprosto bezpecna technika. Ve svete se to pouziva celkem bezne, nekde jsem cetla, ze bezmala ctvrtina vaginalnich porodu tak jde… A nemam pocit, ze by skoro 1/4 lidi tvorila particku zdeformovanych hlav…
BEE, predcasne porody jsou previti, moje mamka rodila na zacatku 34. tydne, to znamena 33 + neco!!! Hruza, to uz mam vlastne za par dni! A Ty uz se vezes, hihi
. Ale vycitat si Tva znama vubec nic nemusi, predcasne porody jsou opravdu vec neprozkoumana, vi se jen to, ze si mimi urcuje, kdy se narodi a i kdyby Ti to tam dole zalepili a zkrizili nohy, tak se tomu proste nezabrani
. Nekdy predcasny porod spousti zanety, to je snad jedina vec, kterou lze ohlidat, ale zbytek? Fakt jedna velka neznama… Takze per, per, ale to neznamena, ze budes u toho rodit, jo???? ![]()
LIBOR, to kojeni je individual a stale se vedci vice a vice priklaneji k nazoru, ze to, co jis, nema az tak za:,–(ni vliv na prdiky/neprdiky mimca… Uvidis, vyzkousis, znam spoustu holek, co jedi cibuli a cesnek na kila, taktez zeli, brokolici, fazole a mimi je naprosto v pohode. Naopak jsou pak holky uzkostlive a jejich dite problem ma. Coz dokazuje jen to, ze to fakt s tou stravou matky nebude tak hot…
Jinak ja se hrde hlasim k epi… Nevidim na nem absolutne nic spatneho a fakt nemam pocit, ze si musim prichod potomstva za kazdou cenu „protrpet“, abych se citila, ze jsem to teda zvladla. Nemam tim na mysli, ze byste tak nektera smyslela, ale uz jsem se s timto nazorem hodne setkala a nejak mi to nedava smysl ci jak to rict… Kdyz je ta moznost, tak proc ne… Ja treba nechci injekci u zubare, protoze tam mi to vylozene vadi, jak mam pak strnulou pusu po zbytek dne, pritom jde o 5 vterin bolesti (pri vrtani, u trhani injekci beru), ale porod fakt neni na 5 vterin… Ale vubec nikoho neodsuzuju, kdyz si tu injekci da. Neuskodi mu, pomuze, tak proc ne… Linda
Ahoj těhulky
Jitka123- já do sebe dostanu stěží jeden litr a to se musím přemáhat, Liborinka mi dá určitě na zadek
A že budu muset vypít tři litry až budu kojit tak to je noční můra, to bude ze mě průtokáč
budu muset vegedit na záchodě.
Dneska mě posílají Nejštastnější miminko měla jsem ji objednanou na Vltavě.cz za 201,– A včera mě došel balík MMB taky jsem neodolala a něco objednala,ještě mi chybí nějaká pěkná kombinézka.
Nico- vysávat a vytírat v jeden den tak padnu já si to musím rozdělit jinak mě strašně bolí břicho
moc to nepřeháněj a raděj se šetři ![]()
Dneska asi upeču ten švestkovej koláč uvidíme jak se mi bude chtít ![]()
Ahoj holky
tak mám za sebou konečně vyběhaný všechny úřady a papíry. Nejdřív matrika, kvůli potvrzení o otcovství. Tam jsem se docela nasmála. Paní úřednice( velice milá, to se vidí málo kde) měla žádost vypsat na počítači. Naskočilo jí tam milion tabulek a ona chuděra nevěděla co s tím. Já jsem po očku pozorovala mého mužíčka, jak to s ním cuká a jak by jí nejtaěji poradil, nebo to nejlépe vyplnil za ni
. No nakonec to zvládla a máme oficielné pootvrzený jména a příjmení pro dítko.
Další návštěva byla v bance. tam to šlo celkem hladce.
Jen jsem tam objevila( misím vás trochu pozlobit) že k založení studentského konta dávají jako dárek Studentskou pečeť
Takže kdo ji nemůžete sehnat rychle do Komerčky ![]()
Dále následovala sociálka. Naštěstí taky rychlovka. Vzala jsem jen haldu papírů a doma zjistila že stejně zas nevím co je na co
tak jsem zvědavá jak to dám dohromady.
Mám už i žádost na porodný a na přídavky a prý stačí když to tam potom donese partner s mou občankou.. Tak jsem ráda že už tam nemusím.
Vedle socky je takové malé občerstvení, tak jsem tam do sebe nacpala dva chlebíčky a frčely jsme domů.
Včera večer ještě Luděk dovezl nábytek z Ikei pro Adu do pokojíku tak budem večer šroubovat a konečně mu tam všechno přestěhuju a můžu chystat věci pro prcka pěkně do poliček.
Ted letím do školky , pak dodělat obídek pro mužíčka( máme kuřecí roládu) a pak má Ada slíbenej Shoping park a jdem do kuliček a mama samozřejmně na kafíčko ![]()
Paaapapaaaaaa
Anni a spol
Lindus: I kvalitní porodník může u tak riskantní akce, jako jsou kleště „ujet“…viš co se týče spousty lidi, co jsou po kleštích v pohodě..to je fajn, ale riskovat se mi nechce…
Verun: Co se mediku týče, moc jsem tady toho o tom psala.Ve zkratce.Jeden může bát fakt výhrou a ne oběti.Proti zástupu se ohraď
Kdybys k tomu něco chtěla vědět, klidně pošli SZ
Tak vyrážím domu spát a vzpamatovat se z dnešního zkouškového výkonu… ![]()
Zítra se těším na srazík
![]()
MEDI, to ale muze ujet i u cisare, i u normalniho, bezproblemoveho vaginalniho porodu, i u slepaku ci vysetreni oci… Takhle se k tomu, dle meho nazoru, pristupovat neda. Kdyby ta metoda byla riskantni vice nez ostatni, tak by se urcite neprovadela… V CR se navic provadi opravdu v malem meritku v porovnani treba s US, tak se Te s nejvetsi pravdepodobnosti tykat nebude, ale vazne bych ji neodsuzovala a nebala bych se ji jako cert krize… L.
Ahoj,
tak já jsem vyžehlila první várku věcí pro mimi. A docela mě to i bavilo
, vím, to brzy přejde…
To pití, ani nevím, kolik vypiju, ale rozhodně je třeba pít hodně, i kvůli problémům s močením apod…
LINDI …už jsem si říkala, kde se fláká tvůj „krátkej“ komentář…
Ale souhlasím…ohledně jídla při kojení se myslím, člověk až tak omezovat…Já tedy vyřadila bublinkaté nápoje, jinak cibuli jsem zpařila a česnek používám sušený a fazole nejim a květák jsem dělala jen jako mozeček a ten se dýl vaří, čili prostě… vyzkoušet si to!! Prostě se spíš snažit jíst vyváženě a nepřehánět s chili apod!! A to pití je důležité hlavně na začátku…bezva je čaj od Lerosu pro kojící matky!!
ANNI …tolik úřadů za den???? Jsi machr!! A pokojík nafotit a poslat etetám!!
PETULINKO …neboj, tělo si o vodu řekně…Já taky nikdy nebyla pijavec, ale po porodu jsem pila snad 5 litrů denně…děsný
manžel mi nosil do porodnice celý balíky!! Kombinézku mám jednu fleesovou malou a větší koupim až podle mimča!! Teplou vůůbec nepořizuju, páč mám fusak ![]()
Ahoj Verun , reaguji na Tvůj příspěvek u nás v říjňátkách. Ano včera jsem byla u Apolináře v poradně, bohužel tam trávím poslední dobou nějak moc času ![]()
Kde jsem Tě mohla potkat a identifikuji Tě podle fotky? ![]()
U Tebe vše v pořádku?
Anni- a nepsala jsi tady náhodou (doufám že si to nepletu z někým jiným) že jste se chtěli do narození prcka vzít? Asi nezbívá moc čas
Ale ono je to stejně jedno přijmení bude po tátovi a vám se ve vztahu taky nic nezmění ![]()
Kacul- to mě nedošlo že když mám fusak tak nebudu potřebovat super teplou kombinézku,ale jsou tak rozkošný až teda na ty ceny
A s tím pitím se to snad teda zpraví samo,děkuji za podporu ![]()
Kacul- v galerce jsem nenašla fotky s Brněnskýho srazíku, dávala jsi je tam, něco jsi přece fotila a nebo jsem slepá a nevidím ![]()
Pěkné odpoledne, mamči a mimča,
tak jsem byla od rána s babičkou u doktora. Seděly jsme na plicním v čekárně plné důchodců a ti celou dobu nemleli o ničem jiném než jak jsou dnes mladí špatní, kradou, jsou nevychovaní a pak začali ještě nadávat na policii a armádu a to už je na mě jak červenej hadr na bejka. Musela jsem se držet, abych po dědkovi neskočila nebo abych odsud neutekla. Docela jsem se bála, že jako jedinému zástupci dnešní zkažené mládeže v čekárně mi dají pár facek
.
No a pak mě stačil ještě cestou domů vytočit jeden kamioňák - hodlala jsem ze silnice odbočit doleva směrem k naší vsi, tak jsem už zdáááááááálky dala blinkr, aby mě nesmetl ze silnice a on začal troubit jak idiot (já musela zastavit, protože proti jela auta), tak jsem vzteky div nevypadla z okýnka. No co jsem si to dovolila na křižovatce odbočit ??? ![]()
Jsem ráda, že sedím doma na řiti a nemusím nechávat denně prchlivost cloumat svým majestátem. No ale jako bonus pořád babička přemýšlela, co by mi dala za odvoz, až nám koupila kilo zadního hovězího, takže ty včera zmiňované steaky BUDOU ! ![]()
Jinak za chvíli jedu pro Paju k busu (dnes stihl jen ten, co mu staví 2 km od vsi, tak aby nemusel pěšky) a opeču sekanou s bramborovou kaší a okurkovým salátem. Nám se letos urodilo tolik okurek, že to jíme snad 7× týdně
.
A ještě - dnes jsem měla zajímavý, ale krásný sen. Stála jsem před zrcadlem a nějak na mě zasvítilo světlo a já najednou v břiše viděla Ondráška, jen takové obrysy, ale hladila jsem ho přes břicho po hlavičce, on ke mně natahoval ručičky a byl mu vidět celý obličej - bylo to moc krásné miminko a já byla tak šťastná… tomu už fakt říkám demence
.
Liborinka : no máme ty filmy na DVD nebo i na normálních CD ve formátu .avi - buď to můžeš zkopírovat do PC, ale to byste museli mít dost místa na hard discu anebo si to rovnou překopírovat na DVD nebo CD. No a pak bys mi to vrátila tak, že bychom na to kafe zašly ještě jednou
.
Kacul, hihi, ja to spisovatelsky strevo proste amputovat neumim, uplne mi prerusta pres hlavu
. No, omluvou mi budiz, ze krom Vas si tu s nikym moc nepokecam, tak to proste odnasite Vy
. Ale dneska kmitam, tak toho nebude asi tolik. No, ale zas tolik nekmitam, hihi
. Ale leje ze me jak z vola, hruza, preorganizovavala jsem koupelnu, abych tam take nekam vtesnala bejby rucnicky, zinecky a kosmetiku a pritom to tam nebylo moc preplnene. Skoro jako sci-fi… Za chvili letim na zakladnu, mam chut na kolac a sopak!!! Linda