Poradna duly
Jana Čurdová
PAJI .....Holčička je supeeeer!! Je jasný, že se otočila, protože je to chytrá holka
Myslim, že by se už neměla otočit…já se na to taky ptala, a dr. ujištoval, že bych musela zažít nějakou otřesnou situaci aby se otočilo!! Takže se neotřásej a bude to dobrý!! šestinedělí.....určitě líp zmákneš, protože víc o co jde a taky možná když to bude holka je to jiný…trochu tomu věřim ![]()
Jinak manža si na porod a péči když budu ve špitále bere paragraf a pak teprv dovolenou.....a tipuju ho tak na první týden a mamku pak taky na týden maximálně, podle její dodolený…Kdyby to nešlo tak ještě nastoupí manža, ale tim, že mi chodí brzo z práce tak snad to bude OK. Taky tu mám při nejhorším tchýni…kdyžtak jí vnutim kočárek nebo Verču..nebudu se s ní párat!! ![]()
BEE …mě teda taky říkaj, že jsem matka tak nějak od přírody…ale já si tak teda nepřipadám
Druhý těhu mi dává víc zabrat, protože se musim věnovat Verče…ale jinak mě to baví…
jen bych zrušila poslední měsíc těhu…
A taky ještě nemám děti v pubertě ![]()
IVETT …kočička je suprácká…hned jak něco vymyslim a vyjde čas tak ti písnu, abysme se domluvily na rande
Spojíme to i s kávičkou nebo vycházkou, ne!?!? Někdy příští týden??
No tak to Paja jako učitel nemá na žádnou dovolenou nárok, takže smůla, všechno budu muset zvládnout sama (hlavně tu psychiku, toho se trochu bojím). Snad se mu podaří nějak se domluvit, aby s námi mohl být aspoň jeden jediný den
.
Tak jsem ve finale poobedvala muj oblibeny bananovy koktejl… Si rikam, ze se mi, pri me spotrebe mlecnych vyrobku a vapniku na paleni zahy, narodi kalciova hrudka s bananem v ruce
.
Take jsem volala na CR amba:,–(u v Nemecku, jak a co mam delat pri vyrizovani ceskeho rodneho listu pro mimi, kdyz nebudem mit nemecky, ale americky, tak si jen musim sehnat apostilu z US (to je nejake nejvyssi overeni, ktere garantuje pravost dokladu). A co me celkem pobavilo je prijmeni ditete. Ja mam neprechylenou formu, to znamena bez toho -ova na konci. I na ceskem oddacim listu, proste je to uznany ceskym statem. A pani na amba:,–(e se me ptala, jestli nase prijmeni konci samohlaskou, tak rikam, ze ano a ona, ze to mam stesti, ze jinak by se k neprechylene forme prijmeni pro holcicku musel vyjadrit muj manzel, jako dat s tim souhlas nebo co!!! No to vubec nechapu, jaky pak jeho vyjadrovani??? To jako kdyby on se k tomu nevyjadril, tak ja budu bez -ova, ale moje dcera to -ova bude mit??? No fakt nechapu ceske urady, Kocourkov hadr! Linda
KRTI, doufam, ze to doma hezky zvladnes, s tou Pajovo dovcou/nedovcou je to fakt blby. No, kdyby melo jit do tuheho, tak ho treba nahle prepadne „kaslik“ a doktor/ka mu snad napise aspon na dva dny nemocenskou, ne? Snad to ale nebude potreba. Ja se te depky take samozrejme bojim, ale zas to neni standardni situace, ta prava, na leceni, postihuje opravdu jen malicke procento zen. Jinak takove to poporodni blues, kterym si asi projde vetsina z nas, neni az tak krute… No, pro jistotu jdu prohlidnout kostely v okoli, abych mela prcka kam odkladat
. L.
Lindusa : já se nebojím, že by mě postihlo právě to pravé poporodní blues, to spíš si říkám, že budu taková naměkko, nebudu pořádně vědět, co s miminkem dělat a až bude mít třeba prdíky a bude 2 hodiny plakat, tak už asi budu plakat taky, protože nebudu vědět, jak dál. No a nebude mě mít kdo utěšit, to je celé. Ale je fakt, že v nejhorším případě by to s tím nachlazením šlo, máme vcelku vstřícného obvoďáka
- dík za tip !
KRTI, v pripade uplakanka fakt doporucuji to Nejstastnejsi dite v okoli nebo jak se to presne jmenuje. Ja to mam bohuzel jen v AJ. Jsou tam opravdu ucinne triky, jak zpacifikovat kolikoveho kriklouna (a jak uz dneska vim, tak neustupujici plac neni vetisnou otazkou prdiku…), mozna je v tomto pripade lepsi prevence, nez pak, za notneho revu tygra, lovit nejake rady… Z urvanka mam take hruzu. Vim, ze se to da snest 10 minut, ale to mimi jen tak slovne nevysvetlis, ze Ti leze na nervy a v te knizce jsou prave ruzne techniky, jak ho utisit… Pokud nejake dobre minene rady, tak urcite z teto knizky. L.
Čau holky,
tak hlásím návrat od gyn.Dr. Všechno probíhalo v poměrně příznivém duchu, až na to, že mi prorokovala poněkud dřívější porod. U Ondry jí to taky vyšlo (ten se narodil o 3 týdny dřív). Takže jsem moc zvědavá, koho v tý Krči z Vás holek potkám..
K tomu tipování porodů.. no fakt by se asi nemělo, ale já to vidím na 27.10 (den před státním svátkem, Ondra je 16.11, tak aby to mimiskovi nebylo líto
). Koukám, že to zrovna letos vychází na pátek ![]()
Kačul , u manži v práci se na pragrafy moc nehraje. Sice jsem mu říkala, že by na to měl dle zákona nárok, ale vypadá to, že to spíš půjde normálně z dovči.. No a k té mámě. Ona je fakt zlatíčko, moc hodná, Ondrovi se moc věnuje.. Ale v tom je právě ten problém. Připadá mi, že se mu věnuje až moc. Když ho hlídá, tak s ním tráví každou mikrosekundu volného času. Na jednu stranu je to super, oba se navzájem krásně užívají. Ale já se trochu bojím, že kdyby tady tímto způsobem fungovala 2-3 týdny, že by potom pro Ondru to období bez babí mohlo představovat poněkud šok.. No a já bych si taky zvykla moc na pohodlí.. Takže nevím. Nakonec jsem se s ní domlouvala, že by chodila třeba až na brzké odpoledne, abych já tak měla trochu šanci si vytořit režim, ale zároveň i trochu úlevu.. Tak uvidíme, jak se to vyvine..
praní prádla : Peru v Persilu sensitive. Teď už i dávám trochu aviváže, ale zase s tím přestanu. Persil kupuju hlavně proto, že narozdíl od různých Arielů, Lovel apod. neobsahuje fosfáty. Jinak když se kouknete na diskusi ekologická domácnost, tak holky i vyrábějí prací prášek z mýdla, který je zaručeně nejlevnější a nejekologičtější.. Nico , nechtěla jsi ho taky vyrábět? Já bohužel k výrobě nemám dost elánu a taky snad co do škod na životním prostředí by ten Persil měl být taky relativně v pohodě.. Nevím ![]()
Tak se zatím opatrujte, já mažu do postele léčit virózu. ![]()
Pa
Pajina
Lindusa píše:
KRTI, v pripade uplakanka fakt doporucuji to Nejstastnejsi dite v okoli nebo jak se to presne jmenuje. Ja to mam bohuzel jen v AJ. J.
Krti, nejšťastnější miminko v okolí taky doporučuju. Je to fakt super knížka
Určitě stojí zato si jí přečíst..
Ale já už jdu fakt ležet. ![]()
Pa
Paji , na sliz taky nemam elan
navic bych mela strach, ze se mi bile pradlo zapere… Budu porizovat Missivu, coz mou ekopotrebu ukoji, ale nez vyplacam Persil, koupila jsem pro prcka Lovelu. V Globusu ji maji v akci a je bez forfatu…
Fakt? Tak to já jsem ji přestala kupovat, protože jsem na ní ty fosfáty našla.. Ale možná to byl nějakej jinej sajrajt..
Ja myslela, ze prasky s fosfatama se snad uz ani nevyrabi… Byla o tom kdysi hodne obsahla diskuze, tak nevim, proc ziju v te predstave. No, priznam se, ze slozeni ani nezkoumam, ale az budu mit vylet do koupelny, tak kouknu, co obsahuje ten nas gel. Mam hledat primo slovo fosfat nebo se to skryva za nejakym jinym oznacenim? Linda
Já jsem se teď dívala na Lovelu a fosfáty neobsahuje. Myslím, že už by teď prášky opravdu fosfáty obsahovat neměly…
Ale taky asi časem spíš koupím nějaký ekologický. Teda až doperu to, co mám.
Tak jsem zkoumala ten praci gel, co mam a neni na nem slozeni! Hrozne se divim, protoze Amici pisou slozeni i na vodu… Tak vim, ze nic nevim
. Linda
Jejda holky, tak koukám, že jsem nějak zaspala dobu. Prací prášky by už fosfáty fakt obsahovat neměly - viz
http://www.radio.cz/cz/clanek/76377
Nějak jsem zkostnatěla u toho Persilu, no a koukám, že už to nebudu muset tak hlídat.. Stejně by mě ale zajímalo, který prací prášek je nejšetrnější k prostředí. Před časem jsem si objednala nějaký prášek od Ecoveru a teda moc spokojená jsem nebyla.. ten Ecover ještě taky kupuju do myčky, tam to celkem jde, ale je hodně drahý a to nádobí je přece jenom o něco hůř umyté. Tak ho střídám s Calgonitem, ale ten asi moc bio teda není.. ![]()
Jinak já mám dneska tak super náladu kvůli tomu ultrazvuku..a ani by mi nevadilo rodit dřív, ale nemělo by to být víc jak o tři týdny, kvůli mimču.. Je fakt, že už teď začínám cítit dost bolestivé kontrakce (samozřejmě co do intenzity max. začátek 1. doby porodní) Zjistila jsem ale, že některé kontrace vůbec ani nezaznamenám - právě při vyšetření jedna proběhla a přišlo mi to jako normání stav. Takže doktorka ihned předepsala magnézko, mám ho brát 4× denně, tak snad se tím ta děloha trochu uklidní ![]()
Tak čau, jdu zase ležet
![]()
P.
Pajo, ja mam ty kontrakce taky nekdy uz festovy. Nekdy nemuzu ani pokracovat v chuzi. Nejsou neprezitelny, ale vim o nich dost vyrazne. Treba vcera vecer, to byly zatim asi nejsilnejsi. Jo jo, lepsi uz to asi nebude, dneska to mam za 7 tydnu a 3 dny
, moje mamka ted tou dobou nekde uz rodila… Plus minus nejaky den… Ale ja se k tomu nechystam, respektuji udeleny zakaz predcasnych porodu
. L.