Listopad 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
181
12.9.06 10:45

Jituš , ty papíry jsem všechny dostala od mojí doktorky. Byl tam papír na jména,papír se seznamem těch poporodních asistentek (musíš si nějakou vybrat,poslat jí oznámení atak)potom prohlášení do porodnice, že souhlasíš s případnýma zákrokama, které můžou nastat u porodu. A ještě papír pro tu ošetřovatelku, že tě navštívila po porodu doma. Jo a papír do práce, na výpočet mateřské, který firma potvrdí a pak pošle na sociálku.
K tomu jsem přikládala tu žádost, aby mi mateřskou posílali na účet a ne složenkou.

Teď jsem byla u šéfa - rozloučit se, protože zítra tady už nebude a já jsem zítra naposledy v práci. Dostala jsem hrníček na památku a slíbené přidané penízky do poslední výplaty, aby mi to vylepšilo průměr pro výpočet mateřské. S tím mi udělal radost největší, protože jsem uvažovala, jak mu to naznačit, aby mu došlo, že nějaké penízky navíc mi navýší průměr. Naštěstí s tím přišel sám. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
12.9.06 10:48

Holky, já bych si s těma odhadama váhy miminek nedělala zas takové starosti. Švagrové odhadovali miminko přes 4 kg a skoro předčasný porod a nakonec týden přenášela a mimi mělo jen něco málo přes 3 kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
12.9.06 10:50

Makos diky moc to jsem vubec nevedela:)

Jeste se chci zeptat na formular pro zadost o porodne. Myslite ze Vam ho daji v porodnici nebo pro nej taky nekam clovek musi? Je dobre byt pripraven:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
12.9.06 10:57

Formulář na žádost o porodné jsem si byla vyzvednout na sociálce. Zrovna jsem si vzala papíry na přídavky.
A to jak píše MAKOS o těch jménech a podpisu o zákrocích to jsem vypisovala až v porodnici u přijmu. Ale je možný je je to v každé porodnici a u každýho doktora jiný. Já se chystám na socku a na matriku kvůli přijmení zítra tak jsem zvědavá co se tam dozvím.
No a o poporodních asistentkách slyším taky prvně:-) u nás byla po propuštění z porodnice jen dětská doktorka.

A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2346
12.9.06 11:14

Ahoj holky, ja mela dneska nejake divoke sny, az jsem z toho nechala 2 h rozsvicenou lampicku, abych se nebala :) . Take jsme s manzou zjistili zajimavou vec. Pred porodem se musime zastavit v nejake kancelari na zakladne a vyplnit nejake papiry na mimi a musime donest sve rodne listy. Manzovi staci i pas, ale musi v nem byt napsane mesto narozeni. No a on rodny list nema, uz ani na svatbu ho nenasel, ale stacil mu pas (i bez jmena mesta), ale ted to bohuzel nestaci!!! Zadali jsme o kopii jeho RL uz asi pred 3 tydny a porad nic! To jsem zvedava, jak nas budou chtit resit, jestli ten RL nedorazi vcas…

MAKOS, na zadech smis lezet klidne az do porodu, pokud se citis ok. Pokud Ti to zpusobuje zavrate, tak polohu milerada zmenis, to je varovani, ze to neni ok. Ale pokud se citis dobre, tak neni duvod na tech zadech nelezet. Ono totiz mimi muze tlacit na nejakou hlavni zilu a pak Ti brzdi krevni obeh, proto ty zavrate, nevolnosti, motani hlavy, ale pokud nic z toho nepocitujes, tak mimi netlaci a vse je v poradku. A myti vlasu bych take neresila, nechapu, jak by to mohlo Tobe ci mimiskovi ublizit… Vidis, i Kacula to rika a to uz je zaslouzila matka :) .

JITKO, to je fajn, ze nakonec drahousek preci jen pivco ozelel a zustal s Tebou doma :) .

Pomoc v sestinedeli… Tak manza ma obr vyhodu, ze nemusi hlasit dovcu dopredu. Jasne, rekne, ze tehdy a tehdy mam termin, ale bude normos chodit do prace, dokud se neco nestane a az se stane, tak proste prestane a bude se mnou doma nejmene tyden, kdyz se nam postesti, tak snad i dva tydny. Mozna si na to nebude muset brat ani dovcu, ale dostane nejake mimor. volno pro specialni udalost. To by bylo naprosto skvele, protoze dovcu bych rada setrila na pristi rok, az poletime do US a take do CR na dele nez vikend.

No a uz mam zase hlad, tak jdu vystrachat nejakou predobedovou svacinku. Hmm, obed… Kdyz tu neni Lance, tak ani nevarim, tak bych asi mela vystourat neco z mrazaku, abych Vam tu neposla hlady! Linda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
568
12.9.06 11:52

Kačul , počítám tedy s tím, že si čičinku vezmeš, hodím do galerky fotku ještě s porovnáním velikosti, ať víš :wink:
A nechci za ni nic…manža je rád, že se zbavím další památky na bývalého :-D :-D :-D

Jinak jsem právě přišla z obchodu a aktivně jsem koupila mák a tvaroh, že jako udělám kynuté koláče, nebo tak něco…tak jsem zvědavá, zda se k tomu dokopu :D A k obědu jsem si koupla žampíky, takže budou říííízky ze žampíku (tedy pro mě, manžel houby nejí) a na zítra mu uvařím rizoto, to on rád…no, to mám tedy co dělat :D

Chci začít prát mimi oblečky, dostala jsem radu, ať nekujuju spešl prášek, ale vyperu to normoš v našem a dám jedno máchání navíc…myslíte, že to stačí??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3126
12.9.06 12:05

Ahojky holky,

zase k vám jen nakukuju… ale potřebovala bych radu !

Dnes od rána mě strašně bolí pupík jako pupík ( né jako celé břicho :lol: ) a mám ho zapadlej dovnitř… :? A to už byl tak hezky vystouplej. Máte tu bolest taky některá ??? 8O Je to pocit, jako kdyby mi někdo do pupíku vrazil kudlu. :? :?

Díky moc !! :wink:

KACULO : jsem Ti psala do deníčku !! tak jukni ! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
12.9.06 12:08

Ivett tak tuto radu s praskem jsem dostala taky. Normalne pereme v Arielu. Tak jsem si rekla ze to zkusim. NO ale dneska jsem byla v drogerii a videla tam praci prasek BATOLE a uz ho mam i s Avivazi:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
545
12.9.06 12:09

Já jsem právě sprdla pár studených bramborových kroket, abych bídně nezhynula a víc to jídlo nějak neřeším.
Prádlo jsem prala v normální Lanze, akorát jsem tam nedala aviváž. Uvidím, co to udělá. Nebudu zbytečně vyhazovat peníze za kdovíjaké prací prášky, když to třeba ani nebude třeba. Budou se hodit na něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
568
12.9.06 12:12

Fajn holky, díky, já to tedy vyperu taky v našem prášku :wink:

Kacko, s tou bolestí bohužel neporadím, vůbec netuším :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2346
12.9.06 12:31

Kacko, ani ja s bolesti neporadim. Boli mi spise na stranach, ty svaliky, ktere podpiraji delohu, nekdy opravdu ostra bolest, ale stred bricha je ok…

Ja jsem take prala mimi veci v normos pr. prostredku (gel), ve kterem peru na nas, kapla jsem i avivaz. Uvidime, co prcek na to. Oni mimisove stejne maji ruzne dermatologicke „problemy“ i sami od sebe, zvykaji si na nove prostredi, kuze je sucha prvnich par tydnu… Ale kdyby mela byt nejaka vyrazka, ktera bude opravdu z prani, tak to holt vsechno preperu, to neni takovy problem, protoze to mrsknu do susicky a o vic se nestaram. Ale preventivne to delat nebudu. L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
545
12.9.06 12:45

Tak a ať si o mně každý myslí, co chce, já jsem právě povlíkla postýlku a je mi úplně jedno, jestli se zapráší a budu jí muset prát a povlíkat znova. Je to prostě krááááása a já se chodím každou chvíli do ložnice usmívat - no jak blbeček :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
545
12.9.06 12:47

Jo a taky jsem ode dneška na mateřské, jsem vám zapomněla říct. Bee , už nejsi sama 8).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
12.9.06 12:54

Ahoj holky,

tak já jsem vyprala první pračku věcí, ale peru teda v lovele… cena vyjde stejně jako normální prášek pro dospělé a asi bych měla strach prát třeba v arielu…

A přepírat to znovu 8O , to bych teda fakt nerada… A taky dávám dvojité máchání a aviváž by se neměla dávat vůbec, třeba trošku octa místo toho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2133
12.9.06 12:56

Ahoj holky!
Tak jsem byla dneska v poradne, mimco je velke presne na den :-), cca 1350g, vsechno ok. Jen ta blba placenta porad zasahuje do dolniho segmentu, ale oproti minule se o kus vytahla…no ma jeste dva mesice…
Stran meho hranicniho oGTT jsem byla odeslana na diabetologie - tak jsme se s dr. domluvily, ze mi jen da glukometr a obcas se po obede premerim, tot vse. Ze me ani nebude chtit videt…plus racionalni strava samozrejme, ale to ja jim stejne (kdyby me tak nehonila ta mlsna…:-)
Dalsi poradnu mam za mesic 10.10., nastup na MD 15.10., pristi tyden posledni odbery.

Vecicky pro mimco peru taky s nasima, machani na vic mam nastaveny standartne. Jen teda avivaz fakt nedavam a nebudu (nicmene stejne peru v eko prasku bez avivaze i nam.....)

Sylva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital