Poradna duly
Jana Čurdová
Dobré ráno…
kde jsou ti nepasvci??????
IVETT …kočičku jsem ukázala manžovi, tak bychom si jí asi pro Verču vzali i kdybych nááhododu sehnala ještě jinou, protože se zdá dle fotky velká a takhle velkou asi seženu těžko…Jen jí nikam netahej, já se pro ní někdy stavim u tebe autem a taky kdybys měla specielní přání, co ti za ní mohu dát, tak sem s ním, jinak teda něco vymyslim.....
Takže předem díky díky, doufám, že ti nebude nějak chybět, ale věř, že Verča se ti o ní postará
Kdyby sis to tozmyslela, tak se nic neděje!!!
LINDI …zase tě něco trápí…kam na to chodíš?????
SEZNAMEK: BEE matka pluku (76,rak) Praha Zbraslav (Vrchlabí) Filip/Daniela TP 1.11. Qeebo ?!? DK 19.9.
KACULA (79,rak) Praha 4 Chodov (Krč) Lukáš/Tereza TP 1.11. Mimčula ?? DK 18.9.
IVETT (81,váhy) Praha 10 H.Měch. (Bulovka) Jan/Kristýna TP 1.11. Kulíšek ?? DK 19.9.
PAMAVLA (78, beran) Frydek-Místek Natalie/Jakub TP 1.11. ?!? DK 14.9.
MEOWTH (83,beran) Praha (Apolinář) Ema/David TP 1.11. ?? DK 3.10.
DOMI (77,střelec) Olomouc Vojta/? TP 3.11. kluk DK včera
LINDUSA (79,beran) Německo (AFB Bitburg) Boo/Brat TP 3.11. holčička DK 28.9.
ANNI (76,váhy) Ostrava Filip/? TP 3.11. kluk DK 2.10.
LIDUNKA (79,beran) Chrudim (Litomyšl) Tomáš/Anna TP 6.(25.)11. ?? DK 20.9./21.9.
MARCELA_F (75,štír) Koměříž (Obilňák) Tobias/Sofie TP 7.11. holčička DK 12.9. KRTONOZKA (78,štír) Věžná (PE) (Pelhřimov) Ondra/Tereza TP 7.11. kluk DK 27.9.
MARTA77 (77,býk) Brno (Obilňák) Vít/Nela TP 7.11. holčička DK ??? VERUN (84,kozoroh) Praha 7 Letná (Apolinář) Ema/Vojta TP 7.11. kluk DK 18.9.
BENJULKA (74,byk) Orlova (Ostrava) Richard/Eliska TP 8.11. holčička DK 14.9.
JANAK (83, vodnář) Brno Ema/? TP 8.11. ?? DK ??? JITKA123 (76,střelec) Praha 4 (Krč) David/Karolína TP 9.11. kluk DK 3.10.
PAJINA (77,beran) Praha 10 Hostík TP 11.11. holčička DK 12.9. SMARR (75,blíženec) Praha 5 Radotin (Podolí) TP 12.11. kluk DK 21.9.
MAKOŠ (77,kozoroh) Zlín (Zlín) TP 12.11. Bobánek ?? DK 5.10.
TINES (81,beran) Brno (Ivančice) TP 12.11. kluk DK 21.9.
MILI (r.71) Praha 4 Michle TP 13.11. Bambulka ?? DK 12.9. JANDULA1 (83,štír) Roudnice n.L Vojta/Nikola TP 15.11. kluk DK 19.9.
IGINA (78,štír) za Brnem Vanda/? TP 16.11. ?? DK 18.9./26.9.
NICO (79,panna) Praha (Podolí) Dan/Laura TP 17.11. kluk DK 25.9.
MIA (74,beran) Praha (Bulovka/Vrchlabí) Mia/Hugo TP 17.11. kluk DK 13.9. BEINKA (77,ryba) TP 17.11. Piciríkos ?? DK včera
SIFA (85,blíženec) Teplice Kristina/Matěj TP 19.11. holčička DK ??? DANDA+BRUNO (76,býk) Most (Most) TP 22.11. kluk DK 13.9./25.9.
PETULINKA (82,rak) okolí Brna TP 23.11. Bubišáček ?? DK 19.9./4.10.
SYLVAH (76,lev) Brno (Obilňák) Anička/Marek TP 26.11. ?!? DK 12.9. LORIN (76,beran) Plzeň Jiří TP 28.11. kluk DK 12.9. LIBORINKA (83,býk) Pelhřimov Matyáš/Bára TP 30.11. kluk DK 26.9.
MEDICKA (80,váha) Praha- Žižkov (Motol) Erik/Victorie TP 30.11. mimi ?? DK ???
Zatím: 16 klučíků 8 holčiček 11 překvapení 3 tajemství
Delší dobu nepíše:
Lucajda, Stramplicka, Beru, Kami, Jagiska, MilkaK, Welinka, Ilju, Hiki, Maya, Tynka85, Ivana
HOSTÉ:
MARIEE, KA-TKA, EDIK, DENDULKA, RADULKA1, KASIA
MAKOS .....zkus na sociálku zavolat a at ti poradí jak dopis formulovat…
Na nábytek se mrkni třeba na stránky IKEI… www.ikea.cz tam by ses mohla snad inspirovat ![]()
Když ti spaní na zádech nevadí tak klííd, tělo si řekne!! To samé s vlasy…taky si je tak meju, dokud se ještě trochu ohnu ![]()
Čauky.Kaculko netrpíš samomluvou,jen tak koukám,ale zatím nemám co bych řekla.
Dobré ránko,
Kacule tak si mě předbehla, já už víc jak dvě hoďky čumím do compu, ale nejsem schopná nějaké akce, takže abys něměla pocit , že trpíš samomluvou tak píšu ![]()
Makos: hmm… taky mě napadá jen Ikea, takže neporadím ![]()
Ad výpomoc po porodu: No já si to mimčo chci taky samozřejmě užít až přijdem z porodnice domů, ale… sice nemám doma ještě jedno dítko, ale budu ráda když přijde třeba manželova mamka a přinese něco teplého k jídlu
(už zase myslím na jídlo a to jsem po snídani), no moje mamka raději ať nechodí, protože už teď mi říká co mám, jak mám a co určitě budu muset dělat , protože ona to taky dělala
takže to bych byla určo jen nasr.....
Dobré ráno, mamči a mimča,
tak včera byl prcek tááááák hodný, až mi to přišlo podezřelé. Večer jsem okamžitě usnula, v noci byla 1× na WC - kéž by to takhle krásně šlo až do porodu, žádné tvrdnutí břicha, prostě paráda (snad mi to dneska nevynahradí
).
Makos : já spím na zádech, jen to fičí a nic mi to nedělá. Asi opravdu záleží na tom, co je ti příjemné a nepříjemné, tím se řiď. Každá jsme na tom úplně jinak a kdyby mi ulevilo stát na hlavě, tak na ní budu stát, ikdyž někde píšou, že by se to nemělo
.
Hezký den
.
Dobre ranko vsem (teda spis dopoledne dneska jsem si prispala
)
Vypomoc po porodu: Jelikoz bydlime v 1+kk a obe maminky bydli velmi daleko tutdiz by tu museli prespat mam jasno ze budeme s pritelem a s Davidkem sami. A jsem rada. Pritel ma slibeno ze dostane dovolenou aby ten prvni tydne mohl byt s nami:) Coz si myslim ze je super. Doufam ze to budu vsechno zvladat. Moc se na to tesim:) Budeme mit nase miminko to je tak nadhernej pocit:)
Makos ten papir na jmena se vyzvedava kde? Ze by jsme ho uz taky vyplnili:) My mame zatim jenom papir z Matriky o tom jak se bude Davidek jmenovat prijmenim:)
JO vcera pritel prisel z prace a rekl ze na to pivko nepujde a zustal se mnou doma juchuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu:) Byla jsem v sedmem nebi samou radosti:) Jak malo cloveku staci ke stesti:)
KOukali jste vcera na Zoufale manzelky? Ten serial je naprosto super:)
Budu dneska pect svuj prvni svestkovy kolac tak drzte palecky. Nekde jsem tu uz videla recept tak na nej kouknu jestli lepsi nez ten muj.
Dobré ránko
KACI jen si v klidu popovídej když tě to baví
![]()
MAKOS já spím taky na zádech. Ale nemůžu ležet úplně natažená, ale musím mít aspon jednu nohu skrčenou.
Nad vanu se raději neskláním abych se náhodou nepřevrhla
![]()
Na te sociálce mají na žádost o mateřskou formuláře ne??? Nebo jim stačí i dopis???
VÝPOMOC po porodu odmítám.. Mužíček pracuje v kanceláří pod bytem tak přinejhorším písknu. Vím jak to bylo u Adámka. To jsme bydleli s našima ještě v ¨Brně a i když jsem celé těhu mojí mamce opakovala že až budu chtít poradit tak se jí zeptám, jsem od moudrých a dobře míněných rad nebyla ušetřena.
A tchýně si moc remcat netroufne, aspon doufám, akorát na ni spolíhám s tím jídlem, že bude nosit obědy aspon teda občas:-)))
Dneska jsem si taky přispala. Vstávala jsem teda před sedmou vypravila Adu do školky a zalehla znovu do pelíšku. Ted jsem v klidu u PC posnídala , ted si dám sprchu. pak se nasvačím.....pak oběd...... kafíčko...... bože já už taky myslím jen na to žrádlíčko
![]()
paaa Anni
Tak jsem to tak nějak dočetla za ten včerejšek a kousek dneška… ![]()
Teda KAČUL , to je opravdu moooooooc pěkný nález!
Jak už psaly holky - za každou cenu musíš bejt prga, co?!
Ale vzhledem ke zkušenostem s Verčou a přenášením i přes „rodící“ nález věřim, že zůstáváš v klidu a opájíš se myšlenkou na snadný porod!
Třeba jsi taková ta mamina, co by mohla mít klíďo 7 dětí a vůbec by ji to nevysílilo! Prostě stvořená pro „výrobu“ dětí!
- Mmch to mi občas tvrdí David vzhledem k mému dosud bezproblémovému těhotenství…že jsem pro rození dětí jako stvořená…nevim, kde to vzal, když jsem ještě nerodila… ![]()
SMARRR Tak můžeš na to lehátko a sluníčko taky někdy přijet! Nicméně bojim se, že od října, kdy plánuješ odchod na MD už toho sluníčka až zas tolik nebude…
Ale třeba bysme mohly vyrazit u nás na prochajdu? Ale ta tvoje placenta a cestování, co?! - Jen od tebe z Radotína to sem máš odhadem do 10 km…tak to by možná i šlo, ne?! A to víš…taky se těšim, jak je všechny probereme…hlavně ty bejvalý… ![]()
NICO Ta vaše HANIČKA musí být kouzelná…i když - takhle z dálky to vypadá roztomile, ale nevim nevim, jestli bych jí nad rozlitym olejem nezakroutila krčkem…
Máš svatou trpělivost! Co se manžílka týče, u nás je to podobný. David je zlatíčko, ale někdy se mu prostě musí něco naprosto polopaticky vysvětlit do nejmenších detailů a důsledků, aby byl schopen reagovat…Takový to „nedři se tolik“ už taky proběhlo…ale pak má řeč nebo aspoň útrpný výraz, když ho poprosim o umytí nádobí…taky říkal, že bude luxovat…jenže luxuje tak, že jsem nakonec stejně další týden luxovala sama…
Prostě chlapi…
Myslim ale, že je důležitej i takovej ten psychologickej efekt…aby neměli pocit, že „my to zvládnem“ a oni mohou jen chlácholit…důležitý je přiznat si, že to ani zvládnout samy nechcem a prostě je jakkoli zapojit a vydržet první neúspěchy…však oni se to taky naučí a nakonec začnou dělat automaticky…nic jinýho jim s těma prckama nezbyde!
ŠESTINEDĚLÍ je moje noční můra…i když už je to lepší a začínám mít vnitřní pocit, že to prostě zvládnu. Byla bych taky ráda, kdyby byl se mnou aspoň pár dní doma David…ale těžko říct, jak to vyjde s dovolenou.
Musíme počítat pár dní před porodem na to Vrchlabí a podle toho, kolik dní strávíme tam, zbyde pár dní a dobu po porodu doma…
takže těžko říct, jak to vyjde. S mámou se bojim, že by to mohlo dopadnout tak, jak to psala myslim Jitka…
Ona zkoušela radit už teď…až jsem jí natvrdo řekla, že až budu chtít radu, tak se jí zeptám a na její dotaz, jestli nemůže říct svůj názor jsem řekla, že NE, protože bysme se akorát hádaly…tak jsem zvědavá, jak to pak dodrží. Nemám nic proti tomu, aby se přišla pokochat, zeptala se, jestli něco nepotřebuju, později jela třeba na procházku nebo mi uvařila nějaký kojenecky ZDRAVÝ jídlo…tzn. ne třeba hrachovou polívku nebo knedlo vepřo zelo…
Ale fakt na požádání…prostě podle hesla žít a nechat žít…
Mám trochu strach, jestli to zvládne ustát a já taky…uvidíme…
Byla jsem ráno v pekárně kvůli koláčkům do práce na čtvrtek až se tam půjdu rozloučit… a neměli k dispozici jiné než svatební…tak jsem zvědavá, jaký to bude mít ohlas…
Dneska jedu odpo k holiči a pak ještě večer na kurz…tak budu zas „chytrá“ a napíšu vám pak, co jsme se od naší renomované PA dozvěděli nového zajímavého…
Měli bysme dneska snad víc probírat samotný porod a porodnice… ![]()
KRTI s tou NUTELOU…chudák Pája…snad ji sežene, když se NEVYRÁBÍ ![]()
Dobré ráno, tak mám pro dněšek hotovo, smlouvy a fakturky už jsou v obálkách tak odpoledne jedu cvičit tak dojdu odeslat, ale tatka mi volal že mám pro mě další práci takže žádný lenošení a zítra zase nanovo!!
Dneska máme holky k obídku slepici na paprice mňam s kolínkama!
No a teď jdu spáchat ten kečup! ![]()
Taky se musím pochlubit že už mám vypráno ![]()
No tak krásný den všem!!
Kaculko: Míša Ilinky je překrásnej viD! No Ili je moc šikovná už mám prý dole 12 Kg!! jsem zvědavá jestli to taky půjde tak rychle!!
Krti: no každý úterý mám od 13:30 cvičení,ale nějak to uděláme!! Jé já chci taky seznámek!! No a nebude vám to dělat problém s tím vypálením myslím čas
já bych si taky určitě něco vybrala když bych teda mohla!!
Anni tak tomu říkám veget ![]()
To já už jsem stihla návštěvu s Katkou u neurologa. Ráno se vzbudí a má zablokovaný krk, no chápete to? Mám já to zapotřebí? Za poslední 4 měsíce jsem s ní byla už 5× na chirurgii, hraje házenou, tak si to dovadate představit
No řeknu Vám koukat na to ji ten neurolog kroutí krkem
, to bylo něco
. Ale snad se jí uleví, zítra pošupajdí do školy, jen o tom ještě neví, chichi.
NICO Ještě k těm mírám vašeho mimíska…jak psaly už holky, myslím, že je naprosto tabulkovej!
Jak už jsem psala já, naše Qeebo bylo naopak trochu přerostlý…doktorka podle UTZ upravila termín porodu o 9 dní (!!!) ale taky neplašim! Druhým dechem mi řekla, že to nic neznamená, že růst je teď naprosto individuální a různě se pozastavuje a zase spouští…:-) Takže kliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiid! Určitě je naprosto všechno v pořádku! Jinak by tě už určitě někde honili po dalších vyšetřeních…
Taky s tou stravou - doktorka mě ubezpečila, že NIC NEMŮŽU OVLIVNIT…to znamená…jak se prcek rozhodne, že naroste, tak naroste…tak se taky nestresuj…a myslim, že drobek to nebude…vždyť zas tak nízkou tu váhu na ten daný týden nemá! ![]()
Ahoj holky,
zatím hlásím výsledek z ultrazvuku:
šestinedělí - moje noční můra ještě od porodu s ONdrou.. Raději nevzpomínám. Před porodem jsem si vůbec nepřipouštěla, že bych taky mohla trpět poporodní depkou, o to víc mě to po tom porodu zasáhlo. Fakt jsem měla stavy, kdy jsem si říkala, že to mimi hlavně nesmím vyhodit z okna (nevím, proč to okno mě napadalo, asi jednoduchý ztišující prostředek
).. Do teď mi z toho přechází studený pot po těle.. Sice se NIC NESTALO a ONDRU MOC MILUJU, ale tentokrát bych se asi pokusila něco dělat (vyhledat pomoc).
No ale doufám, že když už jsem si to jednou odžila, tak že podruhé to nebude tak intenzivní..
Kačulo , na jak dlouho máš objednané pomocníky? Manžel si nechává cca 14 dní dovolené, ovšem část z toho padne na porod, máma by mohla zůstat tak 14 dnů až 3 týdny, takže bych měla mít pokrytý něco přes měsíc.. Při prvním porodu jsem to „zvládla“ teda spíš nezvládla sama, ale ke dvěma dětem už přece jenom ta pomoc potřeba je.. A fakt je, že asi ani tak moc nebojím, že bych to nezvládla fyzicky (i když to nevyspání asi taky nebude nic moc), ale přece jenom po té první zkušenosti už se necítím tak psychicky odolná. I když věřím, že to bude lepší, než minule..
Nico , myslím, že Tvoje výsledky z ultrazvuku jsou OK..
Tak zatím končím, za chvíli budu vyrážet na gyn. vyšetření u svojí gyndařky (ultrazvuk dělali U Apolináře)
kočičky, mějte se
Pajina