Poradna duly
Jana Čurdová
SMARRR Právě tebe jsem myslela s tim polehávánim v práci…
To by šéfce asi nestačila kukaň, co?! ![]()
Ahoj těhulky ![]()
tak už mám pro dnešek práci hotovou no když chci prachy musím za ten den něco předvést že jo, no aspoň že pracuju doma. No nicméně eště mi tatka něco přiveze takže to dnes nekončí což mě velimi mrzí
taky jsem chtěla mít dnes válecí den. Jen chci vytřít a pak nohy nahoru!
Dneska k snídani jsem měla Cini Minis mŃam to byla dobrůtka teď půjdu taky něco smlsnout asi hermelín s bulkou ![]()
Krti: to kojení je myslim od 14 hod v nemocnici, určitě to bude poučné!! No myslíš že to zvládneme stáhnout do PC ??? No když tak se zeptáme že jo, no a jak ti je pak vrátím?? Pošlu poštou?? a vy to máte ne DVD??
seznámek můžeš poslat na liborinkas@seznam.cz! Díky ![]()
No my sladkého doma moc nemáme takže dneska upeču švestkový koláč!
jdu na něj teď ať ho máme po obídku ke kafíčku!!!
Tlak: já mám taky pořád vyšší ale né tolik mám 140/80
Včera mi volala kamarádka, že jedna známá v neděli porodila v 35. týdnu…
Tak mi došlo, že už se to fakt blíží… Že prý si to vyčítala, protože se vůbec nešetřila a furt někde lítala, byla v práci, ve stresu a tak…ale malý je naštěstí naprosto v pořádku a vážil dokonce 2200 g a měl 45 cm! ![]()
Ale v tu chvíli jsem si uvědomila, že naše mimi by zatím (než přijde košík) muselo spát v kočárku a taky že ty oblečky už FAKT MUSÍM vyprat…
Tak jdu pomalu na to…dosnídala jsem, odpočinula si u TV a u netu a jdu teda něco dělat…
Ale nevim, jak to dopadne…venku svítí sluníčko a doma se mi moc bejt nechce… ![]()
Bee tady je krasne videt jak se ve vsem rozchazeji. Nekdo pise a rika tohle nekdo zase tamto. A pak si ma clovek vybrat ![]()
Ale ja stejne do sebe vic jak ty dva litry nedostanu. Proste to nejde.
Jo ještě se vám musím pochlubit že mi dneska přijde fusak, deka a taška na kočár objednaná z babylife! Hurá a to jsem to objednala v pondělí odpoledne!! to jsou rychlíci co??
Krti: po cvičení klidně můžu u mě to není už vůbec žádný problém, děti zatím nemáme a manžel se o sebe tu chvilku postará!!
Medičko: ahoj to asi nemáš šanci dočíst, já s tím mám po víkendu hroznej problém
A co byteček??? Jo už mám tu knížku nejšťastnější miminko v okolí, no snad jí do porodu dočtu
zatím se mi opravdu moc líbí!! snad se v praxi bude hodit!
Liborinko svestkovy kolac jsem pekla vcera dobrutka mnam mnam. Tak preji at se dobre povede:) Kde jsi prosim koupila tu knizku nejstastnejsi miminko v okoli?
Jitko: musím tě pokárat musíš se naučit pít když budeš kojit musíš vypít víc než 3 litry denně!!
Holky to bude pak hustý až budeme přemýšlet co vařit aby miminka po tom neprděli co?? A já mám tak ráda cibuli, česnek, fazole no vše po čem se prdí ![]()
Ahoj pupčounci wink:
Tak já - abych neporušila sladkou vlnu - dneska snídala mé včerejší výtvory - takže koláčky s kafíčkem…mňami…ale už je toho sladkého nějak moc ![]()
Večer jsme byli na návštěvě a když před nás postavili chlebíčky, měla jsem co dělat, abych je nesplácala sama…taková příjemná změna, po tom sladkém…jéééééé a jak mi šmakovaly ![]()
Marcelko , tak se šetři a odpočívej, i když je fakt, že tlak asi jen tak neovlivníš
( No snad Ti bude brzy líp!!
Krti - jo Salko…to je lahoda…a co teprve už několikrát zmiňovaný karamel z něj, to je teprve něco.....a ten likérek, jak psala Nico…ten jsem schopná vypít SAMA (no samo ne teď, co jsem těhu, ale trocha taky neuškodí
)
A my z něj pečeme ještě výýýbornou buchtu - plech si vyložím alobalem, nastrouhám na to jablka…na ta nastrouhaná jablka naleju piškotové těsto a upeču v troubě, po vychladnutí to otočím tím piškotem dolů a jablkama nahoru a natřu na to krém- právě z jednoho zkaramelizovaného Salka a jednoho másla…pocákám čokoládou a je to MŇAMI …kalorická bomba sice…nicméně, teď máme povoleno skoro všechno ![]()
Srazík zítra -už se těšíííííím x-)
Jitko: objednala jsem si ji u nas v knihkupectví a do týdne ji tam měli stála 219,–-. takže taky nic hrozného. Je to z nakladatelství www.euromedia.cz
Liborinko ja bych vazne rada vic pila ale je to fakt problem. PRo miminko to samozrejme potom urcite udelam ale ted to proste nejde. Jako kdyby ve me byla nejaka zaklopka a proste dost. Piju nebublinkovanou vodu nebo nejaky dzusy.
Dekuji za odkaz na knihkupectvi. Urcite si tu knizku taky koupim:)
BEE …no tak hezky odpočívej at si něco nevyčítáš
Jo a používáš to ICQ…já čekám na autorizaci už asi půl roku
No a mimi 2200g nic moc.....ale už se to dá.....Ještě je tam chvilku necháme dopékat!!! Ten osmej měsíc je na předčasný porody blbej, ještě vydržet alespon do devátého…ALE MY NERODIME PREDCASNE ANI JEDNA!!!!!
LIBORINKO …věcičky vyfotit a ukázat!!! A tlak si hlídat!!
PITÍ …důležité je pít tak nějak přiměřeně podle mě
Jeden den vyglgám 2 jinej den 3 litry..neřešim…piju
![]()
JITKO .....díky za autorizaci
Jsi fakt rychlááá
Mozeček má rád manža, ale já nemám květák…koupim a udělám…dík za tip ![]()
MEDICKO .....koukej zítra dorazit…v 16 hodin na Smíchově!!!
BEE: no tomu rozumim. Ja vzdycky u nasich praktikuji, ze vyperu, pradlo dam na zahradu za 2 hodky je suchy a ja pak zehlim venku a mam bezva pocit, jakoze nejsem doma ![]()
Kacul: Termín kontroly je 5.10. je to už poslední kontrola u mého gynekologa…pak se přesunu přímo do Motola ![]()
Liborinka: tak vidím, že jsi taky propadla teorii o „nejšťastnějším mimi“ snad to bude fungovat ![]()
Co se týče výbavičky, už se dstávám do té obávané faze, kdy mám 3 zavinovačky(od každe babičky a prabaičky) a asi celou
u zimních kombinéz…Pro celou porodnici ![]()
Babičky jsou děsný…jaké dělali sceny, že ditě nechtěj a teď se předhánějí, kdo toho koupí víc.
Ale samozřejmě, jsem ráda ![]()
V sobotu si jdu vyzvednout postýlku.Budeme mít cestovní ( doma do ní budem používat pevnou maraci), s vibraci, melodii a nočním světýlkem a to vše za 2200kč(bez matrace)
Mě už fakt chybí jen Pampersky a takové ty kosmetické věci…Jsem cvok ![]()
Benjulko: Jéééééééé to je hezký, jhak mě tituluješ anestezioložkou…Kéž by ![]()
Co se týče epidurálu, tak je důležitý, aby se použíl, jen když je to „ve prospěch porodu“ tzn.porod nepostupuje pro nadměré vyplavení stresových („bolestivých“) hormonu.Jinak se při něm blbě tlačí.Jde to, ale prý blbě a toho já se bojím, aby to pak neskončilo kleštěma.Problematika je fakt skožita a asi je v tomhle dobrý dat na doktory.Rozhodně ho nebudu chtít, dokud mi ho nedoporučí(i když jsem asi hrdina dť, za tři měsíce na sále budu asi jiný chytrák
)
Jo a co se ceny epiduralu týče, tak mě to šokuje…Já myslela, že je všude zadarmo
![]()
U nás v Motole je zdarma na 100%
Stebetalky jedny
Ja prave 40min. luxovala…DES BES ty chlupy…tak si musim chvili dachnout a potom vytiram. Odpo mam naplanovanou cestu do Brodu, tak se stavim na matrice a na socialce, jestli mi daji nejake ty papiry. A na poste me ceka balicek z MMB…ja se vzdycky tak tesim
no vsak to znate…
Vcera volal Mira moji mamce, jen tak, jak se ma a ona hned - Co se stalo???? Verunka je v porodnici???
no sranda…jsem ji rekla, ze uz taky zacina pekne blbnout ![]()
Tak, vsechno mi to tady usnulo…nejlepsi cas na vytirani, snad nebudou na podlaze tapinky…