Poradna duly
Jana Čurdová
Fuuuj, tam je zase vedrooo! A to jdu do toho pect, no to asi upecu nejdriv sama sebe!
SYLVUS, uf, to by me taky nakrklo takhle byt prepecovavana, kdyz se vlastne nic moc nedeje. Nereknu, kdyby to hodnoty byly vysoke, ale rikas, ze nejsou ani hranicni, tak opravdu nechapu, co je to za poplach… Ja bych to asi nebrala tak seriozne a dietu bych drzela tak nejak sporadicky, kdyz na to nemam hodnoty. A placenta je teda pekna potvora. No, ja ani nevim, kde se nachazi ta moje, ale pochybuju, ze by si zde doktori neco riskli, preci jen jim tu hrozi skaredy postih za to, kdyby neco nevychytali…
Tak jdu na ten kolac, at to mam rychle za sebou. A hlavne v sobe
. Jo, jeste decka… Tak ja nedam ze zacatku ani decku, spat bude mimi v tom mikro dupackovem spacacku, ci jak to nazvat. A deku musim teprve usit
. Linda
Smarrr : však jsem v tom snu taky brečela, jak to bylo krásný. A chce se mi ještě teď, to byl opravdu tak romantický sen, že ten si budu dlouho pamatovat
.
Tak jsem zpet…teda tam je parak ![]()
Ze socialky me vyhodili, ze mam prijit az s rodnym listem a z matriky taky, ze od nich zadna lejstra nepotrebuju. No, mam aspon novy ridicak a z posty balicek. Prisla mi ta vydrazena spanelska deka. No musim uznat, ze je to jine kafe nez obyc fleecovka, ale tech 700,– kolik normos stoji bych za ni teda nedala. Pripada mi dost lajdacky obsita a na nekolika mistech se uz trepi, tak doufam, ze vydrzi
Ale je fakt kraaasnaaa a ten matros luxusni.
Volal mi muzicek, ze u nas bude spat jeho kamos, tak jdu neco uvarit…jeho zena je nevarici, tak at ma neco domaciho ![]()
Smarr , ja se taky tesila…stejne mam jeste v planu do toho Radotina vyrazit, tak az budes ofiko doma na materske, zajdeme si nekam!
Sylvi , no to je des…nenech se kocicko otravit!
Holky tak mi přišly ty věci z babylife, nebo spíš z emitexu všechno je jedna značka
je to luxusní až na tu tašku na kočárek přijde mi že tam hrozně plandá!! Zítra pošlu foto nebo večer teď jdu odpočívat mám vyluxováno, vytříno a utřený prach a hlavně obě koupelny umyté fůjj to jsem si dala ![]()
Krti: ty jsi se nějak rozpekla néééé???
Prosím pošli mi ten seznámek nějak si na mě zapoměla!
Jo a ta přednáška je zítra ode dvou hodin! tak se domluv doma a dej vědět!! ![]()
Nico: co budeš dobrého vařiti???
já udělám asi k večeři nějakou pomazánku jsem totiž grogy! ![]()
Holky,
dik za podporu. holt to budu muset ty dva mesice vydrzet ![]()
BEE - me to po hodine nedelali, po dvou jsem mela 7,8 - norma pro norm. lidi. ovsem gynekologove musi mit vsechno special a podle nich je norma 7,7…toz tak. jinak prvni hodnotu mam ok.
mas doma glukometr?
s tou dietou - mam pocit, ze kdyz to budu drzet striktne
, tak snad jeste zhubnu a to fakt nemam zapotrebi, mam navrch zatim 4kg a dobre si pamatuju s Ondrou, jak se mi blbe pribiralo pri kojeni - resp. jak jsem hubla velmi rychle pod svoji vahu…a to znova nechci. Potrebuju nejakej zaklad.
S.
Liborinko , budu delat bramboracku s houbama…chtela jsem varit jeste fazole, ale to uz asi nezvladnu…no, ale kdyz budeme zitra cely den pryc, tak co bych vyvarovala, ze.
No ovsem uplne nejradeji bych zalehla…mozna pozdeji nez kluci prijedou…
Mam dotazek. Musi se miminkovske pradlo zehlit naruby? Ja tak videla zehlit nektere i normalni veci ale ja vzdycky zehlim normalne ne naruby. A ted mi znama rikala ze se ma miminkovske naruby zehlit ![]()
Jak to resite vy?
JITUS, ja zehleni neresim vubec. No, je pravda, ze mam susicku, tam se to pradlo zahreje na opravdu vysokou teplotu a tim se dezinfikuje, nahrazuje to to zehleni z teto stranky. Ale kdybych byla nucena zehlit, tak zehlim normos, urcite to neprevracim naruby. To horko je tak velke, ze pronikne i na druhou stranu… Jinak pekne pij, ja taky piju
. Naredila jsem si stavu z broskvi, ktere jsem dala do kolace, to je mnamka! Linda
LIndus denska uz mam 2,5 litru:) a jeste neni konec dne dneska ty 3 litry dam:) Diky za radu s zehlenim:) taky si mylsim ze to obraceni je zbytecne:)
No vidis, jaka jsi sikulka
. Hlavne do sebe nelij najednou velke mnozstvi, to pak budes mit zaby
. Ja se snazim nejmene 2 l, spis k tem trem. Ve vedru urco ty 3. Ono se rika, ze kdyz uz je zizen, tak uz telo trpi… Tak neziznit
. Ja se jdu opet hrabat v nejakych bejby vecickach… Jdu vyprat hracky, ulozit boticky, vsechno to proste nekam uklidit, uz mi neba prenaset to z mistnosti do mistnosti jak kocka kotata… Linda
SYLVAH já mám ty hodnoty trochu jinak…normoš (na lačno) 4,7 po hodině oněch 9,7 a po dvou 7,0 - což je už taky normoš… ![]()
Prostě mi tělo s inzulínem pracuje jen malilinko pomaleji…
Glukometr nemám, jen mi dali ty papírky na moč a ty jsem přestala počůrávat když jsem celý týden neměla NIKDY víc, než normální stav…ty papírky se skoro vůbec nezabarvily…
Tak jsem si pak výsledky dopsala…všude nuly…za ty další 4 dny, co mi ještě zbývaly. Samozřejmě jim zítra budu tvrdit, jak se snažím všechno dodržovat…doufám teda, že se to od minule nějak nezhoršilo a bude všechno v pořádku, když se cítím normálně?! Jediný čeho se trochu bojim, aby s tím Qeebo nemělo problém…ale zatím (i váhově) nějak není nic nenormálního…teda uvidim odhad Qeebováhy podle UTZ v 35. týdnu (to už je příští týden
), ale i ta doktorka na diabetologii říkala, že to prakticky není ani těhotenská cukrovka…jen prostě mírně zvýšená hladina po první hodině po zátěžáku…
Tak jim taky tak trochu nerozumim… Jenže táta cukrovku má (od 31. roku věku) a tak asi proto se rozhodli mě víc sledovat. Ale řeknu ti - mám jich taky plnej tes! ![]()
Být tebou - i vzhledem k tomu, žes zatím přibrala tak málo (s těma 4 kilama jsi skoro jako KRTI, ale ta není takový pidižvík jako ty
), taky bych to asi nedodržovala…podívej, já jsem toto pondělí měla 9kg a myslím, že do 12 se možná dostanu…nejsem rozhodně podvýživa (i normálně nějakou nadváhu mám), táta má cukrovku, v podstatě se chovám dost nezodpovědně…ale řekla jsem si, že by stačilo jim tu tátovu cukrovku na začátku zapomenout nahlásit a ani by mě nikam nehonili…
Hlavně se nestresuj, kočičko! To cukrovce neprospívá především… ![]()
Jinak jsem dneska taky nějaká otrávená…
Nějak mě po těch včerejších informacích od tý kámošky (o tom předčasnym porodu) a taky po infu z kurzu a praktickým nácviku uvolňovacích poloh s partnerem (masírovali nám kříž) přepadá předporodní depka nebo co…
Najednou se mi vůbec nechce rodit…teda ne že bych jako vůbec nechtěla - těšim se až bude Qeebo venku a budeme na sebe koukat a tak…ale strašně se mi nebude chtít po porodu sem.
Když si představim, že tu bude „natěšená babííííí“, která bude mít spousty rad a názorů, na který já rozhodně nebudu zvědavá, tak už z toho mám depky teď!!! Musím se zase nějak obrnit. Myslela jsem, že už jsem to zvládla a ona mě zase chytá „do spárů“…
Holky, když bude mráz -20°C, dávaly byste malý spát přes den ven??? - Počítám, že u nás to bude hrozit tak do 3 měsíců…
Mně to přijde dost blbý…já bych teda v -20°C nechtěla spát venku ani zabalená v tom nejteplejším spacáku…
Co si o tom myslíte??? - To je jedno z máminejch přesvědčení…
Jsem fakt trochu mimo…tak se omlouvám…snad jsem to na vás nepřenesla! Asi taky ze zoufalství budu péct koláč…ale zrovinka peču k večeři pro Davida kuře…tak to asi nepůjde najednou… ![]()
pa pa a hezkej večír!
Bee+Qee
Liborinka : tak jsem to poslala, promiň, že až teď, byla jsem venku. Jinak tu přednášku těžko zítra stihnu, Paja má až do 5 a poslední autobus sem k nám jede ve 3, takže auto zítra potřebuje. To je tak, když člověk bydlí v p…i
. Jsem ráda, že aspoň ten předporodní kurs je ve středu od 2, Pavel má jen do jedné, takže to stihneme. Dávej dobrý pozor a pak nám tady řekneš, co zajímavého ses dozvěděla, ju ? ![]()
Kouknu na Pojišťovnu a pak máme fotbáááááááál ![]()
Bee : náhodou se „lepším“ a dneska jsem měla už 3,5 kg
Ale rozhodně nejsem takové tělesné konzistence jako Sylvah, to teda fakt ne
.
Jinak co jsem já slyšela, tak by děti v mrazech vůbec ven neměly - tedy takhle malé a rozhodně ne v -20°C.
V mé chytré knize píšou : Nenechte dítě nikdy spát venku v kočárku, je-li velká zima - týká se prvních 3 měsíců života (no ale není tady, co si představit pod pojmem „velká zima“).
A mám ještě jednu chytrou knihu a tam píšou : Pro novorozence a malého kojence je hraniční teplota pro pobyt venku kolem -5°C. Mazání krémem v chladném počasí je nevhodné (voda, kterou krém obsahuje, mrzne). Vhodnější je mast, lépe je však nemazat obličej vůbec.