Poradna duly
Jana Čurdová
tak já právě vyrážím do Prahy a pak za váma na srazík. Tak pa pa
Ahoj pupkacci,
tak jsem minule pondeli byla na poslednim velkym utz a vse dopadlo dobre.Mimik vazi 1540 g a hlavickou uz je jakz takz dolu.Akorat jsem byla nastvana,ze jsem mimika nevidela,protoze to provadela nejaka ucenkyne a laskavy doktor jen koukal,ale nastesti jsem tam mela sebou myho skoro muz a ten videl vsechno.Jo a jeste jsem si nechala potvrdit nasi vysnenou holcicku a zjistilo se,ze ma kule jak brno
…no,uz jsem to za ten tyden vydychala,ale moc se mi to nelibilo.Chtela jsem plest copanky,kupovat saticky atd …
ale co,kluk taky dobrej.. ![]()
DK je 19.9. ,jsem zvedava jestli mi uz konecne udela nejaky vnitrni vysetreni,zatim mi nic nedelal a to uz ubehlo skoro 31 tydnu
.Akorat me znovu poslal na HIV,Sifl a Cecko a to uz podruhy,pripadam si jak kdybych mela spis nejakou chorobu,nez kdybych byla tehotna
…
A citim ted takovy pravidelny pohyby,trvaj tak 1-2 minuty,asi to je skytani,ne?Skyta ted nejak casto,od vcerejska uz tak 4×…neni to divny?
Řítím se na sraz s Kačulkou a pak na sraz se všema
A mám foťák ![]()
Takže všem ostatním přeju krásný zbytek dne a pak dodám fotky naších pupíků ![]()
Sifa : miminka v břiše škytají opravdu hodně často, tím se neznepokojuj, my taky škytáme několikrát denně.
Teď jsem slyšela v rádiu, že existují banky s mateřským mlékem - 1 litr mléka stojí 300 Kč. No to jsou věci
.
Zdraím,
hlásím se zpět do klubu. Včera jsem doodeslala resty do školy, teď už jen dohnat kantory, a aby jim to stačilo, uf, pokud vám zbývá trochu síly yslete na mne, tohle potřebuje trochu štěstí:lol:
![]()
No pražskejm holkám přeju úžasnej srazík, já za chvilinku vyrážím trénovat, holt pokud bude ještě nějakej do porodu, budu adorovat za Po, St, Pa, už se těším.
Včera jsem byla na posledním UTZ, neřekli mi nic nového
ale dr. byl moc milej a ani mu nevadilo, že jsem mu vše co zjistil nahlásila sama dopředu, říkal tedy něco o své zbytečnosti, ale že má takové pacientky rád
Flek je fakt o kousek napřed, nebo to bude obr koloděj, má už 2kg, obra nechci, to ho raděj zkusím nalákat, kdyby jako vykouk o kousek dřív
no uvidíme, nicméně alespoň mě už doposledního zbytečku opustily obavy z tvrdnutí břicha a kráceného a otevřeného čípku, kdyby něco, tak už je to relatině v klidu
![]()
opatrujte se Mia
omlouvám se, že nereaguju, na to jsem do reálu procitla moc nedávno ![]()
Mia : no to tě teda docela „obdivuju“, že ve 30+4 by ti už nevadil předčasný porod, já se snažím vydržet aspoň do 37.týdne, pak teprve budu v klidu
. No ale stejně to máš marný, holky předčasný porody zakázaly, takže se nerodí dřív než ve 40. týdnu
.
Jo a vy pražský těhule jsme mě teda pěkně naštvaly, protože vy si lítáte po srazíkách, nepíšete a já pak kvůli vám utrácím peníze na MMB
.
Krtonožko
tak docela to spředčasným porodem není
já jen měla před 14-ti dny takové třítýdenní obdobý, kdy toho bylo moc a břicho děsilo, a já byla proinilá a bylo mi z toho úzko, už se to srovnalo, ale ty dvě kila mě prostě opravdu uklidnily, samozřejmě uvítám ukončený 36tt nerozdvojeném stavu, nejsem blázen, jen, že už je mi na duši lépe.
MMB je mor a to já už lecos mám po Maxovi, ale zas nakupuju i na něj, a to jsem tom blázinci posledního měsíce ještě ani neprošla co na mimi mám a co je třeba, nakupuju, co se líbí, no snažím se krotit, ale asi to znáš ![]()
Mia : jo takhle jsi to myslela, tak to potom jo. To je super, že je ti lépe na duši, mě poslední dobou taky dost ničilo tvrdnutí a teď je mi lépe dokonce i na těle, tak si to užívám. Tak jen vyděržať
.
No a o MMB mi radši ani nemluv, já tam dneska nakoukla jen tak ze zvědavosti, pak mi došlo, že nemám vlastně žádné dupačky vel.56, tak jsem nějaké hledala, do toho mi vlezla krááááásně prďácká košile s lacláčky no a už se vezu
.
Čauky těhulinky a bříška!!!
V pondělí mě přepadla nějaká předporodní dpka a s ní i nespavost (ta mě držela už od soboty a ještě mě neopustila…ráda se o ní podělím).Včera jsme byli o kolegyně na předváděčce zdravého spaní..matrace,polštáře..Pokoukání krásný,ale za ty peníze…nebrat.
Taky nám oznámili,že nám majitele našeho budoucího bytečku prodají byt o 50 000,– dráž. Asi si vezmu punčochu na hlavu a jde se na banku(y).
A dneska ráno na mě málem spadl obraz (zasklené puzzle),které máme nad postelí.Chudinka brouček v bříšku z toho leknutí se vzpamatovával celé dopoledne…obrovské kopance v celém břiše.
Těhulinky potřebuji vaši radu.Ve škole máme jakýsi fond,který jsem za těch 5 let ještě nepochopila,ale hlavně,že z něj občas dostaneme penízky.No a teď si mám do konce září vybrat věci v lékárně za 2000,–.Udělala jsem si seznam,co všechno budu potřebovat k porodu a poporodu,ale nevím,jestli jsem přišla na všechno.Prosím poraďte,co by se mi tak hodilo.
A ještě jeden dotaz:Jsem alergik a mám 40% šanci,že mimísek bude taky.Existují ějaké speciální krémý,olejíčky,mastičky,… pro alergiky?
Ahoj těhulky ![]()
Já jsem zatím všech rad od mamky i tchýně ušetřena,bud nás hodlaj resepktovat nebo si to nechávaj na potom
Tak uvidíme , ale jsem dost paličatá tak i dobrou radu budu mít problém přijmout pokud teda nebudu už zoufalá a vděčná za vše
![]()
Krti jen si vybírej, musíš si říkat že za ty prachy je to prostě super
a nikde jinde to nekoupíš. Mě přišel balíček včera a měla jsem tam dokonce dva oblečky na víc ![]()
Mia- ve škole držíme všechny palečky a je dobře že jsi v pohodě a je ti už líp,depky jsou potvory ![]()
LINDUS - s tou cukrovkou je to tak…v tehu vsechny ty hormony, ktere jsou k nemu nutne, zpusobuji, ze se muze hur vstrebavat inzulin…a z toho pak plyne cukrovka. U naproste vetsiny maminek po porodu sama ustoupi. Ty testy se delaji takhle proto, ze se v poslednich letech rodily velke a hlavne ne uplne zdrave deti, prave z duvodu diabetu matky. Driv se brala jen glykemie na lacno v ramci skriningu jednou za trimestr, na oGTT se posilaly tehule jen dle zvazeni gynekologa - s urcitym rizikem.
No a ted to gyn.-por. spolecnost zmenila prave s ohledem na ty velky deti. Co ja nechapu, je, proc maji tu normu o tu jednu desetinku niz nez pro netehotne lidi…v te desetince je muj problem…Takze ted by se tam mela posilat prakticky kazda tehotna nad 25 let…ovsem s prihlednutim k okolnostem - napr. BMI a tak…no myslim, ze jsem z toho sita klidne mohla vypadnout (terminove velke dite, BMI nizky, pouze 4 kg nahoru, prvni dite norm. velikosti…no ale to uz je jedno).
No a kdyz ti teda tenhle test vyjde blbe, tak ti podle hodnot vetsinou daji diabetickou dietu plus glukometr a papirky na moc domu, aby ses mohla monitorovat a zjistilo se, jestli ti ta dieta staci k normalizaci glykemii. Kdyz ne, tak se dava inzulin…
Dalsi vec je, ze se cukrovka jeste casto horsi s postupujicim tehu.
Proc mela BEE jen papirky na moc, to nevim, neni to standardni postup.
Kazdopadne moje glykemie me uvadeji v uzas, pred obedem 4,2, po obede za hodinu 4,6…no at mi vykladaji, ze jsem diabeticka…ale mam svuj plan, treba se mi jeste podari to jejich rozhodnuti nejak zmenit.
SMARRR, sice jsou ty rady porad dokola, ale v tomhle pripade si myslim, ze opakovani matka moudrosti
. A nektere rady jsem treba ani ja nevedela a nebo vedela, ale jen tak, ze se to dela/nedela, ale bez blizsiho vysvetleni, proc prave tak. V tom clanku jsem toho nasla fakt dost. Vim, ze treba nektere nemocnice v CR podporuji spani miminek na boku, pry kvuli pripadnemu zvraceni a ted se clovek docte, ze to nikdy nebylo prokazano, ze si tim mimi spis muze jen ublizit. Asi pred 4 mesici jsem prave jedne kamaradce rekla, ze mimi budu davat na zada a ona na me prave vykulila oci, ze na zada neeeeee, ze prave to zvraceni a ze mimi musi byt jedine na boku. Ani netusila, jak nebezpecne to muze byt (o ruce dopredu take nevedela), takhle je to proste ucili v nemocnici. Nejlepsi je najit si sam co nejvice informaci, pak si clovek udela asi ten nejlepsi zaver sam…
SIFO, me lekar take nevysetruje bezne vnitrne a opravdu o to nestojim
. Pry se ma do tehule hrabat co nejmene kvuli moznemu riziku infekce, ktera muze vest az k predcasnemu porodu, kdyz se nepodchyti vcas… Jinak gratuluju k chlapakovi
. Me by take nevadil, zatim teda pocitame s holcickou, zadne dalsi potvrzeni se uz nekona, takze doufam, ze nebude po porodu prekvapko a vymysleni jmena narychlo
. A skytavka je normalni i nekolikrat denne
.
KRTI, tak to jsi „chytla“ informaci o cene mleka jeste dost dobrou, pred par dny jsem nalezla info o 900,– - 1300,– za litr, to je sila!!!!!!!!! Si na tom nekdo pekne masti kapsu! Chapu, ze stoji neco uskladneni, zpracovani, baleni a bla bla, ale 900 az 1300,– je opravdu zlodejna! A Krti, neporusuj pravidla, vsechny se snazime vydrzet do 40. tydne
.
LIDUNKO, vubec nechci podcenovat Tvoji alergii, ale ja mam atopicky ekzem, v rodine mame celiakii (netoleranci lepku), manzel ruzne senne rymy, take kocicky nemuze a nejak to neresim. Budu se samozrejme chovat zodpovedne, ale myslim, ze specialnimi olejicky ci mydly alergii proste nepredejdu. Alergiim se da predchazet nejefektivneji nejspis jen kojenim a dobrym nacasovanim spravnych prikrmu a ani tak neni garance, ze se povede zabranit jejich rozvoji. Je to hodne tezke, ale pokud se ditku nejaka alergie rozjede, urcite to nebude tim, ze si ho ve 2 mesicich namazala olejickem… A porad je tu 60 % sance, ze mimi bude zdrave jako ripa
.
SYLVUS, diky za vysvetleni te cukrovky. Ja mam prave pocit, ze sami doktori v tom hrozne tapou a nevi, co si s kym pocit. U nas zenou na testy vsechny, vysly mi v poradku, dokonce na tu stavu rada vzpominam, byla mnam
, jen jsem proste nepochopila „curaci papirky“, kdyz se to v moci ani kolikrat nemusi objevit… A hodnota o desetinku jinak pro tehu a pro „normani“ stavy, to z je pro me total spanelska vesnice… Linda
Hlásím úspěšnou kontrolu i UTZ. Mimi je naprosto v pořádku, odpovídá přesně termínu. Jen mu prostě ne a ne narůst ten pinďourek ![]()
Váhu mi doktorka řekla jen orientačně cca 1580-1700g.
Jo a od 27.9. jsem oficiálně na mateřské.
Pro Kaculu příští KO 5.10.
LINDUS - ja myslim, ze doktori v to maji praveze docela jasno…jen holt se nam to nekterym
dost nelibi…ale to je spis o tom, ze te smahem hodi do jednoho pytle s jinyma, ktere jsou na tom fakt mnohem hur…
Kazdopadne i diky tomuhle blbymu testu ma ceske zdravotnictvi jednu z nejmensich perinatalnich umrtnosti na svete, je fakt, ze gynekologicka pece v tehu je tady opravdu velmi propracovana a na spickove urovni…tak to proste je. Kdybych nebyla lekarka a nevidela do toho trosku (diabetes myslim), tak nereknu ani popel.