Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj těhulky,
tak dnes je ten srazíkový
den..Moc se těším.Jsem zrovna na internetu v Motole a buzeruje mě tady taková ta knihovní bába, že si mám dat piti pryč.Mohla by pochopit, že v 30tt.se člověk potřebuje napít každou chvílí a ne lítat kvůli tomu do šatny a zpátky…Kráva jedna ![]()
Bee: s tom matko, to chápu.Máš z lékařského i jakéhokoli jiného normálního hlediska BLBOST dávat dítě ven je-li pod -2 a i to už je moc ![]()
Já se fakt s matkou a tchýni bavim
Jedná tvrdí:„všechno, co jsi koupila na kojence je moc malý“ Druhá zase: „v čem to dítě bude do 4měsíců? Je to všechno velký!“
První zase: „my to dělali tak a tak a jinak to nejde“ Druhá: „Kdo ti řekl takovou blbost, jedině takhle“
![]()
Chce to svatou trpělivost ![]()
Sylvah: Drž se, chápu jak to štve.S tou cukrovkou trochu zbytečně plaší,ne? Nám aspoň ve škole říkjaji, že asi 25% těhotných má hraniční cukrovku a všichni se chovají(přesně jak píšeš) jako kdyby měli glykémii dvojnásobnou…To taky asi neni dobře. ![]()
S placentou se netrap, teď mi hlásila kamarádka, že se ji palcenta vytáhla až v 35tt.Jen se šetři, víš jak říkávám, „je to zlobivý flák masa“ ![]()
Nico: To mě mrzí, že tě neuvidíme…ale chápu…muž především ![]()
Krti, Smarr: polštař se fakt do 1 roku dávát nesmí!!! Je to jedno z největších nebezpečí SIDS!!! I když chápu, že když jste kupovali peřiku, tak jste to vzali obojí.Já mám jen deku z ovečky ![]()
Jitka1213: jestli žehlíš na maximální teplotu tzn.150stupňů tak nemusíš naruby, ale jestli na míň(jemnější látka), tak vzdycky z obou stran.Kvůli dezinfekci.
Beinko: Šetři se a polehávej na lévem boku, ať si placenta oddychne
Hlavně se neboj…mimi určitě rádo vydrží do 40tt…možna i dýl ![]()
Dando: S „nenajezením“ to znám..Moje matka přibrala 22kg a tchýně 28kg a ho mě hučí, že kvůli „moresům“ týram dítě hlady ![]()
Tak koukam, ze je moje mamca jeste slaby odvarek s dobre minenyma radama
. Zatim se zminila jen o tech cukernatych prikrmech ve 4. mesici, jinak zatim nic. No, uvidime na Vanoce, az tu budou s tatou, ceho se dockam. Ale jelikoz mela mamka velky problem se svoji tchyni, tatovo mamkou, ta se ji stourala uplne ve vsem, tak snad pochopi, ze rady jsou zadouci jen tehdy, kdy jsou opravdu zadouci… Linda
LINDUSKO: ja jsem to od Tebe chytla ty zradkyne
Dneska jsem opet od 12,00 do 03,00 nespala! Ach jo, ted tady v praci usinam
, ale za 3 hodinky je sraz, takze dobiju baterky a padim natesena ![]()
MEDICKO: ja jsem koupila polstarek hodne nizky a samozrejme vim, ze ho pouzivat ted nebudu, ale segra ho davala malemu za zadicka, aby se ji neobracel - spinka do dneska na boku.
Tak ja pomalu vyrazim do mesta. Mam nejake vyrizovani a pak rovnou pujdu na srazik ![]()
Predpokladam ze to do tech 16 stihnu:)
Preji vsem krasne slunecne odpoledne ![]()
Smarr: No a na boku se asi taky nesmí spat.Podle doporučení pediatrické komory.Já vím, hodně holek mi tu psalo, že doporučení je jedná vec a praxe druhá, ale já bych se asi bála.
Prý je ideální, když mimi usína na boku/bříšku a pak ho na spaní otočíme na záda.
Medicka-tehulka : no tak mu polštářek vezmu a dám mu ho až za rok, to je jednoduché
.
KRTI .....dej mu ho pod matraci…to se může, naopak se to doporučuje ![]()
SMARR ..na boku ti taky může hajat, kdybys ho neotáčela tak má placatou hlavu
takže jako zarážka taky dobrej nápad…možná spíš užiješ větší polštář ![]()
MEDICKO …musíš to všechno brát s rezervou
Bábu pošli někam
Mělas tam tchýni nechta těch 287 kg…vypadalo to dobře ![]()
IVETT …budu tam!!!
Kacula : teď jsem četla v chytré knize, že by bylo lepší, kdyby měl matraci trošku pod hlavou zvýšenou, tak ten polštářek pod ní je asi dobrý nápad, díky
.
No a taky jsem si vzpomněla, že nemáme dětský teploměr, musím ho dokoupit ![]()
Kacul: je ty sis všimla že jsme tchýni napsala 287kg
ty jsi bystroň
Samotnou mě to pobavilo..
No vidiš, to s placatou hlavou mě nenapadlo !
Krti: Jaký je rozdíl mezi dětským a normálním teploměrem? já teda mám jen digitální
Holky, davam znovu ten odkaz na super clanek o SIDS, o spani, polstarich, mantinelech a dalsich vecech, opravdu si ho prectete, da Vam hodne odpovedi, jak predchazet ruznym chybam, ktere mohou byt osudove.
http://www.tehulka.cz/view.php?…
Jinak u nas se zacne ochlazovat, hura, uz zitra mame prehanky
. Dneska jen zatazeno, ale 27 C, nic moc… Linda
Teplomer… my mame pro nas s Lancem digitalni usni a pro mimi jsme koupili jiny, take digitalni, ma mnoho pouziti, je mimo jine i rektalni. Je tam napsano, ze je vhodny pro miminka. Meri jen 30 s, coz je super, nemusime cekat dlouho a je hodne presny. Ten usni asi nebude tak vychytany. U toho detskeho jde prave o to, aby byl co mozna nejpresnejsi, protoze kazda desetinka stupne je u mimca za:,–(ni… Linda
Tak pomalu vyrážím směrem k Andělu. Musím se tam drahému poohlédnout po nějakých pěkných džínach, které může vzít i do práce ( v pátek, jinak je za kravaťáka
)
On totíž, drahoušek, nerad nakupuje, tak to musím vybrat a on si to pak jen vyskouší a jde rovnou jen do těch krámu, ve kterých jsem něco objevila… ![]()
Ale to nevadí, musím ho jinak pochválit…my teď doma máme takovou idylku, že pokud je to spojeno s mým těhotenstvím, tak chci být těhotná už po zbytek života..
je fakt milionovej, pozornej a tak…No snad to nezakřiknu ![]()
SPANI: no tak to jsem z toho jelen. JEdni rikaji na brichu, jedni na zadech, jedni na boku. Tak nevim uvidim co se bude mimi libit a proste to neresim ![]()
Lindi jinak clanek jsem si precetla, ale me to pripada ty rady porad dokola - nic noveho pod sluncem. Neberte si dite do postele, kdyz jste pod vlivem alkoholu… apodobne - dokonce i muj drahy zacina byt odbornik
Tuhle poucoval kamarada o vyhodach monitoru dechu a celokokosove matraci chachacha - zacina mit chudak taky diagnozu!
Já mám z knížky informace, že je nejlepší nechávat spát dítě na zádech. Až se pak začne samo otáčet na bříško, tak se tak už má nechat, ať spí, jak mu to vyhovuje.