Poradna duly
Jana Čurdová
TINES, určitě se na to při koupi kočárku zeptej, ale myslím, že existuje jeden standardizovaný způsob uchycení. Je ale možné, že budou různé lokální normy a tím se to třeba může lišit. Je možné, že třeba kolíbky anglických výrobců by nemusely úplně pasovat do českých kočárků (jestli tedy ještě vůbec nějaké jsou)…ale nám říkali, že většina pasuje do většiny… ![]()
Holky mám dotaz, nemáte některá z vás problém s vpáčenými bradavkami?
SEZNÁMEK:
BEE(76,rak) Praha - TP 1.11. Qeebo
KACULA(79,rak) Praha - TP 1. 11. Mimčula
DOMI(77,střelec) Olomouc - TP 3. 11. Chrobáček
STRAMPLICKA(79,kozoroh) Karviná - TP 4.11. Bublinka
ANNI(76,váhy) Ostrava - TP 7.11. Broučínek
MARCELA_F(75,štír) Kroměříž - TP 7.11.
MILKAK(80)S.Čech- TP 8. 11. Svišťátko
MAYA(blíženec) - TP 9. 11. Mimísek
JAGISKA(79,býk) Skotsko - TP 9.11.
EDIK(77) za Prahou - TP 10. 11. Méďa
MAKOŠ (Marketa,77,kozoroh) Zlín - TP 10.11.
PAJINA(77,beran) - TP 11.11. Hrášek
MILI(71) - TP 13.11. Bambulka
DORKA(76) Praha - TP 14.11. Drobek
MAJKA(79,štír) Svk - TP 14.11.
DENDULKA(78,beran)S.Čech - TP 15. 11. Mazlík
NICO(79,panna) Praha - 17.11. Červíček Mimi
TINES(81,beran) Brno - 17.11.
MIA(74,beran) Praha - TP 17.11. Mia/Hugo
BEINKA(77,ryba) - TP 17.11. Piciríkos
WELINKA - TP 8.11.
MANDA Liberec - ???
HIKI - TP 14.11.
DANDA (76,býk) - TP ???
Ahoj těhulinky,
tak teda s kočárkama koukám máte vesměs jasno…no to já taky, spoléhám, že nebudu potřebovat tandem a vystačím si s stupínkem…no uvidíme!!! ![]()
Jinak je pravda, že bych si už kočár alá levnější s přehazovací rukojetí nekoupila, ale i levnější se dají sehnat než Jané apod. Ted se mi líbí kočárky X-lander…podle mě mají vše co je třeba a nestojí tolik! Určitě nebudete všechny souhlasit, ale já bych volila tento a pak by i zbylo na lehounký golfky do města…Vždyt je to jen kočár!!!! No ale kočár mám ještě po Verče, takže neřešim, jen kdyby byl teba tandem
Jo jinak mám teda Dorjan Cross Country a ten neberte!!!
Taky vítám WELINKU a přeju at vše dobře dopadne a ona i miminko jsou stateční!!!!! Hodně štěstíčka a GRATULUJI !!!!
DANDO .....já sice nemám bradavky vpáčené, ale prý krátké, což jsem se dozvěděla až po porodu, čili pozdě, ale zvládlo se to. Je super, že to víš a můžeš tomu předcházet. I tak máš ještě dost času…pak si budeš muset pořídít formovače bradavek…k sehnání jsou v lékárnách a zdr.potřebách. No snad stačí používat je měsíc před porodem, mrknu do návodu a doplnim informace.......a neni to nic tragického.....naopak po porodu to bylo super na zachytávání mléka a zároven na hojení prasklinek…Takže nezoufej ![]()
Dando , presna jak pise Kaculka. Vim, ze takovou vecicku na bradavky vyrabi Avent, ale mozna i jine firmy…Avent nepatri mezi nejlevnejsi, ale uz jsem videla i nejake inzeraty. Zkusenosti jsou udajne dobre, ja Aventu verim. Tak se neboj, kdyz zacnes par tydnu pred porodem, urcite nebude problem.
No myslim, že Avent dělá jen chrániče bradavek a ty formovače já mám od firmy MEDELA a stály 220,– kč…Ale nevim jistě, protože NICO v tom pracuje, tudíž její info je asi přesnější…Jinak Avent je dle mého taky super, nedám na něj dopustit ![]()
Kaculko , Avent je fakt dobry. Maji to vsechno skvele vymyslene, ja si od nich poridim vice veci…urcite Sadu na uceni a rozhodne se budu mrnouskovi snazit vnutit jejich dudliky
jeden si vezmu i do porodnice, aby tam nedostal erarni latexovou kyticku, protoze to bych FAKT nechtela.
Jinak treba tady je ta vecicka na bradavky http://www.detskyraj.cz/…robnosti.php?…
Ahoj holky,
co se tyka kocarku, tak mam po danulovi. Mame I'coo 4kolku a jsem s ni nad miru spokojena. Kocar je teda dost tezky, vazi asi 16 kg, ale do terenu, na brusle naprosto super. Klidne se podivejte.
Marcelko , je pekny! Mit tri kola… ![]()
Ja jeste sve favority poslu zname, ta je kocarkovy maniak
vi o kocarkach snad vsechno.
A jeste jsem chtela rict, ze Avent vyrobky jsou pervektni, ale co se tyce odsavacky, davala jsem prednost firme Meleda.
Ahoj holky,
Dando, taky mám krátké bradavky (možná na hranici vpáčenosti). Kojit jsem s tím mohla do 10 měsíců, ale když tak se na to ještě někde zeptej, někde jsem četla, že s tím nic nedoporučuje v těhu dělat, jinde zase říkají že ano.. ![]()
Jinak k těm kočárům: jsem hoodně překvapená, že všechny preferujete ty tvrdé (a drahé
) trojkolky. Chápu, že ovládání může být lepší než u čtyřkolek (ale taky jsem viděla holky které měly v terénu nebo v metru problémy). Co mi na nich (a ostatně na většině současných kočárků) hlavně vadí je, že se nedají pořádně houpat. Nevím, možná je to tím že jsem měla hodně řvavé mimi, ale nehoupací kočár bych nechtěla ani zadarmo.. Některým miminkům to možná nevadí, ale u nás když se nehoupalo, pak byl super exrta silný řev ![]()
Takže od té doby nedám dopustit na hezky odpružené houpací kočárky.. Samozřejmě, kdyby byl potřeba tandem, tak tam si člověk asi nic houpací nevybere, ale jinak.. Pro mě osobně trojkolku nebo tvrdou čtyřkolku ani omylem.. Ale uvidíte, některé maminky s nimy určitě měly dobré zkušenosti..
Jinak já bych tady uvítala tipy na lehké houpací kočárky.. Mám Deltim, který sice splňuje požadavek houpání, na zimu byl taky super, krásně zateplený a jezdíme v něm dodnes jako ve sporťáku.. Jeho velikou nevýhodou je, že je dost těžký.
Nicméně ho možná budu používat i na druhé mimi a případně ještě dokoupím tandem. Ondrovi už v době narození budou necelé dva roky, ale neveřím, že by dokázal ujít nějakou větší vzdálenost přijatelným tempem.. Ale to uvidím, rozhodnu se až tak v září..
Pa, mějte se, hezký začátek nového týdne
![]()
Pajina
Marcelko , ja koukala, ale nejak neprosly do uzsiho vyberu…ted uz si nevzpominam proc ![]()
Jinak s tim nehoupanim je to asi spravna pripominka! Jenomze treba konkretne Deltim neni muj salek kavy. A tady u nas, na tech vesnickych cestach…to bude pohoupanicko i s tvrdym kocarkem ![]()
Nico,
souhlas, taky bych příště koupila něco jinýho, ale houpacího
i na ty cesty.. Ale možná mám jen extrémní zkušenost ![]()
ahoj holky
hlásím se už z domova. U našich byla pohoda ale hrozně jsem se tam přecpávala. Ještě jsem nestačila všechno přečíst ale vidím že tady řešíte kočárky. já měla pro Adámka ROAN a byl super, taky měl pérování a Ada u toho super usínal.ted mě zaujal taky ten X-lander ale jestě jsem ho neviděla ve skutečnosti.
Zítra odpoledne jdu poprvé do poradny tak dám večer vědět jak jsem dopadla.
zatím paaaaa
Anni a spol:-))