Poradna duly
Jana Čurdová
Hračka co je momentálně in je oranžový plastový památeční kelímek (starý nejmíň 30 let)…
Jonysko, ty fotky z Kréty máte fakt moc krásné, další jsem zatím nestihla ![]()
Nechceš si hodit odkaz na fotky do podpisu? Abychom to nemusely hledat, až zase nakecáme pár stránek..
Jonysko tak jsem si prohlídla fotky a nejvíc se mi líbil Jonáš v umyvadle… ![]()
Ahojky
tak všechny zdravíme.
Prosím nemá někdo nějaký osvědčený recept z jahod . (třeba i do domácí pekárny)
Včera jsem je dostala od tchýně a švagrové…tak stím musím něco udělat. Dáváte mixované jahody i malým špuntům????
předem díky
enasus ne nedávám, sice jsem to zkusila, ale vyblinkal je…
a jahody jsem nacpala do mrazáku, udělala jahodovou žemlovku, jahodové muffiny, jahody s cukrem… (vše sežrané) a v plánu jsou jahodové knedlíky
jahody se dají i sušit, pokud seženu ještě krásné jahody, třeba to vyzkouším, sušičku mám. ![]()
helmitka píše:adel, tak to vás Ája pěkně převezla…helmitko , ona to vlastne neni zkratka z adelkaAdel, proč vlastně malé říkáš Ája, když je Adélka? Ája je Alena, ne?
jonysko , ty jonaskovy stranky jsou vyborny
!!! tedy ta hrubka hned v uvodu to ponekud kazi
, ale jinak parada. nadherny zabery - jste ve foceni dost zbehli, co? - a hlavne se mi libi, ze to mate pekne protrideny, vyber toho nejlepsiho, ne dvacet zaberu na stejne tema. fakt tleskam
. a co me dostalo nejvic - ta na dlani - nahata parodie na geddes ![]()
jahody - taky se nam urodily, mrazila jsem cely a nebo rozmixovany s cukrem jako dren (jakoze na „horsi casy“ - ze david hned druhej den vyzral celou vanicku, je vec druha). viktorovi je zatim nedavam, bojim se alerg. reakce.
dobré odpoledne, holky! Vždyť jsme holky, ne? ![]()
tak já zas pádím směr Beskydy, vidím to tak na týden. To zas bude malá uhuštaná… ale když tam je nějaký lepší vzduch než tady v Ově… ![]()
adel, tak už je mi s Adélkou jasné… Taky řeknu občas Anežce Ančo…
čaute holky!!!!tak naše míry a váhy taky Adel dodám časem......s fotkama to bude horší,sem totální PC lempl
takže mi bude muset pomoct manžel a jelikož když má čas,tak nemám přístup k netu,prorože maká na diplomce,nemám zdání,kdy vám šimeska dotajním…
K těm jménům-Berenika je moje vyhlídnutý jméno pro holčičku už snad od mých 20 let… ![]()
Jinak včera jsem byli v poradně,máme 8300g a 72 cm,váhový přírůstek od posledně nic moc,jenže šíma bojkotuje zeleninku,poslední 4 dny vzal aspoň na milost z banán a večerní kaše zmákne asi 80 ml,když jí udělám víc,nějak to popzná a sní jen ten svůj díl
…takže když sem tady onehda četla,kolik toho zbaští Jituška a Mišánek,byla jsem z toho docela špatná…jenže on si náš šíma jede svoje vlastní blues už od narození a nějak je mu jedno,že maminka si spoustu věcí představuje jinak ![]()
Jo a ještě se chci zeptat,kámoška se u své pediatričky dozvěděla,že žloutek už by se dětem do 1 roku neměl dávat,že je to zastaralé…ale naše dr. o tom nic neví…co vy na to????
A ještě jeden dotaz,maminky zubatých dětí,řešíte už zubaře????tady u nás nechtějí stomatologové prcky brát,sondovala sem i u kámošky,co u zubaře pracuje a nějak to nedopadlo…prý je to úplně zbytečný,chodit tak brzo a kde že jsme na to přišly..... ![]()
maajo klídek je sice pravda že toho dost sežere, ale buď ráda že nemusíš tahat těžké dítě, protože co má tvůj šíma v osmi měsících to měl Mišánek na půl roce a to není o co stát. Každý dítě začne papat někdo dřív jiný později a i my jsme začínali na jedné lžičce
I když možná měli sestřičky v porodnici pravdu když o něm říkali že je to hladové dítě…
Dneska spucnul řepu s rýží (vlastní výroba kromě uvedeného už jen voda + olivový olej), pak se tvářil velice spokojeně, inu nažraný chlap. A dopoledne jogurt od Humany - posledně to nechtěl…
maajo, ja bych zubare jeste neresila, kvuli dvema, trem, ctyrem zubum… spis bych davala pozor na to, aby se prckovi nemely zuby jak zkazit - nedavat doslazovany presnidavky, instatni napoje atd. pak neni potreba tam chodit, sla bych tam nejdriv na roce. s ajou jsme sli myslim dokonce az ve dvou letech, protoze predtim by se tam akorat tak vztekla.
prijde mi, ze se to nejak moc resi, zubari z toho podle me taky nejsou dvakrat nadseni, kdyz maji vysetrovat nespolupracujici mimina…
ach jo…já se zblázním!!!!
Filipkovi KONEČNĚ vykoukl zub…pěkně bílej, OSTREJ…takže jsem dokousaná úplně všude!!! a ještě když mě kousne, tak se hrozně řehní tomu, jak vykřiknu (bolí to jak svi*a) a stejně to pak dělá naschvál…dneska se mi zahryznul do paty, jak jsem spala…no nevím, jak se to dítě mohlo tak odplazit
…předevčírem se vzbudil ráno ve 2:30 a pak usnul vždycky jen na 10 minut…takže lahůdka…no ještě,že máme v Olmiku jeden BABYBOX
![]()
ale včera byl sluníčko - jsme si šli všichni hajnout kolem 16:00 a spinkali a spinkali a spinkali a najednou se probudím a ejhle - 5:15
![]()
a ještě jedna věc -
adel - my ho do toho chodítka nedáváme…my ho prostě jenom máme
![]()
Adel , jezisi diky, se
, a to jsem zila v domneni, ze pravopis jeste jakz takz zvladam … Odkaz na fotky hodim do podpisu, jen co se mi podari tam pridat i metrik, zatim bojuju.
Jahody davam Jonysovi prilezitostne, vetsinou namicham s dalsim ovocem. Chutnaji mu a ani se po nich neosypal, takze davam s mirou a neresim.
Muj oblibeny jahodovy recept je momentalne: spodni vrstva piskoty, pokapat silnou kavou, mozno i rum, na to smichat jogurt s creme fraiche (nebo kys. smetanou) a trochu cukru, na to dalsi vrstvu jahod a opakovat dle mnozstvi a chuti. Dat na chvili do lednice nebo snist rovnou. Je to mnamka a hlavne je to hrozne rychle.
Dovolenou u more s miminem doporucuju. My jsme si ji moc uzili vsichni tri.
zdravime ![]()
Tulenice uz mame taky objednanou manducu
tak kdyz budes mit casik na reportaz sup sem sni
i kdyz to asi nezvladnu s tim nasim sidlem…
Ted piluje techniku hura vpred a kabely taky moooc oblibeny
Maajo ja se zubarky ptala od kdy s detma a rikala tak od 1,5 az kdyz jsou schopny trochu spolupracovat… Jinak co jsem cetla ja tak nedavat bilek a zloutek nam dr taky rikala misto masa do zeleniny 1× tydne…
U nas jsme na milost konecne vzali presnidavky
…jahody milujeme, ale nesmim je mixovat ty proste nechce
takze bud dame do ruky a pak koupeme
nebo ted ji davam maly kousky, ze lzicky vetsinou s trochou jogurtu…
vcera na zahrade testovala prvni maliny a prej mnam mnam…jediny co nam opravdu nechutna jsou banany…
taky uz jsem zkousela bramborovou kasi (misto mlika sunar) a to teprve byla jizda…snedla plnou misku
![]()
Enasus jinak ja delala z jahod akorad jogurtovej kolacek
A musim se pochlubit jakej jsem blbec
dneska cca hodku pred odjezdem na plavco jsem nekolikrat prohledala byt, hledala jsem penezenku naposled jsem si pamatovala jak jsem vcera vecer platila boty a proste penezenka nikde i do auta jsem bezela jestli nekde nevypadla.. nooo tak jsem polosilena nechala zablokovat karty a hadejte co…penezenka se objevila na naprosto nelogickem miste kde jsem ji taky nekolikrat hledala…