Poradna duly
Jana Čurdová
@malaVetrackova jak píšeš - menší cestovní sportovní. Vložky, toaletní papír a plínky zaberou dost místa, ale sem se mi i minule všechno vešlo.
Já mám celkem větší kabelu s sebou a to tam mám jen to co fakt potřebuju, takže žádný zbytečnosti, tak nevim ![]()
Tak to vidím, že si budu muset ještě koupit nějakou větší kabelu..:D, protože cestovní tašky mám pouze ty veliký.. ![]()
Upřímně až budu nucena jet do porodnice, tak mi bude úplně jedno, jeslti si o mě říkají, že mám velkou nebo malou kabelu. Já mám velkou a měnit to nehodlám, už tak tak jsem ji dovřela.
Holky minuly tyden jsem byla u doktora a maly byl porat hlavou nahore…
![]()
Holky, já jsem v 29 týdnu byla na kontrole a malý měl hlavu dole a ted v 33 týdnu se zase otočil hlavou nahoru… ach jo..
snad to ještě otočí do správné polohy.
Holky co už máte děti, měli jste hodně dopředu nějaký bolesti, poslíčky atd. nebo to přišlo pak z ničeho nic naráz a šlo se na věc..?
@Hanka 32 ja jsem zvedava co mi rekne doktor ve ctvrtek, minule uz me tak pomalu pripravoval na cisarsky porod…
@Kačika píše:
@Hanka 32 ja jsem zvedava co mi rekne doktor ve ctvrtek, minule uz me tak pomalu pripravoval na cisarsky porod…
Tak doufám že se malej otočí, prej jen 3% miminek jsou nakonec zadkem dolů..
nebudeme pesimistky.. ![]()
@MartickaNela Je to individuální. Poslíčky jsem neměla, jen mi tvrdlo břicho. Pak jednou večer odešla hlenová zátka a v noci přišly bolesti. Odpoledne se malej narodil. Sice sekcí, ale začátek porodu to byl.
@MartickaNela žádný bolesti ani políčky jsem až do porodu neměla, ten mi museli vyvolávat.
@malaVetrackova - já jsem sbalená v takové středně velké cestovní tašce, akorát tam zvlášť v igelitce na vrchu věci, které si myslím že využiji při čekání na sál a těsně po porodu, zbytek věcí mám pak na oddělení. Ale je toho docela dost.
No já balila dneska. A ještě nejsem dobalena. Navíc mám asi malou cestovku, nebo co, se me to tam nevlezlo. Takže musím k segře at mě pujčí tu vělkou. Dala jsem tam balík plen,3 balíky vložek,2 ručníky, kosmetiku,2 košile a ani to nedopnu…kruciš…A to tam nemám všechno. Chlap mě říkal že si mám zbalit ty cestovky dvě. Jenže to by bylo asi blbý, tak raději si vezmu jednu velkou a jednu malou příruční co budu potřebovat na sál…
@Tlapička - taky bych to měla tak jak píšeš, jednu zvlášť na sál, zbytek věcí ve větší na pokoj.
Ahoj, jsem ve 36. týdnu, ofiko ermín je 22.11., ale doktoři mi řekli, že porod můžu čekat od 36. týdne. Dneska odpoledne před pátou hodinou mě začalo tupě bolet v podbřišku a v zádech (kříž nejvíc) vystřeluje mi to do třísel, mám křeče v intervalu cca 40 až 60 minut, není to pravidelné, začala jsem to pro jistotu zapisovat. První bolest byla docela silná až mě rozbrečela, ale rychle jsem se vzpamatovala. V té době mi také začal pocit, jakobych měla každých 3 až 5 minut na záchod, ale nepila jsem zase tolik abych musela a většinou ani nemusím. Pro jistotu jsem si vzala vložku, ale žádná krev ze mě neteče, nevím jestli je to začátek odchodu plodové vody, nejsem si jistá, na vložce to poznat není jelikož je to čiré. Zkusila jsem si při jedné z křečí dát sprchu, ale nepomohlo mi to, křeč neodezněla. Malej byl od 18. týdne aktivní miminko, které nevynechalo jediné příležitosti ke šťouchání a kopání. Každý den od páté hodiny začala jeho doba „zlobení“ a někdy přešla až ráno, delší dobu nemůžu v noci spát, usínám mezi druhou a pátou ráno a spím cca do jedenácti. Jenže od zhruba sedmé hodiny se moc neprojevuje. Spíš jen tak decentně šťouchne abych o něm věděla. Nevím, co se děje a jestli něco nezanedbávám. Díky za info.