Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@zudina Myslím, že až bude prcek pár měsíců na světě, je dost pravděpodobné, že už k němu něco cítit budeš. Neboj… Je to takové ohrané, ale „příroda ví, co dělá“.
Jinak k otázce - ne, nelituji.
Spíš je mi někdy líto, že už jich nebudu mít víc. Je to čistě racionální rozhodnutí - zdravotní a finanční důvody… někdy to na mě padne.
@LAlezane Aha, takže je free cool a in v naší společnosti a době přivést na svět dvě až tři děcka a pak netu informovat široké okolí, že to byla chyba…a aby bylo jasno nemám nic proti lidem, co se rozhodnou děti nemít nebo mít jenom jedno
@zudina bud v klidu a netrap se tim. Taky jsem v tehotenstvi necitila k diteti v brise kdovi co. A ted, necele ctyri mesice po porodu? Miluji ji nadevsechno na svete! Kazdy hned nemusi horet laskou uz od pozitivniho testu, to je uplne normalni a vubec nic to neznamena. Pockej, az bude na svete nebo se na tebe poprve usmeje, to ti srdicko poskoci ![]()
Jinak k tematu: rozhodne nelituju. Bylo to nejlepsi rozhodnuti meho zivota ![]()
@Mirka Dušínová píše:
hlavně si nevyčítej, že mimino nemiluješ, ono to přijde…a kdyby náhodou ne, tak přijmeš nějakou zodpovědnost, ale určitě se to nějak vyřeší…
Mimo téma, ale jelikož jsem já sama nemilované dítě, tak bych za podobné hlášky vraždila.
Kdo to nezažil, neumí si představit, co to je vyrůstat s matkou, která vás nesnáší. Následky si nesu celý život, včetně psychoterapie a nedůvěry k lidem… narušených vztahů atd. Ale jistě, ona ta „zodpovědnost“ je to hlavní… stejně jako to, aby „fakt všechny měly dítě“.
Ach jo… ![]()
@zudina ja se do nejstarsiho syna zamilovala 12 hodin po porodu. Uz je to 12 let a porad si pamatuju ten raus. Podivala jsem se na nej jak lezi v postylce a uplne me to polilo. Neboj se, bude to dobre ![]()
@Anonymní píše:Čti dál, píšu, že nemám nic proti lidem co se rozhodnou nemít dítě…mám něco proti lidem, co toho litují..
Mimo téma, ale jelikož jsem já sama nemilované dítě, tak bych za podobné hlášky vraždila.
Kdo to nezažil, neumí si představit, co to je vyrůstat s matkou, která vás nesnáší. Následky si nesu celý život, včetně psychoterapie a nedůvěry k lidem… narušených vztahů atd. Ale jistě, ona ta „zodpovědnost“ je to hlavní… stejně jako to, aby „fakt všechny měly dítě“.
Ach jo…
Tak ne cool, ale lidi snaz vytahujou kontroverzni temata. Faktem zustava ze v ramci zachovani druhu jsme oblbovani hormony, feromony a jinymi s. rackami ![]()
Chcem pak sex i ty deti…a nesem pak masledky, kdyz se neco nepodari…a obecne je to drina, no…
Nelituji, že mám dítě, lituji toho, že jsem mu vybrala špatného velmi špatného otce.
@Anonymní píše:
Ach jo…
To muselo být šílené. Vím, že se mi to řekne, zkus tu zkušenost ale zúročit. Něco ses tím naučila a můžeš z toho těžit pro další život.
Nelituju, nikdy, malej je super partak, naopak bych hodne litovala, kdybych tenkrat poslechla partnera a sla na potrat…
Nelituji, že syna mám. Je to můj mezník, má záchranná brzda a díky němu zvládnu všechno. Jediné, čeho lituji je, že jsem nedokázala udržet rodinu. Ale bohužel, bývalý měl rodinu až na jiném místě, než já. ![]()
Nelituju, jestli něčeho lituju, tak toho, že asi budeme mít jenom 3, vždycky jsem chtěla tak 5 ![]()
@zudina neboj, to přijde. já nic necítila k prostřednímu, ale hned po porodu to zmizelo, a od tý doby ho miluju nade vše ![]()
Nelituji. Naopak, mnohokrát me dala silu jit dal
Nevim, co by se muselo stat, abych litovala. Jen teda liruju jedne veci, ze je malé už 5 a nema sourozence, byla by uzasna sestřička
Jednou snad bude
@zudina píše:
Ja jsem tehotna a nedokazu se radovat a tesit se. Jen brecim. K diteti nic necitim. Tak nevim jak to bude
Doporučuji ti psychoterapii.
Já pověsila svou práci, která mě velmi těšila, na hřebík a stala se dlouhodobou pěstounkou. Pěstuji už necelé dva roky, lítám jak fretka, vařím, uklízím, spím minimálně ale nelituju. Plánujeme další dvě dítka ![]()