Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Mirka Dušínová píše: Čti dál, píšu, že nemám nic proti lidem co se rozhodnou nemít dítě…mám něco proti lidem, co toho litují..
A co proti nim máš?
Tohle přece dopředu nikdy nevíš…
@Anonymní píše:
Nelituji že mám děti, málem zustaly ze dne na den samy jen tatínkem, věřím v to že kvuli nim jsem ještě tady na to světě.
Jak ja jsem štastná že s nimi mužu být i když někdy opravdu zlobí.Ale slyšela jsem osobně „Kdybych věděla že se rozvedu tak děti nikdy nechci“ a to je tak smutné děti za nic nemužou.
Naše exka křičela na mýho manžela před dětma, že lituje, že s ním kdy měla děti… ![]()
@zudina ve kterem jsi mesici?
Me bylo pri 1.tehotenstvi strašně zle, blila jsem nekolikrat denne. Ze zacatku jsem si rikala, proč jsem vubec chtela otehotnet, ze jsem mela pockat atd.
Odesly nevolnosti a vse bylo v poradku a na mimi jsem se tesila.
@Anonymní píše:
Naše exka křičela na mýho manžela před dětma, že lituje, že s ním kdy měla děti…
Tak ono v afektu se toho napovida a udela. Vztek je mocny pan a dokaze ovlivnit.
Rika to i kdyz je klidna?
@Kelsey píše:
Tak ono v afektu se toho napovida a udela. Vztek je mocny pan a dokaze ovlivnit.
No ale ony ty děti to berou většinou i tak vážně a můžou z toho mít dost trauma.
@Malaga píše:
A co proti nim máš?
Tohle přece dopředu nikdy nevíš…
Asi po páté, chápu lidi, co se po prvním rozhodnou nemít další (protože je to nebaví, nedávají to atd…)ale nechápu lidi, co si pořídí více dětí a pak vypisují jak toho litují kapišto…
Nelituju toho že mám děti, vůbec. Lituju některých okolností, o kterých se nechci rozepisovat, ale to že mám děti je pro mě vstup do jiné dimenze života, těžší, ale velice obohacující.
@danik jsem v sedmym mesici.. pripada mi ze je mi psychicky cim dal tim hur.. nezvladam emoce a mam deprese ![]()
Prosím anonymní.
Právě. Můj třeba řekl úplně klidně a v podstatě s jistou pýchou, že jako dospěl
(45 let) a řekl, že neměl mít nikdy děti (má 3, protože není rodinný tip) a že nikdy vlastně žádný nechtěl
Bylo to poté, co odešel k bezdětné paní, která děti nechce a žije frííí život, ve kterém se snad konečně našel. Tak jako naštvalo mě to, protože vím, jak se těšil a co vše plánoval, jaký nádherný dětství atd. Ale přesto všechno musím říct, že vím, že své děti má rád, třebaže ve svém novém životě tedy na ně nemá čas.
@Kelsey píše:
@Mirka Dušínová píše:
Asi po páté, chápu lidi, co se po prvním rozhodnou nemít další (protože je to nebaví, nedávají to atd…)ale nechápu lidi, co si pořídí více dětí a pak vypisují jak toho litují kapišto…
ok, napoprvé jsem tomu neporozuměla…
…i když i o tom si myslím, že prostě někdo dvě zvládá, ale 3 jsou nad jeho síly a lituje…i to se může stát… ![]()
@Rozárka78 píše:
Proč teda zakládáš diskuzi "Litujete, že máte děti ", když takovým lidem nemůžeš přijít na jméno? Aby ses tady do nich mohla obouvat?
A kde se do někoho obouvám? Nejdřív si přečti co píšu i v reakcích a pak na mě reaguj…
@zudina A mimčo jsi plánovala nebo přišlo nečekaně? Zkus na to nemyslet, ono to přijde pak někdy po porodu. Já si teda vztah k synovi vytvořila už během těhotenství, ale pak mě to pro změnu semlelo po porodu (akutní cs, syn zdravotní potíže, první týden jsme spolu moc nebyli…resp. jen jsem na něj mohla koukat)…bojovala jsem o kojení, byl to stres a já se o něj sice bála, cítila jsem, že ho mám ráda, ale rozhodně to nebyla ta obrovská a dechberoucí láska na první pohled, o které se dneska tak hodně mluví
zamilovala jsem se do něj až o několik týdnů později ![]()
A k dotazu - já rozhodně nelituji. Max toho, že jsem se nerozhoupala o pár let dřív…teď jen řeším, zda se pustit časem do sourozence. Přiznám se, že mi péče o jedno dává dost zabrat a nějak si neumím tu dělenou lásku představit
![]()
Příspěvek upraven 10.06.17 v 21:54
@Malaga píše:
ok, napoprvé jsem tomu neporozuměla……i když i o tom si myslím, že prostě někdo dvě zvládá, ale 3 jsou nad jeho síly a lituje…i to se může stát…
Jasně a i proto, že i já sama uvažuju o třetím píšu v základním příspěvku…pište klidně anonymně, proč litujete…protože třetímu nebo druhému nemůžu dát to a to…prostě debata…to jen některé stíhačky zde zase startují (nemyslím tebe) ![]()
Tož mě by zajímalo, jak to mají hozené tatínci.. myšleno statisticky ![]()
@Mirka Dušínová píše: Čti dál, píšu, že nemám nic proti lidem co se rozhodnou nemít dítě…mám něco proti lidem, co toho litují..
@Mirka Dušínová píše:
Jasně a i proto, že i já sama uvažuju o třetím píšu v základním příspěvku…pište klidně anonymně, proč litujete…protože třetímu nebo druhému nemůžu dát to a to…prostě debata…to jen některé stíhačky zde zase startují (nemyslím tebe)
To jsi měla na mysli asi mě, že? Tak si po sobě přečti ten příspěvek, co jsem citovala ve smyslu „takže je jako cool nasekat si tři děti a pak vypisovat na internetu, jak toho lituju“. Po tomhle bych s coming outem asi nepřišla ![]()