Litujete, že máte děti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13475
13.6.17 09:29

@Svistice výchova a přístup k dětem je dle mě hodně pocitový. U mě se ten přístup vyvíjí v čase…ze začátku jsem si druhé neuměla představit vůbec (právě i kvůli té pozornosti, kterou kritizuješ) a postupně se to mění. Nicméně je fakt, že starší děti se prostě musí vyrovnat s tím, že má maminka na starosti najednou daleko víc to mladší dítě…a pak asi hodně záleží, kolik tomu staršímu je a jak se s tím vyrovná. Některé jsou v pohodě úplně a naopak mají z brášky či ségry radost, některé strašně žárlý :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
13.6.17 09:41

@Avrun

Mam za sebou 3 cisare (z toho 3 deti) a doktori nevidi problem si poridit jeste ctvrte (taky cisarem). Ze chci 4 deti jsem tvrdila uz na ZS. :mrgreen: Pak jsem mela obdobi, ze jsem si myslela, ze budu bezdetna a venovat se kariere, pak zase jsem po prvnim diteti uz o dalsim nechtela ani slyset, pak mi zase 2 prisly malo a ted si rikam, ze jeste jedno se k nam vejde. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13475
13.6.17 12:19

@Ter85 rada slysim, ze i u tebe to melo vyvoj! :mrgreen: a kdy nastal zlom, ze jsi svolila ke druhemu? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
13.6.17 13:05

@Avrun u autismu je to klasicky. Zacne to byt znat okolo druheho az tretiho roku tim, ze zmizi nejaka uz zvladnuta recova nebo socialni dovednost.
To se neomlouvej, nemuzes tady znat kazdyho preci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10995
13.6.17 17:33

@Tarjei Já teda vaše rodinné příběhy také neznám. Je mi líto, že se to tak přihodilo. Mám z takových diagnóz obrovský respekt. A vy máte hned 3 děti. Z toho jen jedno zdravé. Jste určitě silní, ty i tvůj manžel. Nelituj ničeho, co má být, tak je. Zní to hodně ohraně…, ale něco na tom bude.

Já bych se s dovolením také zeptala. Na autistech to jde opravdu znát až kolem toho druhého až třetího roku? Na miminkach jste nepozorovali nic?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
13.6.17 17:37
@Avrun píše:
@Ter85 rada slysim, ze i u tebe to melo vyvoj! :mrgreen: a kdy nastal zlom, ze jsi svolila ke druhemu? :think:

Tak to si pamatuju presne-otehotnela jsem podruhe necekane rychle a byla jsem plna nejistoty, jak to budu zvladat-bohuzel to nedopadlo a v tu chvili jsem si uvedomila, ze druhe chci. Nicmene se pak nam vubec nedarilo a pockali jsme si vic, nez rok. To uz jsem si dalsi prala moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
13.6.17 17:39

@Trojlístek jsou tri skupiny autiku. V jedne je dite jako miminko neutisitelne. V druhe netecne. A treti skupina nema jako mimino zadne priznaky. Tech je nejvic. Takovy byl i syn. Naprosto normos mimino.
My ale mame autismus v genech, jak jsem pak zjistila. Muj deda aspergr, moje mama asi taky. Moje sestra ma jedno dite aspergra s adhd, druhe ma taky problemy. No a otec mych deti je dost zvlastni, dtto jeho otec. A ja mam nejvic postizeny dite..
Ale co, jsou i horsi osudy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10995
13.6.17 18:26

@Tarjei Toho se bojím. Těch drazdivych mimin. Dcera 6 let aktuálně, jako mimino hrůza, ale je zdravá. Teď mám doma tří týdenní mimi a je to hard core. Řve non stop. Nespokojena pořád. Buď se přejí a bolí ji bříško, pak na chvilku usne, pořád máchá rukama. Mele se. Bojím se…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18270
13.6.17 18:29
@Mirka Dušínová píše:
Na základě jiného diskuzního vlákna, jsem založila tuto diskuzi. Pište klidně anonymně, zajímají mě skutečné důvody proč litujete, že máte děti. Nebo naopak, proč nelitujete, ačkoliv to máte v životě těžké a třeba jste nevybraly „ideálního otce“.

nelituji, je to něco úžasného, daly mě toho tolik, že jim to nikdy nemohu vrátit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8866
13.6.17 19:15
@Trojlístek píše:
@Tarjei Toho se bojím. Těch drazdivych mimin. Dcera 6 let aktuálně, jako mimino hrůza, ale je zdravá. Teď mám doma tří týdenní mimi a je to hard core. Řve non stop. Nespokojena pořád. Buď se přejí a bolí ji bříško, pak na chvilku usne, pořád máchá rukama. Mele se. Bojím se…

jak máchá těma ručičkama…některé děti mají rády pevné zavinutí v zavinovačce, ne jen v té rychlo, ale ve staré pevné. Některým to pomůže, že se zklidní a lépe spí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
13.6.17 19:18

@Trojlístek brichabol je previt noo..neboj, to bude dobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13475
13.6.17 20:53

@Ter85 aha, tak to by byl impuls zřejmě i pro mě, to chápu :hug:

@Trojlístek tak můj syn byl první 3 měsíce klidné a tiché miminko…pokud ho něco trápilo, víeméně trpěl tiše. Zlom přišel až během 4. měsíce a od té doby furt hudrá. On se tedy i dost nahlas směje a vůbec má ty nálady jak na houpačce. Přijde mi takový neurotický a vzteklý…neuroložka mi na to řekla, že je prostě temperamentní. Ručkama rozhazuje i teď…je mu 9 měsíců..když se mu něco nelíbí a různě s nimi kroutí v zápěstí (i když to teď docela ustupuje)…taky si dělám starosti…může to být normální vývoj, ale taky nemusí, to se zjistí časem, no :?

@Tarjei vždycky jsem myslela, že autistické děti jsou pomělejší ve vývoji, nějak mě nenapadlo, že by o nějakou dovednost mohly třeba i přijít :think: když teď víš, to co víš a podíváš se zpátky, dá se zpětně říct, že už se vlastně projevoval jinak jako batole? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
13.6.17 20:56

@Avrun to si pletes s retardaci…jo kdyz uz se to rozjede, tak jsou pak opozdene..byva ta retardace pridruzena. Mivaj nerovnomernej vyvoj. Muj desetiletej nemluvici vzteklej autik treba suverenne pari Minecraft..
Tak od roka a pul uz to bylo znat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10995
13.6.17 20:58

@truelly @Tarjei Holky díky, zavinuji, ale do plenky, do toho trojúhelníku a vždy se z toho tak po 10 minutách dostane. Je i v zavinovačce, ale takové té normální. Mě děsí, že vlastně nic jiného než řvaní u ní neznám. A mlácení kolem sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13475
13.6.17 20:59

@Tarjei ok, díky za vysvětlení. Viděla jsem nedávno „děti úplňku“ a od té doby na to pořád musím myslet. Asi bych se na to měla vykašlat a hodit to za hlavu, člověk s tím stejně nic nenadělá :oops: musí to být ale hodně náročné 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová