Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Jana525 píše:
Ten byt je aspon vas? No i kdyby, jeden byt na sest deti, to fakt jednou budou mit do zivota prd od vas co dostat. Ja vas nelituju, lituju spis ty deti.
Mate jim aspon inteligencne co predat, jste vzdelani a nebo je proste ceka takzvana dedicna bida?
Bože to je zas odpověď
prášky na hlavu bych doporučila tobě
Zakladatelko, pokud máš nějaké vleklé nemoci a lékařům se nedaří odhalit příčina, pak ji začnou hledat v psychice
Pokud máš nějaký zdravotní problém a lékař ho neřeší, tak si prostě trvej na svém nebo změň lékaře.
A pokud se Ti jedná o jiné lidi než lékaře, tak holt nejspíš bude problém v tom, že zkrátka nepůsobíš tak děsně v pohodě, jak si myslíš. Kdybys působila, lidé ve Tvém okolí by necítili potřebu Tě ze zdvořilosti litovat a dávat Ti najevo podporu.
Po pravdě řečeno - už jenom z toho, že máš potřebu tohle vůbec řešit (a z toho, jak tady píšeš), je evidentní, že realita bude trošku jinde než ji tu maluješ.
@Anonymní píše:
Dědičná bída![]()
![]()
Co jsi to říkala o té inteligenci? Ale tak jako jo, jedna z nejužitečnějších odpovědí zde. Když ty víš takhle na dálku, že jsme nejspíš negramotné socky, tak se nedivím, že doktoři si myslí, že matky hodně dětí jsou utahané.
No pochybuji, ze jsi treba Marketa Sichtarova, navic ta by si tu takhle nestezovala.
A pokud nejste socky a deti jednou zajistite a mate na to, aby nestradali, tak proc pak tohle resis?
A ano vetsina zodpovednych lidi si uvedomuje, ze sest deti je hodne velika prace a to jak fyzicky, tak psychicky.
Ale znam jedince, kteri si tohle nepripousti a povazuji plozeni deti za svuj zivotni smysl.
Muj ex je to same, harantu chtel klidne deset a jako samostatny clovek, nema v 45 letech vubec zadny majetek a zije na minimalni mzde. Je mi zle z takovych lidi. Ale on za to nemuze je nediagnostikovany Asperg a ja uz dneska vim, ze plozeni tech deti a tuzba po velke rodine byl vlastne u nej utek od normalniho zivota, kam on proste nezapada.
Takze se nediv, ze jinak zalozeni lide nez vy, se nad tim proste pozastavuji. Pokud te tohle vytaci, tak pak nechapu, jak muzete mit tech deti 6, to je totiz pro normalniho cloveka mnohem narocnejsi, nez co rikaji lide kolem.
Příspěvek upraven 20.08.20 v 14:21
@Anonymní píše:
U sousedů a cizích je to přesně jak píšeš: Tolik dětí, to máte náročné! To jsou všechny Vaše?! To se asi nevyspíte. - Vyspím se normálně. Tolik mi to nepřijde. A náročné? Pro mě by bylo nesnesitelné být neplodná, například. To bych asi skončila na té psychiatrii.
A doktoři (to jsou ti, co doporučují zobání antidepresiv), tak ti naše děti často nikdy neviděli a jen když se zeptají na anamnézu apod., tak rovnou druhá věta bývá v tomto smyslu. Doslova řeknou, ekzém - to máte z dětí, bolest břicha - to máte z dětí. Nebo jen : děti vás určitě vyčerpávají. Jste nevyspaná. - Ne, nevyčerpávají. Ne nejsem. Nejde jim to vysvětlit, dělají, jako kdyby žili můj života věděli, jak se cítím a to je to, co mě štve.Mně taky připadá bezdětný doktor, který má jen kariéru, jako úplný chudák politování, ale věřím, že může být spokojený, že to tak chtěl. Obráceně je takové pochopení problém?
Možná bude lepší když napíšeš deníček ![]()
Protože ty nehodláš diskutovat, vlastně se ani na nic neptáš a nechceš znát jiný názor a jedeš si tu to svoje „všichni se mi cpou do života a nikdo nechápe jak moc jsem šťastná“. Ano, my tvůj život nežijeme - nemůžeme vědět jak to máš.
Já ti to neberu a nehodlám vymlouvat - když to teda není tak jak jsem si myslela, že prostě ostatní vidí něco, co ty si nemíníš připustit - Tak OK, jsi šťastná a spokojená s osmi dětma… pobírám a gratuluju. A…? Co jako? Ještě něco? ![]()
@Anonymní píše:
U sousedů a cizích je to přesně jak píšeš: Tolik dětí, to máte náročné! To jsou všechny Vaše?! To se asi nevyspíte. - Vyspím se normálně. Tolik mi to nepřijde. A náročné? Pro mě by bylo nesnesitelné být neplodná, například. To bych asi skončila na té psychiatrii.
A doktoři (to jsou ti, co doporučují zobání antidepresiv), tak ti naše děti často nikdy neviděli a jen když se zeptají na anamnézu apod., tak rovnou druhá věta bývá v tomto smyslu. Doslova řeknou, ekzém - to máte z dětí, bolest břicha - to máte z dětí. Nebo jen : děti vás určitě vyčerpávají. Jste nevyspaná. - Ne, nevyčerpávají. Ne nejsem. Nejde jim to vysvětlit, dělají, jako kdyby žili můj života věděli, jak se cítím a to je to, co mě štve.Mně taky připadá bezdětný doktor, který má jen kariéru, jako úplný chudák politování, ale věřím, že může být spokojený, že to tak chtěl. Obráceně je takové pochopení problém?
Takže jak jsem psala. První část je small talk, to je naprosto normální a nevinné. Druhá část taky klasika ve zdravotnictví. Mě když bolí v krku, tak nebudu doktorce vyprávět, že si denně dávám osm zmrzlin a zpívám si árie z muzikálu.
„Já to neberu jako odsuzování, spíš z nich mám pocit, že mě litují, jak jsem psala v úvodu a to prostě nechápu a nechci“
Tak asi tezko muzes narizovat cizim lidem, co si maji myslet, ne? To je jejich svobodna vule.
Ty musis naopak zapracovat na svem sebevedomi, pak se te to nebude dotykat.
@Anonymní píše:
Tak když napíšeš, že lidi co považují plození dětí za smysl života, ti nějak nesedí, tak teda váhám spíš nad tím, jestli nejsi rarita ty. Myslím, že tak 85%lidí to považuje za hlavní smysl život, zplodit děti a práci a tak mají až na druhým místě.
No tak muj smysl zivota rozhodne neni pouze v plozeni deti. To bych tedy mela ten zivot, na muj vkus, hodne chudy.
@Jana525 píše:
No a ten byt vam alespon patri?
Co je ti do toho? Považuješ snad lidi, kteří žijí v nájmu za méněcenné? Vůbec máš dost divný pohled na svět… ![]()
@Anonymní píše:
@Villanelle
- nemyslím si, že těhotenství spouští autoimunitní choroby
- tolik těhotenství je podle mě úplně normální, tělo je nastavené na to rodit mnohem víc, než je dneska běžné, protože dřív to bylo nutné, ne všechny děti přežily, to že se sociální situace lidí rychle zlepšila a stačí většině 2 děti nezměnilo nijak to, že jsme schopné v pohodě těch dětí porodit za život 20
- když budeš něco poslouchat pořád dokola, občas tě to už naštve a já založila diskuzi na emiminu, nehroutím se z toho
ano těhotenství mi spustililo autoimunitní nemoc
ne všechna těla to nezvládají
a copak máš proti tlustým lidem?
@Janli píše:
Co je ti do toho? Považuješ snad lidi, kteří žijí v nájmu za méněcenné? Vůbec máš dost divný pohled na svět…
To rozhodne nepovazuji, nevidim v tom problem, zit v najmu. Ale pokud tedy ta rodina nema nic, vcetne auta, nasetrenych penez a do toho si poridi sest deti, tak takove lidi povazuji minimalne za financne negramotne a nezodpovedne. a nevidim se, ze okoli si mysli svoje.
Pokud mi více lidí něco naznačuje, stojí za to se nad tím zamyslet.
Přečetla jsem si to a nepřijdeš mi zrovna vyrovnaná. Už jen jak jsi to podala a jak štěkáš.
Proč to proboha řešíš? Tak si mysli něco o volech a žij si ten svůj spokojený život, ne?