Lituju, že jsem šla do vztahu s manželem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3913
1.7.26 09:35
@KKubula píše: Více

A kde že jsou ty konflikty? Myslíš ty, které vytváří ona sama? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2483
1.7.26 09:36

@KKubula možná, na mě to naopak působí tak že žárlí. Že není ona a její dítě to nejdůležitější a jediné pro jejího muže, že má dobré vztahy s rodinou ex..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
1.7.26 10:46

Zase pro mě poučná diskuze, že když partner aspoň částečně přijme děti, není to samozřejmost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2384
1.7.26 11:00
@WhiteCrow píše: Více

Dcera je nepříjemná, manžel hledá hnidy na jejím synovi - nepřijdeme, že by konflikty vždycky přicházely jen od ní. Prostě to nemají dobře nastavené, ale teď bych neřešila, kdo co začal, ale jak v tom v pohodě žít dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2483
1.7.26 11:31

@KKubula dcera je nepříjemná v pubertě :lol: :lol: :lol: :lol: to je teda něco. Manžel se stará, se synem se učí atd. Ona nevidí chyby? Na dětech i na manželovi? Už název diskuse něco vypovídá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2384
1.7.26 12:36
@Hanča1234 píše: Více

Vkládáš mi do pusy něco co jsem neřekla. Říkám že to všechno nevychází JENOM od ní. A neříkej mi že nevíš jak moc umí puberťák prudit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2483
1.7.26 12:39

@KKubula ano vím, ale podívej se co ona o těch dětech píše? Ty si vážně myslíš že je má ráda a že by nebyla radši kdyby k nim děti nechodili?
Ale, koneckonců je to její věc..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16500
1.7.26 18:05
@WhiteCrow píše: Více

Však ty víš moc dobře, co a jak jsem tím myslela. Jen to teď podáváš přijatelnějším stylem s nutnou dávkou ironie…
On jde totiž názor nebo subjektivní pohled na někoho, napsat daleko jinou formou, než tou, která je už hanlivá nebo urážející. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
1.7.26 19:13
@KKubula píše: Více

No, fakt by mě zajímalo, jestli jí děcka za jídlo vůbec poděkovaly. A teda věta, že když vaří ona, tak se pořádně nenají, a když vaří táta, tak jo… To mi přijde dost neuctivé říkat, i kdyby to byla pravda…Zbytečné rýpání. No, má to jednoduché řešení, ať vaří manžel, když tam budou jeho děti. :nevim: Ono je dost možné, že ta averze bude vzájemná a prostě dělají zakladatelce naschvály…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2384
1.7.26 19:24
@Theli píše: Více

Možné to je, stejně jako je možná kterákoliv z variant, které tu padly. Prostě není dost informací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
2.7.26 08:37

@Theli bych se zasmala a řekla, že příště teda bude vařit táta. Že prostě to množství ne a neodhadnu. A když mají ještě hlad, ať si něco vezmou v ledničce. Anebo jim vrátím pár korun a pošlu je pro kyblík zmrzliny pro všechny. Podle mne je zakladatelka prostě příliš upnutá na svůj sen o dokonalé rodině. Má přesnou představu, jak by měl kdo vystupovat a když to není, hroutí se. Ona asi bude mít celkové problémy s lidmi. Nevychází se svou rodinou, manželovou rodinou, s ex. To hodně o něčem svědčí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.7.26 11:52

Ono je to pro nevlastního rodiče prostě těžké. Samozřejmě, pro ty děti taky (a hlavně). A protože je to pro děti těžké, nevlastní rodič spoustu věcí neřeší, ani nemůže vyřešit. Jenže tím se ve vlastním doma necítí tak úplně doma. Domácí pravidla neurčuje on, ale pravidla původní rodiny nevlastních dětí.
Mně jste psali, a z části máte pravdu, že jsem na nevlastňata přísná, mám nereálná očekávání, která bVh u vlastních neměla. A já to uznávám. Jenže to nic nemění na tom, že se doma necítím pohodlně, bezpečně. Beru ohledy na děti, beru ohledy na exmanželku, beru ohledy na manžela. Jenže nikdo nebere ohledy na mě. A to moje nevlastňata nejsou sígři, nedělají schválnosti. Jenže jsou vychováni jinak, než bych je vychovala já. Po jídle si odnesou talíř ke dřezu. Jenže u nás, a stejně jednou budou fungovat moje děti, se talíře odnesou od stolu najednou a buď se tedy položí ke/do dřezu v jednom balíku, nebo se rovnou dají do myčky. Takhle je po každém jídle kolem dřezu spousta nádobí, na talíři nedojedene zbytky (proč sakra vždycky nechají na talíři jednu bramboru, lžíci tatarky, talíř je potřeba před myčkou ještě umýt?). A odejdou od stolu, i když se jí, nebo se dožadují dezertu, i když já ještě dojidam oběd a na stole jsou hrnce, tatarky apod. Je to blbost a nic neříkám, o nic nejde. A tím právě u mě doma akceptuji pravidla jiné domácnosti. A vnitřně mě to strašně žere, i když vím, jakou blbost řeším. Jenže těch blbosti je milion. Na tohle se nejde připravit.

• Citovat
  • Upravit
561
2.7.26 12:14

Na jednu stranu chápu, stokrát nic umořilo osla. Na druhou stranu nechápu, tebe vyloženě pálí dobré bydlo. Děti si po sobě uklízí nádobí, jen trochu jiným způsobem než chceš ty. Bóže. Pravidla u vás doma nastavuješ ty a manžel. Je jen na vás dvou, jak si to domluvíte. Bavili jste se o tom někdy? Ty se jako těm jeho dětem bojíš něco říct, nějak je zaúkolovat? Třeba když odchází id stolu, tak říct, hele Maruš, ukliď prosím tatarku do lednice a Pepo ty vem hrnec do dřezu. Díky. Dezert bude, až všichni dojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
2.7.26 12:29

Jistě to není jednoduché. Ale ty sis brala manžela s dětmi a s ex a s nějakou výchovou, takže jsi musela počítat s tím, že na ně budeš muset brát ohledy. Tak to jednoduše je. S jedním člověkem dostáváš celé příbuzenstvo. Jediné, co můžeš, je trvat na tom, že u vás platí tvoje pravidla. A je na otci děti, aby jim to řekl. A pak jdeš do rizika, že ti začnou dělat naschvály, protože,,proti nim štveš tátu". I když to tak není a požaduje s jen respektovat svoje pravidla hry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78491
2.7.26 12:31
@Anonymní píše: Více

a nic neříkáš - a to je právě chyba, máme pusu, abychom se domluvili, užírat se kvůli zbytkům na talíři a tatarce? no teda, to je slušný bizár, když se dají normálně domluvit nová pravidla o talířích a tatarce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí