Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
užíráš se neskutečnými malichernostmi, které jde vyřešit 3 větami jednou provždy!! Prostě jim řeknete, že u vás si po sobě talíř opláchnou a hodí do myčky (tím sami zjistí, že si přidají práci, když tam nechají jednu bramboru apod.).. to je prostě jednoduché! a s dezertem - jsou velcí, nech jim prostor, ať si ho naberou sami, ty se v klidu najez..
proč ze všeho děláš takovou tragédii???
@Lucy75 píše: Více
Souhlas, ale ono to s dětmi takhle taky úplně nefunguje, že by udělaly co jim příkážeš, zvlášť když jim to říká nevlastní rodič
Ony některé totiž nejsou schopny uklízet, ani když jim to do hlav valí rodič vlastní ![]()
Chce to každopádně větší nadhled a zapojení otce.
@Hanča1234 píše: Více
Byla, ale šla do války tak teď musí bojovat nebo utéct
@WhiteCrow píše: Více
Spise naopak, rekne ji, ze ji nemá co říkat, co má dělat
@Venetia No, ten název kdyby o mě partner napsal, tak s ním nechci být sama. Věděla jak se věci mají tak ať si nestěžuje.
@Anonymní píše: Více
Ale to se musíte domluvit s manželem. Děti nejsou hloupé, ví, ze jiný režim je u nich doma, jiný u babičky s dědou a pod. To, ze u nich doma to dělají nejak, je prostě jen informace, ne dogma, at uz se to týká cehokoliv. Pokud jste o tom s manželem mluvili a on to s dětmi nechce řešit (úměrně veku), tak je problém v manželovi, ne v dětech.
@Zvedava1 Jenže ona pořád řeší její doma…
Ty děti tam jsou taky doma ne? Nepochopila sem z toho, jestli je dům otce nebo ho koupili spolu?
Tohle bylo na jinou uzivatelku. Ta původní už se neozvala.
Zaplevelim v nanukove diskuzi a hodim dotaz do plena…jsem socik dite a zustalo mi, ze mama koupila i v nejvetsich vedrech kazdemu jeden nanuk nebo jedna zmrzka. a to mi zustalo doted..bo jsou sladke na liniia pomerne drahe..to ted je norma ze se basti nanuku zmrzlin za den vice? Jen jsem zvedava ![]()
@lilith1 píše: Více
Tak to je velmi vazny dotaz…
…ja detem dopravam v tech vedrech. Spis zmrzku i vic navrhnu ja, kdyz jsme ten den na vice ruznych mistech.
Je leto, doba zmzlin, socka nejsem (nechci se nikoho dotknout), tak proc detem nedoprat.
@lilith1 ano
taky mám v hlavě zakořeněné jeden denně a nic víc (naši jsou kolenovrti),
ale dětem dopřávám denně a v těchto vedrech více. Když koupím třeba Manhatten v kelímku, tak se to ani počítat nedá.
Kupuju „výhodná“ balení, co bývají v akci a děti si to tak nějak protřídí.
Když koupím zásoby, tak sní klidně i tři denně. A pak měrně tomu, jak už se nabaží, tak 3. den si dají třeba jen jeden, protože se pojedly ty nejvíc in. ![]()
Když zbyde v mražáku posledních pár chudáčku, dokoupím zásoby: třeba: 2× krabice mrož a 1× kelímek.
Nekupuju vyloženě ty předražené, přijde mi, že i některé no name značky chutnají hodně dobře.
Nejmladší si třeba nedávno oblíbil nějaký za cca 5 Kč ala náš Eskymáček. ![]()
Dům je to můj, a ano, sama jsem psala, že mám v tomhle problém s manželem. Že on nezasáhne, pak buď musím já a jsem za macechu, nebo mlčím a pak to zas řeším sama v sobě. Já s těmi pubertaky problém nemám. Ve skutečnosti máme celkem hezký vztah. Jen říkám, že spolužití s pubertaky (druhý stupeň ZŠ), kteří nejsou vlastní, je zkrátka těžký. U dětí na návštěvě tyhle situace nevyplynou, protože respektuji výchovu rodičů, jak jsou vedeny. Tady taky nejsem rodič, jenže přesto jsou ty děti vedeny jinak, než by vyhovovalo mě.