Logopedie předškolák

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6363
9.2.21 08:18

Může být problém jinde. Mám též odchozených několik let na logopedii. Jednu chvíli jsem byla i „postižená“. Mám kolegyni, která ráčkuje. A já měla tendenci ji opravovat. :oops: :lol:
Chodila jsem s dětmi od cca 3 let. Byl nastolen řád: teď trénujeme pusinku, tak žádné hračky, televize apod. Vždy v kuchyni a z dosahu bylo vše, co by je mohlo rozptylovat. Pak byla odměna. Když se stávkovalo, dala jsem pauzu a za nějakou dobu znovu. Podobně to fungovalo i u logopedky. Když dítě pěkně pracovalo tak dostalo buď bonbonek, nálepku či něco podobného. Nicméně když nespolupracovalo, tak ho paní logopedka klidně sprdla - důrazně mu řekla, že se jí ta práce nelíbí a že doufá, že to bude příště lepší. Podobně jsem to dělala já. Horší bylo mladší dítě. To se často „zasekávalo“. Sice jsem vysvětlila, proč to děláme. Takže z 10 minut byla hodina, než jsme začali trénovat. Ale když jsem viděla, že to fakt nejde, tak jsem trénování odpískala.
Když dítě dělalo šaškárny, tak fajn, teď jsme se zasmáli, ale jdeme pracovat. Je jasné, že to nemusí fungovat u všech, ale naštěstí to u mých dětí fungovalo. Byť to bylo často hodně náročné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.2.21 19:00

@Sonmi my si davame pauzu ted, uz mi samotne ta logopedie lezla neskutecne na nervy, obzvlast, kdyz nevidime pokroky. Misto 3 tydny jsme meli pauzu 2 mesice, pristi tyden zacneme nanovo

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.2.21 19:05
@Anonymní píše:
Tak to jsme na tom hůř. Ještě teď ve skoro 6. Trénujeme K a T.

Ne tak spatne jako my. Za dva roky logopedie jsme zvladli akorat ch, bě, pě, vě. Jinak ona to rict spravne umi - šč, jakz takz ž, ale v reci normalni rika s z, nema poradne ciste asi nic. R, Ř k tomu jsme se ani nedostali. Ďťň nezvladla vubec, proste to rict neumi ani po x-mesicnim cviceni. Hlavne to neslysi. Nejake vytleskavani, obrazky, vsechno mozne delame fakt strasne dlouho, na logo chodime dva roky. Mne uz nebavi tam ani chodit, fakt ne.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.2.21 19:13
@Anonymní píše:
Ne tak spatne jako my. Za dva roky logopedie jsme zvladli akorat ch, bě, pě, vě. Jinak ona to rict spravne umi - šč, jakz takz ž, ale v reci normalni rika s z, nema poradne ciste asi nic. R, Ř k tomu jsme se ani nedostali. Ďťň nezvladla vubec, proste to rict neumi ani po x-mesicnim cviceni. Hlavne to neslysi. Nejake vytleskavani, obrazky, vsechno mozne delame fakt strasne dlouho, na logo chodime dva roky. Mne uz nebavi tam ani chodit, fakt ne.

Jsme na tom hůř. Zvládli jsme bě, pě, vě, f, ch, l. Jinak neumí nic. Vy umíte aspoň š, č - to se u nás ještě nepovedlo. O k taky nic nepíšeš. Ď, ť, ň trénujeme asi rok.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.2.21 14:10
@Anonymní píše:
Jsme na tom hůř. Zvládli jsme bě, pě, vě, f, ch, l. Jinak neumí nic. Vy umíte aspoň š, č - to se u nás ještě nepovedlo. O k taky nic nepíšeš. Ď, ť, ň trénujeme asi rok.

O K logopedka nic nerikala a prijde mi normalni :think: L ma pry v poradku. F jsme se neucili, snad v poradku.

Vcera pokrok! Sli jsme na logo po 2-mesicni pauze a to ščž uz ji jde pekne, jen to stale nepouziva v reci. A POPRVE po 2 letech jsme z ni dostali ďťň, sice se spachtli v puse, ale doted se ji to nepodarilo rict nikdy. Takze pokrok sam od sebe po dvoumesicni pauze. Ale uz i slysi lip prvni a posledni pismeno ve slove, tak ji ten mozek dozrava, i kdyz pomaleji.

Jsem rada, ze v tom nejsme sami. V okoli neznam nikoho, kdo by chodil na logopedii krome nas a to my tam jsme uz fakt peceni vareni. Ted po pauze muzeme zase cvicit, snad to pujde.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.2.21 15:13
@Anonymní píše:
O K logopedka nic nerikala a prijde mi normalni :think: L ma pry v poradku. F jsme se neucili, snad v poradku.

Vcera pokrok! Sli jsme na logo po 2-mesicni pauze a to ščž uz ji jde pekne, jen to stale nepouziva v reci. A POPRVE po 2 letech jsme z ni dostali ďťň, sice se spachtli v puse, ale doted se ji to nepodarilo rict nikdy. Takze pokrok sam od sebe po dvoumesicni pauze. Ale uz i slysi lip prvni a posledni pismeno ve slove, tak ji ten mozek dozrava, i kdyz pomaleji.

Jsem rada, ze v tom nejsme sami. V okoli neznam nikoho, kdo by chodil na logopedii krome nas a to my tam jsme uz fakt peceni vareni. Ted po pauze muzeme zase cvicit, snad to pujde.

Už i poslední hlásku jo? :( Já mám pocit, že pořád jen opravuji, jak to říká špatně. Taky s tím nemůžu otravovat celý den nebo na mě přestane mluvit. Mám chuť se na to vykašlat. :( Všechno je teď omezené a mě to štve. Měla jsem kontakt na jednu paní, ale kvůli tomu, že je vše zavřené, jsem to odkládala. No a ona konci. Nevím, jestli mám zkusit další logopedie, placenou - se starším dítkem jsme chodili taky ke dvoum. Nevím, jestli to bylo k něčemu. Mně přišlo, že moc ne. Je to jednou za měsíc. Já bych spíš potřebovala, aby s prckem cvičil ještě někdo jiný - aspoň jednou týdně - ale to bohužel neni kdo.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.2.21 16:25
@Anonymní píše:
Už i poslední hlásku jo? :( Já mám pocit, že pořád jen opravuji, jak to říká špatně. Taky s tím nemůžu otravovat celý den nebo na mě přestane mluvit. Mám chuť se na to vykašlat. :( Všechno je teď omezené a mě to štve. Měla jsem kontakt na jednu paní, ale kvůli tomu, že je vše zavřené, jsem to odkládala. No a ona konci. Nevím, jestli mám zkusit další logopedie, placenou - se starším dítkem jsme chodili taky ke dvoum. Nevím, jestli to bylo k něčemu. Mně přišlo, že moc ne. Je to jednou za měsíc. Já bych spíš potřebovala, aby s prckem cvičil ještě někdo jiný - aspoň jednou týdně - ale to bohužel neni kdo.

No cvicime prvni a posledni pismeno (zvuk), pripadne ma rict, kdd treba slysi Š, jestli nazacatku, nakonci, uprostred. A driv to fakt ani nechapala, neslysela. Ted zlepseni velke, obcas se to teda musi zduraznit, koníK, ale dobry. No ale mluvi proste jjako tatar stale a to vubec jeste neresime R, Ř, at uz aspon zvladne to ščž nebo ďťň (ale k tomu pry pni dospeji sami casem vzdycky). Nejhorsi je to cvicit, kdyz clovek nevidi zlepseni, nulova motivace a navic po tech letech, vsak to znas.

Ale zase za ty dva roky obrovsky pokrok v jinych vecech, to jeste nepouzivala ani spojky, neumela nic povykladat, nepamatovala si basnicky. Takze pokrok tam je, ale je pomalejsi v te reci no

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.2.21 16:31

A vidim, ze jsi vlastne zakladatelka.
No, soustredenost spatna, musim ji do toho nutit.
Forma odmen zabirala chvili nazacatku.
Musim odstranit vsechny rusive elementy a za kratkou dobu toho udelat co nejvic. Formou hry nejde, to se soustredi na blbosti okolo. Ted je to teda uz lepsi, driv to byla hruza hlavne na tom zacatku. Moje teda jeste rada diskutuje o tom, ktera slova zopakuje a ktera ne, na uklidnenou. Pripadne u toho protaci ocima, dava si hlavu na stul, do neceho pod stolem kope a podobne. Kdyz ma neco ukazat, co slysi, tak jeji ruka pojede po celem papiru okolo, nez u neceho zastavi a podobne… moje nervy vcera no :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.2.21 08:32
@Anonymní píše:
No cvicime prvni a posledni pismeno (zvuk), pripadne ma rict, kdd treba slysi Š, jestli nazacatku, nakonci, uprostred. A driv to fakt ani nechapala, neslysela. Ted zlepseni velke, obcas se to teda musi zduraznit, koníK, ale dobry. No ale mluvi proste jjako tatar stale a to vubec jeste neresime R, Ř, at uz aspon zvladne to ščž nebo ďťň (ale k tomu pry pni dospeji sami casem vzdycky). Nejhorsi je to cvicit, kdyz clovek nevidi zlepseni, nulova motivace a navic po tech letech, vsak to znas.Ale zase za ty dva roky obrovsky pokrok v jinych vecech, to jeste nepouzivala ani spojky, neumela nic povykladat, nepamatovala si basnicky. Takze pokrok tam je, ale je pomalejsi v te reci no

No, nejhorší je to, že i když cvičíme, makáme na tom, opravuji v běžné řeči, tak stejně není žádné zlepšení. Je to strašně demotivující. Neříkám, kdyby to byla nějaká kratší doba, ale už i logopedka to pokaždé řeší. Kolem mě snad není nikdo, kdo by chodil na logopedii a pokud ano, tak mají za chvilku vše hotovo. Jestli to snad není ve mně. :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.2.21 15:10
@Anonymní píše:
No, nejhorší je to, že i když cvičíme, makáme na tom, opravuji v běžné řeči, tak stejně není žádné zlepšení. Je to strašně demotivující. Neříkám, kdyby to byla nějaká kratší doba, ale už i logopedka to pokaždé řeší. Kolem mě snad není nikdo, kdo by chodil na logopedii a pokud ano, tak mají za chvilku vše hotovo. Jestli to snad není ve mně. :(

Jojo, znam to. Spis jestli nemaji nejakou diagnozu na vyvoj reci :nevim: ale nejaky test na dysfazii logopedka delala a pry v poradku. Jinak je moc sikovna, ve vsem. Jen ta vyslovnost a rec no. Kdyz vykladala vcera vymyslenou pohadku, nedavalo to skoro smysl.
To opravovani v bezne reci, ja to delala, ale asi se to delat nema, tak to ted ignoruju. Vy to mate opravovat? Stejne to k nicemu nevedlo, spis ji to pak snizuje sebevedomi, dle me.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.2.21 15:11
@Anonymní píše:
No, nejhorší je to, že i když cvičíme, makáme na tom, opravuji v běžné řeči, tak stejně není žádné zlepšení. Je to strašně demotivující. Neříkám, kdyby to byla nějaká kratší doba, ale už i logopedka to pokaždé řeší. Kolem mě snad není nikdo, kdo by chodil na logopedii a pokud ano, tak mají za chvilku vše hotovo. Jestli to snad není ve mně. :(

Ja jsem teda rada, ze je na tom nekdo stejne :oops: prvni clovek jste vy. Ani logopedka se s tim doted nesetkala

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.2.21 15:52

A taky jsem si rikala, zda to neni mnou, ale nemyslim si. Ona to fakt neslysi a kdyz to neslysi, nemuze to rikat spravne. Potrebuje k tomu dozrat. Asi to mate stejne

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.2.21 18:01
@Anonymní píše:
Ja jsem teda rada, ze je na tom nekdo stejne :oops: prvni clovek jste vy. Ani logopedka se s tim doted nesetkala

No široko daleko jsme skoro jediní. Znám ještě jednoho kluka a ten neumí vše ještě ve 3.tride. To nevím, co přesně neumí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.2.21 18:40

Tak to šžč fakt lepsi, zopakuje slova pekne, v reci to jeste nepouziva, ale sem tam se to ozve. Ďťň stale bez sance. Tlacim ji jazyk dolu spachtli a neumi to rict. Misto toho ted rika dje tje nje :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.2.21 06:50
@Anonymní píše:
Tak to šžč fakt lepsi, zopakuje slova pekne, v reci to jeste nepouziva, ale sem tam se to ozve. Ďťň stale bez sance. Tlacim ji jazyk dolu spachtli a neumi to rict. Misto toho ted rika dje tje nje :nevim:

To je začátek, ono to půjde. My teď necvicime. :oops: Vždy jen pár vět a slovíček. Chodíme každý den bruslit na x hodin.
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová