Londýn poprvé

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1098
16.1.13 20:51

Tak letenky mám úspešně koupené. Byl jen nějaký administrativní poplatek a ještě teda za to, že si rezervujem sedadla… už se tááááák těším :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mimoradnalinka.cz
22.1.13 18:00

Jestli chcete poradit jak ohledne letenek, tak hotelu ci dopravy, tak me kontaktujte na mail nebo pres nas web - na letenky osobne doporucuji easyjet, viz. i hodnoceni aerolinii na naších stránkách. Ideální je British airways, ale nevím, jaký máte rozpočet na letenky, ale i s nimi se dá sehnat levná letenka.
Napište mi termín, kdy chcete jet, rozpočet a určite budu moci poradit.

• Citovat
  • Upravit
1098
3.4.13 21:44

opět jsem tu

Ahoj, dovolená se pomalu blíží, tak jsem tu opět s dotazem :) Chceme navštívit Londýnské oko, madame tussauds a SEA LIFE London Aquarium (mimo jiné), ale na tyto 3 atrakce jsem našla hromadnou vstupenku, tak jsem se chtěla zeptat jestli to někdo nekupovat.

http://www.visitsealife.com/…ussauds.aspx

Pochopila jsem to dobř, že na Oko si koupím vstupenku přímo na datum a do muzea a akvária můžu jít kdykoliv( během měsíce myslím)?

Ještě totiž nevím jak pojedem z letiště, tak nevím jestli budem moct využít ty vstupenky 2za1. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69023
3.4.13 22:05

Mne z toho vychazi toto:
Listek si koupis na nejake datum (vyhodnejsi je to pres net nez na miste).
Toto datum si ho pujdes vyzvednout do sea life akvaria.
Od teto chvile plati listek jeden mesic, je jedno, v jakem poradi a kdy pujdes na kterou atrakci.
V akvariu a MT muzeu nemusis stat beznou frontu, na London Eye ano.
Pri vyzvedavani listku se musis prokazat kartou, kterou to bylo pres net placeno, jinak musis mit podepsane prohlaseni vlastnika karty se vsemoznymi udaji.

Jinak na listky 2za1 staci zakoupit na libovolnem nadrazi jedno ci vicedenni litacku na MHD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mišanila
3.4.13 22:07

@ugluk můžu se jen zeptat, s jakou vlakovou společností jet z Gatwicku, aby jsme měli nárok na vstupenky 2v1?

A ještě pro zakladatelku, pro mě bylo v Londýně zajímavé podívat se do parlamentu na debaty poslanců. Je to takový ten hluboký sál s křesly, který je občas vidět ve zprávách, když tam vystupuje jejich „prime minister“. Moc dlouho se to plkání vydržet nedalo, ale bylo to na chvíli zas něco jiného.

Byla jsme tam v týdnu, k večeru, bylo to zadara, jen se prošlo bezbečnostní kontrolou, ale už je to přes 10 let :) Ale na nějakém serveru jsem se dočetla, že to snad je možné i dnes. Jen se tam nedá moc dostat myslím jednu středu v měsíci? když je tam slyšení premiéra.
Taky se tam chystám jestli to půjde teď v květnu.

• Citovat
  • Upravit
987
3.4.13 22:15

Ahoj ja jezdim s jet2.com letenky nejsou vubec drahe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69023
3.4.13 22:24

@Mišanila dle meho je to jedno, ja to nikdy neresila, jenom to, jestli chci jet na Victorii nebo Liverpool station, matne tusim, ze tam jezdi dve ruzne spolecnosti, ale jista si nejsem. Jde jen o ten oranzovej papir, na kterym jsou jizdenky vytisteny :mrgreen:
Jo a urcite nejezdit s gatwick expresem, jede asi o 15 minut kratsi dobu a je snad 2× drazsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1098
8.4.13 18:28

opět :)

Tak jsem tu zas… chci se zeptat, jestli třeba v metru, na zastávkách busu atd. je označené v jaké jsem zóně nebo jak to poznám??? Ubytko máme až ve 4.zóně a četla jsem, že většina památek a zajímavostí je v 1.zóně - dá se to nějak projít všechno pěšky, myslím ty památky)? Nakonec jedem na 6 dní, tak jsem přemýšlela nad týdenní jízdenkou a nevím jestli by nám třeba nestačilo koupit 2-4.zóna a v 1.zóně chodit pěšky, co myslíte? Nebo je to blbost?
No a ještě jedna otázka, ale tak trošku mimo… možná nebudete vědět, ale zeptám se
Jak je to s internetem v mobilu v zahraničí? Mám paušál od t-mobile a nějaké volné data, ale nevím jestli se třeba neplatí v Londýně něco navíc? Vím, že si můžu net úplně vypnout (přes internet v pc) a zapnout ho, třeba až dorazíme do ČR, ale zas na druhou stranu si říkám, že když budu něco potřebovat, tak se může hodit.
Už jsem volala i na info, ale byl tam nějaký ňouma a moc mi toho neřekl… tak jen kdyby někdo věděl :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69023
8.4.13 19:08

Tak s mobilem absolutně neporadím :)

Co se zón týče, je fajn si obstarat mapu, kde jsou vyznačené (k sehnání na každém kroku).
A co se týče chození - záleží, jak moc jste zdatní turisti :-) Samozřejmě je možné si vše naplánovat tak, abyste během jednoho dne oběhali památky jen v docházkové vzdálenosti, ale upřímně - plány se můžou velice rychle měnit. Památky můžou z nějakého důvodu být zrovna v ten den zavřené nebo mít jen jinou otvírací dobu, můžete se na jednom místě zdržet o hodinu-dvě déle než dle plánu, bude celý den pršet a oceníte, že se můžete na chvíli schovat do metra nebo busu, nežli byste šli několik kilometrů v dešti…
Já bych na tomhle asi moc nešetřila.
Jednu svou týdenní návštěvu jsem si schválně každý den připnula krokoměr a v průměru jsem nachodila tak 17-20 km, což sice nezní až tak strašně (v přírodě dám i 30), ale ono po tvrdém chodníku a jen takové to pokukování kolem člověka opravdu vyčerpá a není nad to octnout se někde večer a zjistit, že ty tři kiláky na kraj zóny už jsou nad moje síly :-) Jasně, že si pak jednorázovou jízdenku bez problémů dokoupíš, ale aby to pak nevyšlo dráž než rovnou koupit tu vícedenní na všechny zóny ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1098
8.4.13 20:39

To je asi fakt, nejspíš koupíme tu týdenní :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1098
10.4.13 21:18

Tak jsem trochu pátrala o tom internetu a myslím, že si ho radši úplně vypnu. Můžu si koupit někaký balíček u operátora a nebo se mi budou počítat data, ale prej mě pak může překvapit několika tisícová faktura… jsou to šmejdi :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pihatkajana
10.4.13 21:59

Počasí

Zdravím, chtěla bych se zeptat jak je to v Londýně s počasím. Většina lidí říká že tam pořád prší. A jaká je pravda? :D Letím tam začátkem května.
Byla bych tedy moc ráda, kdyby jste mi zhruba poradili co na sebe. Jestli zimní bundu, nebo tu už ne a tak. Předem díky. :D

• Citovat
  • Upravit
6529
10.4.13 22:21

Já tam byla kolem poloviny října, za celý týden nekápla snad ani kapka
spíš bylo docela teplo, občas jsem chodila i jen v krátkém rukávu ( a bundu v záloze )

ale zkus juknout na wunderground.com a tam najdeš i historické údaje z posledních let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pihatkajana
10.4.13 22:23

Super, díky moc. :)

• Citovat
  • Upravit
50166
10.4.13 22:40
@Pihatkajana píše:
Zdravím, chtěla bych se zeptat jak je to v Londýně s počasím. Většina lidí říká že tam pořád prší. A jaká je pravda? :D Letím tam začátkem května.
Byla bych tedy moc ráda, kdyby jste mi zhruba poradili co na sebe. Jestli zimní bundu, nebo tu už ne a tak. Předem díky. :D

V květnu tam bude stejné počasí jako u nás. Byla jsem v Londýně už 5× na pár dní a pršelo tam jenom jednou. Není to tak strašný, jak se říká, to samé s mlhou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí