Má důvod být nešťastný?

246
19.3.17 13:30

Má důvod být nešťastný?

Ahoj,

zajímá mě názor nestranných na to, zda má důvod být známý nešťastný?

Je mu +-30let, má ženu a malé dítě, ve vztahu je spokojen. Celý život od svých 18-ti let podnikal (i se svojí ženou) a snažili se vyhnout zaměstnání, to se jim podařilo. Nicméně momentálně byl nucen své nynější podnikání ukončit a jeho situace je nyní následující:
Má menší rodinný dům, celkem nově postavený, nicméně by ho chtěli se ženou rozšířit (ta možnost zde je), po této rekontrukci a zaplacení všech závazků jim zbyde cca +- 13mil Kč, + 3 byty, rodinný dům v hodnotě 8mil, automobil a jistý prostor v hodnotě 2-3mil.
Nicméně pan neví, co by ho naplňoval, nemá zatím žádný větší podnikatelský záměr, ze kterého by měl stabilní příjem a hrozně mu vadí utrácet za cokoli teď ty peníze, které mají, když příjem momentálně není. Žena je na MD a ještě několi let zřejmě bude, protože v plánu mají ještě 2 děti. Z pronájmu všech prostorů by si mohl měsíčně přijít na cca 20tis + RD a MD ženy.

Má důvod být rozmrzelý, nešťatsný a bát se utratit každou korunu? Lidé jsou na tom přece hůř a dokáží být šťastní… Zřejmě čekal z podikání více peněz, nicméně je ještě dosti mladý na to, aby ještě něco dokázal…
Jeho ženu tu jeho řeči už celkem ničí, rekonstruovat se mu moc nechce, protože příjem nyní nemá, nicméně při dalším dítěti by to bylo již nutné.

Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
441
19.3.17 13:35

Mame dite, zijeme v najmu a na nejaky vyskakovani to taky neni a jsme stastny! A ikdyz si nejaky veci nemuzem dovolit, tak i pres to se nebojime utratit kazdou korunu…a zijem a nestezujem si :nevim: a to sou na tom lidi jeste podstatne hur;

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7204
19.3.17 13:35

Hranice smutku je pro každého jinde. Někdo je hrdina i přesto že mu zemře někdo s rodiny a někdo naopak těžce nese že se mu nedaří v práci i když je jinak zdravý a nic ho netrápí.

A jo, nájmy nemusí nájemci platit a co pak? Naprosto chápu že se necítí jistě když nemá jistý pravidelný příjem :nevim: že někomu stačí průměr neznamená že jiný nechce být jisteji zabezpečený.

Asi to nechceš slyšet ale hrozně z toho tvého příspěvků stříká závist. Nevím jak si do toho zainteresovana ale pobavilo jak ti to leží v žaludku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
696
19.3.17 13:38

Byl zvyklý pracovat sám na sebe a ted je doma bez práce. A je evidentně šetřivý a přemýšlí do budoucna, aby nerozházel všechno co má uspořené. Tak se nedivím, že je ted nešťastný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101678
19.3.17 13:39

@kaja555 Být nešťastný nebo rozmrzelý je duševní stav a ten se fakt neptá, zda na to je či není právo… A jinak ano, pokud člověk, který tohle všechno vydělal svým podnikáním náhle nemá do čeho dloubnost, tak je celkem pochopitelně v takovém stavu v jakém je… A přestože je to z mého pohledu velká finanční rezerva, tak do konce života to není a tedy chápu jeho obavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
19.3.17 13:40

Peníze nejsou všechno, já nemít žádnou vizi do budoucna, žádnou práci, tak nebude chybět málo ke zhroucení… byl úspěšný, najednou není, to někteří lidé opravdu nesou těžce a nesl by to tak dost možná, i kdyby měl na účtě víc, než nejbohatší člověk na světě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
19.3.17 13:40

Zajímalo by mě co dělal že má takový majetek, wow…
myslím, že by v klídku mohl být doma ale jestli by to dělalo dobrotu v manželství, to fakt nevím :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
737
19.3.17 13:41

@sim.04 přesně tak :palec: ale na druhou stranu z mého pohledu celkem chudého člověka, je rodina těžce za vodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12121
19.3.17 13:42

Myslím, že štěstí člověka je někde uvnitř jej, někoho těší i maličkosti a někoho nenaplňuje vlastně vůbec nic, nebo to jen těžko hledá. Upřímně si nemyslím, že by majetek měl být důvodem ke štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
19.3.17 13:44
@Reniii píše:
@sim.04 přesně tak :palec: ale na druhou stranu z mého pohledu celkem chudého člověka, je rodina těžce za vodou.

Obvykle má taková rodina ale také těžce jiný standart, pár takových kolem sebe mám, je zábava potkat se s nimi i jen v blbém supermarketu :oops:…to ale fakt nemyslím zle, jen chápu, že není šťastný, když je bez příjmu, žít na rezervy by se mi taky nechtělo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
19.3.17 13:44

@kaja555
Ať si dělá co chce. Stejně nikdy nebude spokojen.

• Citovat
  • Upravit
Kobliha51
19.3.17 13:45
@Taky jedna píše:
Myslím, že štěstí člověka je někde uvnitř jej, někoho těší i maličkosti a někoho nenaplňuje vlastně vůbec nic, nebo to jen těžko hledá. Upřímně si nemyslím, že by majetek měl být důvodem ke štěstí.

Tak nějak… Souhlasím.

• Citovat
  • Upravit
12121
19.3.17 13:52
@pohledmuze píše:
Clovek muze byt rockova megastar, mit hromady prachu, zenskych a presto nebyt stastny a ufetovat se. :think: Neni to o tom, jestli mas pravo byt nestastny, nebo ne… 8o Proste bud jsi stastny nebo nejsi.

Přesně to mě napadlo, kolik filmových a rockových hvězd se přiznávají, že často pomýšlejí na sebevraždu, protože si připadají osamělí…
Já mám prd - majetek nula! - ale těší mě kde co, i to, že si prostě můžu jít zaběhat, když je venku hezky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1079
19.3.17 13:55

Zakladatelko,

Promiň, ale trochu jsem se ztratila. Je to tvůj manžel a píšeš o sobě ve třetí osobě, nebo je to nějaká rodina z tvého okolí? Pokud to druhé, tak pán rozhodně má důvod být nešťastný. Nejen, že se mu složilo něco, na čem tvrdě pracoval, nejen, že mu to narušilo plány, nejen, že neplánovaně zůstal prakticky bez příjmu, ale ještě má v okolí takové dobré duše, které to vytrubují do světa a řeší, jestli má nárok být nešťastný, když má přeci peněz víc než většina českých rodin (předpokládám, že první takovou dobrou duší bude jeho žena)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
19.3.17 14:00

Dovedu si ho predstavit, ze byl workoholik a ted ma nejakou krizi. Jestli, ze nekolik let makal a ted nedala co by ho tesilo, kde by videl cil. Materialne rodinu zajistil, maji nemovitosti, nejaky vedlejsi prijem (najmy maji), tak ted uz si jen najit praci, ktera ho bude bavit a bude spokojenejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí