Má manžel malý plat?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
69235
15.1.16 13:12
@Anonymní píše:
Omlouvám se mělo tam být PLAT :oops:.Já se právě toho bojím aby se neunáhlil. Ještě dodám, že má třináctý a čtrnáctý plat. Mně to málo nepřijde, on tvrdí, že na směny a po deseti letech by měl mít více.

co by si přestavoval? Tohle neberou ani vysokoškoláci, brácha je středoškolák s maturitou, dělá mistra v nejmenované firmě na výrobu minerálek a má i s příplatkama, nočníma 18000 čistého. Jestli má pocit, že jako dělník někde dostane víc, tak by měl spadnout na zem z toho obláčku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1980
15.1.16 13:14

Málo to je, ale na dělnickou profesi je to plat velmi pěkný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
15.1.16 13:15

Zkus porovnat tady…

http://www.platy.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.1.16 13:22

Všichni, kdo tu píšete, že je dělník a co si představuje.
Dělníci mají u nás ve firmách větší platy než lidé v kancelářích. Já mám běžně jako dělník té nejnižší kategorie skoro 20 hrubého.
Dnes je běžné, že dělníci jsou lépe placení než někteří vysokoškoláci. Je to vykoupené hroznou pracovní dobou a špatnými pracovními podmínkami (počítání odskočení na toaletu, nemožnost mluvit nebo riskování pokuty…).
Svářeči tu běžné mají přes 25, k tomu se mnohé jejich podpory v kancelářích nedostanou ani přibližně. A to mají vysokou školu a umí jazyk.
Anonym, protože jsem již jednou jako anonym přispívala

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
Citace] @Anonymní píše:
Co přesně dělá a v jakém kraji nebo městě?
U nás ve firmě mají seřizovači lisů přes 30 hrubého a je velký problém je sehnat.
Plat tvého může měli jen tak před 5 lety v době krize.
Ale jsi neposkytla moc podrobný popis práce, takže třeba to není to samé.
Anonym, nechci zveřejňovat v jakém typu firmy pracuji v souvislosti s nickem.

Dělá v Českých Budějovicích v Německé firmě, vyrábějí malé díly do aut. Sám si to seřizuje a i lisuje.

• Citovat
  • Upravit
3641
@Pajka89 píše:
21 čistého na dělnickou profesi málo? 8o Já mám titul, sedím v kanceláři a mám o pět tisíc míň…

Tak ono dhes k vysokému platu nestačí mít VŠ a sedět v kanceláří…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.1.16 13:28
@Anonymní píše:
Citace] @Anonymní píše:
Co přesně dělá a v jakém kraji nebo městě?
U nás ve firmě mají seřizovači lisů přes 30 hrubého a je velký problém je sehnat.
Plat tvého může měli jen tak před 5 lety v době krize.
Ale jsi neposkytla moc podrobný popis práce, takže třeba to není to samé.
Anonym, nechci zveřejňovat v jakém typu firmy pracuji v souvislosti s nickem.
Dělá v Českých Budějovicích v Německé firmě, vyrábějí malé díly do aut. Sám si to seřizuje a i lisuje.

Takže to znamená, že nahazuje formy, vylaďuje a nastavuje parametry programu, nastavuje roboty?
U nás teda taky děláme malé díly do aut, ale jde v podstatě o tu nejsložitější výrobu z těch malých dílů, takže ne každý seřizovač to tady zvládne, to musím podotknout. Takže u nás mají spíš vyšší platy než v okolních lisovnách. Ale ne o moc a nástupní větší není.
Ale ti osvědčení, co jsou tu několik let se vyšplhali až na ten plat přes 30 hrubého.
Jedná se o Brno.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.1.16 13:32

Můj muž: dělá „od nevidim do nevidim“, soboty, neděle, svátky, vysokoškolák, praxe 15 let, práce dost odborná, manžel všude chválen, vyzdvihován, v odborných časopisech publikuje články, všude možně s ním rozhovory… 22 tis. čistého, žádný 13. plat, nic, maximálně stravenky, jiné výhody nejsou. Je mi z toho do pláče, on říká, že si to uvědomuje, že to není slavné, ale že tomuto oboru rozumí, baví ho to a za lepším místem by musel dost dojíždět a navíc - konkrétně toto místo, i když špatně placené, je pro něj dost významné.
Takže jsem se s tím holt smířila.
Za sebe: vysoká škola, magisterské studium, po celou dobu studia vynikající výsledky, prakticky stále za jedna, státnice samé jednotky, chválena, publikovala jsem… před mateřskou - praxe 11 let, 15 tis. čistého!!! Práce šílená, nešlo stíhat, kolikrát se ani nešlo na oběd, protože během pauzy se stihla nějaká práce (ujídala jsem namazaný chleba u počítače) a nemusela jsem pak dělat přesčasy (nikdo je neproplácel). Už teď se děsím toho, že po mateřské neseženu lepší místo a vrátím se zase tam, kde jsem byla.
Pokud budu mít jednou 23 tis. hrubého, budu vážně hodně šťastná.

Nedávno jsem si říkala, že podobné diskuse navštěvovat nebudu, protože mě to vždycky jenom naštve, jak jsme oba s manželem blbý, že děláme to, co děláme. Bohužel tady v tom případě jsem byla zvědavá, cože má Váš pan muž malého, no tak jsem musela nakouknout. Lituju. Vím, že každá doba a společnost a určité profese, které oceňuje více a které méně, a bohužel jsem s manželem asi natrefila na ty méně ohodnocené, ale je to smutné.

• Citovat
  • Upravit
3236
15.1.16 13:33

Myslím, že málo to není..kor když nejste z Prahy :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.1.16 13:35
@Anonymní píše:
Takže to znamená, že nahazuje formy, vylaďuje a nastavuje parametry programu, nastavuje roboty?
U nás teda taky děláme malé díly do aut, ale jde v podstatě o tu nejsložitější výrobu z těch malých dílů, takže ne každý seřizovač to tady zvládne, to musím podotknout. Takže u nás mají spíš vyšší platy než v okolních lisovnách. Ale ne o moc a nástupní větší není.
Ale ti osvědčení, co jsou tu několik let se vyšplhali až na ten plat přes 30 hrubého.
Jedná se o Brno.

Já tomu moc nerozumím, ale vždycky mi říká že měnil geštel nebo že utahuje vodítka. Někdy říká že to vůbec nejelo a často měnil zakázky. Stroje se jmenují myslím CNC.

• Citovat
  • Upravit
141
15.1.16 13:37

Za znamky ve skole se plat nestanovuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2527
15.1.16 13:42
@Anonymní píše:
Ahoj chtěla bych se zeptat, dneska ráno přišel manžel vytočený z práce, že zase na pásce neviděl zvýšení platu co měl slíbeno. Je naštvaný a řekl že půjde jinam kde bude mít víc. Jenže já se trochu bojím aby jinde opravdu dostal víc :think: Pracuje jako dělník seřizovač - lisař, ve firmě je deset let a má 23 000 hrubého. Má snížený daně na děti tak má 21 000 čistého. Chtěla bych to porovnat s jinými platy dělníků. Samozřejmě anonymně. Dík

Přijde mi to normální plat. Manžel má taky dělnickou profesi, vydělává teda trochu víc+ bonusy, třináctý plat, atd..ale úplně málo mi to nepřijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.1.16 13:43
@rayon píše:
Za znamky ve skole se plat nestanovuje…

To také vím… jen jsem chtěla naznačit, že nepatřím mezi určitou skupinu vysokoškoláků, kteří jen taktak prolezou, v ničem nevynikají, nejsou schopni vědecké činnosti, ale mají diplom. Vím, že takových je mnoho. Číst po nich třeba výroční zprávy apod. je holé utrpení.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.1.16 13:44
@Anonymní píše:
Já tomu moc nerozumím, ale vždycky mi říká že měnil geštel nebo že utahuje vodítka. Někdy říká že to vůbec nejelo a často měnil zakázky. Stroje se jmenují myslím CNC.

Tak to je něco jiného. Fakt má v pracovní smlouvě seřizovač lisů?

• Citovat
  • Upravit
2527
15.1.16 13:44

Ale manžel je tam tedy tři roky a směny má super. Čtyři dny v práci a čtyři dny doma. Vydělává o něco víc než tvůj muž. Ale je to německá firma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat