Má manžel malý plat?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
15.1.16 14:44

Myslímk, že byste oba dva měli být předevsim vdecní za taková plat, ja jsem pred md toto mela jako vysokoškolačka, aby se pak nestalo, že jinde bude mit teba 13000 cisteho

• Citovat
  • Upravit
Meha
15.1.16 14:45
@Anonymní píše:
Můj muž: dělá „od nevidim do nevidim“, soboty, neděle, svátky, vysokoškolák, praxe 15 let, práce dost odborná, manžel všude chválen, vyzdvihován, v odborných časopisech publikuje články, všude možně s ním rozhovory… 22 tis. čistého, žádný 13. plat, nic, maximálně stravenky, jiné výhody nejsou. Je mi z toho do pláče, on říká, že si to uvědomuje, že to není slavné, ale že tomuto oboru rozumí, baví ho to a za lepším místem by musel dost dojíždět a navíc - konkrétně toto místo, i když špatně placené, je pro něj dost významné.
Takže jsem se s tím holt smířila.
Za sebe: vysoká škola, magisterské studium, po celou dobu studia vynikající výsledky, prakticky stále za jedna, státnice samé jednotky, chválena, publikovala jsem… před mateřskou - praxe 11 let, 15 tis. čistého!!! Práce šílená, nešlo stíhat, kolikrát se ani nešlo na oběd, protože během pauzy se stihla nějaká práce (ujídala jsem namazaný chleba u počítače) a nemusela jsem pak dělat přesčasy (nikdo je neproplácel). Už teď se děsím toho, že po mateřské neseženu lepší místo a vrátím se zase tam, kde jsem byla.
Pokud budu mít jednou 23 tis. hrubého, budu vážně hodně šťastná.Nedávno jsem si říkala, že podobné diskuse navštěvovat nebudu, protože mě to vždycky jenom naštve, jak jsme oba s manželem blbý, že děláme to, co děláme. Bohužel tady v tom případě jsem byla zvědavá, cože má Váš pan muž malého, no tak jsem musela nakouknout. Lituju. Vím, že každá doba a společnost a určité profese, které oceňuje více a které méně, a bohužel jsem s manželem asi natrefila na ty méně ohodnocené, ale je to smutné.

Pěkně ses politovala. Tak udělej něco, abys získala lépe ohodnocenou pozici.

• Citovat
  • Upravit
Meha
15.1.16 14:46
@Anonymní píše:
Myslímk, že byste oba dva měli být předevsim vdecní za taková plat, ja jsem pred md toto mela jako vysokoškolačka, aby se pak nestalo, že jinde bude mit teba 13000 cisteho

Takto píše vysokoškolačka? Toto fakt jde s námi z kopce.

• Citovat
  • Upravit
3641
15.1.16 14:50
@Meha píše:
Pěkně ses politovala. Tak udělej něco, abys získala lépe ohodnocenou pozici.

Ono těch dobrých pozic je jaksi omezené množství a více je těch horších.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
15.1.16 14:51
@MonikaN.89 píše:
@martina.se
přesně tak od švagrové muž má 15 čistého a odpočet na dvě děti :-) to je otázka pro každého, co je pro něj dost a málo…ale bydlíme v kraji s největší nezaměstnaností a každej si to svoje místěčko střeží i za tu cenu platu…když jsem třeba bydlela v Praze kvůli práci jo to byla jiná… :)

přesně, v Pze, rok 2001 plat 35 tis čistého za 12 šichet v měsíci (ale né dělník).. a to tu - ms kraj, nebudu mít ani za 10 let :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meha
15.1.16 14:52
@Kaliopa píše:
Ono těch dobrých pozic je jaksi omezené množství a více je těch horších.

To je jedno, jaké je množství dobrých pozic. Hlavní je, že jsou a že není tak nemožné je získat. Člověk pro to ale musí něco udělat a ne jen sedět na zadku a litovat se, jak je svět nespravedlivý.

• Citovat
  • Upravit
542
15.1.16 14:52

Přesně tak o vzdělaní to uz vubec neni, my s manželem mame oba nadprůměrné ptaly a ja s výucakem a manžel střední školou. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.1.16 14:53

Plat je to velice pěkný i když po deseti letech v jedné firmě to člověku přijde málo. Pokud by někde začínal od začátku, jako dělník, tak platove spadne hodně dolů. Jinak u dělnických profesi často bývá 1-2 X do roka odměna za nemarodeni. V německých firmách ještě často bývají aspoň jednou ročně nějaké poddily - odměny + 13 a 14 plat :think:

• Citovat
  • Upravit
855
15.1.16 14:56

Prijde mi to malo, lec bohuzel asi neni prilisna sance na nejake extremni zlepseni, jelikoz v CR to je zcela standardní ohodnoceni, coz je s ohledem na to, ze produktivita je zde na 80-90% nemecka velice tristni. Vsadila bych se, ze ona nemecka spolecnost plati delnikum, jez delaji v domovskem state, cca trojnasobek. Jinak za mne manzel VS, ve statnim, prace psychicky narocna, lec zase pomerne casove prizpusobitelna a vykonavatelna nektere dny z domova, praxe 9 let, cca 70 tis cisteho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
15.1.16 15:06
@Anonymní píše:

Problém je v tom, že dokud lidi budou povětšinou jenom vděční za to, co mají, nikam se to nehne… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meha
15.1.16 15:07
@kate02 píše:
Problém je v tom, že dokud lidi budou povětšinou jenom vděční za to, co mají, nikam se to nehne… :nevim:
:palec:
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.1.16 17:07

Přesně tak, jsem na tom stejně, učím na VŠ, dvě vystudované, titul Ph. D., učím 14 let, plat 22 500 hrubého. Takže plat manžela mi přijde opravdu slušný.

• Citovat
  • Upravit
1894
15.1.16 17:27

Řekla bych že má plat tak akorát, možná taky záleží na kraji kde pracuje, každý kraj má jiné platy si myslím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15065
15.1.16 17:46
@Kfětoslava píše:
Musela jsem rozkliknout, abych se dověděla, co má probůh malého 8o. Plat mi přijde v normě. :)

Kdyby to bylo v centimetrech, tak to taky jde ne? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
15.1.16 18:31
@Anonymní píše:
Jsem věděc, studovala jsem 22 let, mám několik titulů, učím na vysoké škole a čistého mám méně než tvůj manžel. Mnohem méně.Na dělnickou profesi mi to přijde krásný.

Tak pojd do zahranici.
Tady si vydelas vic.

To je hnus covece:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat