Má manžel malý plat?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
542
15.1.16 13:48

Mne to teda přijde málo, kor kdyz je tam 10let. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.1.16 13:52
@Anonymní píše:
Můj muž: dělá „od nevidim do nevidim“, soboty, neděle, svátky, vysokoškolák, praxe 15 let, práce dost odborná, manžel všude chválen, vyzdvihován, v odborných časopisech publikuje články, všude možně s ním rozhovory… 22 tis. čistého, žádný 13. plat, nic, maximálně stravenky, jiné výhody nejsou. Je mi z toho do pláče, on říká, že si to uvědomuje, že to není slavné, ale že tomuto oboru rozumí, baví ho to a za lepším místem by musel dost dojíždět a navíc - konkrétně toto místo, i když špatně placené, je pro něj dost významné.
Takže jsem se s tím holt smířila.
Za sebe: vysoká škola, magisterské studium, po celou dobu studia vynikající výsledky, prakticky stále za jedna, státnice samé jednotky, chválena, publikovala jsem… před mateřskou - praxe 11 let, 15 tis. čistého!!! Práce šílená, nešlo stíhat, kolikrát se ani nešlo na oběd, protože během pauzy se stihla nějaká práce (ujídala jsem namazaný chleba u počítače) a nemusela jsem pak dělat přesčasy (nikdo je neproplácel). Už teď se děsím toho, že po mateřské neseženu lepší místo a vrátím se zase tam, kde jsem byla.
Pokud budu mít jednou 23 tis. hrubého, budu vážně hodně šťastná.Nedávno jsem si říkala, že podobné diskuse navštěvovat nebudu, protože mě to vždycky jenom naštve, jak jsme oba s manželem blbý, že děláme to, co děláme. Bohužel tady v tom případě jsem byla zvědavá, cože má Váš pan muž malého, no tak jsem musela nakouknout. Lituju. Vím, že každá doba a společnost a určité profese, které oceňuje více a které méně, a bohužel jsem s manželem asi natrefila na ty méně ohodnocené, ale je to smutné.

Dnes to už o titulech moc není ale o tom jak za práci umíte vzít a jak se prodat. Moje sestřenice a manžel ČVUT červené diplomy plat 27tis. hrubého +-. Můj přítel 1jazyk 2málo jen střední a má 70tisíc 13/14plat odměny.
Je velmi ctižádostivý a práce se nebojí. Je vedoucí pracovník i bez VŠ.
Prosim ponechat anonym jinak nezveřejnit. Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.1.16 13:53
@Anonymní píše:
Tak to je něco jiného. Fakt má v pracovní smlouvě seřizovač lisů?

Ano Seřizovač-Lisař

• Citovat
  • Upravit
9014
15.1.16 13:54

Jsme z jižních čech, málo mi na to na Budějce nepřijde, i když myslím, že na druhou stranu jsou tam obrovské rozdíly v platech dělníků. Třeba BOSCH podle mě bude platit jinak než malá firma.
Můj manžel pracuje v automotive na pozici vedoucího exportu, takže u nich je to manažerská pozice a teď měl přesně 25 čistého. Má 13.14 plat, příspěvek n dopravu a stravné :nevim: Dělnice u nich mají tak 14-15 čistého, chlapy na vedlejší divizi jedou na jistotu za 20 tis. Ale dělají kondenzátory o 100 KG a namakají se.
Hlavně tvůj partner tam dělá nějaké roky, tak má možná naskládaný plat z potupného zvyšování, když půjde jinam pude začínat od začátku a rozhodně takový plat nedosáhne…
Mému muži vadí dojíždění, i když dostává téměř celý náklad na dojíždění autem zpět. Už si několikrát poohlížel po jiné firmě, bohužel zjistil, že 30 hrubého mu na jeho pozici nedají dnes po krizi ani v těch Budějcích, kdyby tam jezdil. A to umí pracovat ve složitém skladovém ´hospodářství a programech souvisejích, řídí odtud všechny sklady v ČR, co firma má a část Evropy k tomu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
366
15.1.16 14:04
@Kfětoslava píše:
Musela jsem rozkliknout, abych se dověděla, co má probůh malého 8o. Plat mi přijde v normě. :)
:-D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.1.16 14:13
@Anonymní píše:
Ano Seřizovač-Lisař

Tak to vůbec nemám představu, co dělá. Takže tě nechci ovlivňovat ohledně výše platu.
Neznám žádného seřizovače-lisaře, který by dělal na CNC.

• Citovat
  • Upravit
72725
15.1.16 14:13
@Anonymní píše:
Ahoj chtěla bych se zeptat, dneska ráno přišel manžel vytočený z práce, že zase na pásce neviděl zvýšení platu co měl slíbeno. Je naštvaný a řekl že půjde jinam kde bude mít víc. Jenže já se trochu bojím aby jinde opravdu dostal víc :think: Pracuje jako dělník seřizovač - lisař, ve firmě je deset let a má 23 000 hrubého. Má snížený daně na děti tak má 21 000 čistého. Chtěla bych to porovnat s jinými platy dělníků. Samozřejmě anonymně. Dík

může jít do našeho kraje, tady bude mít 15 tis i s bonusy na děti :nevim: na dělníka je to víc než dost, je otázkou, odkud jste

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
707
15.1.16 14:18

Manžel před cca 5 lety pracoval jako seřizovač CNC v KV kraji a měl cca 17-19 tis. čistého, tak mi to nepřijde až tak malo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
707
15.1.16 14:20

Jo a 10 létou praxi v té době.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.1.16 14:34

Taky jsem si šla rozklinknout, co je málo manžel má jako dělník 15000-16000 čistého a v tom je ještě odpočet na syna…takže asi tak :) přijímá kamiony na expedici a dělá papíry v kanclu…

• Citovat
  • Upravit
1952
15.1.16 14:36

@martina.se
přesně tak od švagrové muž má 15 čistého a odpočet na dvě děti :-) to je otázka pro každého, co je pro něj dost a málo…ale bydlíme v kraji s největší nezaměstnaností a každej si to svoje místěčko střeží i za tu cenu platu…když jsem třeba bydlela v Praze kvůli práci jo to byla jiná… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meha
15.1.16 14:42
@Anonymní píše:
Ahoj chtěla bych se zeptat, dneska ráno přišel manžel vytočený z práce, že zase na pásce neviděl zvýšení platu co měl slíbeno. Je naštvaný a řekl že půjde jinam kde bude mít víc. Jenže já se trochu bojím aby jinde opravdu dostal víc :think: Pracuje jako dělník seřizovač - lisař, ve firmě je deset let a má 23 000 hrubého. Má snížený daně na děti tak má 21 000 čistého. Chtěla bych to porovnat s jinými platy dělníků. Samozřejmě anonymně. Dík

Absolutní částka není tak nízká, i když seřizovači mívají i mzdu vyšší.
Myslím si, že manželovi spíš vadí přístup zaměstnavatele, že mu slíbili navýšení a kde nic, tu nic.
A šel to manžel řešit se svým nadřízeným, proč se to slibované navýšení mzdy neuskutečnilo?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.1.16 14:44

Myslímk, že byste oba dva měli být předevsim vdecní za taková plat, ja jsem pred md toto mela jako vysokoškolačka, aby se pak nestalo, že jinde bude mit teba 13000 cisteho

• Citovat
  • Upravit
Meha
15.1.16 14:45
@Anonymní píše:
Můj muž: dělá „od nevidim do nevidim“, soboty, neděle, svátky, vysokoškolák, praxe 15 let, práce dost odborná, manžel všude chválen, vyzdvihován, v odborných časopisech publikuje články, všude možně s ním rozhovory… 22 tis. čistého, žádný 13. plat, nic, maximálně stravenky, jiné výhody nejsou. Je mi z toho do pláče, on říká, že si to uvědomuje, že to není slavné, ale že tomuto oboru rozumí, baví ho to a za lepším místem by musel dost dojíždět a navíc - konkrétně toto místo, i když špatně placené, je pro něj dost významné.
Takže jsem se s tím holt smířila.
Za sebe: vysoká škola, magisterské studium, po celou dobu studia vynikající výsledky, prakticky stále za jedna, státnice samé jednotky, chválena, publikovala jsem… před mateřskou - praxe 11 let, 15 tis. čistého!!! Práce šílená, nešlo stíhat, kolikrát se ani nešlo na oběd, protože během pauzy se stihla nějaká práce (ujídala jsem namazaný chleba u počítače) a nemusela jsem pak dělat přesčasy (nikdo je neproplácel). Už teď se děsím toho, že po mateřské neseženu lepší místo a vrátím se zase tam, kde jsem byla.
Pokud budu mít jednou 23 tis. hrubého, budu vážně hodně šťastná.Nedávno jsem si říkala, že podobné diskuse navštěvovat nebudu, protože mě to vždycky jenom naštve, jak jsme oba s manželem blbý, že děláme to, co děláme. Bohužel tady v tom případě jsem byla zvědavá, cože má Váš pan muž malého, no tak jsem musela nakouknout. Lituju. Vím, že každá doba a společnost a určité profese, které oceňuje více a které méně, a bohužel jsem s manželem asi natrefila na ty méně ohodnocené, ale je to smutné.

Pěkně ses politovala. Tak udělej něco, abys získala lépe ohodnocenou pozici.

• Citovat
  • Upravit
Meha
15.1.16 14:46
@Anonymní píše:
Myslímk, že byste oba dva měli být předevsim vdecní za taková plat, ja jsem pred md toto mela jako vysokoškolačka, aby se pak nestalo, že jinde bude mit teba 13000 cisteho

Takto píše vysokoškolačka? Toto fakt jde s námi z kopce.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat