Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Polož si otázku, zda jsi schopna s tímto člověkem zestárnout. Zda se o Tebe postará, jestli Ti utře zadek, uklidí po Tobě, když se třeba poděláš. Nikdo nevíme, jak dopadneme až budeme staří. To je mé kritérium výběru.
@ontar Ty máš spíš na mysli nafoukanou. Já mluvím o zdravém sebevědomí, kdy ženě nedělá problém se svléknout před svým partnerem, ví, co jí sluší a co naopak by neměla nikdy obléknout. Mluvím o ženě, která se má ráda a je spokojená v životě. A k tomu Ti může zdravé seběvědomí dost pomoci.
Ja bych teda za dukaz cehokoli, ze nechtel mluvit o tvem potratu s nekym, koho ty ani neznas osobne, nepovazovala
Za me bych to byla ja sama, kdo by to nechtel posilat dal a pripadne do budoucna poslouchat nejake radoby litujici reci. A ze vim, o cem mluvim. Timto jsem si prosla… Naopak bych to brala jako fajn, ze nase interni veci, pro me prilis osobni neposila dal…a naopak jako projev zajmu, ze se mu jen neulevilo, ze si prisla o neplanovane dite bych vnimala, ze od dcer sondoval, co by na tohle rekli(i kdyz tohle nechapu, jak jsi se dozvedela, jestli jsem to cele nejak spatne nepochopila).Taky tve presvedceni, jak jsi urcite potratila ze stresu…bych teda mirnila. Ja osobne mam pocit, z toho co jsi napsala, ze jsi proste ublizena vystresovana a za vsim vidis, i co tam treba neni.Pro me osobne treba potrat v 9 tt neni silena zivotni strast.Neco,co by me odradilo od toho, zkusit to znovu, pokud bych opravdu chtela. Trosku se litujes, mozna vic, nez by bylo nutne a v takovych chvilich vzdy vidime na partnerovi vse jen spatne.Zkus trochu vychladnout, rozdychat to, nedelej unahlene zavery…tebe treba nepotesilo, ze dal najevo, ze z neplanovaneho by sel i do planovaneho mimca? Proc beres vse jako utok na sebe? ![]()
A jak velky problem problem je chozeni partnera do. hospody, nejde z toho, co jsi napsala posoudit vubec…Nepises, jak casto chodi, v jakem prijde stavu, jak dlouho tam je…naopak kolik casu a jak kvalitniho travite spolu, jak dlouho trva vas vztah apod… Takze pokud pro tebe osobne, je to opravdu problem, tak by mi to vadilo daleko vic, nez to, co popisujes kolem potratu.