Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Tomulisacek píše:
18–200… a co chceš jako fotit? Delší ohnisko v ruce neudržíš, navíc cena takového objektivu několikanásobně přesahuje cenu těla.
Teda moc nevím co je na tom k vysmívání, i kdybych chtěla koupit 5× dražší objektiv než je tělo
Ale musím se „malinko“ poopravit mám objektiv 18-135mm. Tudíž s ním fotím jak doma, makro, tak i venku, ale jak jsem psala ohnisko nedostačuje. Proto bych chtěla minimálně těch 200mm a tehdy mi bylo ve foto shopu doporučováno zakoupit objektiv s pevným ohniskem na portréty. Ale to je možná tak pro spící zvíře nebo větší dítě, které chvilku postojí a neběhá sem a tam.
@andreiika To není výsměch, ale úsměch. Tak to jo 135 nemusí stačit. I tak než 18-135 to raději dva objektivy. Pokud máš Canon, tak pecka je Canon EF 70-200mm f/4 USM L, doporučuji. Pevné sklo je dobré, třeba Canon EF 50mm f/1.8 II, cenově určitě.
@Tomulisacek no já si při pořizování právě nebyla jistá jestli bych nebyla líná to pořád přehazovat - takhle můžu v jednu chvíli fotit psa v dálce a za vteřinu dceru, která mi sedí u nohy… Nejsem zas takový fotograf, že bych nosila brašnu s veškerým nádobíčkem a pořád to měnila - přeci jen roční dítě a pes, to není moc čas
Takže myslíš, že to pevné sklo je dobrá věc? Portréty z toho budou asi lepší než z toho mého 18-135, co?
@andreiika píše:
Teda moc nevím co je na tom k vysmívání, i kdybych chtěla koupit 5× dražší objektiv než je těloAle musím se „malinko“ poopravit mám objektiv 18-135mm. Tudíž s ním fotím jak doma, makro, tak i venku, ale jak jsem psala ohnisko nedostačuje. Proto bych chtěla minimálně těch 200mm a tehdy mi bylo ve foto shopu doporučováno zakoupit objektiv s pevným ohniskem na portréty. Ale to je možná tak pro spící zvíře nebo větší dítě, které chvilku postojí a neběhá sem a tam.
To snad nee ![]()
@Tomulisacek koukam, že tomu rozumis
kdybych si kupovala ten fotak at prvni nebo druhy co jsem psala tak u obouch je objektiv 18-55 je dostacujici pro foceni prcka at už doma nebo venku? Nebo je lepsi si koupit samostatne telo a k tomu dokoupit objektiv? Kdyžtak prosim jaky, dekuji ![]()
@Bibi82 ne? měla jsem pocit, že musí chvilku postát, ale nikdy jsem tenhle objektiv neměla, jen můj pocit z toho, když se řekne, že je to objektiv na portréty
@andreiika no musíš se trochu snažit, někdy je to náročné, ale jde to ![]()
@Bibi82 no, právě jsem si myslím vymyslela dárek pod stromeček ![]()
@Bibi82
teď ještě který - jestli ten s delším ohniskem nebo ten s pevným
a nebo jsem byla tak hodná že bych si zasloužila oba
to by ještě chtělo zjistit cenu
A jak to děláš? Taháš brašnu se vším a průběžně měníš?
@andreiika já mám tenhle: http://www.megapixel.cz/…f-s-nikkor-g
Netahám s sebou nic, doma se rozmyslím a podle toho vyměním objektivy
Ale jak jsem psala výš, seťák používám jenom výjimečně.
@Tomulisacek píše:
To mi připomíná kamaráda, který si dává pórkovou pizzu bez pórku![]()
![]()
Díky. Moc jsi mi pomohl.
Pizzu mám ráda špenátovou. Se špenátem. Zeptám se u odborníků ![]()
@Tomulisacek píše:
@andreiika To není výsměch, ale úsměch. Tak to jo 135 nemusí stačit. I tak než 18-135 to raději dva objektivy. Pokud máš Canon, tak pecka je Canon EF 70-200mm f/4 USM L, doporučuji. Pevné sklo je dobré, třeba Canon EF 50mm f/1.8 II, cenově určitě.
Tak ta pecka stojí 17tis
sice mám ráda kupovat si kvalitní věci, ale tohle je přeci jen trochu moc
Nějaký levnější bys nedoporučil?
Příspěvek upraven 09.10.13 v 20:06
@Tomulisacek píše:
No dovolil bych si o tom pochybovat, a hlavně bych to netvrdil začátečníkům.Já v ruce v leže zapřený o traverzu taky udržím leccos
Bylo to dokonce staré sklo M42 a o nic jsem se nezapírala, ale mám stabilizované tělo. ![]()
Taky v pohodě udržím v ruce 300 mm, takže tu poznámku nějak nechápu