Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravicko damy ![]()
Mam len otazku ohladom Magnosolvu ktory mi predpisala moja pani doktorka.. Snazime sa o mimi, kontrolovana ovulka, folik praskol, snazenicko prebehlo vecer pred prasknutim.. Chcela som sa len spytat kto ma skusenosti s tymto preparatom pred tym nez bola tehulinka?:) Pomaha?
Dakujem a prajem pekny den ![]()
Rea ![]()
@Reaskiller Ahoj, magnosolv je především proti křečím… Nevím o tom, že by více pomáhal při otěhotnění… Nicméně lze v těhotenství užívat, ale jen v menší dávce ![]()
@myška000 Mno, dala mi to asi teda v tom pripade ako „prevenciu“ proti potratu alebo nieco take
mam za sebou par biochemickych a jedno mimo..tak sa asi chce len poistit
dakujem za odpoved..
Magnosolv je hořčík, tedy minerál, nic víc. Na otěhotnění nemá vliv vůbec žádný. Pomáhá proti křečím, může klidnit dělohu, těhulím se dává na tvrdnutí břicha a dráždivější dělohu. Občas slýchávám, že ho doktoři v prvním trimestru dávají, ale bude to jak placebo. Na případné udržení těhotenství to bude mít pramalý vliv. Na začátku je to vždycky jen na matce přírodě a samotném embryu. Pokud se má udržet, udrží se. Pokud ne, žádný Magnosolv to rozhodně neudrží.
Nemám zkušenost, ale…
Zaslechla jsem, že někdo si nechal pichat hořčík před IVF (po protekci, běžně se nedělá, jak byl úspěšný nevím).
Jinak ze zkušenosti - třeba u mého posledního IVF jsem měla pocit „tvrdé“ dělohy a hořčík mi pomohl. Nechtějte po mně vysvětlení pro zmíněný dojem, jinak to popsat nešlo.
V prvním těhotenství mi lékařka z neurologie po zjištění těhotenství doporučila několik injekcí hořčíku.
Já ho brala dávno před otěhotněním, ale kvůli migrénám… v těhotenství jsem ho brala kvůli tomu, že mě stále bolelo břicho - možná že opravdu to bylo jako ta prevence jak píšeš ![]()
Dakujem Vam za vsetky inputy
bola som dost prekvapena, ze je na predpis..mala som za to, ze „horcik ako horcik“
co uz..chybaju mi znalosti ![]()
Dakujem este raz
!