Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak u nás ma PS4 manžel, takže děti ho budou mít tak nějak automaticky. Nijak mě to nevadí, já hrala nintendo a úspěšně jsem vystudovala ![]()
Máme x box od dceři 8 let, dostala ho díky tomu, že bylo vše zavřený a k němu pohybový hry aby aspoň něco dělala. Baví jí to pár hodin týdně a převážně se na něm vyřádíme my a návštěvy, záleží co za hry tam chce a jaký si doma nastavíte pravidla
@slivovickapalena píše:
Mě osobně přijde Playstation jako drahý dárek… Spíše bych jí přispěla, má 15, může chodit na brigády a pak si ho koupit sama. I si myslím, že si ho bude více vážit. A pokud jde o čas na hry a učení, určitě máte doma nějaký řád, kdy hrát může a kdy ne a za jakých okolností. A pokud ne, tak nastolit.Aspoň já to tak měla.
V 15 letech nemůže chodit na brigádu.
Jinak já bych klidně konzoli koupila, cas bych tedy korigovala a nechapa klidne konzoli jen v obyvaku.
My máme doma všechny od 1čky PSka. To je manželovo království, já už to moc nehraju. Já mám Nintendo. Nicméně dceři bych ho koupila. Hraní není jen tupé čumění do obrazovky, učíš se jazyk, prostorové orientaci a logickému myšlení. Samozřejmě podle toho co hraješ. No a nastavit si pravidla, úkoly a příprava před zábavou. To už platilo i za nás, i když pro mě bylo trestem nejít ven než nemoci sedět doma u TV…
@Sisika9 tak moje děti vůbec nevěděli, co chtějí dělat…na základce…a bylo jim to ještě ke všemu tak nějak jedno…
a na to, aby se připravovali na přijímačky jsem teda občas dohlídla…za mě je to dost důležitá věc na to, abych to nechala jen na nich…
Já bych jí ho koupila. Ta čtyřka není ani nová nijak extra drahá. Nebo popremyslet nad bazarem…
@slivovickapalena píše:
Mě osobně přijde Playstation jako drahý dárek… Spíše bych jí přispěla, má 15, může chodit na brigády a pak si ho koupit sama. I si myslím, že si ho bude více vážit. A pokud jde o čas na hry a učení, určitě máte doma nějaký řád, kdy hrát může a kdy ne a za jakých okolností. A pokud ne, tak nastolit.Aspoň já to tak měla.
Na brigádu legálně může až o příštích prázdninách.
Syn ho má určitě 5 let, dcera ho dostala asi k 7. narozeninám. Ale ta je spíš na tabletu, tam má hry taky. Ale když ukecá bráchu tak hrají společně
.
No my už máme konzoli Wii, Xbox a syn teď škemrá k Vánocům o Nintendo. Synovi je 10, dceři 15. Oba mají herní PC a tam spoustu her. Já bych to klidně koupila. Ale chápu, že někdo to má nastaveno jinak.
@warita píše:
U nas doma mam playstation ja. I xbox mam, protoze nektery hry vyjdou jenom na jedne konzoli.Kdyby dite chtelo konzoli, tak reknu ano. Ja to tedy resit nemusim, protoze doma konzole mame, aly kdybych nemela, koupila bych.
Uzivani bych regulovala, zadne hrani do noci nebo polovinu vikendu.
Co vlastne tam chce hrat za hry, pokud se smim zeptat?
Prý minecraft, gta apod. ![]()
Kluci nemaji PS ani Xbox, kazdy ma svuj PC, kde se herne vyradi dost. Kdysi jsme meli konzoli Nintendo Wii, ta pak zmizela v propadlisti dejin a ja dalsi kram do chalupy nechci. GTA se da dobre hrat i na kompu.
V 15ti už bych jí ho určitě koupila. Přítel ho měl od 14ti a říkal mi, že ho hrál hodně na střední, protože se potom vždycky skvěle odreagoval. A podotýkám, že chodil na gympl a na vysokou. To, že máš playstation neznamená, že pak kašleš na učení.
@lklk píše:
V 15ti už bych jí ho určitě koupila. Přítel ho měl od 14ti a říkal mi, že ho hrál hodně na střední, protože se potom vždycky skvěle odreagoval. A podotýkám, že chodil na gympl a na vysokou. To, že máš playstation neznamená, že pak kašleš na učení.
Pod tohle se podepisuju. Vidím to u dcery, která má počítač v pokojíku, na něm jak hry tak internet atd. Klábosí přes net s kamarády, koukají společně na filmy, hrají hry. Ale současně je to cílevědomé děvče, které se připravuje na přijímačky na střední školy (teď půjde do devítky). I přes prázdniny má online učitele na matiku a sem tam si hodí na procvičení onlilne lekci angličtiny. A to podotýkám, že sama od sebe a protože chce. Ona si tedy vybrala i náročnou střední školu, na kterou je težké se dostat, je o ní velký zájem. Tak už od pololetí osmičky dělá věci navíc… Takže to není o tom, zda dítě má nebo nemá herní konzoli, ale jakou má povahu a jak je ukázněné. Ale my jsme třeba nikdy neregulovali dobu strávenou na PC, mobilu nebo konzoli, takže s pořízením nové věci u nás není efekt, že by se toho nemohly děti nasytit…
Určitě bych koupila, je to skvělá odreagovačka, mam zatím je syna, ale k našemu ps4 se dostane daleko dřív než v 14 letech.