Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj, jdu za Vámi s tématem.. Mají Vaši chlapy/manželé profily?
Facebook, chat lidé, xchat, apod.?Když jste v práci/venku s malou, jsou online, a Vám to nevadí?
Děkuji za prodiskutování tohoto tématu.![]()
Proč by mi mělo vadit, že je chlap někde online? Já se ho taky neptám, zda smím.
Ne můj ne
![]()
Sakra, buď své polovičce věříte, nebo ne. V prvním případě je takové počínání nesmysl, v druhém se v určité chvilce naprdne a budete mít nejen po žížalkách, ale i po chlapovi. ![]()
To sním jste i v práci, v autobusu, ve vlaku? ![]()
Já mám na různých místech profilů, že si teď ani nevzpomenu, kolik. A teda není to zdaleka na seznamkách. A nikdy jsem manželce nevěrný nebyl. Ale znám kance, co sice mají pár profilů, ale nestíhají je, páč sotva stíhají milenky a manželky. ![]()
@Cuarentena píše:
Tak jasně, že myslí. Můj manžel taky na internet nesmí, jen za odměnu a na Technet.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
tý jo, v 21. století se v manželství ještě něco dává za odměnu? Možná, když si to přečetl, tak se směje, jak jsi naivní, že vedeš nejen jeho net, ale i jeho život. ![]()
Ma jen profil na FB, nevidim v tom zadny problem
naopak cim vic se chlap drzi zkratka, tim vic ho bude lakat pokuseni, to plati aj o zenach. Nesleduju co kde dela na FB, on mne taky nestopuje, pokud jde o rozvracovani vztahu a krachy manzelstvi kvuli FB, tak to si dela uplne kazdy zcela sam, zadnej FB, Badoo ani Xchat s tim nemaji nic spolecnyho ![]()
Tak můj manžel je asi v dnešní době totální exot, nemá ani mail
Respektive jeden na jeho jméno jsem založila a když je jednou za uherák potřeba, tak píšu jeho jménem já ![]()
My máme oba s chlapem profil na fb. Komunikujeme skrz něj, resp. messenger s ním spojený, a to převážně mezi sebou, pokud nejsme spolu. To je vše. Nikde jinde ne.
@káťa píše:
My máme oba s chlapemprofil na fb. Komunikujeme skrz něj, resp. messenger s ním spojený, a to převážně mezi sebou, pokud nejsme spolu. To je vše. Nikde jinde ne.
Nikdy nepochopím, proč se manželé takto nazývají. Můj chlap, nebo ho nazývají příjmením /.-..Novák pro mě přijede…/ Když to slyším, tak to je, jako by mě někdo píchl kudlou do krku. To už něco o vztahu znamená. Proč se nenazýváte /nepojmenujete/ můj manžel, Petr, muž… ![]()
@opozice píše:
Nikdy nepochopím, proč se manželé takto nazývají. Můj chlap, nebo ho nazývají příjmením /.-..Novák pro mě přijede…/ Když to slyším, tak to je, jako by mě někdo píchl kudlou do krku. To už něco o vztahu znamená. Proč se nenazýváte /nepojmenujete/ můj manžel, Petr, muž…
možná protože to není manžel??? a nevím co ti na slově chlap přijde tak iritující…Je to normální slovo pro osobu mužského pohlaví.
@káťa píše:
možná protože to není manžel??? a nevím co ti na slově chlap přijde tak iritující…Je to normální slovo pro osobu mužského pohlaví.
pro mužské pohlaví ano, ale pro manžela, nebo manželku? Taky neříkám, moje ženská, nebo moje baba. To toho druhého manžela staví do role outsidera. Věřím, že nejsem sám, kdo má takový názor. ![]()
@opozice píše:
pro mužské pohlaví ano, ale pro manžela, nebo manželku? Taky neříkám, moje ženská, nebo moje baba. To toho druhého manžela staví do role outsidera. Věřím, že nejsem sám, kdo má takový názor.
Tak já výraz moje žena slyším z úst mužů velmi často a nechápu ho jako synonymum pro outsiderku, ale asi jsem každý z jiného kraje ![]()
@káťa píše:
Tak já výraz moje žena slyším z úst mužů velmi často a nechápu ho jako synonymum pro outsiderku, ale asi jsem každý z jiného kraje
to zní už lépe. Ano pojmenování moje žena je slyšet spíše mezi zaměstnanci, pojmenování ženy jménem spíše mezi známými, kde přátelé znají jména svých kamarádů. Ale i tu občas zaslechnu to pojmenování, co jsem krizoval a je fakt ojedinělé. Není se za co stydět pojmenovat svoji ženu/muže jménem, nebo oslovením manžel/ka. Uvedené oslovení chlap, nebo baba zní trochu cize. ![]()
No tak jménem tady svého partnera jmenovat nechci
![]()
Mezi známými mu tak samozřejmě říkám, když o něm mluvím…
@káťa píše:
No tak jménem tady svého partnera jmenovat nechci![]()
Mezi známými mu tak samozřejmě říkám, když o něm mluvím…
no a o to tu jde. Tady ho můžeš pojmenovat slovem manžel, přítel. Já reagoval na oslovení chlap, že to zní cize. Protiklad oslovení chlap není žena, ale baba.
@opozice píše:
no a o to tu jde. Tady ho můžeš pojmenovat slovem manžel, přítel. Já reagoval na oslovení chlap, že to zní cize. Protiklad oslovení chlap není žena, ale baba.
A já si doteď myslela, že je to ženská.
Protiklad ke slovu baba vidím jako dědek.
@káťa píše:
A já si doteď myslela, že je to ženská.
Protiklad ke slovu baba vidím jako dědek.
protiklad na chlap? ![]()