Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Muzes, ale s takovou vahou si odrovnas klouby. Doporucuju delsi prochazky a trochu zhubnout, nez se das do behani ![]()
Začni jíst a místo běhání rychlá chůze. Běh, bych se 100 kg neprovozovala kvůli kloubům. Přidala bych plavání, super sport, který nezatěžuje tolik klouby, běh bych zkoušela, až budeš mít trochu kondičku a nižší váhu.
Evidentně ale vůbec neumíš jíst, takže bych si udělala jídelníček buď podle kalorických tabulek nebo si ho zaplatila od poradce.
místo běhání si pořid trekové hůlky a choď..a začni více jíst..když chceš zhubnout musíš jíst - paradox? tím že nejíš uričtě nezhubneš
To je podle mě fakt hodně na běhání. Začala bych chůzí s holemi (najdi si videa, technika je důležitá) a plaváním. Při tom se nezatěžují klouby a na kondičce je to hodně poznat. Běhat bych začala tak max s 80 kily, více ne. A tedy rozhodně bych večeřela tak 3-4 hodiny před spaním - tělo celou noc hladoví a pak ukládá zásoby.
@Anonymní píše:
Ahojte.
Prosím o zachování anonymu.Otázka je jasná, můžu začít běhat když mám 100 kg na 165 cm? Mám křečové žíly, bolí mě celý člověk a mám nízký tlak, neudělám ani jeden leh sed a klik… Ovšem pořídila jsem si pejska a chci chodit na výstavy a tam se běhá a navíc nemám nějaké obr plemeno, takže já a můj pes momentálně vypadáme jak Obelix a Idefixpopřípadě poradíte mi jak zhubnout a naučit se běhat
co se jídla týče, jim většinou 2-3× za den. Snídani a oběd, večeři zřídka. Děti nemám.
Děkuji
Rozhodně ne! Nejdřív chodit, rychlou chůzí.
A nejlíp hubnout „u doktora“, prostě tam, kde mají k dispozici zdravotníky. Hubnutí pro obézní - existují kurzy.
http://www.vstj.cz/
http://www.stob.cz/cs/cviceni
Běh asi nebude pro začátek úplně dobrý nápad. Raději delší procházky, nejlépe i s holemi. Vhodné jsou pohybové aktivity v bazénu, kolo a posilovací a protahovací cvičení, které pracuje s vlastní vahou, samozřejmě vybrané cviky, cvičení na balonech atd. Zkus se podívat v okolí, jestli někde není cvičení zaměřené vyloženě pro více obézní a začni tam. Kvůli křečovým žilám bych se asi poohlédla po punčoškách. A pro další rady můžeš i napsat do této odborné poradny .
Příspěvek upraven 15.10.18 v 12:39
ahoj… ja mela 130kg a zacala jsem s heatem, takze doporucuju:) Ted mam 80kg, jdes sve tempo, zvysi se ti kondicka a hubne se dost v cm…
Osobne bych zvolila nejakou trenerku(trenera), preci jen oni vedi jak nato a co muze a nemuze clovek cvicit. ![]()
@smurfka píše:
místo běhání si pořid trekové hůlky a choď..a začni více jíst..když chceš zhubnout musíš jíst - paradox? tím že nejíš uričtě nezhubneš
doporučení více jíst vzhledem k tomu, že netušíme množství ani složení její stravy, je celkem nesmyslné. Může jíst i méněkrát za den, pokud jí to vyhovuje, ale je potřeba aspoň rámcově zkontrolovat příjem/výdej a přiměřené složení živin
Já bych do toho nešla, ublížíš si a odstavíš se od pohybu úplně. Lepší je chůze, svižně, s hůlkami, nebo cvičení v bazénu. Mysli hlavně na zdraví.
Asi bych si nasla nejakeho vyzivoveho poradce a nebehala, volila bych rycjlou chuzi. S touto vahou je to fakt zatez na klouby a i chrupavku a menisky, abys pak nemela brzo artrozu kloubu. Chce to zhubnout a volit adekvatni pohyb, ne beh.
Vyhledej si trenéra, sestaví jídelníček. Určitě neběhěj, stačí chůze. U mě stačilo ze začátku 3× týdně 35 minut na páse, jak jsem hubla, přidala jsem i posilování. I samotnou stravou jsem hubla 0,5kg týdně. Hodně štěstí
@TeSudička tak chodit chodím cca 5 km v přírodě denně. Bylo mi řečeno že málo jím a tělo si ukládá, kdysi jsem zkoušela jíst 5 x denně, jenže nemám hlad a tak mě to přestalo bavit a hlavně jsem na to jídlo si musela dělat čas a to mě hrozně omezovalo
zkoušela jsem aplikaci kalorické tabulky, ale nijak mě to nepohltilo
Hlavní je nechat si udělat jídelníček na míru, to jídlo dělá většinu toho hubnutí. Potom jsou ideální pro začátek delší rychlejší procházky s tím pejskem, muzes začít plavat, ale běhání bych nechala až trochu shodíš odrovnala by sis klouby.
Ahojte.
Prosím o zachování anonymu.
Otázka je jasná, můžu začít běhat když mám 100 kg na 165 cm? Mám křečové žíly, bolí mě celý člověk a mám nízký tlak, neudělám ani jeden leh sed a klik… Ovšem pořídila jsem si pejska a chci chodit na výstavy a tam se běhá a navíc nemám nějaké obr plemeno, takže já a můj pes momentálně vypadáme jak Obelix a Idefix
popřípadě poradíte mi jak zhubnout a naučit se běhat
co se jídla týče, jim většinou 2-3× za den. Snídani a oběd, večeři zřídka. Děti nemám.
Děkuji