Mám ho plné zuby

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5866
26.2.19 10:09

Chlapa co mi nadává a dostává hysterické záchvaty bych teda nechtěla. Tím, že mu to dáš „sežrat“ nic moc nevyřešíš. Spíš si v klidu promluvte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Lalelale
26.2.19 10:09

Hele já tě plně chápu, manžel přestřelil. Zároveň pokud vztah necháš dojít do stavu, že si to vzájemně budete dávat sežrat a mstít se, tak to bude jedině horší. Manželovi bych spíš odepsala něco ve smyslu, že mi jeho chování ublížilo a že mě mrzí, že než aby pomohl s úklidem, tak to radši řeší řevem a vykašle se na dovolenou s rodinou. Pokud toho je vic, doma bych si s ním sedla a probrala, co mu vadí. Ať to narovinu řekne, a neřeší to podobnými výpady, protože to určitě žádné řešení neprinese. Diskuze ano.

• Citovat
  • Upravit
1497
26.2.19 10:22

já se snažím mluvit do aleluja a je mi to k ničemu. takhle už nás ,,vytrestal" že nám zrušil štědrý den, nešel s námi bruslit. pak ho to mrzí. ale nepřijede stejně. ani nemám chut s ním mluvit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
26.2.19 10:22

Naštvaná bych byla. Napsala bych mu ať nejezdi, ze mi ublížil a potrebuji si to promyslet. A az bych se uklidnila, tak bych si s nim doma sedla, řekla co a proč mi vadí, vyslechla i jeho a hledala řešení. Kdyby mi to ovšem řekl do očí, tak bych byla schopna na nej hodit vysavač, ať zvedne zadek a jde uklízet, když mu neco vadí. Takže možná dobre, ze jste nebyli u sebe v ten okamžik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
26.2.19 10:29

1. to že jste od sebe je vlastně docela dobré, protože oba vychladnete. Řešte to, až vás vztek přejde.

2. Oba evidentně máte velký štos nenaplněných očekávání od toho druhého, o kterých tak nějak předpokládáte, že jsou tomu druhému jasné a že to, že se chová jinak, než jak si myslíte že by bylo nejlepší je jeho záměr a chyba. Kapánek problém je, že ten štos nevyřčených opakování máte každý dost odlišný a tak jako tak nemůžete chtít od druhých lidí, aby se chovali podle vašich očekávání. Tedy můžete, ale jediné k čemu to vede je frustrace - a ta je u vás nejspíš docela dlouhodobá - u obou.

3. řešením je začít se domlouvat, že se potřebujete domluvit. A pak rozklíčovat tu horu očekávání a frustrace, bez toho abyste to jeden či druhý bral jako útok, výčitku, neschopnost, pěstoval si z toho pocit viny, bránil se agresí a tak.

Z jednotlivých očekávání to pak chce vygenerovat seznam potřeb každého z vás - ten může být dost odlišný, protože jaksi jsme každý jiný. No a pak hledat cesty, jak ty potřeby naplnit ke všeobecné spokojenosti. Tedy aby nikdo nebyl ničemu nucen a věci, které není schopen zajistit sám a nebo se to nechce či nedaří jeho partnerovi řešit nějak jinak - tím nemyslím úplně milenku, jako třeba spíš paní na úklid a nebo jiné přerozdělení domácích prací. Pokud pro něj je důležité aby byly třikrát ročně umytá okna a pro vás ne, tak je vcelku logické kdo by to mytí oken měl zajišťovat. Navzdory tomu že ty jsi přece doma a je to ženská práce atd.

Jak to rozklíčovat a a jak pak mluvit, aby se ten druhý nezačal bránit, ale vnímal co mu člověk říká řeší metoda takzvané nenásilné komunikace.

Tady je popsaná v knize ke stažení https://uloz.to/!FuiyEcWo4/nenasilna-komunikace-ocr-pdf

A tady je o ní radiodokument https://vltava.rozhlas.cz/…kace-6249993

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
26.2.19 10:29
@hulala píše:
já se snažím mluvit do aleluja a je mi to k ničemu. takhle už nás ,,vytrestal" že nám zrušil štědrý den, nešel s námi bruslit. pak ho to mrzí. ale nepřijede stejně. ani nemám chut s ním mluvit

A to takový byl vždy? pokud má manžel radost z toho, že tobě a dětem zkazí štědrý den, prázdniny atd, tak bez ohledu na to, že ho to zpětně mrzí, bych mu to netolerovala. A dala bych jasně najevo, že buď se srovná, nebo spolu nebudeme. Mi to připomíná známky manipulátora - trestání za blbosti, pak upřímné omluvy…a pak znovu trestání. Do říti nakopat blbečka

• Citovat
  • Upravit
Kobliha51
26.2.19 10:45
@hulala píše:
Potřebuju se vypovídat a též názor. měli jsme poslední dobou docela fajn vztah. ale ted jsem s dětma jela na dovolenou, manžel nás odvezl a měl za námi na dva dny přijet, ale dostal hysterák, že blbě uklízím a je doma bordel a ze na nás kašle. je toho poslední dobou víc, pořád něco delám blbě, nadává mi a tak. ted se asi chce usmiřovat, píše mi docela milé sms, ale já jsem hrozně nakrklá. je mi jasné, že nepřijede a já mu to chci dát sezrat. otázka, taky byste byly naštvané a jak reagovali?

Má na tu dobu jiné plány a potřebuje důvod, proč nebýt s vámi. :zed: Tak to často bývá.
Dala bych si na něj pozor a při prvních kecech o bordelu bych mu dala hadr do ruky.

• Citovat
  • Upravit
15406
26.2.19 10:50
@Kobliha51 píše:
Má na tu dobu jiné plány a potřebuje důvod, proč nebýt s vámi. :zed: Tak to často bývá.
Dala bych si na něj pozor a při prvních kecech o bordelu bych mu dala hadr do ruky.

Nechtěla jsem být první, která řekne, jestli za tím není nějaká jiná. Moje zkušenost, jak začne chlapovi na partnerce všechno vadit, tak v tom je dost často nová ženská. Nemusí to být nutně už milenka, ale třeba nějaká v práci, která mu připadá bezchybná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121973
26.2.19 10:58

Ahoj. Napadá mě , jestli třeba nemá nějaké problémy v práci. Asi bych to viděl tak , že si spolu zajdete na vínko, jen sami dva a promluvíte si . Jestli máš možnost, dej děti na tu chvilku někomu hlídat - ideálně babičky. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105278
26.2.19 11:05
@hulala píše:
já se snažím mluvit do aleluja a je mi to k ničemu. takhle už nás ,,vytrestal" že nám zrušil štědrý den, nešel s námi bruslit. pak ho to mrzí. ale nepřijede stejně. ani nemám chut s ním mluvit
to jsou takové povahy ,potřebují ve vztahu adrenalin , aby se to ten druhý snažil žehlit ,oni se pak cítí jako borci .Nejlepší nereagovat ,at si to vyžere sám .
@ivašot. píše:
Nechtěla jsem být první, která řekne, jestli za tím není nějaká jiná. Moje zkušenost, jak začne chlapovi na partnerce všechno vadit, tak v tom je dost často nová ženská. Nemusí to být nutně už milenka, ale třeba nějaká v práci, která mu připadá bezchybná…

nebo nějaká frustrace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
26.2.19 11:26

No já bych řekla, že možná jen prostě nemá náladu slavit Vánoce, chodit bruslit nebo jet na hory. Neříkám, že se chová správně. Ale táta se choval dost podobne a myslím si, že za tím bylo to, že měl spoustu starostí a práce a chtěl jen odpočívat (po svém) nebo dodělat tu práci. A slavení Vánoc, bruslení nebo aktivnější dovolená pro něj byly pouze starosti na víc a obvykle to končilo nějakým výbuchem. Ostatně i já sama mam docela problém odejít od povinnosti k nějaké zábavě. A tu zabavu nejsem schopná si užít. A vetsinou v sobě dost premaham chuť udělat šílenou scénu. A když se nechám přemluvit, tak jsem taky obvykle protivná. Nechci, ale mám to prostě nějak v sobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
26.2.19 11:35
@Hlaholice píše:
No já bych řekla, že možná jen prostě nemá náladu slavit Vánoce, chodit bruslit nebo jet na hory. Neříkám, že se chová správně. Ale táta se choval dost podobne a myslím si, že za tím bylo to, že měl spoustu starostí a práce a chtěl jen odpočívat (po svém) nebo dodělat tu práci. A slavení Vánoc, bruslení nebo aktivnější dovolená pro něj byly pouze starosti na víc a obvykle to končilo nějakým výbuchem. Ostatně i já sama mam docela problém odejít od povinnosti k nějaké zábavě. A tu zabavu nejsem schopná si užít. A vetsinou v sobě dost premaham chuť udělat šílenou scénu. A když se nechám přemluvit, tak jsem taky obvykle protivná. Nechci, ale mám to prostě nějak v sobě.

Nikdo nemůže dělat v životě jen to, co ho baví. Každý se musíme někdy k něčemu přemáhat. A pokud jsou tam děti a jedná se o čas strávený s nimi, tak by se rodič mohl přemoci. Jestli se nepřemůže ani proto, tak je to buran, co měl zůstat sám. Já zábavu taky nemusím a nevyhledávám a o nějaké sedánlky mě maximálně obtěžují. Ale když pro mě přijde dítě, že chce jet do zologické zahrady (třeba) tak pojedu i se zlomenou nohou. Například. Tvůj otec by byl pro mě sobec a obtížný člověk. Tobě to nevadilo?

• Citovat
  • Upravit
Kobliha51
26.2.19 11:37
@ivašot. píše:

Nějaká nebo nějaký za tím určitě je.

• Citovat
  • Upravit
Lalelale
26.2.19 11:41

@Hlaholice já se omlouvám, ale tvé chování mi nepřijde zdravé a spíš mi přijde, že jsi přebrala špatné vzorce chování právě od otce. Nemluvím o nechuti k oslavám, výletům, atd, máš plné právo na to mít jiné zájmy, ne každého to baví. Ale být protivná a mít chuť udelat scénu, abys to otrávila i ostatním. Ale všechna čest, že to udrzis na uzdě, když jsi v tom vyrostla. Chování tvého táty nebylo ok.

• Citovat
  • Upravit
3236
26.2.19 15:33

@Kobliha51 Jasne, že mi to vadilo. Ale později jsem i viděla, že čím víc na něj mamka tlačí, aby se mi věnoval, aby byly dokonale Vánoce, aby byla dokonala dovolena, tak tím víc byl on podrážděnější a tím větší nakonec dělal scény. A zpetne se na to koukám tak, že táta sice dělal věčně scény, ale na druhou stranu to byl on, kdo nakonec skoro ve všem ustupoval. A to, že mamka byla v mém raném dětství ještě tak trochu nezodpovědný puberťák a nechávala za dost nést zodpovědnost jenom tátu. A že jí bylo tak nějak pubertacky jedno, jak si prosadí svou, hlavně když si ji prosadi. Taky u nás proběhly Vánoce, které táta odmítl slavit. Ale už jako dítě jsem si říkala, že kdyby mu to mamka prostě odkyvala a nesnazila se ho přemlouvat (škemrani, domlouvání, hádka), tak by se mu to za chvíli rozlezelo v hlavě a byl by klid. A kdyby netrvala tak moc na svém poměrně velkolepém pojetí Vánoc a přijala, že taťkovi nic neříkají a slaví je pouze kvůli nám, a dohodla se s ním na nějakém jiném pojetí, tak by se to podle mě odešlo bez scén. Totez u jiných věcí. Ty jeho scény vnímám tak, že sice primárně jde o to, že nějaký problém má taťka. Ale zároveň i vidim, že to nikdo nebylo o tom, že by nás neměl rád nebo byl sobec. Naopak si myslím, že spíš v hodně věcech ustupoval a že se vzdycky snažil, abychom se měly s mamkou dobře a na sebe moc nemyslel. Spíš si myslím, že toho na něj bylo hodně, byl pořád ve stresu, snažil se přizpůsobovat, hodně věcí přešel a pak totálně vybuchl kvůli nějaké maličkosti, protože v sobě měl nahromaděnou zlost, kterou průběžně neventiloval. A myslím si, že taťka sice má dost problém v komunikaci, v sebeovládání, v naslouchání, ale že mamka je ma taky. Sice ne tak velké, ale taky se nechávala pak třeba strhnout do hádky a nimrala se v blbostech, než aby přemýšlela nad tim, co vlastně za tou hádkou stojí. Nebo ze dost často taťku do něčeho nutila, aby její rodiče neměli nějaké řeči, on ji sice pokaždé vyhověl, ale následovala doma praktický pokaždý nějaká scéna kvůli malichernosti. A já si myslím, že byl ve skutečnosti podrazden z toho, že takto vlastně dávala najevo upřednostnění rodičů před ním. Když ji víc zajímaly řeči rodičů než to, co chce její manžel. A myslím si, že kdyby se to spravne uchopilo, že těch scén mohlo být mnohem méně a ne tak hrozne.
Jeste teda já bych do ZOO se zlomenou nohou kvůli dítěti teda nejela. Myslím si, že i to dítě snad může počkat a pochopit, že něco někdy nejde nebo musí počkat. A myslím si, že to v rodine by se lidé měli dohodnout a přizpůsobovat se a dělat kompromisy by měli všichni včetně dětí. Já jsem zásadně proti takovému tomu: „Teď jsem rodič, můj život skončil, teď bude vše podle děti.“

Příspěvek upraven 26.02.19 v 15:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria