Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ale kdepak, ja toho tretiho kluka chtela jeste nez se narodila, nez nam rekli pohlavi, nez jsme ji vubec pocali. Chtela jsem tri prince a vloudila se mi tam mala carodejnice (naopak k velke radosti meho muze). Nakonec to treti dite muzete zkusit taky… prala bych vam to ruzove nadeleni.
Jinak jsme na ni cekali dva roky behem kterych jsem dvakrat potratila, cili problemy ano ale jine.
Takze ulevovani chapu, vnimam jako prinosne- do te miry, kdy nenici zivot.
A mimochodem, ja taky mela prvni dva kluky, ze jo… taky byly otazky, jestli a pripadne kdy bude ta holka. A dotazy typu: Ale chtela bys holcicku, vid? Neni ti lito, ze mas jen kluky? Obzvlaste vypecena je hlaska: Ale ty nemas deti, ty mas KLUKY! Jak kdyby byli plesnivi… Mozna i proto jsem chtela tretiho, navzdory tem poznamkam.
Pamatuju meho muze, kteremu ukapla slza, kdyz nam u mladsiho oznamili, ze zase kluk (manzel mel prvni foto z UZ ulozene pod nazvem Danielka).
@R.A.K 177 píše:
@natálka Ale vždyť mi si toho vážíme, jen prostě tady popisujem nejvíc to, co nikde jinde veřejně ventilovat nemůžem a nechcem.Jo jsme prostě takový rarity, nebo spíš přírodní úkaz, na lidi jen s holkama se tak ostatní nezaměřujou, zato každá z nás by mohla popsat celou stránku blbých a trapných reakcí na dva kluky.
Dřív to bylo úplně naopak. Klukům se tleskalo, u holek se to zkoušelo znova. Ostatně v té knížce hříchy pro pátera knoxe je postava holky, kterou manžel nutí furt rodit, protože rodí juen holky ![]()
Mě všichni plácali po rameni, že mám kluka. A já si připadala jako šílenec, že jsem chtěla holku. Tehdy chlapi upřímně říkali, že chtějí syna. A ženské jim pochlebovaly, že jako taky.
I teď je mi líto, že jsem dceru neměla
I co vidím u kamarádek… Nechci vás, co máte jen kluky strašit, ale hrozí vám, že budete babička druhé kategorie ![]()
Já chtěla kluka hrozně moc, mám holku
Další dítě již neplánuji z mnoha důvodů. A upřímně- měla bych blok do toho jít i kvůli tomu, aby nebyla další „růžová“ - moje princezna je fajn, ale jedna stačí.
@Bábrdl píše:
Dřív to bylo úplně naopak. Klukům se tleskalo, u holek se to zkoušelo znova. Ostatně v té knížce hříchy pro pátera knoxe je postava holky, kterou manžel nutí furt rodit, protože rodí juen holky![]()
Mě všichni plácali po rameni, že mám kluka. A já si připadala jako šílenec, že jsem chtěla holku. Tehdy chlapi upřímně říkali, že chtějí syna. A ženské jim pochlebovaly, že jako taky.
I teď je mi líto, že jsem dceru nemělaI co vidím u kamarádek… Nechci vás, co máte jen kluky strašit, ale hrozí vám, že budete babička druhé kategorie
TO je přesné, z toho mám do budoucna tak trošku obavy.
@Naima : No, když se podíváš na emimino, kolik je tu témat „nechci dávat tchyni dítě“ a že většinou holky píšou „jasně, kašli na ni, je to tvoje dítě.“
Na druhou stranu, je fakt, že prostě vlastní mámě veří maminka víc, tchyně je pro ni cizí člověk.
Ale to se spraví, když je dítě starší a hlídání je potřeba
Horší to je, když si snacha s tchyní nesedne a totálně ji odstřihne od rodiny, maximálně „povinná“ dvouhodinová návštěva jednou za půl roku ![]()
@Bábrdl píše:
@Naima : No, když se podíváš na emimino, kolik je tu témat „nechci dávat tchyni dítě“ a že většinou holky píšou „jasně, kašli na ni, je to tvoje dítě.“Na druhou stranu, je fakt, že prostě vlastní mámě veří maminka víc, tchyně je pro ni cizí člověk.
Ale to se spraví, když je dítě starší a hlídání je potřebaHorší to je, když si snacha s tchyní nesedne a totálně ji odstřihne od rodiny, maximálně „povinná“ dvouhodinová návštěva jednou za půl roku
No, sama s tím mám zkušenost, že s tchýní absolutně nekomunikuji a nevídám se s ní. Ale ve styku s dítětem jí nebráním, mám tedy malé miminko, takže návštěvy jsou zatím sporadické (ale rozhodně nic ve stylu jednou za půl roku) a za mé nepřítomnosti, ale probíhají. Časem počítám s tím, že intenzita zhoustne, není to jen mé dítě, ale i manželovo a má právo i na babičku, ačkoliv si o ní myslím své.
@Naima píše:
Ona je zase první babička u dítěte své dcery… což zase potvrzuje tvou teorii. Ono to tak opravdu velice často bývá - a je to škoda.
Holt mám pravdu ![]()
A která má jen kluky, ostrouhá.
Zvlášť, když to to dítě vidí i doma (mami, vždyť ty ses s babičkou taky nestýkala…) nehodnotím proč, prostě to tak je.
@Bábrdl píše:
Holt mám pravdu
A která má jen kluky, ostrouhá.Zvlášť, když to to dítě vidí i doma (mami, vždyť ty ses s babičkou taky nestýkala…) nehodnotím proč, prostě to tak je.
Kdo má jen holky, klidně ostrouhá taky. Ženská většinou odchází za chlapem, takže když se holky vdají kdovíkam, tak je matce prd platné, že má dcery. Znám takových několik - sice dvě dcery, ale obě v tramtárii a vnoučata jednou za uherák. Nic moc.
@MaDoRaBe píše:
Ale kdepak, ja toho tretiho kluka chtela jeste nez se narodila, nez nam rekli pohlavi, nez jsme ji vubec pocali. Chtela jsem tri prince a vloudila se mi tam mala carodejnice
Je nás víc
. Kdyby to vyšlo, tak bych nosila rypák nahoru a byla bych strašně pyšná (jo, pyšná je to správné slovo
) a dost možná by nebyla ta druhá malá čarodějnice.
@Len-til-kah píše:
Kdo má jen holky, klidně ostrouhá taky. Ženská většinou odchází za chlapem, takže když se holky vdají kdovíkam, tak je matce prd platné, že má dcery. Znám takových několik – sice dvě dcery, ale obě v tramtárii a vnoučata jednou za uherák. Nic moc.
Možné je všechno, i takové případy znám. Ale víc je prostě těch klučičích babiček druhé kategorie.
Jinak, já jsem z Prahy. Všichni se nějak stěhují sem, ne odsud
Ale mám pár kamarádek z dcerami v cizině, to je fakt. Ale i se syny, když o tom tak přemýšlím. Až na to, že dcery tam obvykle chovají a synové jdou za prací.
Aha, tak to potom jo. Je to právě skoro vždycky ta Praha, anebo zahraničí, nejlépe kombinace. Jedna tam a druhá tam. Kluci samozřejmě jdou fakt za tou prací. Takže je to o štěstí.
Když mě to přijde trošku mimo řešit teď jestli budu jednou babička druhé kategorie, když mám dva kluky, měla jsem je kolem 30-ti, jestli oni začnou jak já, a že spíš myslim pozdějš, tak budu ráda, že se těch vnoučat vůbec dožiju…a je to jedno s druhým, výchova, vztahy v rodině, stěhování, jedno jestli vnoučata od dcery nebo od syna, já si užívám ty svoje dva poklady a co bude za 30 let je mi prostě šumák ![]()
RAK 177 jako chápu, že máš takový pocity, ale je mi to prostě líto si tim kazit celý život, prostě brát to jako hotovou věc a netrápit se pro něco co asi mít nebudeš, pokud to nezkusíte do třetice, a věta kterou si napsala mě úplně odrovnala To víš, oni se nosili a chlubili a já měla pocit, že mám něco jako použité zboží.