Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dojdi si pro antidepresiva a něco na hormonální nerovnováhu - uleví se ti
Ahoj, je mi 45♥️ tak snad rozumím
hele, já nestihla děti dřív, tak jsem ještě v zápřahu s před-puboškama
ale jinak tě chápu, myslím, že ti chybí Vlastní Plán - co tě vlastně Baví??
může to být cokoliv, co se ti zrovna teď zdá jako Blbost
Je to Keramika? Jóga? Plavání? chtěla bys radši výlety? kino, divadlo? nějaký kurz na jazyk?
máš nějaký sen? kam ses chtěla vždy podívat? nebo o čem jsi snila jako malá?
já to třeba mám.. vím přesně, o čem sním, co chci (u mně je to teda dost materiální - rekonstrukce chalupy, zahrada, sním si o dlažbě, koupelně, co koupím za keř a kytku, kam ji přesně dám a jaké budou mít barvu a jak to bude ladit.. a jaké pokryvné kytky k tomu
a můj top sen jsou modré kachláky a k tomu teda cestovací sny a plány s dětma, to miluju ♥️ co nejvíc poznat, vidět..
mrkni na nabídku třeba Českého kormidla - můžeš jet i sama.. chceš vidět Paříž? Plitvická jezera? stačí pár blbých tisíc..)
já si tenhle věk vlastně dost užívám ![]()
Tvá nespokojenost plyne z toho, že nevíš CO dál..
zkus si lucidní snění, zkus, po čem toužíš, co tě baví, co chceš zkusit, zažít ( i kdyby to měl být skok padákem), nebo jsi málo akční a chceš třeba ležet na pláži v egyptě - tak leť ![]()
musíš to najít V SOBĚ.. co chceš
![]()
PS. poznámka k hormonům byla samozřejmě výše k věci, tak nějaké ty bylinky z lékárny k tomu, což? chybějící estrogeny jsou jasné, no co už, mladé už jsme byly ![]()
Příspěvek upraven 06.02.20 v 20:10
Mozna nejake bylinne kapky na psychickou pohodu bys zkusit mohla.Ale podle me je to i tim ze je ted zima, clovek je vic zavrenej doma a ma moznost vic premyslet a upadat do depresi
Zkus kamaradky, nejakou zabavu, vytahni muze do kina, na večeři, na bowling, cokoliv ![]()
@jkra Pohoda by byla, kdyby děti bydlely jinde. Některé dohady ohledně úklidu, studia atd. nedávám. Jinak ano, pohoda. Můžu chodit plavat, do sauny, s kámoškama na kafe nebo dovolenou. To není problém. Jen bych potřebovala takový nějaký vnitřní pocit klidu. Nevím.
Těším se na tuhle dobu, kdy si budu moci plánovat čas jen podle sebe. Mám v plánu sport, kolo, koloběžka, kdykoliv se mi zachce, nejlépe nějak pravidelně. Konečně si budu moci zajet na víkendové nebo týdenní pobyt s jógu, na které se teď k vůli dětem a hlídání nemám šanci dostat. Vyrazíme s kamarádkou na dámskou dovču. Pokud budem s manželem ještě chtít trávit čas spolu (máme teď nějaké krize, tak nevím, jak to bude vypadat za několik dalších let), tak si určitě vyrazíme někam na welnes a na kola. Na tohle období se fakt těším.
Holky, děkuji za příspěvky. Mám kamarádky, fakt ty životní. Jedna z nich nedávno zemřela. To nesu dost špatně. Koníčky mám taky, nic mě neomezuje. Dovolená s kamarádkou? Už roky není problém. Manžel má sice své mouchy, ale nic závažného. Plním si své sny. Štve mě jedině kariéra, tam už to jinam neposunu, předběhli mě mladší a dravější. Největší problém je, že mě tak nějak nic nebaví. Dřív jsem se těšila, třeba na dovolenou u moře. A teď prostě nic. Možná jen zimní deprese.
Jj, tak to budou spíš hormony, depka..
kámošky i koníčky máš, cestuješ..
fakt bych zkusila nějaký ten Monoxin/Feminus/Fytofem.. jsou desítky přípravků, prober to v lékárně/na gyndě - prostě s někým odborně zdatným, komu důvěřuješ…
osobně vím dost dobře, co hormony dokážou se ženskou psychikou udělat ![]()
hlavně si uvědom, že jsi zdravá, máš fajn rodinu - a co je víc… ![]()
Jeee já nemít za zadkem svoje tři malé děti, tak vím přesně, jak se realizovat. O sto procent víc sportů, v lete inline, dlouhé výlety na kole, čundry, vodáctví, v zimě brusle, lyže, běžky, z kultury výstavy, muzea, dlouhé prochazky se psem, kino, večeře v restauracích, kurzy kreativity, navštívila bych všechny kamarády, příbuzné. Momentálně jsem s nemocnými dětičkami už 7.týdnů v kuse! doma, takže veškeré aktivity nula. Buď ráda, že máš velké děti a jsi ještě „mladá“.
@MartinaIrena Nezlob se, ale to jsou řeči. Já to taky věděla, když jsem ty děti měla malé. Teď mám čas, prostředky, ale ta chuť mi prostě chybí. A taky mě kapku brzdí zdravotní problémy.
Takove pocity dlouhodobe nespokojenosti ma moje máma zhruba každých 15 let, zatím se vždy rozvedla a rozkvetla. Což teda není rada, ale jen chci říct, ze je to běžné a každý do řeší jak umí.
Ja když byla takhle v depce naposledy, začala jsem studovat a na 5 let to fakt pomohlo.
Můžeš si za to sama. Šťastnou té neudělá nikdo na světě, nikdo nemáme tu moc. Ani kouzelné pilulky, jak tady často někdo radí. Štěstí nosí každý uvnitř srdce a dokud tohle lidi nepochopí, tak se pořád budou motat v kruhu
@Anonymní píše:
@MartinaIrena Nezlob se, ale to jsou řeči. Já to taky věděla, když jsem ty děti měla malé. Teď mám čas, prostředky, ale ta chuť mi prostě chybí. A taky mě kapku brzdí zdravotní problémy.
Vezmi si volno a udělej si čas jen pro sebe.Ani ne pro kamarádku, ani ne pro partnera.Jen pro sebe.Kup si týden v lázních, nech se rozmazlovat a hýčkat péčí, vychutnej si večery, kdy nemusíš vůbec nic.To je dobrá terapie na unavenou duši, člověk si v komfortu a pohodlí leccos uvědomí a utřídí myšlenky. Odpočineš si od všeho a třeba zjistíš, že se trápíš maličkostmi, které pro obyčejný, spokojený život nemají vůbec žádný význam.
@Hofida Rozvádět se nemám v úmyslu. A studovat taky ne. Už jsem študovala dost. Ale změna je námět k zamyšlení. Dík.
Táhne mi na 50 a cítím se totálně nepotřebná. Stará, opotřebovaná, tlustá a neužitečná. Žiju 25 let s jedním mužem, asi mě má stále rád. Ale co si budem nakecávat, jsem v přechodu. Někdy jsem protivná sama sobě. Děti jsou sice dospělé, ale ne samostatné. Studují a domů se přijdou akorát najíst a vyspat. Moje práce mě ještě stále většinou baví, ale díky péči o děti jsem prošvihla možnost profesního růstu. Teď už se asi nikam výrazně neposunu. Jsem nespokojená, protivná sama sobě a nevím jak z toho ven. A realistickým pohledem vzato se mám dobře. Hodný muž, normální děti, celkem fajn práce, žádné extra velké problémy. Jak se srovnat sama se sebou a se svojí nespokojeností?