Mám přítele, se kterým se nesmím vídat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34390
31.12.18 13:45
@Lupulu píše:
@arinecka nic z toho neslavíme. Zvykla jsem si, protože nevím ani o co procházím, když jsem to nikdy neslavila.Ale jedno vím, že v budoucnu se od Jehovistů budu držet fakt daleko a že s přítelem tyto svátky slavit chci, chci s ním žít úplně normální život. :srdce:

Ty jo, to je strašný :? Každý atˇsi vyznává koho chce, proti tomu nic nemám ale nutit to ostatním je děsný. Neboj, jednou budeš mít krásný vánoce s přítelem :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9243
31.12.18 13:48

@PaníBovaryová Je to blbé, pokud je to tak. OSPOD by s tím nadělal asi tak co? Nezbývá, než být doma aspoň do maturity a vydržet , co jiného.. Bylo by zajmavé slyšet i druhou stranu, třeba je to i trošku jinak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34390
31.12.18 13:51
@Jaa-aa píše:
Psychicky teror :roll: tady se to zase vyhrocuje…pubertacka ma doma trochu povinnosti a rodice neskacou metr dvacet vysoko z pritele a tady se hned vola na OSPOD :roll: drzela bych ji doma uplne stejne. A povinnosti by mela taky. Co je hroznyho na tom uklidit koupelnu wc a vysat za jeden den? Nejdriv at maka ve skole a doma a pak si trajda za klukem…uplne to vidim v barvach…holka imrvere nalozena u mobilu a klaviru, triska s ni puberta a rodice aby ji vse pripominali…chtela bych videt pobled z druhe strany…ze strany rodicu…

Držela bys jí doma úplně stejně? Tak to by ti utekla z domova hned jak by mohla. To bys chtěla? Je jí šestnáct, proč by nemohla mít kluka, chodit ven, do kina atd? Její matka je zjevně fanatik a nutí dceru aby žila podle ní. I kdyby s ní třískala puberta a dělala co ty píšeš, ta co jako? Má na to nárok ve svém věku ne? Ty jsi nebyla v pubertě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4615
31.12.18 13:53

@Konnny hele máme ty cvoky v rodině takže já ji věřím , dokážu si živě představit jak to u nich funguje :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.12.18 13:54

Když jsou v sektě všichni členové rodiny, tak se to dá přežít. Všichni mají stejné priority, a nikomu to nevadí, že se třeba neslaví svátky, narozeniny, vánoce. Dítě nikdy nedostane dárek, nikdy nikdo s ním neoslaví narozeniny, neochutná cukroví, nikdy nevidí doma ozdobený stromeček.Naopak, musí se šrotit pomalu zpaměti pořád dokola časpisy Strážná věž a Probuďte se. Jakýkoliv přestupek se řeší velmi přísně. Všechno se řídí v domácnosti podle toho, co se řekne v sálu království, to je něco jako jejich kostel. Je nějaký problém doma, naběhnou tam ti jejich „starší ze staršovstva“, a probíhá neustálá masírka do zblbnutí.Všichni musí stejně mluvit, stejně myslet, jinak běda, a opět masírka. V případě nemoci,nebo operace, porodu, neexistuje transfúsze krve. To raději nechají zemřít vlastní dítě. V případě, že někoho Svědkové Jehovovi vyloučí ze sboru, v tu ránu se od něj odvrátí všichni, včetně všech členů rodiny, a na ulici otočí hlavu, aby ho ani neviděli.Takový člověk se najednou ocitne bezprizorní, sám, bez rodiny, přátel, prostředků.A to je pouze zlomek toho, v čem žije dítě, které se narodí do takové rodiny. Ve škole se mu děti posmívají, protože ho vidí, jak s matkou stojí někde u supermarketu, a cpe lidem ty jejich časopisy. Nesmí se účastnit ničeho, co by jenom trochu připomínalo „světské radovánky“. Žádné vánoční večírky, besídky, Mikuláš, diskotéky, někdy ani výlety a mnoho jiných aktivit. Doma se neustále dokola probírají sborové záležitosti. Musí se chodit po domech, zvonit na lidi, a všem dokola vyprávět o Armagedonu. To pochopí jen ten, kdo to zažil. :?

• Citovat
  • Upravit
34390
31.12.18 13:59
@Anonymní píše:
Když jsou v sektě všichni členové rodiny, tak se to dá přežít. Všichni mají stejné priority, a nikomu to nevadí, že se třeba neslaví svátky, narozeniny, vánoce. Dítě nikdy nedostane dárek, nikdy nikdo s ním neoslaví narozeniny, neochutná cukroví, nikdy nevidí doma ozdobený stromeček.Naopak, musí se šrotit pomalu zpaměti pořád dokola časpisy Strážná věž a Probuďte se. Jakýkoliv přestupek se řeší velmi přísně. Všechno se řídí v domácnosti podle toho, co se řekne v sálu království, to je něco jako jejich kostel. Je nějaký problém doma, naběhnou tam ti jejich „starší ze staršovstva“, a probíhá neustálá masírka do zblbnutí.Všichni musí stejně mluvit, stejně myslet, jinak běda, a opět masírka. V případě nemoci,nebo operace, porodu, neexistuje transfúsze krve. To raději nechají zemřít vlastní dítě. V případě, že někoho Svědkové Jehovovi vyloučí ze sboru, v tu ránu se od něj odvrátí všichni, včetně všech členů rodiny, a na ulici otočí hlavu, aby ho ani neviděli.Takový člověk se najednou ocitne bezprizorní, sám, bez rodiny, přátel, prostředků.A to je pouze zlomek toho, v čem žije dítě, které se narodí do takové rodiny. Ve škole se mu děti posmívají, protože ho vidí, jak s matkou stojí někde u supermarketu, a cpe lidem ty jejich časopisy. Nesmí se účastnit ničeho, co by jenom trochu připomínalo „světské radovánky“. Žádné vánoční večírky, besídky, Mikuláš, diskotéky, někdy ani výlety a mnoho jiných aktivit. Doma se neustále dokola probírají sborové záležitosti. Musí se chodit po domech, zvonit na lidi, a všem dokola vyprávět o Armagedonu. To pochopí jen ten, kdo to zažil. :?

Tohle by snad mělo být trestný, fakt že jo. To není víra ale totální fanatismus. Chudák holka. Ty dospělý tam jsou dobrovolně, jejich volba ale těch dětí se nikdo neptá a musejí tak žít i když nechtějí :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4615
31.12.18 14:02

@arinecka právě proto mě vytáčí jak ji tady někdo soudí a ví o tom asi tolik jako koza o soustruhu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
31.12.18 14:04
@Ennny píše:
@arinecka právě proto mě vytáčí jak ji tady někdo soudí a ví o tom asi tolik jako koza o soustruhu :zed:

Asi tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
429
31.12.18 14:34

@Lupulu Chápu to tak, že nechceš přes to vše mamince ublížit? Zatáhnout do toho třetí stranu? Všichni profesionálové mají povinnost mlčenlivosti. Kdysi jsem pracovala jako výchovná poradkyně a občas se nám s dětmi povedlo najít řešení… Pokud máš ve škole k někomu důvěru, nebála bych se toho. Nikdo se nedozví, co jste spolu řešili. A člověk zvenku může dát jiný pohled na věc. Zkus i prarodiče z tátovy strany. Třeba je napadne nějaké řešení. Nemohla bys bydlet u nich? Budeš také potřebovat někoho, kdo Ti pomůže s přechodem na samostatný život… Je hodně těžké vymanit se z rodiny, kde jeden z členů je fanatický věřící…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
31.12.18 14:49
@Jaa-aa píše:
Psychicky teror :roll: tady se to zase vyhrocuje…pubertacka ma doma trochu povinnosti a rodice neskacou metr dvacet vysoko z pritele a tady se hned vola na OSPOD :roll: drzela bych ji doma uplne stejne. A povinnosti by mela taky. Co je hroznyho na tom uklidit koupelnu wc a vysat za jeden den? Nejdriv at maka ve skole a doma a pak si trajda za klukem…uplne to vidim v barvach…holka imrvere nalozena u mobilu a klaviru, triska s ni puberta a rodice aby ji vse pripominali…chtela bych videt pobled z druhe strany…ze strany rodicu…

Hele a nechceš si to s ní vyměnit? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
31.12.18 14:52

hlavně bude potřebovat peníze, protože jakmile se začne stavět na zadní, od matky už nedostane ani floka. a to se těžko půjde osamostatnit. Vemte si, kolik stojí jenom blbá kauce na podnájem a jaká je minimální mzda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Forest_Gump1
31.12.18 14:56
@PaníBovaryová píše:
hlavně bude potřebovat peníze, protože jakmile se začne stavět na zadní, od matky už nedostane ani floka. a to se těžko půjde osamostatnit. Vemte si, kolik stojí jenom blbá kauce na podnájem a jaká je minimální mzda.

do 25 vyživovací povinnost

• Citovat
  • Upravit
21703
31.12.18 15:03

@Forest_Gump1 myslíš, že zakladatelka se půjde s rodiči soudit o výživné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9243
31.12.18 15:10
@Ennny píše:
@Konnny hele máme ty cvoky v rodině takže já ji věřím , dokážu si živě představit jak to u nich funguje :(
:? Jestli je to opravdu do puntíku tak,pak chudák holka. Pokud se jí nezastane otec, který věřící není, tak těžká rada co.V jejím zájmu je hlavně dokončit gympl.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Forest_Gump1
31.12.18 15:10
@PaníBovaryová píše:
@Forest_Gump1 myslíš, že zakladatelka se půjde s rodiči soudit o výživné?

Musí vědět co chce, pokud bude pasivní, nemůže si stěžovat. Já to mám jednoduchý, byl jsem od 10 let útěkář, utíkal jsem z domova, takže život bez rodičů zvládám. Kdyby šla na sociálku, tak s tím určitě něco udělají. Nejde jenom brečet a nic nedělat. A věřte tomu, časem by se to urovnalo..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML