Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Lupulu píše:
@arinecka nic z toho neslavíme. Zvykla jsem si, protože nevím ani o co procházím, když jsem to nikdy neslavila.Ale jedno vím, že v budoucnu se od Jehovistů budu držet fakt daleko a že s přítelem tyto svátky slavit chci, chci s ním žít úplně normální život.
Ty jo, to je strašný
Každý atˇsi vyznává koho chce, proti tomu nic nemám ale nutit to ostatním je děsný. Neboj, jednou budeš mít krásný vánoce s přítelem
![]()
@PaníBovaryová Je to blbé, pokud je to tak. OSPOD by s tím nadělal asi tak co? Nezbývá, než být doma aspoň do maturity a vydržet , co jiného.. Bylo by zajmavé slyšet i druhou stranu, třeba je to i trošku jinak..
@Jaa-aa píše:
Psychicky terortady se to zase vyhrocuje…pubertacka ma doma trochu povinnosti a rodice neskacou metr dvacet vysoko z pritele a tady se hned vola na OSPOD
drzela bych ji doma uplne stejne. A povinnosti by mela taky. Co je hroznyho na tom uklidit koupelnu wc a vysat za jeden den? Nejdriv at maka ve skole a doma a pak si trajda za klukem…uplne to vidim v barvach…holka imrvere nalozena u mobilu a klaviru, triska s ni puberta a rodice aby ji vse pripominali…chtela bych videt pobled z druhe strany…ze strany rodicu…
Držela bys jí doma úplně stejně? Tak to by ti utekla z domova hned jak by mohla. To bys chtěla? Je jí šestnáct, proč by nemohla mít kluka, chodit ven, do kina atd? Její matka je zjevně fanatik a nutí dceru aby žila podle ní. I kdyby s ní třískala puberta a dělala co ty píšeš, ta co jako? Má na to nárok ve svém věku ne? Ty jsi nebyla v pubertě?
@Konnny hele máme ty cvoky v rodině takže já ji věřím , dokážu si živě představit jak to u nich funguje ![]()
Když jsou v sektě všichni členové rodiny, tak se to dá přežít. Všichni mají stejné priority, a nikomu to nevadí, že se třeba neslaví svátky, narozeniny, vánoce. Dítě nikdy nedostane dárek, nikdy nikdo s ním neoslaví narozeniny, neochutná cukroví, nikdy nevidí doma ozdobený stromeček.Naopak, musí se šrotit pomalu zpaměti pořád dokola časpisy Strážná věž a Probuďte se. Jakýkoliv přestupek se řeší velmi přísně. Všechno se řídí v domácnosti podle toho, co se řekne v sálu království, to je něco jako jejich kostel. Je nějaký problém doma, naběhnou tam ti jejich „starší ze staršovstva“, a probíhá neustálá masírka do zblbnutí.Všichni musí stejně mluvit, stejně myslet, jinak běda, a opět masírka. V případě nemoci,nebo operace, porodu, neexistuje transfúsze krve. To raději nechají zemřít vlastní dítě. V případě, že někoho Svědkové Jehovovi vyloučí ze sboru, v tu ránu se od něj odvrátí všichni, včetně všech členů rodiny, a na ulici otočí hlavu, aby ho ani neviděli.Takový člověk se najednou ocitne bezprizorní, sám, bez rodiny, přátel, prostředků.A to je pouze zlomek toho, v čem žije dítě, které se narodí do takové rodiny. Ve škole se mu děti posmívají, protože ho vidí, jak s matkou stojí někde u supermarketu, a cpe lidem ty jejich časopisy. Nesmí se účastnit ničeho, co by jenom trochu připomínalo „světské radovánky“. Žádné vánoční večírky, besídky, Mikuláš, diskotéky, někdy ani výlety a mnoho jiných aktivit. Doma se neustále dokola probírají sborové záležitosti. Musí se chodit po domech, zvonit na lidi, a všem dokola vyprávět o Armagedonu. To pochopí jen ten, kdo to zažil. ![]()
@Anonymní píše:
Když jsou v sektě všichni členové rodiny, tak se to dá přežít. Všichni mají stejné priority, a nikomu to nevadí, že se třeba neslaví svátky, narozeniny, vánoce. Dítě nikdy nedostane dárek, nikdy nikdo s ním neoslaví narozeniny, neochutná cukroví, nikdy nevidí doma ozdobený stromeček.Naopak, musí se šrotit pomalu zpaměti pořád dokola časpisy Strážná věž a Probuďte se. Jakýkoliv přestupek se řeší velmi přísně. Všechno se řídí v domácnosti podle toho, co se řekne v sálu království, to je něco jako jejich kostel. Je nějaký problém doma, naběhnou tam ti jejich „starší ze staršovstva“, a probíhá neustálá masírka do zblbnutí.Všichni musí stejně mluvit, stejně myslet, jinak běda, a opět masírka. V případě nemoci,nebo operace, porodu, neexistuje transfúsze krve. To raději nechají zemřít vlastní dítě. V případě, že někoho Svědkové Jehovovi vyloučí ze sboru, v tu ránu se od něj odvrátí všichni, včetně všech členů rodiny, a na ulici otočí hlavu, aby ho ani neviděli.Takový člověk se najednou ocitne bezprizorní, sám, bez rodiny, přátel, prostředků.A to je pouze zlomek toho, v čem žije dítě, které se narodí do takové rodiny. Ve škole se mu děti posmívají, protože ho vidí, jak s matkou stojí někde u supermarketu, a cpe lidem ty jejich časopisy. Nesmí se účastnit ničeho, co by jenom trochu připomínalo „světské radovánky“. Žádné vánoční večírky, besídky, Mikuláš, diskotéky, někdy ani výlety a mnoho jiných aktivit. Doma se neustále dokola probírají sborové záležitosti. Musí se chodit po domech, zvonit na lidi, a všem dokola vyprávět o Armagedonu. To pochopí jen ten, kdo to zažil.
Tohle by snad mělo být trestný, fakt že jo. To není víra ale totální fanatismus. Chudák holka. Ty dospělý tam jsou dobrovolně, jejich volba ale těch dětí se nikdo neptá a musejí tak žít i když nechtějí ![]()
@arinecka právě proto mě vytáčí jak ji tady někdo soudí a ví o tom asi tolik jako koza o soustruhu ![]()
@Ennny píše:
@arinecka právě proto mě vytáčí jak ji tady někdo soudí a ví o tom asi tolik jako koza o soustruhu
Asi tak.
@Lupulu Chápu to tak, že nechceš přes to vše mamince ublížit? Zatáhnout do toho třetí stranu? Všichni profesionálové mají povinnost mlčenlivosti. Kdysi jsem pracovala jako výchovná poradkyně a občas se nám s dětmi povedlo najít řešení… Pokud máš ve škole k někomu důvěru, nebála bych se toho. Nikdo se nedozví, co jste spolu řešili. A člověk zvenku může dát jiný pohled na věc. Zkus i prarodiče z tátovy strany. Třeba je napadne nějaké řešení. Nemohla bys bydlet u nich? Budeš také potřebovat někoho, kdo Ti pomůže s přechodem na samostatný život… Je hodně těžké vymanit se z rodiny, kde jeden z členů je fanatický věřící…
@Jaa-aa píše:
Psychicky terortady se to zase vyhrocuje…pubertacka ma doma trochu povinnosti a rodice neskacou metr dvacet vysoko z pritele a tady se hned vola na OSPOD
drzela bych ji doma uplne stejne. A povinnosti by mela taky. Co je hroznyho na tom uklidit koupelnu wc a vysat za jeden den? Nejdriv at maka ve skole a doma a pak si trajda za klukem…uplne to vidim v barvach…holka imrvere nalozena u mobilu a klaviru, triska s ni puberta a rodice aby ji vse pripominali…chtela bych videt pobled z druhe strany…ze strany rodicu…
Hele a nechceš si to s ní vyměnit? ![]()
hlavně bude potřebovat peníze, protože jakmile se začne stavět na zadní, od matky už nedostane ani floka. a to se těžko půjde osamostatnit. Vemte si, kolik stojí jenom blbá kauce na podnájem a jaká je minimální mzda.
@PaníBovaryová píše:
hlavně bude potřebovat peníze, protože jakmile se začne stavět na zadní, od matky už nedostane ani floka. a to se těžko půjde osamostatnit. Vemte si, kolik stojí jenom blbá kauce na podnájem a jaká je minimální mzda.
do 25 vyživovací povinnost
@Forest_Gump1 myslíš, že zakladatelka se půjde s rodiči soudit o výživné?
@Ennny píše:
@Konnny hele máme ty cvoky v rodině takže já ji věřím , dokážu si živě představit jak to u nich funguje
@PaníBovaryová píše:
@Forest_Gump1 myslíš, že zakladatelka se půjde s rodiči soudit o výživné?
Musí vědět co chce, pokud bude pasivní, nemůže si stěžovat. Já to mám jednoduchý, byl jsem od 10 let útěkář, utíkal jsem z domova, takže život bez rodičů zvládám. Kdyby šla na sociálku, tak s tím určitě něco udělají. Nejde jenom brečet a nic nedělat. A věřte tomu, časem by se to urovnalo..