Mám problém, když se něco rozbije

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3792
12.4.23 11:17
@Anonymní píše:
Důvod toho terapeuta? Já po nikom zázraky nechci. Tady se někdo zmínil o tom, že dělba práce je blbost, tak jsem odepsal s příkladem, že to blbost není. Nemůžeme všichni dělat všechno, ne?

Ona většina lidí nebydlí ve 100 let staré barabizně. Ano, partner je vyšší, tak bylo pohodlnější, aby vrtal žaluzie, ale to se dělá 1× za 10 let. Navíc jsem stála u něj a „zlobila“ :mrgreen:. V bytě a novostavbě prostě silové práce nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3139
12.4.23 11:21
@Anonymní píše:
Obdivuju chlapa, který nad tím jen mávne rukou. Když se to vylije jen na stůl nebo zem, tak mi to nevadí. Problém je, když se polijí věci do školy, sedačka od limonády, koberec kakaem atd. Vím, že zvyšovat hlas rodině nepomáhá. Nevěřím ale, že se dá vychovat syn bez zvýšení hlasu. To mě musíš naučit nebo jsem to ještě u nikoho neviděl.

jekot, řvaní a křik nikoho nevychovávají, jen zvyšují stres ostatních a vzbuzují v dětech a v partnerovi strach
křik je nástroj výchovy slabocha a ubohé osobnosti

vhodná reakce na vylití tekutiny je ji uklidit, křik nic nevyřeší, jen ti časem praskne žilka a budeš tahat nožku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.4.23 11:24
@Mar__tanka1983 píše:
a sakra.
Já mám taky třetí telefon za dva roky.
Jeden sem upustila na dlaždice před rokem a půl (óó má svatá prostato) a druhej mi před pár dny ukradli v hospodě, když jsem v pět ráno na celé čtyři minuty opustila židli v baru, kde znám každého a kde v tu chvíli bylo asi pět lidí, a on tam seděl taky :zed:
Jako uznávám, že je to moje chyba a věř, že mi je to líto. Ale že by na mě kvůli tomu partner řval? Že by mi vyčítal? Že by po mě štěkal, že mu to dělám naschvál, když volal kamarádovi, že budem potřebovat novej? Že si telefon zaplatím ze společných peněz (ano, jsme pár, budem se brát a peníze máme na jedné hromadě), tak zasloužím pořádnej poj.eb?Jestli rozbíjí displej, co tak pořídit za pár korun ochranné sklo nebo ochranný obal?

Sklo i obal má a stejně se to stane. Telefon ji padá celkem často. Možná to jen nedokážu pochopit, protože mám telefon už 6 let a je stále jako nový. Snažím se doma všechny věci uklízet, posouvat, aby se něco nepolilo a nezničilo. Naše povahy jsou v tomhle celkem rozdílné.

• Citovat
  • Upravit
744
12.4.23 11:24

Já Te chápu, mám takového manžela. Myslím si, ze je fain, ze si uvědomuješ, ze Tvá reakce není v pořádku a chceš s tím něco dělat. Manžel měl podobné dětství jako ty a snášel to ze začátku děti fakt spatne, ne ze by křičel, ale už jen ty obličeje co nasazoval. Časem je to lepší, ne ze by skákal do stropu štěstím, ale neřeší to tolik. A je to přesně o tom, naučit se i děti o své věci starat - úměrně jejich veku. 9leta má brýle -jednou je rozsekala - nikdo se na ni nezlobil a ale z těch 4tisic za brýle jsme nadšený nebyli, takže dostala gumičku, stejně tak se proste některý věci kupuji levnější protože po těch dětech nemůžu chtít aby žily jak v porcelánu. Vadí Ti na tom ta neúcta k penězům? Nebo přístup manželky - považuješ to za zlehčeni situace? Podle mě, když si sám ujasníš co to vlastně vadí, dokážeš s tím lépe pracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
12.4.23 11:25
@Anonymní píše:
Důvod toho terapeuta? Já po nikom zázraky nechci. Tady se někdo zmínil o tom, že dělba práce je blbost, tak jsem odepsal s příkladem, že to blbost není. Nemůžeme všichni dělat všechno, ne?

Budeš se divit, co ti řekne.

• Citovat
  • Upravit
Uslava
12.4.23 11:31
@Anonymní píše:
Obdivuju chlapa, který nad tím jen mávne rukou. Když se to vylije jen na stůl nebo zem, tak mi to nevadí. Problém je, když se polijí věci do školy, sedačka od limonády, koberec kakaem atd. Vím, že zvyšovat hlas rodině nepomáhá. Nevěřím ale, že se dá vychovat syn bez zvýšení hlasu. To mě musíš naučit nebo jsem to ještě u nikoho neviděl.

Vezmu dítě za ruku a jdeme společně likvidovat škodu. Nikdo z toho neni nadšený. Jen není třeba aby se ještě hodinu třásly stěny od tvého řevu a dite mělo strachy bobek v gatich. Ještě jsi neslyšel, že řev je psychické týrání? Co to té rodině děláš?

• Citovat
  • Upravit
17307
12.4.23 11:36
@Mar__tanka1983 píše:
a sakra.
Já mám taky třetí telefon za dva roky.
Jeden sem upustila na dlaždice před rokem a půl (óó má svatá prostato) a druhej mi před pár dny ukradli v hospodě, když jsem v pět ráno na celé čtyři minuty opustila židli v baru, kde znám každého a kde v tu chvíli bylo asi pět lidí, a on tam seděl taky :zed:
Jako uznávám, že je to moje chyba a věř, že mi je to líto. Ale že by na mě kvůli tomu partner řval? Že by mi vyčítal? Že by po mě štěkal, že mu to dělám naschvál, když volal kamarádovi, že budem potřebovat novej? Že si telefon zaplatím ze společných peněz (ano, jsme pár, budem se brát a peníze máme na jedné hromadě), tak zasloužím pořádnej poj.eb?Jestli rozbíjí displej, co tak pořídit za pár korun ochranné sklo nebo ochranný obal?

A já tě měl za docela zodpovědnou 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
12.4.23 11:41
@Petr-33 píše:
Ale vidíš, že ten otec nad tím mávl rukou.
Nad tímto se mávnout to rukou nedá.
Ale zakladatelce, aby jeho žena projevila lítost nad rozbitou sklenicí a vylitou vodou. Nebo chceš omluvu. 8o Měl by se jít léčit.
@Petr-33 píše:
Tak asi záleží, že jo. Pokud dáš děcku do ruky hrnek, ono se usměje a třískne s ním o zem… Poprvé mu vysvětlím, že se zlobím, že tohle se nesmí dělat, z čeho bude třeba teď pít maminka a tatínek, že to musíme uklidit,… Když to udělá podruhé, tak dejme tomu, že je to náhoda, ale potřetí už to určitě náhoda není a to děcko to dělá záměrně. A asi nebudeš s ledovým klidem vysvětlovat, že je to v pořádku, že se to stává, že koupíme nový hrníček, když se něco takového stane popáté, nebo pošesté za den.
A zase něco jiného je, když se děcko natahuje pro skleničku na stůl a přitom stáhne ubrus.
Prostě jako rodič poznáš, jestli se to děje schválně, nebo ne. A podle toho se reaguje, hm?

A jak víš, že to ty děti dělají záměrně? Zakladatel šílí ze všeho. :zed: I z rozlité vody. To se přeci stává i dospělým.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1170
12.4.23 11:41

Řekněte manželce, ať to platí ze svého třeba z rodičáku. Ono je pěkný rozbíjet věci, když vím, že to někdo jiný zaplatí. Nebo jí dávejte „kapesné“ na tyhle nehody nebo se s ní domluvte na nějaké částce, např. 500kč na měsíc na tyhle nehody. Měla by zjistit, že by měla být opatrnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
12.4.23 11:42
@Lojzísek píše:
A kde je psáno, jak se stará ona, jaká je jinak máma, manželka? Nikde.

Takže nevíte nic. :roll: :cert:

• Citovat
  • Upravit
56505
12.4.23 11:43
@annlady píše:
jekot, řvaní a křik nikoho nevychovávají, jen zvyšují stres ostatních a vzbuzují v dětech a v partnerovi strach
křik je nástroj výchovy slabocha a ubohé osobnostivhodná reakce na vylití tekutiny je ji uklidit, křik nic nevyřeší, jen ti časem praskne žilka a budeš tahat nožku

Starší děti lze zapojit do úklidu. U nás to tak funguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
12.4.23 11:47

Chápu mobil. Ale stále vyšilovat z rozlité tekutiny nebo rozbité sklenice? Stane se, že dítě polije i sešit. Stačí mu říct, že má být opatrné a ne na něj řvát. Pokud se stane nehoda, tak děti zapojit do úklidu. Samozřejmě ty větší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
12.4.23 11:47

@topazio Co máš pořád s tím léčením? :roll: Že zakladateli vadí rozbité věci vinou nepozornosti, tak hned na terapii? Na tom svém cholerickém chování se evidentně snaží zapracovat, ale to nic nemění na faktu, že není úplně běžné denně rozbíjet věci v domácnosti a mávat nad tím rukou. Nikdo z nás tam s nimi nežije, netušíme, jak jeho „řve po dětech“ vypadá, dokonce ani netušíme, jak vypadá ta její „nelítost“ :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
12.4.23 11:50
@topazio píše:
Chápu mobil. Ale stále vyšilovat z rozlité tekutiny nebo rozbité sklenice? Stane se, že dítě polije i sešit. Stačí mu říct, že má být opatrné a ne na něj řvát. Pokud se stane nehoda, tak děti zapojit do úklidu. Samozřejmě ty větší.

Já s tebou v podstatě souhlasím, na druhou stranu - jak často proboha ty děti něco rozbijí nebo vylijí. Tady to vyznívá, že na denní bázi, ale já i v době, kdy jsem měla doma batolata, fakt neutírala loužičky každý den :nevim: Mám malé děti, skleničky jdou tam, kde na ně nedosáhnou ne? Nenechávám kafe na konferenčním stolku a telefon na římse u schodiště. Jestli zakladatele žena není schopná udržet domácnost bezpečnou pro malé děti, tak to taky není zrovna ideál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31291
12.4.23 11:56
@Anonymní píše:
Sklo i obal má a stejně se to stane. Telefon ji padá celkem často. Možná to jen nedokážu pochopit, protože mám telefon už 6 let a je stále jako nový. Snažím se doma všechny věci uklízet, posouvat, aby se něco nepolilo a nezničilo. Naše povahy jsou v tomhle celkem rozdílné.

Možná bylo vhodno si tohoto rozdílu všimnout před svatbou a dvěma dětma…

Heleď, já chápu, že jsou věci, který naštvou, a jestli je tvá žena nezodpovědný rozbíječ a je jí to putna, protože to zacvakáš, tak to není úplně dobře, samozřejmě.
Jen se snažím říct, že tím, že po ní budeš štěkat, jí nepřevychováš. Ne ve třiceti letech. Ne manželku.
Takže si v klidu sedněte, promluvte, klidně tedy holt podělte finance (jakože na domácnost společnou hromadu a na „osobní útratu“ každý svoje a ty si za ty peníze, za který si ona bude kupovat telefony, můžeš třeba chodit do posilovny nebo kupovat značkový boty). Ale prostě tím, že na ní budeš hejkat jak fotřík na zlobivé děcko, tím tomu nepomůžeš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí