Mám řidičák, ale neřídím a mám mimino

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Ivi
1839
27.10.11 23:42

Eliško ano, jsou odpočívadla, kde je na najetí málo místa a člověk musí řadit jak o život a pak ještě doufat, že na plné dálnici bude volné místo.
Ale dají se najít i taková, kde je dlouhý připojovací pruh. Ideální je, když se jezdí pravidelně nějaká trasa. To se pak dá vybrat. Mluvíme přece o tom, že se bojím řídit už několik let. Tak jestli za volant sednu zítra nebo až za měsíc, kdy bude doprava a situace příznivější, to už je jedno…
Ono připojit se z okresky na hlavní, když tam není vidět, to taky není med.

P.S.: Na diskuzi tímto nekašlu, ale na netu budu zase až večer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
737
28.10.11 01:17

To ja jsem si s Autem delala i papiry na motorku na An . Pritel jezdi taky na moto i jeho bracha. Segra teda ne ta ani v aute uz nejezdi. Ale kdyz jsem s pritelem jezdila na moto nez jsem otehotnela tak hlavne mezi ridici aut jsou exoti. Nemam rada jako ridicka auta i moto cepickare, kluky co maj cerstve papiry a pujci si tatinkovo super silne auto, pak takovy ty co se drzej volantu za 5 min 12 a jeste jsou nalepeni na okne a svitej dalkama. Opravdu mam na prasata ridice aversi. A jak nadavam v aute :mrgreen: . kdyz jsme posledne jeli pres jilove. Tak prenam jela octavia a tu ridila zenska budis neslo ji to. Ale vedle ni sedel vynervenej manzel a kdyz jsme se priblizili k jejich autu tak vystrcil hlavu z okynka a zacal na nas pokrikovat a ukazoval fakace. A pak si
mysleli ze je predjedeme v zatacce kde neni vydet. To bylo fakt neco takovej debil :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7008
28.10.11 01:33

Holky, ani jsem nečetla celou diskuzi, ale já když jsem začala jezdit sama, tak jsem si vždycky našla nějakej cíl (samoobsluha 1,5km, benzina 2km …) a tam jsem vyrazila…dorazila jsem spocená, srdce mi bušilo, vyděšená a kolikrát jsem měla namále, že někde auto nechám a nepojedu zpátky:-)
Když jsem se učila parkovat (v Praze), tak jsem pořád dokola objížděla v autě blok a parkovala na stejné místo…asi několik řidičů mi nabídlo, že mi auto zaparkují, několik mi ne moc hezky sdělilo, co si myslí o ženské za volantem…po hodině parkování jsem si všimla, že v domě naproti „mému“ parkovacímu místu, se v okně královsky baví banda stavebních dělníků…

Takže jen abych Vás podpořila, nikdo učený z nebe nespadl a někdy stačí vážně párkrát objet blok a do sámošky a člověku to pomůže. Držím palce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
28.10.11 05:44

…když já abych objela blok, tak stejně musím na kruháč a tam jezděj autíčka a to mě znervózňuje :roll:

Jsem nad tím přemýšlela a řekla jsem si, že bych zítra mohla dojet k našim. V sobotu po státním svátku bude Praha prázdná, kdybych jela po krmení v pět (ráno), tak tuplem, a sice jedu přes celé město, ale v podstatě pořád rovně. Naši bydlí v baráčku, takže v ulici je celkem dost místa, kde auto odstavit. Jenom nevím, jak by se manžel tvářil, až bych mu pak řekla, že si má k našim pro to auto zajet, protože zpátky (za dne, kdy jezdí auta a parkování v naší přeplněné panelákové ulici) bych už nedojela… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4425
28.10.11 08:15

JJ o víkendu poránu se jezdí dobře :-)

A Zetko je opravdu jak rudý hadr na býka. Všichni se tě snaží předjet a dělají kraviny, co by jindy nedělali :twisted:

Já mám teď s parkováním taky problémy, když jsem sedla do většího auta. Tak jsem jednou vyjela do školky dřív a zkusila si zaparkovat do každého volného místa, co tam bylo. Někam to prostě nešlo, ale aspoň trochu jsem se zlepšila a uklidnila. A je mi fuk jestli se přitom někdo bavil. Se to učím, no :-)

Dálnici bych teda jako začátečník nezkoušela. Mně přijdou nejlepší třeba silnice na sídlišti v době, kdy není provoz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
28.10.11 08:29

Já bych si to parkování potřebovala trénovat na vrakovišti, aby na mě při tom zjišťování, kam se vejdu a kam ne, nemohl nikdo vyběhnout, že jsem mu odřela auto :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
28.10.11 08:49

Ahoj, tak ja se pridam, ridicak mam nekolik let a neridim, protoze se bojim. Stve me to a chci s tim neco delat,ale mam obavu, ze mi nic nepomuze, proste nekomu asi neni souzeno ridit :cry: . Idealni by pro me bylo, kdyby na tyden vyklidili cele mesto a ja se v klidu naucila ridit. Jak se mam naucit ridit v tomhle provozu, vsichni uz vyjezdeni ridici jezdi jak prasata a rikaji mi ze ridit je jako dychat, jako ja jim verim, ze pro ne je to snadne, ale pro me ne. Ja kdyz ma sednou do auta, tak je mi blbe pred jizdou a pak se jeste hodinu klepu jeste po jizde. Teoreticky to zvladam bezvadne,testy znacky a tak, ale v realu je to jina. Nezvladam radit, sledovat znacky, vsechny okolo a nedejboze zrcatka. Nemam vubec odhad, jak daleko za mnou nekdo je a jestli stihnu prejet do pruhu. Proste to nedavam je mi to hrozne lito, chci byt samostatna… Uz jsem uvazovala, ze si koupim jizdy, ale nevim zda mi to pomuze a ze budu jezdit s nejakou kamoskou, ale nejsem schopna se odhodlat, mozna by mi pomohl automat, nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26890
28.10.11 08:58

Market, z vlastni zkusenosti - automat trochu pomuze, ale samospasny to neni :roll:
Jak jsem uz psala, je to s nim lepsi, ale ten strach z okoli, z provozu neodstrani. Jen mam vic prostoru sledovat co se deje okolo, nemusim premyslet kdy radit… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
690
28.10.11 09:18

Automat by ti pomohl určitě, ale nevýhoda je ta, že už se pak někdy těžko vrátíš zpět k manuálu. Musela by jsi začínat zase od začátku. U mně řazení a " stíhání " všeho kolem byla katastrofa, takže u mně to bylo jednoznačné - bud vůbec nic a nebo automat. Koupila jsem si krátkou fabku, a jezdím jakž-takž už normálně, ale k manuálu se nevrátím. Už bych se po roce ani nerozjela. Je to strašně pohodlné, nemyslet, co tam mám zařadit. Rozjezdila jsem se na malém autě, a ted budeme kupovat velké ( kvůli psům )tak jsem zvědavá. Nevýhody automatu- nemůžeš si v případě nutnosti jen tak od někoho auto půjčit, kdo nemá automat, nemůžeš vystřídat třeba manžela na dlouhé cestě atd. My ted musíme právě kvůli cestám na dovolené koupit velké auto v automatu, abychom se mohli střídat, letos musel jet v jednom zátahu 15 hodin, jelikož v manuálu jsem ho nemohla vystřídat, tohle je blbý. Hned po autoškole jsem si v dobré víře, že to zvládnu koupila stařičké punto za pár korun, vyjela jsem jednou, zapomněla podřadit, místo na brzdu ve zmatku šlápla na plyn a od té doby jsem do toho nesedla. Ted si to půjčuje dcery přítel a vozí jí v tom, a z toho jsem na mrtvici, protože to je strašná herka, zasekává se plyn, airbagy to nemá, každou chvilku něco, ale já jim nemůžu půjčit to svoje kvalitnější, protože je zvyklý na manuál ( jezdí celý den v práci ) a rozbili by si " pusu " o přední sklo. Tohle jsou pak nevýhody, když jeden z rodiny má " něco extra "

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26890
28.10.11 09:24

Taky se uz nemuzu vratit k manualu a vlastne ani nechci.. Pritel teda ma taky automat, ale to je velky, drahy auto tak do toho stejne nemuzu, protoze z toho zas mam hruzu, ze bych ho zlikvidovala :lol: Takze to je vlastne jako kdyby mel manual… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
28.10.11 09:25
j.a.n.i1 píše:
MUFICE píše:
MR píše:
s tím troubením a hrozením to někdy fakt přehánějí, mě se to stalo i v autoškole,že na mě troubil nějakej s prominutím vůl, když mi to chcíplo na křižovatce a jakmile zatroubil, tak mi to chcíplo znovu, já jsem nervák, jakmile na mě začnou takhle tak se úplně sesypu a jsem zralá na to vylézt z auta a odkráčet po svých :mrgreen:
Tak tohle už vůbec nechápu, přece jim musí být jasné, že se člověk učí jezdit, tudíž je pravděpodobné, že se hned nerozjede 8-o
Tak když to autoškole chcípne, tak to taky nechápu, ale přiznám se, že poté co jsem se za autoškolou ploužila několik kilometrů asi 25 km/h, tak jsem se musela hodně držet, abych ten klakson nepoužila…

Třeba jenom zkouší nervy budocího řidiče:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35487
28.10.11 09:40

Neda mi to, musim se pridat… mam ridicak od necelych osmnacti, neridila jsem nikdy… v 36 jsem byla donucena si koupit kondicky a zacit, s dvema detmi a polovicnim uvazkem jsem uz nestihala prejizdet mezi praci, jeslemi a druzinou…
Po peti jizdach(dvouhodinovych, po kazde jsem byla mokra az na zadek) mi instruktor rekl, ze uz je cas zacit sama… jezdila jsem s manzelem a pul roku se odhodlavala vyjet sama… prvni jizda skocila jeste v garazi, protoze jsem nedokazala vycouvat z garazoveho stani(pravda je hodne uzke a u zdi), jsem tam sedela a rvala… podruhe jsem odrela zrcatko o zed(pred sousedem :wink: ). Casem jsem pochopila, ze si musim zaparkovat sama(nedavam to tak tesne) a v garazi se musim otocit, protoze couvat do kopce po najezdu a jeste kolem popelnic, takze neni na hlavni skoro vubec videt, proste neni pro zacatecnika…
Ted uz jakz takz ridim… jen trasy, ktere trochu znam a stejne mam pred kazdou jizdou bolesti bricha… obcas ridim dobre, obcas hrozne… asi na to nemam bunky… zrovna dneska musim jet z Prahy do Plzne a odpoledne jeste kamsi mamu odvezt(tam pojedu poprve) a uz me zas boli bricho… :roll: Hruzu mam z parkovani, podlen to neumim vubec a pricne se obcas trefuju trikrat… spolehlive zaparkuju jen u nas v garazi :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35487
28.10.11 09:50

Jinak, mam stale(ale uz daleko mensi) problemy jako vy… spatne odhaduju vzdalenost, nemam uplne dobrou orientaci v zrcatkach, najezdy a prejizdeni v pruzich(nejlepe na Jizni spojce, jak jsou vic nez dva jsem ztracena), nervozni lepice, predjizdeni kamionu na dalnici…miluju nenadale situace jako bouracky s kolonami, prace na dalnici a na silnicich vubec…ale jsem statsna, ze v nejhorsim dojedu s detmi do nemocnice( protoze tam pracuju :wink: ) …
a taky sjem zjistila, ze s manzelem ridim hur nez sama, manzel na me kazdou chvili jeci, coz cloveku nijak neprida…

jo a co tankovani? :wink: ja tankovala zatim trikrat a jsem vzdycky uplne hotova :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4425
28.10.11 10:09

Jo tak výše zmíněné problémy jsem měla zezačátku úplně všechny, dokonce jsem si myslela, že snad mám nějakou vadu zraku či mozku, že v těch zrcátkách nic nevidím :lol: Ale to se opravdu časem zlepší :-) Proto mi zkraje pomohlo, že jsem nejezdila sama. A to řazení je jen jedna věc navíc, chápu, že je to pro začátečníka ten největší strašák, ale později už to člověk tolik neřeší.
A mylím, že se zkraje nesmí člověk tak podceňovat a myslet si, že všichni ostatní na silnici jsou profi řidiči. Když to dnes vidím, tak spousta lidí je na tom podobně jak já (a to jezdím jen rok a ne nijak moc). Takže když něco zkazím, nemám z toho takovou depku jako dřív.
Jo a tankování jsem zvládla až teď nedávno, sama jsem to dělala tak 3× a teď mám jiné auto, takže to bude zase odznova :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5200
28.10.11 10:27

ahojte..ja mam ridicak 5let,ridim 2.uacatky byly sileny,me pomohlo jit se vyjezdit na polnacku,bez provozu,naucit se rozjizdet do kopce,radit bez divani se na paku,brzdit,jizda do kopce,ze musim podradit…atd.pak jsem zacala jezdit do obchodu,ale jenom brzo rano,nebo pozde vecer,pred zavirackou,nebyl uz takovy provoz,ja byla klidnejsi..je dobre jedzit s nekym,kdo po vas nebure rvat.proste klidas,ktery ikdyz vam to na krizovatce chcipne,rekne:klidek,nastartuj a jedem.pak jsem zacala jezdit do prace,ale trasu jsem se nejprve naucila,nekolikrat jsem ji jela.nejhorsi byl nastup zimy,domu to mam 8km a jela jsem to hodinu,asi 30,km/h.bala jsem se ze sjedu do skarpy,kdyz pojedu rychleji…snih,naledi to je pak zkouska nervu.ted uz jezdim i ve spicce,pohoda.

do zrcatek se divam,ale prd vidim,pac neumim odhadout kde to auto je,vidim ze je cervebymze jede za mnou,tot vse.nekdy pomuze podivat se do zpetneho zrcatko co je v prostredku v aute..tam to vidim lip.nebo se proste otocim :oops: :oops:

ono to pude,a do automatu bych nesla,jak psaly holky,pak uz nedas klasiku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí