Mám řidičák, ale neřídím a mám mimino

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5200
28.10.11 10:27

ahojte..ja mam ridicak 5let,ridim 2.uacatky byly sileny,me pomohlo jit se vyjezdit na polnacku,bez provozu,naucit se rozjizdet do kopce,radit bez divani se na paku,brzdit,jizda do kopce,ze musim podradit…atd.pak jsem zacala jezdit do obchodu,ale jenom brzo rano,nebo pozde vecer,pred zavirackou,nebyl uz takovy provoz,ja byla klidnejsi..je dobre jedzit s nekym,kdo po vas nebure rvat.proste klidas,ktery ikdyz vam to na krizovatce chcipne,rekne:klidek,nastartuj a jedem.pak jsem zacala jezdit do prace,ale trasu jsem se nejprve naucila,nekolikrat jsem ji jela.nejhorsi byl nastup zimy,domu to mam 8km a jela jsem to hodinu,asi 30,km/h.bala jsem se ze sjedu do skarpy,kdyz pojedu rychleji…snih,naledi to je pak zkouska nervu.ted uz jezdim i ve spicce,pohoda.

do zrcatek se divam,ale prd vidim,pac neumim odhadout kde to auto je,vidim ze je cervebymze jede za mnou,tot vse.nekdy pomuze podivat se do zpetneho zrcatko co je v prostredku v aute..tam to vidim lip.nebo se proste otocim :oops: :oops:

ono to pude,a do automatu bych nesla,jak psaly holky,pak uz nedas klasiku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
737
28.10.11 11:48

Tak me je jedno jestli manual nebo automat. Ale je fakt ze v manualu je vetsi akce . A jak pritel rika v automatu se muzes stourat i s prstem v prdeli :mrgreen: :mrgreen: .Ale je fakt ze ted pritel koukal na auta a vetsinou co se nam libyli tak byli automaty.Jo a tankovani mi nevadi. Pritel me vzdy nutil tankovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50186
28.10.11 12:05
lenulik píše:
Automat by ti pomohl určitě, ale nevýhoda je ta, že už se pak někdy těžko vrátíš zpět k manuálu. Musela by jsi začínat zase od začátku. U mně řazení a " stíhání " všeho kolem byla katastrofa, takže u mně to bylo jednoznačné - bud vůbec nic a nebo automat. Koupila jsem si krátkou fabku, a jezdím jakž-takž už normálně, ale k manuálu se nevrátím. Už bych se po roce ani nerozjela. Je to strašně pohodlné, nemyslet, co tam mám zařadit. Rozjezdila jsem se na malém autě, a ted budeme kupovat velké ( kvůli psům )tak jsem zvědavá. Nevýhody automatu- nemůžeš si v případě nutnosti jen tak od někoho auto půjčit, kdo nemá automat, nemůžeš vystřídat třeba manžela na dlouhé cestě atd. My ted musíme právě kvůli cestám na dovolené koupit velké auto v automatu, abychom se mohli střídat, letos musel jet v jednom zátahu 15 hodin, jelikož v manuálu jsem ho nemohla vystřídat, tohle je blbý. Hned po autoškole jsem si v dobré víře, že to zvládnu koupila stařičké punto za pár korun, vyjela jsem jednou, zapomněla podřadit, místo na brzdu ve zmatku šlápla na plyn a od té doby jsem do toho nesedla. Ted si to půjčuje dcery přítel a vozí jí v tom, a z toho jsem na mrtvici, protože to je strašná herka, zasekává se plyn, airbagy to nemá, každou chvilku něco, ale já jim nemůžu půjčit to svoje kvalitnější, protože je zvyklý na manuál ( jezdí celý den v práci ) a rozbili by si " pusu " o přední sklo. Tohle jsou pak nevýhody, když jeden z rodiny má " něco extra "

Ahoj, zajímalo by mě, proč si kvůli automatickému řazení nemůžete prohodit řízení? Nikdy jsem v autě s automatem nejela, tak mě nic nenapadá, jak to vůbec funguje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50186
28.10.11 12:11
mysicka5 píše:
To ja jsem si s Autem delala i papiry na motorku na An . Pritel jezdi taky na moto i jeho bracha. Segra teda ne ta ani v aute uz nejezdi. Ale kdyz jsem s pritelem jezdila na moto nez jsem otehotnela tak hlavne mezi ridici aut jsou exoti. Nemam rada jako ridicka auta i moto cepickare, kluky co maj cerstve papiry a pujci si tatinkovo super silne auto, pak takovy ty co se drzej volantu za 5 min 12 a jeste jsou nalepeni na okne a svitej dalkama. Opravdu mam na prasata ridice aversi. A jak nadavam v aute :mrgreen: . kdyz jsme posledne jeli pres jilove. Tak prenam jela octavia a tu ridila zenska budis neslo ji to. Ale vedle ni sedel vynervenej manzel a kdyz jsme se priblizili k jejich autu tak vystrcil hlavu z okynka a zacal na nas pokrikovat a ukazoval fakace. A pak si
mysleli ze je predjedeme v zatacce kde neni vydet. To bylo fakt neco takovej debil :pocitac:

Tak ty mladý fracky taky nemůžu vidět, táta jim půjčí auto, dá jim litr do kapsy a pak machrujou před holkama :cert: :cert: Není divu, že se pak o víkendu hromada lidí v tom autě rozseká. Jedou z diskošky nalitý a jak prasata :cert:

Jinak co jsem si všimla, tak nejvíc se plouží po silnici řidiči nad 50 let a ženský nad 45. S těmi piráty se spíš setkávám na dálnicích, ale to jim radši včas uhnu, aby mi to nenapálili do kufru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
737
28.10.11 12:52

A taky jsem si všimla že nejvíc dopravníh nehod je v Sobotu. Skoro všichni kamarádi složili motorky v sobotu že jim starý dědkové po 80 letch nadali přednost. Takle nabouradl přítelův brácha na motorce do děka 95 let ,kterej jel ze hřbitova a seděl tam sním jeho 70 letej syn . Takový bych posílala kadějch půl rok na přeskoušení jestli můžou vůbec jezdit a stanovila bych hranice do kdy může člověk jezdit. A umladejch parchantů bych udělala omezení jako je na motorky . Než se vyjezdí tak bych mu silné auto vůbec nepořizovala a už vůbec nepůjčila . A rok by museli jezdit s doprovodem :pocitac: :pocitac: .

Příspěvek upraven 28.10.11 v 13:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
737
28.10.11 13:00
V automatu máš jen brzdu a plyn. O zbytek se stará elektronika. Sice na automatu máš D ,2,3 a R, P , N. D je normální jízda a 2,3 to je když táhneš za sebou přívěs či karavan a R je zpátečka , P je když zaparkuješ tak to tam dáš , a N je klasicky neutrál. Automat je pro pohodlí těch kteří si nevěří v manuálu :palec: . Klasika je klasika.
MUFICE píše
lenulik píše:
Automat by ti pomohl určitě, ale nevýhoda je ta, že už se pak někdy těžko vrátíš zpět k manuálu. Musela by jsi začínat zase od začátku. U mně řazení a " stíhání " všeho kolem byla katastrofa, takže u mně to bylo jednoznačné - bud vůbec nic a nebo automat. Koupila jsem si krátkou fabku, a jezdím jakž-takž už normálně, ale k manuálu se nevrátím. Už bych se po roce ani nerozjela. Je to strašně pohodlné, nemyslet, co tam mám zařadit. Rozjezdila jsem se na malém autě, a ted budeme kupovat velké ( kvůli psům )tak jsem zvědavá. Nevýhody automatu- nemůžeš si v případě nutnosti jen tak od někoho auto půjčit, kdo nemá automat, nemůžeš vystřídat třeba manžela na dlouhé cestě atd. My ted musíme právě kvůli cestám na dovolené koupit velké auto v automatu, abychom se mohli střídat, letos musel jet v jednom zátahu 15 hodin, jelikož v manuálu jsem ho nemohla vystřídat, tohle je blbý. Hned po autoškole jsem si v dobré víře, že to zvládnu koupila stařičké punto za pár korun, vyjela jsem jednou, zapomněla podřadit, místo na brzdu ve zmatku šlápla na plyn a od té doby jsem do toho nesedla. Ted si to půjčuje dcery přítel a vozí jí v tom, a z toho jsem na mrtvici, protože to je strašná herka, zasekává se plyn, airbagy to nemá, každou chvilku něco, ale já jim nemůžu půjčit to svoje kvalitnější, protože je zvyklý na manuál ( jezdí celý den v práci ) a rozbili by si " pusu " o přední sklo. Tohle jsou pak nevýhody, když jeden z rodiny má " něco extra "
Ahoj, zajímalo by mě, proč si kvůli automatickému řazení nemůžete prohodit řízení? Nikdy jsem v autě s automatem nejela, tak mě nic nenapadá, jak to vůbec funguje?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50186
28.10.11 14:52
mysicka5 píše:
V automatu máš jen brzdu a plyn. O zbytek se stará elektronika. Sice na automatu máš D ,2,3 a R, P , N. D je normální jízda a 2,3 to je když táhneš za sebou přívěs či karavan a R je zpátečka , P je když zaparkuješ tak to tam dáš , a N je klasicky neutrál. Automat je pro pohodlí těch kteří si nevěří v manuálu :palec: . Klasika je klasika.
MUFICE píše
lenulik píše:

Díky za vysvětlení :-) Kdybych si mohla vybrat, tak taky radši manuál, tohle by mě mátlo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50186
28.10.11 14:53
mysicka5 píše:
A taky jsem si všimla že nejvíc dopravníh nehod je v Sobotu. Skoro všichni kamarádi složili motorky v sobotu že jim starý dědkové po 80 letch nadali přednost. Takle nabouradl přítelův brácha na motorce do děka 95 let ,kterej jel ze hřbitova a seděl tam sním jeho 70 letej syn . Takový bych posílala kadějch půl rok na přeskoušení jestli můžou vůbec jezdit a stanovila bych hranice do kdy může člověk jezdit. A umladejch parchantů bych udělala omezení jako je na motorky . Než se vyjezdí tak bych mu silné auto vůbec nepořizovala a už vůbec nepůjčila . A rok by museli jezdit s doprovodem :pocitac: :pocitac: .Příspěvek upraven 28.10.11 v 13:01

Ale to omezení letos nějaký poslanec navrhoval, tj. do 21 let by člověk jezdil s doprovodem. Ale otázka je, že když si řidičák udělá až v 21 letech, tak stejně bude machrovat :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
690
28.10.11 14:59

Nemůžeme se vystřídat proto, že já bych už manuál nezvládla a " velké " auto na dovču máme v manuálu, proto ho ted musíme vyměnit za " také velké, ale v automatu,( naštěstí ale to, co chceme, se v manuálu nevyrábí :-) ) abych ho mohla střídat. A příteli dcery nemůžu půjčit to svoje, protože by se snadno mohl splést a místo na spojku dupne na brzdu, a to je pak průser. Kdo je zvyklý při řízení používat levou nohu na spojku, velmi lehce se to stane. Když jsem měla kondiční jízdu poprvé v automatu, abych vůbec věděla, jak se používá, tak mi učitel říkal, na levou nohu úplně zapomenout a pravou ruku přilepit k volantu :-) Já teda jezdím jen na P,R,D :-) 1,2,3 a N nepoužívám vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
28.10.11 16:23
lenulik píše:
Nemůžeme se vystřídat proto, že já bych už manuál nezvládla a " velké " auto na dovču máme v manuálu, proto ho ted musíme vyměnit za " také velké, ale v automatu,( naštěstí ale to, co chceme, se v manuálu nevyrábí :-) ) abych ho mohla střídat. A příteli dcery nemůžu půjčit to svoje, protože by se snadno mohl splést a místo na spojku dupne na brzdu, a to je pak průser. Kdo je zvyklý při řízení používat levou nohu na spojku, velmi lehce se to stane. Když jsem měla kondiční jízdu poprvé v automatu, abych vůbec věděla, jak se používá, tak mi učitel říkal, na levou nohu úplně zapomenout a pravou ruku přilepit k volantu :-) Já teda jezdím jen na P,R,D :-) 1,2,3 a N nepoužívám vůbec.

Pokud přítel dcery jezdí jak si psala celý den v práci, tak by měl být natolik vyježděný, že by mu přechod na automat neměl dělat žádný problém, stejně jako zpět. Ale všimla jsem si, že kdo nikdy automat neřídil, tak ho nechce, což nechápu proč, kdo ho řídil, tak by ho většinou rád :-D
My máme jedno auto v manuálu a druhé v automatu, takže oba řídíme střídavě obě a problém to není, akorát po přesednutí zpět do manuálu mám problém vyřadit na prvních dvou křižovatkách, pak už se to srovná ;-)
Ale taky by mě potěšilo, kdyby obě byly v automatu, ale to si musím ještě pár let počkat :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7008
28.10.11 17:55
lenulik píše:
Nemůžeme se vystřídat proto, že já bych už manuál nezvládla a " velké " auto na dovču máme v manuálu, proto ho ted musíme vyměnit za " také velké, ale v automatu,( naštěstí ale to, co chceme, se v manuálu nevyrábí :-) ) abych ho mohla střídat. A příteli dcery nemůžu půjčit to svoje, protože by se snadno mohl splést a místo na spojku dupne na brzdu, a to je pak průser. Kdo je zvyklý při řízení používat levou nohu na spojku, velmi lehce se to stane. Když jsem měla kondiční jízdu poprvé v automatu, abych vůbec věděla, jak se používá, tak mi učitel říkal, na levou nohu úplně zapomenout a pravou ruku přilepit k volantu :-) Já teda jezdím jen na P,R,D :-) 1,2,3 a N nepoužívám vůbec.

No nevím, mám i automat i manuál…je pravda, že se mi poprvé při nasednutí do automatu stalo, že jsem si zabrzdila, ale stačí důsledně nepoužívat levou nohu a je to…zas tak velkou bojovku bych v tom nehledala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7008
28.10.11 17:58
j.a.n.i1 píše:
lenulik píše:
Pokud přítel dcery jezdí jak si psala celý den v práci, tak by měl být natolik vyježděný, že by mu přechod na automat neměl dělat žádný problém, stejně jako zpět. Ale všimla jsem si, že kdo nikdy automat neřídil, tak ho nechce, což nechápu proč, kdo ho řídil, tak by ho většinou rád :-D

:palec: :palec: :palec:
Taky nechápu ten problém, tchánovci si kupovali teď nové auta…tatínek nerad řídí a nebaví ho to a tak ho napadl automat, maminka se bouřila, že si s tím vůbec nezařídí, pak byli na dovče v USA a teď litují, že ho nepořídili…příští auto už chtějí určo v automatu:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7008
28.10.11 18:00
Etcetera78 píše: …když já abych objela blok, tak stejně musím na kruháč a tam jezděj autíčka a to mě znervózňuje :roll:Jsem nad tím přemýšlela a řekla jsem si, že bych zítra mohla dojet k našim. V sobotu po státním svátku bude Praha prázdná, kdybych jela po krmení v pět (ráno), tak tuplem, a sice jedu přes celé město, ale v podstatě pořád rovně. Naši bydlí v baráčku, takže v ulici je celkem dost místa, kde auto odstavit. Jenom nevím, jak by se manžel tvářil, až bych mu pak řekla, že si má k našim pro to auto zajet, protože zpátky (za dne, kdy jezdí auta a parkování v naší přeplněné panelákové ulici) bych už nedojela… :mrgreen:
:palec: :lol: :palec:
No jestli je to přes celé město, tak to asi není ideální řešení, ale moje sestra používala želvy, když se někde na začátku zasekla:-D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7008
28.10.11 18:02
aleesha píše:
A je mi fuk jestli se přitom někdo bavil. Se to učím, no :-)

Jejej mě to bylo taky úplně ukradený:-) A docela mě to i rozesmálo, když to bavilo ty lidi, co na mě u mých neúspěšných pokusů hleděli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7008
28.10.11 18:02
aleesha píše:
A je mi fuk jestli se přitom někdo bavil. Se to učím, no :-)

Jejej mě to bylo taky úplně ukradený:-) A docela mě to i rozesmálo, když to bavilo ty lidi, co na mě u mých neúspěšných pokusů hleděli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí