Mám šanci na invalidní důchod?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2402
27.3.26 19:43

Posudkar si vybere jednu „nejzavaznejsi“ diagnozu a na tu dava invalidni duchod.

Pokud je soubeh ruznych zdravotnich oblasti napr tezka psychicka porucha + onkologicka, muze ale nemusi pricist 10%.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
27.3.26 19:46

Kolik bylo hospitalizací od posledního posuzování? Já to vidím tak max na 1. stupeň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9299
27.3.26 19:52
@pipa.k píše: Více

Hospitalizace nejsou vždy podmínkou, mám ve svém okolí 2 kamarádky a jednoho kamaráda, kteří nebyli nikdy hospitalizovaní a mají ID trojku dva z nich a jedna dvojku. Ale zas diagnóza je schizofrenie. Ale zakladatelka toho má hodně a jak jsem psala výše, i když se dnes ID dává na jednu hlavní diagnózu, tak v psychiatrii jsem se opakovaně setkala, že pokud měl člověk víc problémů, tak to někdy pojali souhrnně a nevypichovali tu jednu diagnózu. Ale vždy záleží na posudkáři samozřejmě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.3.26 07:42
@Anonymní píše: Více

Sanci mas mozna na prvni nebo druhy stupen, moje schizofrenicka resila dalsi prodlouzeni ID 3.stupne, nikdy nepracovala kvuli tomu, x hospitalizaci a jeji psychiatricka ji rekla, ze je obrovska pravdepodobost, ze ho snizi. Ze ho snizuji i tem schizofrenikum, kteri ho maji cela leta a nikdy nemeli u tohoto problem, protoze se na invalidkach zacalo hodne setrit. Holce to potvrdili, schizu ma tezkou a v praci by to opravdu nedala.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.3.26 15:24

@lucad77 já bych byla vděčná i za 1 :(

• Citovat
  • Upravit
5986
28.3.26 15:30

Pokud se bojíš, že by ti to neuznali, dej vědět, poradím, popřípadě pomohu. Občas někomu napíšu odvolání. Úspěchů mám na kontě celou řadu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.3.26 08:41
@Kipa22 píše: Více

Tak to nevim, na odvolani hlavne pozrebujes lekarskou zpravu od jineho lekare nez psal tu povodni, to neni o slohu.

• Citovat
  • Upravit
9299
29.3.26 15:03

To není pravda, proč od jiného lékaře? Jiný ji nezná tak dobře. Naopak to posuzuje pak jiný posudkový lékař, ale zprávy jsou od ošetřujícího psychiatra, může to ještě nějak doplnit a napsat, proč doporučuje odvolání plus by odvolání napsala zakladatelka, s tím by jí třeba někdo mohl i pomoci. Ale já bych nepředbíhala, dokud se nic neví, třeba zakladatelce ID hned uznají a nebude to muset řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24835
29.3.26 15:06

A hlavně to není odvolání, ale podání námitky, a přesně, jak píšeš, musí se ukázat něco nového, než tam už mají, ne nutně od jiného lékaře, ale je to lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9299
29.3.26 15:08

Tady je postup při odvolání se (podání námitky):
 https://www.ipzs.cz/…-nesouhlasim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9299
29.3.26 15:10

Ale nevím, proč se to řeší dopředu, když zakladatelka ještě nic neví, třeba jí ho přiznají a tohle nebude vůbec muset řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
29.3.26 16:54

Tak snad aspoň 1.st. Neuvádíte žádnou hospitalizaci. Mohla byste díky inv. důchodu pracovat aspoň na zkrácený úvazek v chráněné dílně 🤷 Rozhodují podle tabulek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5986
29.3.26 22:02

Teď jsem jedné paní psala odvolání, na to odvolání jsme uspěli, posunuli invaliditu o 5 let a za těch 5 let jí vrátili důchod a výše důchodu se jí zvedla. Na sloh opravdu nikdo rozhodnutí nezmění, ale na procesní chybu ano.

Příspěvek upraven 29.03.26 v 22:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78205
29.3.26 22:07
@korsa píše: Více

těch chráněných dílen není tolik, kolik je poživatelů 1. stupně ID

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
29.3.26 22:52
@stinga píše: Více

Jednak, a jednak lidé s I. stupněm často pracují na HPP, pouze na místě s menší zátěží. S tzv. jedničkou by se jim v chráněné dílně spíš vysmáli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová