Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Já nevím, ani nevíš, zda by Tě chtěl jako milenku, to, že se nějak dívá nemusí znamenat ještě nic.
Vyjít to mlže, ony ty milenecké vztahy jsou dost opojné, člověk vypadne z toho nudného stereotypu, ale chce si to tak nějak hned ujasnit pravidla toho mileneckého vztahu.
Může to klidně vyjít, co by ne. Taky nemusí. Mám za sebou (jeden za sebou, jeden ještě probíhající, ale trochu zkomírající) milenecký vztah/y, ze začátku musím říct super, klasické opojení, chuť všechno nechat manželovi a začít znova s Pepou nebo Vencou (oba byli ze začátku opravdu milionový
).
Postupem času to začala být trochu nuda, klasicky se objevily chybky u obou…atd.
Ve zkratce, užila jsem si, nelituju, začala jsem si vážit manžela, sex se doma zlepšil. Takže já jsem ten příklad, že nevěra může být taky vztahu prospěšná.
Takže doma sex není kvůli tobě, ale hledáš kde si užít jinde. Chudák tvůj manžel, doufám že tě předběhl a už ti někde zanáší ![]()
Čas mezi mám milence, ale nechci se rozvádět a rozvodem jsou tak dva roky.
Pokud je tam fáze „nevěra zlepšila vztah“ je tam možná odklad o několik let.
Zlomyslně bych řekl, že teď už má váš vztah v rukou jeho milenka. Čím později přijde, tím to bude mít jednodušší ![]()
Žádné moralizování v tom nehledej. ![]()
Není žádný funkční milenecký poměr bez narušení rodin.
Už takto máš hodně narušený vztah, bokovka to jen zhorší a bude je jen otázkou času kdy zapátrá nebo zareaguje stejně jako ty (vzhledem k odmítání intimností už o tom určitě uvažuje).
@Josef_t píše: Více
Dívej, člověk nikdy neví, co se stane. Ono je taky dost případů, kdy je člověk z přesvědčení věrnej (v 90% je to žena) a stejně to má ta milenka v rukou.
Nechci se rozvádět, jelikož žádnou jistotu, že to bude lepší s jiným nemám a na spřízněné duše jsem přestala věřit s ukončením vztahu s tím prvním milencem (ukázalo se, že je ko. k.t).
Ano, zlepšilo mi to vztah, mně osobně v mém osobním náhledu na to naše manželství a na manžela jako takového.
Jak to má on se svojí milenkou, to netuším a ani nechci, každopádně věřím ve šťastné konce, ať už s ním, nebo případně s někým jiným. Největší štěstí je přijmout realitu taková, jaká je. Tak asi tak.
Máte jedinou šanci. Že se stane náhoda a ty zjistíš, že i druhá spřízněná duše je k*** zjistíš zhruba ve stejno dobu, kdy on zjistí, že milenka je kr***
Možná nějaká jiná forma krize by vás mohla vzpamatovat. Čím víc narazíte do zdi, tím víc budete oba ochotni ke kompromisům a může se vám podařit obnovit vztah.
Myslím, že ty oficiální nebo neoficiální „otevřené vztahy“ většinou dojdou na to, že se vytratí důvěra, vytratí se i taková ta hlubší intimita (něco jiného než sex)
Když mají štěstí, tak z nich budou takový kamarádi s výhodami.
@Josef_t píše: Více
![]()
Druhá přízněná duše není, vyloženě k***t to není, ale k ideálu má daleko a nestojí mi za žádné velké manévry. Jen je mega dobrý v určitých praktikách v posteli (dosaď co tě napadne jako první a pravděpodobně to bude ono).
Otevřený vztah (explicitně vyřčený jako otevřený - domluvený) chraň Bůh s manželem nemáme a nevěřím ani, že něco takového může fungovat. Na to jsem asi už moc stará.
A co těch, že je to nepřiznaná dohoda.
Oni vědí, ale tváří se, že nevědí. Udržují vztah z nějakého konkrétního důvodu, nebo jen z pohodlnosti. Nemusí řešit hromadu otázek, mají daleko větší manévrovací prostor.
Co když tvůj pocit, že se vztah zlepšil je jen tím, že jste na sebe přestali vzájemně tlačit, část vztahu si oba realizujete jinde. Bez těch milenců a milenek už to ovšem nemůže fungovat.
Ja nemam růžový brejle, nějak si neidealizuji sebe ani chlapi.
Je to blbý, ale asi ve vztahu nudím, mám pocit, že toužím potom balicím manévru, potom vzrušení z prvních sexu.
Jinak, jak mi tu píšou, že kdyby měl manžel milenku, no a co? Je to je jen sex, miluju ho, tak ať jich má třeba 5, když by mu to udělalo dobře.
Ja mám pocit, že já mám krizi středního věku, že už začínám odkvetat, že už nic nezažiju, že jsme jen máma, pečovatelka.
Nechci zakládat vztah, vodit se za pacičky a dívat se do očí.
Možná si chci dokázat, že ještě na to mám, že o mě někdo stojí… Třeba budu zklamaná a už to nikdy neudělam, já nevím.
@Josef_t já nemám narušený vztah. Já mam jen na sex trochu jiný pohled. Pokud jde jen o sex, je to jen ten zvířecí pud. Pro mě jsou ve vztahu důležitější věci.
Je jasný, že po letech partneři už neprosexuji většinu dne. Sex je rutinou, ktera v lepším případě proběhne 3× týdne, u někoho 3× do roka.
A pro většinu lidí je monogamie ok, ale jsou jedinci, kterým je to jedno. Kdybx měl muž milenku, nebo víc milenek, tak když by se vracel domů spokojený, byla bych spokojená i já.
A proc uvažuji o milenci, tak nejspíš jako většina žen, chcu ještě zažít to, co je za napětí před prvním sexem, nějaké ty chvíle, co jsou jen s někým koho poznáš. Nechci navazovat vztah.
@Serpentini a víš, že bych mu to přála, ať si užije, uvolní se, zažije vzrušení. Když se pak k nám vrátí domů.
Vzhledem k tomu, že doma 6 let nebyl sex, je téměř jisté, že tvůj partner už dávno obšťastňuje nějakou jinou a helemese, fungujete spolu dál. Tak vesele do toho ![]()
Hele a proč si o tomhle nepromluvíte a nezlegalizujete si to? Dost možná se uleví vám oběma a nebudeš muset mít sevřený půlky, že to praskne a budeš za tu, co rozbila rodinu ![]()
Nevím, s kým to probírat. Nerada bych, aby to prasklo. Ráda bych milence, dokonce mám jednoho vyhledleho. Ovšem o něm nic nevím, jen vím, že když se potkáme, tak na mě reaguje přátelsky a dívá se tak sexuálně. Podle faktury jsem zjistila jméno, pak Fb a je nejspíš taky zadaný. Já vím, že z toho může být průser, ale když ho vidím, mám mokrý spodary.
Doma jsem spíš za frigidu, už víc jak 6 let, skoro nesoulizime, první rizikový těhotenství, těžký porod, velká zranění a nakonec moje věčná únava z péče o dítě…
Chlap se chce, ale mě se nechce, první jsem se bála, že budu zase těhotná, teď mě to už doma neláká.
Ale kdyby ten pán dotyčný chtěl nezávislý sex, šla bych do toho, jsem skoro rozhodla, že zaútočím, ale ja se nechci rozvádět. Manžela mám ráda, jen s ním nemám zájem o sex, myslím, že kdybych měla možnost vyzkoušet zase trochu vášně, třeba bych se doma zase spravila.
Anonym a trochu upravený roky, aby mě tu podle jména někdo nepoznal.
Prosím moralisti, hledte si svého. Zajímaji mě funkční milenecký poměry bez narušení rodin, já s panem nechci bydlet. Jen bych ho obsoulozila a šla domů. A on taky, žádné sliby, řeči o partnerech. Jen klasická zapiracka na Plzaka, minimum informací o životě maximum informací o erotogenich zonach… Může to vyjít?