Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Ne, toho se účastnit nebudu, zakladatelku taky komentovat nebudu. Jdu si pohladit miminko. Moje leží v kočárku.
@sunshinegirl píše:
Nechápu, já na výškrab musela kvůli ZT a dodnes jsem se s tím nesrovnala a to je to téměř rok. Dokonce nejen, ale i kvůli tomu beru dvoje antidepresiva a je mi dost hrozně. Viním se za to, že mé dítě ve mne umřelo.
někdo jde z blbosti, z donucení. A bohužel to mam za sebou taky a dodnes si to vyčítám.
@Ginuš píše:
Není to jen blbě napsané a neměl to být potrat místo interupce? Přijde mi, že jsem zakladatelku někde četla, že se o miminko snažila![]()
možná se teda pletu
Ty dvě slova jsou totožná
žádný rozdíl. Ale myslím, že kdyby šla na kyretáž proto, že ji v děloze odumřel plod či nenaskočilo srdce, tak nebude vůbec happy. Prostě je to magor, nebo provokatér ![]()
@Rakosnicek1983 Kdo řiká, že mému příteli bylo 18 let. Proč by v dnešní době každý měl mít vysokou školu. Byla to moje volba, protože jsem věděla, že s nějakýma ustupkama to pujde. A převzala jsem zodpovědnost za svoje nezodpovědné chování ( že jsem otěhotněla).
Jde to čekám druhé a vysoká neni žádný problém
@sunshinegirl píše:
Dítě bylo nemocné? Nebo?
dítě ne, ale maminka asi někde upadla na hlavičku
![]()
@araw píše:
Ty dvě slova jsou totožnážádný rozdíl. Ale myslím, že kdyby šla na kyretáž proto, že ji v děloze odumřel plod či nenaskočilo srdce, tak nebude vůbec happy. Prostě je to magor, nebo provokatér
co vím, tak tu někde psala, že se bojí narkózy a má z ní panickou hrůzu. Jinak mě vždy dr říkal, že interupce je přerušení a potrat je mrtvý plod. Jasně, obojí je kyretáž, vím bohužel o čem mluvím a všude v papírech mám psané potraty a škrtnuté interupce ![]()
@Ginuš Interrupce je eufemistický termín pro umělý potrat. Znamená to přerušené, což je nesmysl, protože těhotenství přerušit nelze, lze jen ukončit, a to buď potratem (sponánním, umělým), nebo porodem.
I při spontánním potratu může dítě nějakou minimální dobu přežít (pokud bych měla na mysli ty pozdní spontánní potraty).
@Talitha tak Dikybohu je v přeneseným významu-rozhledně v nej nevěřím a uz vubec ne, ze dává život.
@eva valoi píše:
@Ginuš Interrupce je eufemistický termín pro umělý potrat. Znamená to přerušené, což je nesmysl, protože těhotenství přerušit nelze, lze jen ukončit, a to buď potratem (sponánním, umělým), nebo porodem.
I při spontánním potratu může dítě nějakou minimální dobu přežít (pokud bych měla na mysli ty pozdní spontánní potraty).
tak diskuse je o „miniinterupci“ což je ukončení raného stádia. Jak je to v pokročilém těhotenství nevím, zažila jsem potraty v prvním trimestru a proto jsem psala co mám v papírech. Nikdy nikdo přede mnou nezmínil miniinterupci, ale mluvilo i psalo se o potratu a kyretáži..
@annaei nikdo to neříká-vztahla jsem to na svou situaci, mela jsem 18leteho přítele a touhu studovat, proto bych se rozhodla, tak jak jsem psala.
@pe-terka ja pochopila, ze to je do konce života. Jen nechápu, jak si to nekdo muze vyčítat, kdyz na to dobrovolně vleze…
@annaei píše:
@Rakosnicek1983 Kdo řiká, že mému příteli bylo 18 let. Proč by v dnešní době každý měl mít vysokou školu. Byla to moje volba, protože jsem věděla, že s nějakýma ustupkama to pujde. A převzala jsem zodpovědnost za svoje nezodpovědné chování ( že jsem otěhotněla).
Jde to čekám druhé a vysoká neni žádný problém
Máš fajn postoj, zodpovědný a nesobecký
. Navíc jak říkáš - řadu oborů dnes lze studovat dálkově v dospělosti. Tedy v době, kdy už má člověk víc jasno, co by chtěl v životě dělat. A i kdyby už na VŠ nechtěl - trh tolik vysokoškoláků nežádá, chybí hlavně vyučení praktici.
@eva valoi proto jsi asi proti potratum a mas pět deti, asi antikoncepci neuznávás…Nebýt Boha, Allaha a dalších, tak by se aspoň lidi v jejich jménu a slávě,nezabijeli.Ale to je OT.
@Rakosnicek1983 píše:
@pe-terka ja pochopila, ze to je do konce života. Jen nechápu, jak si to nekdo muze vyčítat, kdyz na to dobrovolně vleze…
tak důvodů, proč jdou ženy na interrupci, je celá řada. A mnohé až tak dobrovolné nejsou, podlehnou něčímu nátlaku nebo jsou v naprosté existenční nejistotě. A pak se můžou řadu let trápit. Ale takové obvykle nezakládají diskuse typu „nic to není, uf, to je úlevááá“.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat