Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Jaj!
a o antikoncepci tě, zakladatelko, neučili? Nemusela by ses pak tolik stresovat s onou nevolností a narkózou víš…
@Rakosnicek1983 píše:
Jinak moje kamarádka byla na zákroku loni pred Vánoci, dnes by tudíž mela uz mela mimino. Nicmene ji chapu, ze kdyz uz se stalo (chvíli chodila s nějakým magorem),ze to řešila takto.Ja sama chtela přivést dite do funkčního vztahu, kde jsme obs zajištění, dite bude mít normálního otce atd. Rozhodne bych nechtěla byt svobodná matka, jen proto, ze ma nekdo negativní názor na přerušení. Dikybohu za možnost volby.
Hlavní možnost volby probíhá na prohlídce u gynekologa během diskuze o antikoncepci ne když počůráš papírek..
To je hnus, velebnosti. Když už to zakladatelka chtěla udělat, tak budiž. Ale je lepší o tom mlčet, nač zakládat diskuzi a nechat se veřejně lynčovat. Achjo.
@Amarel v tom případě je ale vrahem lékař-vykonavatel, ne ona. A ja bych teda nikdy třeba jednou porozene dite neodevzdala, z vícero důvodu. Nemam chut, resit cizi problémy. Jako „Vy nemůžete mít dite“,ja ho nechci, tak vám ho porodím a dam. A co lidi, kteří jsou nemocní, chudí apod.,nejde spasit vsechny.Od te doby, co jsem si pod nějakým deníčkem přečetla názor na „ohleduplnost vůči snazilkam“,to vnímám jinak. Nekdo ma proste cestu k diteti tezsi, ale stejne tak ma jiný jine těžkosti a vyhýbat se některým tématům, aby to snažily nebránilo je jednoduché - proste je nebudou číst. Pokud tu hledá info o umělém oplodneni, těžko si otevře téma miniinterupce, no ne?
@Ondrášovka.N píše:
A pointa? Koho tenhle vejsplecht zajima?vsak je dobre ze se zakladatelka rozhodla nerozmnozovat.
přesně co kdyby dítě bylo po ní
@Rakosnicek1983 píše:
@pe-terka vím,ze včerejší diskuze, ze mas hodne deti, takze se te to dotýká. Nicmene ja jsem pro interupci nejen ve zdravotních případech. Nez porodit dite za každou cenu a nemoci mu nic nabidnout-paní doktorka Housatko by mohla vykládat…
@Lanear ja se chráním aktivně od 20 let, me to říkát nemusíš, mluvím o možnosti volby potratu.
@LenkaZi píše:
selže mam kluka pře HA a to jsem se sekla a řekla jsem že na potrat podruhé nepujdu i kdybych měla jíst jen suchý chleba. Zustala jsem s klukem u rodičů a bez chlapa
já nezpochybňuju, že může selhat HA. Taky pár takových dětí znám. Ostatně selhat může jakákoli antikoncepce. Jde o to, jak se pak k tomu kdo postaví - a jak to prezentuje.
@Nicolettee píše:
To je hnus, velebnosti. Když už to zakladatelka chtěla udělat, tak budiž. Ale je lepší o tom mlčet, nač zakládat diskuzi a nechat se veřejně lynčovat. Achjo.
Buď je fakt tak blbá nebo provokace
Za chvíli bude další téma na téma: Po potratu se nám nedaří otěhotnět ![]()
@Rakosnicek1983 píše:
Jako ja chapu ohleduplnost, ale to ohaneni se snazilkama je únavné. Zivot neni fér, a kvůli tomu, ze nekdo chce dite a nedaří se, maji byt zakázané témata jako potraty, to, ze da matka dite k adopci apod? Lidi jsou různí a i bez tohoto moralizivani si za par tydnu nějaká nactka třeba tohle téma vygoogli, protoze ji bude zajímat, jak ten zákrok probíha - a třeba zrovna stáhne krovky nad tim detailním popisem a dite si nechá..
možná že někdo stupidní ano, to je fakt.. protože tenhle popis je fakt otřes.. to je jak oslava ![]()
@Nicolettee píše:
Protoze je blba nebo troll ![]()
@Rakosnicek1983 píše:
@pe-terka ja nemyslím antikoncepci jen tu hormonální, ale jako význam toho slova-ochranu pred pocetim. A je mi jedno, jestli je to kondom nebo přerušovana souloz. Podle me si s tim verici nedělají hlavu, protoze to berou tak, ze kdyz se zadari.je to bozi vůle a kdyz se nezadari, tak taky.Nebo ne? Na druhou stranu, pokud by to tak bylo, tak je to úžasná svoboda-neřešit otěhotnění a každé dalsi dite přijmout jako dar, i kdyby jich mělo byt 10.
myslim, ze jsi trochu mimo. v Boha veri vetsi cast Evropy (minimalne te zapadni, jizni, plus Polsko) a porodnost v tech statech je tak stejna jak u nas v prumeru.
fakt ne kazdy, kdo veri v Boha rodi cely zivot deti jedno za druhym…
@Rakosnicek1983 píše:
@pe-terka ja nemyslím antikoncepci jen tu hormonální, ale jako význam toho slova-ochranu pred pocetim. A je mi jedno, jestli je to kondom nebo přerušovana souloz. Podle me si s tim verici nedělají hlavu, protoze to berou tak, ze kdyz se zadari.je to bozi vůle a kdyz se nezadari, tak taky.Nebo ne? Na druhou stranu, pokud by to tak bylo, tak je to úžasná svoboda-neřešit otěhotnění a každé dalsi dite přijmout jako dar, i kdyby jich mělo byt 10.
Věřící jsem, ale uvedený postoj nezastávám. Systém, jak se chráníme, máme vypracovaný. Jinak by těch dětí bylo podstatně víc než pět. A věřících s deseti a více dětmi znám pomálu, takže si s počtem dětí evidentně „hlavu“ dělají.
Maminko, mám jen 8mm, ale mám všechny moje orgány. Miluju zvuk tvého hlasu, vždy když ho uslyším, pohnou se mi všechny kostičky v těle. Zvuk tvého srdíčka je moje nejoblíbenější melodie.
2. týden:
Mami dnes jsem se naučil jak si mám cucat paleček, kdyby si mě viděla, řekla by jsi definitivně že vypadám jako miminko.. ještě nejsem dost velké na to, aby jsem mohlo opustit můj domeček..Je tu krásně a teploučko..
3.týden:
Víš co, mami?..jsem děvčátko, doufám, že tě to potěší, chci, aby jsi byla šťastná protože nemám ráda, když pláčeš, tvůj hlas zní tak smutně a já pláču s tebou i když mě neslyšíš..
4.týden:
Mami, moje vlásky už začaly růst..Jsou však ještě malinké, ale pěkné..Používám tento čas na cvičení..Už umím pohnout s hlavičkou, pohnout s prstíky, i ručičky a nožičky umím vztáhnout, ale mám ještě dost času..
5.týden:
Byla jsi dnes u doktora. Mami, on ti lhal, říkal, že nejsem ještě žádné dítě..Mami, já jsem dítě a jsem TVOJE dítě..mám city..Mami, co je to potrat?
6.týden:
Zase poslouchám doktora, působí tak chladně a bez srdce..Někdo se mi vkrádá do mého domečku..Doktor tomu říká jehla..Mami, co to je? Strašně to pálí! Mami, prosím tě, řekni mu ať přestane! Mami, já od tebe nechci odejít! MAMI POMOZ MI!!! Mami prosím..Ubližuje mi to! MAMI!!NEEE!!!
7.týden:
Mami, mám se dobře..jsem v nebíčku a Pán Bůh mě drží v náručí..Vysvětlil mi co znamená potrat…
Mami.. proč jsi mě nechtěla…??
Příspěvek upraven 16.12.15 v 14:17
@Rakosnicek1983 píše:
@Amarel v tom případě je ale vrahem lékař-vykonavatel, ne ona.A ja bych teda nikdy třeba jednou porozene dite neodevzdala, z vícero důvodu. Nemam chut, resit cizi problémy. Jako „Vy nemůžete mít dite“,ja ho nechci, tak vám ho porodím a dam. A co lidi, kteří jsou nemocní, chudí apod.,nejde spasit vsechny.Od te doby, co jsem si pod nějakým deníčkem přečetla názor na „ohleduplnost vůči snazilkam“,to vnímám jinak. Nekdo ma proste cestu k diteti tezsi, ale stejne tak ma jiný jine těžkosti a vyhýbat se některým tématům, aby to snažily nebránilo je jednoduché - proste je nebudou číst. Pokud tu hledá info o umělém oplodneni, těžko si otevře téma miniinterupce, no ne?
pokus si najmeš hrdlořeza, aby někoho odkrágloval, jsi ty z obliga? Stejný princip ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat