Mam vysadit utrogestan?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
38
23.7.21 21:56

@Šmoulice nech si blbe komenty pro sebe snad ta stránka je nato aby se zeptala nato co nevim…tak netuším co blbneš zas nic tak hrozného sem nenapsala kdyby si prodělala 3 potraty tak by te to asi taky zajimalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
23.7.21 22:02

@Janli utrogestan beru poprve tak mi napada cokoliv poprvé se mi podařilo vychitat ovu tak nechci nic zanedbat jinak se omlouvam jestli sem napsala nějakou kravinu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1238
23.7.21 22:04

Uplne ve vsem souhlasim s @Janli . Je rozdil, jestli je na srovnani cyklu nebo na „udrzeni“ tehotenstvi. Takze pokud resite s doktorem srovnani cyklu, ridila bych se tim, co rekl on. A co se tyka tehotenstvi… muj doktor mi na zacatku tehotenstvi utrogestan dal pro jistotu, abysme si nic eventualne nevycitali, ale nezapomnel mi rict, ze pokud ma tehotenstvi odejit, tak proste odejde a neudrzi ho proste nic!
A posledni vec pro zamindrakovany kret.eny, kteri resi gramatiku… mate nudnej zivot a je to dost smutny. Vetsinou nemate co rict k tematu, ale gramatikou se ohanite. Vite ho.vno a zesmesnujete :mrgreen: mnozit byste se nemeli vy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
23.7.21 22:20
@Lili234 píše:
@Janli utrogestan beru poprve tak mi napada cokoliv poprvé se mi podařilo vychitat ovu tak nechci nic zanedbat jinak se omlouvam jestli sem napsala nějakou kravinu

V pohodě, klidně se ptej, od toho jsme tady. Ze začátku je člověk vždycky dost zmatenej, nestihne se zeptat na všechno a má v tom zmatek.

• Citovat
  • Upravit
53518
23.7.21 22:24
@Lili234 píše:
Ahoj ženy
Mam dotaz potrebovala bych poradit dr mi nasadil utrogestan na srovnání cyklů mam nepravidelne cykly ale ja sem měla včera ovulku podle testu a podle hlenu proběhla včera tak sem se rozhodla že utrogestan začnu brat od zítřka ale dr rikal 7 dni pak vysadit jenom že co když se zadařilo a za tych 7 dní bude na test brzo vite mam za sebou 3 zamlke potraty tak nechci nic zanedbat slišela sem že utrogestan se bere na udržení těhotenství tak nevím zda po tych 7dnech ho mam vysadit nebo brat dal :nevim:

Zeptej se doktora a ne na internetu!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
23.7.21 22:24
@Lili234 píše:

Slišet a vychitat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
23.7.21 22:29
@Russet @Russet
@Russet píše:
Zeptej se doktora a ne na internetu!!!

Hele jestli se ti něco nelíbí tak nemusíš to komentovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68961
23.7.21 22:45

Ono je taky třeba si uvědomit, že Utrogestan zamlklému těhotenství nezabrání, protož to není způsobené nedostatkem progesteronu. Spíš naopak. Kdyby bylo progesteronu málo, tak se neprosperující těhotenství zuby nehty dny a týdny nedrží, ale odejde. Zároveň už nemá jak rovnat cyklus, pokud ovulace proběhla. Potom prostě po uběhnutí luteální fáze buď dorazí MS nebo je ženská těhotná. Takže jak na srovnání ovulačního cyklu, tak na udržení těhotenství s dostatkem progesteonu je Utrogestan předepisován spíš pro dobrej pocit a jako placebo a je v podstatě jedno, kdy ho ženská vysadí. Brala bych dle instrukcí doktora. A tři zamlklá těhotenství případně řešila komplexněji někde u odborníků, tam předpokládám jiný postup než automatické nasazení progesteronu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
24.7.21 22:20

Ahoj holky potřebovala bych ještě poradit ja beru ten utrogestan na srovnání cyklu no dr. Mi ho nasadil 21dc na 7 dní jenom že sem mela 23DC ovulaci tak sem to nebrala tak se chci zeptat dneska sem začala brát mam ho brát normálně celých 7 dni nebo uz jenom ty zbývající 4dny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
24.7.21 22:23

@ugluk my jsme to už řešili ty potraty ja i přítel jsme v pořádku tak my doporučili jenom vytaminy jinak sme oda dva v pořádku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
24.7.21 22:24
@Lili234 píše:
Ahoj holky potřebovala bych ještě poradit ja beru ten utrogestan na srovnání cyklu no dr. Mi ho nasadil 21dc na 7 dní jenom že sem mela 23DC ovulaci tak sem to nebrala tak se chci zeptat dneska sem začala brát mam ho brát normálně celých 7 dni nebo uz jenom ty zbývající 4dny?

Ber ho 7dní a lékaři oznam, že máš ovulaci až později, aby věděl, že to nasazuješ jiný den cyklu, než je běžný.

• Citovat
  • Upravit
38
24.7.21 22:26

@Janli tak jo tak děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68961
24.7.21 22:28

@Lili234 jak moc důkladně - genetika, podrobná imunologie, hematologie? I tak jestli ano, stejně ani tuna progesteronu navíc zamlklému těhotenství nezabrání, takže bych něměla výčitky vysadit ho, jak ti ho doktor předepsal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
24.7.21 22:42

@ugluk víš ono to bilo takhle ja sem ani nevěděla že jsem těhotná poprvé jsem měla namáhavou práci ste práce jsem měla zada v háji tak 2 dny nato co jsem zjistila že jsem tehotna sem to potratila po tym necely měsíc sem bila zase těhotná tak mi dr. řekl prej to se stava když hned po potratu otehotniš no a po třetí sem to zjistila a hned tyden nato sem to potratila duvod toho třetího sem se už nedozvěděla takže tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68961
24.7.21 23:23

@Lili234 pokud jsem to dobře pochopila (nepíšeš moc dobře česky), tak žádná vyšetření neproběhla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí